418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Szpecnyaz
    Én meg hagynám mindkettőt a francba. A T8as WT mellet elbújhatnak.
  • yossarianHUN
    Nekem az egyértelmű ütőkártyája a JP 2-nek a Ferdivel szemben, hogy a felépítménye eszméletlen masszív, 260 mm körüli effektív páncél ha jól rémlik, még T10-eket is pattint, ha hulldownba tudsz állni vele, mészáros. Ehhez képest a Ferdi függőleges, 200 milis felépítményét bármi belövi, ami T8-nál nagyobb.
  • Szpecnyaz
    Jól összefoglaltad. Bennem is ezeket az érzéseket keltette.
  • Eagle16
    Annyit tudok javasolni 200 csata után, hogy a dombos terepet kerülni kell vele messzire, valamint az egyszerre több tankkal való harcot, akkor is ha nem tudnak megkerülni. 1 v 1-ben ledarál bármit lényegében, fontos hogy mindig a lánctalpat próbáljuk meg leszedni az ellenséges tankról. Páncélzat a bal oldalán használható, elforgatva és rejtve a jobb oldalt megfog ezt-azt.

Persze minden rohadt pályán a tank jobb oldala lógott ki állandóan :D És mindenhol balos kanyart kellett venni...már csak röhögtem rajta a végén :D Mondom ok, dugjuk ki a szép nagy kupolát itt is.

A távolsági harcot kéne vele erőltetni, de hát ilyen miniatűr pályákon...

És még azt elfelejtettem, hogy negatív camo értéke van, akkor is spottolják ha csak a kupola lóg ki, és higgyétek el, az a kupola mindenhonnan kilóg...mindig elsőnek fedeztek fel.

Az FV amúgy ezt örökölte, csak ha lehet akkor még durvább a camo értéke, tegnap meg mernék esküdni rá hogy a spottolási határ széléről láttak meg :D Még véletlenül se lehet rá számítani, hogy ezt valahonnan valaki nem fogja spottolni.

• yossarianHUN
    Üdv, ajánlom ezt a videót. Én is a minap néztem meg, mert ugyanez a dilemmám.
  • Eagle16
    Írni akartam róla egy összesítést, de annyira felidegelt az a tank a végére hogy csak el akartam adni, minél hamarabb. Aztán megvettem az FV-t és éjfélig játszottam, le se tudtam tenni :D Én még ilyet nem láttam WoT-os pályafutásom alatt, hogy Tier 9-eseket egylövésezek, meg Tier 10-eseket ott hagyok 10%-on :D Brutális sebzések repkednek vele, csak úgy nézek hogy miiiiiivaaan. T-54-est tornyon keresztül 300m-ről, -1650 HP neki :D Aztán csak annyit írt hogy: ...

A Tortoise.

Az a helyzet, hogy nem rossz tank, lehet vele jól teljesíteni, a Foch-al szinte teljesen megegyező átlagsebzést tudtam vele hozni (~2650). Ennek az az oka, hogy az ágyúja brutális, viszont maga a tank lassú, nem mindig van ott ahol kéne.
    Foch-al mindig ott vagyok ahol az akció van, nem maradok le és be tudom gyűjteni a maradék ellenfél maradék HP-ját is, lehet vele takarítani a végén.

Szóval az ágyú tökéletes, az ágyú kitérítés is szuper minden irányban, fölfelé kicsit szűk de nem vészes. Maga a tank viszont idegesítő és frusztráló volt nekem. Egy az hogy lassú, de nem borzalmas végülis, csak meg kell gondolni merre indul az ember.

Aztán a páncélzat. MINDENKI tudja hogy hol kell lőni rá, annyira egyértelmű hogy fáj. Mint a többi kis AT TD-nél...bazi nagy kupola, na vajon hol lehet a gyengepont.
    De oké legyen neki, bár nem tudom miért nem lehetett a teljes géppuskatorony 150mm vastag szemből, amúgy is teljesen függőleges...nem, a két széle valami 90mm, vicc. Még egy AMX-13 90 is belövi szemből gond nélkül.

