A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
NH3CL #271259 No, ha már úgyis HPTS téma, akkor most kiirom magamból ami a szivemet (és valószinűleg másét) nyomja ezzel kapcsolatban.
A kezdetek
Pár hónappal ezelőtt láttam itt az SG-n hogy Rico hirdet tagfelvételt a HPTS-be. Épp nem voltam klánban (vagyis az épp oszladozó TGH-ban), megkerestem Crossy-t, aiki akkor épp a 3 fős klán élén állt. Azt mondta jöhetek Deputy Commandernek és toborozzak nyugodtan, a döntéseimbe nem szól bele, azt veszek fel / rúgok ki akit akarok, oda megyünk CW-zni, ahová jónak látom. 5. tagként kerültem be a klánba ekkor. Mint itt emlékeztek páran hirdettem is gőzerővel. A klán szépen gyarapodott, ebben az időben elérte a 70 fős létszámot, csupán 5-6 ember lépett ki, tehát nem voltak problémák. A TS használat szépen működött (mellesleg én fizettem/configoltam, de ez csak egy adalék, nem lényeges), aki online volt, az TS-en is javarészt fenn volt. A klán ekkor volt kb 1 hónapos, már Bee is tag volt, sőt diplomata (kezdetben). Crossy ekkoriban kamionozott, 2 hetet melózott, 1-et volt itthon. Ekkor még állt a korábbi kijelentése, miszerint én irányitom a klánt, őt nem érdekli mi folyik benne, csak legyen és aktiv legyen. A klán aktiv volt, mentek is a CW-k már többször eljutottunk a landingig T10-ben (kb a 3. CW napunkon), szóval a klán eredményes volt.
A fordulat
A fordulat akkor következett be, amikor Crossy munkahelyet váltott és 3 hétig egyhuzamban otthon volt. Ekkortájt volt a térkép újrafelosztása (már T10). A kemény munkának hála egy időben 2 egymás melletti területen foglaltunk be Afrika közepén. Amikor vége lett a CW-knek és az ünneplésnek én már "uszitottam" is a diplomatákat, hogy a környező területek tulajdonosaival vegyék fel a kapcsolatot és beszéljük meg a terveket. Crossy átvette az irányitást mondván hogy majd Ő intézi, és ne én csináljak mindent egyedül (ami nem esett nehezemre mellesleg). Innentől kezdve kivontan magamat az irányitásból (Bee javaslatára, miszerint Crossy hagy élvezze a sikeres klán irányitása nyújtotta örömöket amig itthon van). Ebbe bele is mentem, megértettem a dolgokat. Nem irányitottam CW-t, nem szerveztem gyakorlókat/századot, egyszóval offoltam magamat. A területen kerek 3 napot töltöttünk a hibás taktikai döntéseknek és a Crossy féle CW vezetési stilus miatt. Kiestünk, szomorúság. Jelzem ekkor a klán már stabil 95 fő volt. Crossy persze a "nagymellényt" felvette mondván hogy "semmi baj, mi úgyis csak fosztogatunk holnap újra a térképen leszünk".
Ez időtájt jött a világmegváltó ötlete miszerint csinálni kell alklánt. Meg is született a HPTS1 Crossy egyik bábjának vezetésével (tudniillik Crossynak bevallottam van sok klánban embere (vamzer), aki fülel és hozza az infókat [a HPTS-ben is több ilyen volt, pl Rico, aki urambocsá' satu volt a klánvezetéshez, mégis Deputy volt ugye...]). A HPTS1-ben eff és tier korlát nélkül lehetett bekerülni, mig a HPTS-be 1100 eff és 2 T10 tank volt a feltétel. A HPTS1-ből át lehetett kerülni a nagy klánba ha a fenti feltételek teljesülnek. Crossy egyszer úriási patáliát csinált mert bevettem egy embert (akivel 1 hónappal korábban egyeztem meg egy kis klán beolvasztása során hogy átjön), mondván nem teljesülnek a feltételek. Ez már arra irányult, hogy engem kigolyózzon a klánból. Már elkezdte terjeszteni azt, hogy másik klánt akarok csinálni és oda fogom átcsábitani a hozzám lojális embereket.
3 nappal később megkereste Bee-t (aki ekkor már deputy) egy tag az alklánból hogy át szeretne jönni (800 WN6, 1 db T10 tank, amit saját bevallás szerint nem használ mert nem tud vele élvezetesen játszani). Bee behúzta TS-en Crossyhoz. Crossy szó nélkül azt mondta neki hogy jöhet. Ennyit az elvekről.
Széljegyzet: ekkor már az esti CW-kre úgy kellett összeimádkozni az embereket, volt hogy 10-en mentünk be csatába (95 fős klánból, ahol 70 ember rendelkezett T10 tankkal)...
Sorozatosak voltak a furkálódások ellenem Crossy részéről. Crossy szerint folyamatosan villog a tálcája a játékban mert legalább 5-6 ember ir neki folyamatosan amiatt hogy miket mondok/teszek és hogy ez tarthatatlan. Persze amikor neveket kértem tőle, akkor nem mondott egyet sem. Érdekes módon egyik tagnak se volt problémája velem tudtommal, nem jelezte nekem senki, se más deputynak sem, csak és kizárólag Crossynak. Érdekes... Ekkortájt Crossy szórakozása az volt (mivel a vamzerekre fény derült), hogy álnéven járt fel TS-re más klántagok nevében és beült szobákba. Amikor hozzászóltál csak irt, hogy nincs mikrofonja. Ilyen módszerrel fülelt, kémkedett mások után.
Jöttek a sárdobálások - amiről már volt szó itt is -, hogy én "szétkúrtam" 2 klánt (HDF / TGH - már kitárgyaltuk hogy egyik sem igaz) és Ő nem fogja hagyni hoz ez is úgy járjon.
Ekkor önként lemondtam a Deputyságról, mivel nem akartam megadni azt az örömet Crossy bácsinak, hogy engem kirakhat.
A klán innentől kezdve már CW-re sem járt, este csúcsidőben 12 fő volt online (korábban 35-40).
Fogtam magam és kiléptem a klánból. Crossy barátunk elkezdte azt terjeszteni hogy Én új klánt csinálok. Aha, azért vagyok azóta is az MTA-ban, de ez Őt nem érdekli, előkerül időről időre a téma hogy én toborzok embereket az új általam alapitott és vezetett klánba.
A tanulság
A tanulság és a szörnyű igazság az, hogy Crossy egy hataloméhes, nagyképű, megalomán személyiség aki átgázol mindenkin, egy csipetnyi tudathasadással (mert egyik nap még én vagyok a szar/szemét, másnap meg a király és ezeket teljes komolysággal adja elő). . Arra voltam jó én is és Bee is, hogy felépitsünk 2 hónap alatt egy jól működő, eredményes klánt, amit aztán Ő szétkúrhat.
Mi az állás jelenleg? A HPTS taglétszáma 1 fő (Crossy), a HPTS1 teljesen megszűnt.
A HPTS ékes példa arra, hogy 1 ember hogyan tudja elrontani 90 másik játékát és a játékhoz való hozzáállását. Egy klánt felépiteni és összetartani nem könnyű feladat, ilyen gyorsan pedig pláne nem. Ezért köszönetet sok ember érdekel, de Crossy végképp nem...
Elnézést a kisregény miatt...