És ez a tank ugye -10 fokos ágyú kitérítést kapott, de vajon mit látnak meg először ha feljössz a domb mögül? Hát azt a kupolát ami akkora mint egy toronyház. Rá se tudsz lőni az ellenre, de te már be is kaptad a 100% garantált átütő találatot. És nagy valószínűséggel a töltő meghalt ugye, mert azt pontosan a gyenge pontba kellett ültetni. 5.99-es célzási idő felmegy 7 fölé, viszlát DPM, viszlát egyetlen előny, ami a tanknak van lényegében. A végére már teljesen ráállt a kezem a gyógyító cuccra, 5-7...5/7...5/7. Már reflexből nyomtam.

Ennek kompenzálására szánták a Tier 10-es szintű HP-t (2000). Na ez az ami nekem nem tetszett. Inkább legyen 1700 Hp-ja, de azt a buta kupolát erősítsék meg kicsit.
    Ja és még annyi, hogy a teteje nagyon vékony, ha ott találja el az SPG akkor max. sebzés mindig. Nem sűrűn találtak el mondjuk, de mikor igen akkor szépen repült 1200-1500 HP mindig.

Szóval jól teljesítettem a tankkal, de közben rohadtul felidegesített majdnem minden csatában. A Foch mérföldekkel élvezetesebb TD.

• JeffDunham
    Nálam egyértelműen Jagdpanther2. Gyors, mozgékony, néha pattan is róla valami. Egyik kedvenc TD-m tier 8-ban.
  • popey8
    Én a JP2-t választanám. Mozgékonyság többet ér, mint a páncélzat + sztem jobban is rejtőzik.
  • popey8
    Ha jól emlékszem igen.
  • Toweliee
    600 effre ez teljesen korrekt.

Áron Benedek, mindkettőt ki kell próbálni. Mindkettő nagyon jó. A löveg ugyanaz, a JP II kevésbé páncélozott de mozgékonyabb, a Ferdi páncélozott de lomhább.
  • AlucardHuN
    Inkább 2 stílus, de a JP 2-őt talán nem olyan nehéz fejleszteni mint a Ferdit mert gyorsabb, mozgékonyabb..
  • Áron Benedek
    Heló.Kéne egy kis segítség ferdinand vagy a jp 2 a jobb tank
  • Maala
    Megvan már neki azóta az FV TD?
  • JeffDunham
    Tévedni emberi dolog...

Na félre téve a tréfát. Oly annyira op a Tortoise hogy vissza is vettem 3.5 fél milláért. Ennyit az ember nem dob ki "csak úgy" minden alap nélkül. Poi 8 tankot tartott vissza egymaga Dragon R. pályán, 10.000+ sebzést okozva az ellenfélnek.

A kis csővel ciki, mert senki nem fél tőled. De amint meg van a nagy... szét kapsz mindenkit vele.
  • ropi88
    máshol is hasonló a helyzet?

Győzelem/Csata: 1 (7) (14.29%)
    Tapasztalat: 3 428 (490)
    Szabad tapasztalat: 147
    Kredit/Arany: 30 350 0

Kilőtt: 2 (0.29)
    Találat/Lövés: 52 / 64 (81.25%)
    Sebzés: 7 106 (1 015)
    Sérülés: 5 765
    Felderített: 7 (1)

Efficiency: 633
  • Maala
    Kérsz egy ölelést? Nem buzulósat. :)

Amúgy az első részben teljesen igazad van.
  • popey8
    Eagle nem ezt mondta a Tortoise-ról:)
  • MattGoss
    Köszi szépen! Ez elég meggyőző volt! Hiszek neked mert tudom hogy öreg róka vagy itt is és a játékban is és tudod mit beszélsz!
  • Oddball29
    Na most lelki szemeim előtt megjelent HAMI, amint azt üvölti az asztalt verve, hogy Fegelein... Fegelein... Az akcentusa megvan hozzá.
  • JeffDunham
    Csináld meg, R3ntonnal meg ne foglalkozz. Elfogult, elvakult és a realitás csak elvétve figyelhető meg nála.

AT 15 már elég jól használható td, a Tortoise full op. Csak vánszorog, elég jó páncélja van, de a csöve világbajnoki. Szinte szűkülnie sem kell, át visz mindent, és úgy köpködi pár másodpercenként a nagy sebzéseket mint a villám. Az FV td-vel pedig ha megtanulsz játszani, olyanokra leszel képes, hogy még magad is meglepődsz a teljesítményeden.

Az új német td ágat (R3nton jól mondta) kötelező megcsinálni. Szintén op cuccok, kihagyhatatlan.
  • madmanic
    Igen. Neked gyűjtöm.
  • csoszi87
    Annyit had szóljak bele a klánok vezetése dologba, hogy:
    Szerintem nem feltétlenül baj, hogy ha a klán vezére játéktudást, és mechanikát kevésbé ismerve vezeti a klánt.
    Ha nem ő akarja vezetni a cw-ket!
    Szerintem a klánvezér inkább legyen otthon magában a vezetésben, összetartásában a klánnak, fegyelmezésben, háttér biztosításában stratégia kigondolásában.
    Ez mellett ha még be tud vállalni cw/század vezetést is akkor hajrá. (ha ért hozzá)
    Pont azért vannak az FC-k DC-k, hogy levezessék a gyakorlót, századot.
    De erre nem pacsi/haver alapon kell kijelölni az embereket, hanem nekik kell érteni a tankokhoz stb.
    Ez a baj a kis/új klánokkal is. Mindenki DC, meg toborzó, de fogalma sincs mit kellene csinálni, csak haver.
    TGH-ban volt példa:
    Holnap ki lesz fent hogy le tudja rakni a chipeket? Mert akkor annak adok jogot.
    Így lett 3 tagunk DC.
    Visítottam a röhögéstől, de közben szarul is esett, mert hónapokig melóztam a klánnal és nem lettem DC (csak már amikor mind1 volt), mert szombaton nem értem rá lerakni a chipet.
    Nos ez a 3 DC végül is úgy volt DC, hogy nem volt nekik feladatuk (bocs 1ik toborzott csatákban, vagyis spammelt.), de simán kirúgott ha nem jól válaszoltál.
  • Nikosi
    A virtuális világokat is emberek népesítik be, mi emberek pedig az virtuális térben is emberek maradunk, akár egy tankként, akár egy muszklis harcos barbárként, akár egy dögös varázslónőként, vagy egy repülőként, stb... is jelenünk meg a bitek világában.

Talán annyi a különbség, hogy a virtuális térben a való életben meglévő gátlásainkat, önkontrollunkat, néha kulturáltságunkat is elveszítjük. Hiszen itt nem érvényesek azok a erkölcsi, törvényi gátak amik a való életben ott vannak.

Ráadásul a virtuális világban mások lehetünk mint az IRL életben. Lehet a virtuális világban egy utcaseprőből is a világ császára, egy kis hivatalnokból mindenható főnök, és egy vezérigazgatóból is egy lesajnált noob, vagy csak egy egyszerű klán katona.

• Maala
    Csak a WoT-ban a kettőt nem lehet összeegyeztetni, míg van olyan online játék, ahol a kettő jól kiegészítheti egymást.
  • 400V
    A kláok javát mindig a CW öli meg. Azt nem értem miért nem teszi fel egyik emberke se magának a kérdést hogy ilyen nem szedem magam hülyére CW meg ESL ekből. Meg gondolná végig mennyit gürizik ilyen semmi aranyakért amiből tartósan mondjuk prémium számlát nem tud finanszírozni egy klán se a játékosainak. Minek melóznak,görcsölnek,idegeskednek,szenvednek,izzadnak vért a gép előtt?

Normális klánok amik max századolnak,team battle és ezt mester szinten csinálják meg egy sincs. Mindenütt ahova beléptem eddig mással nem tudtak foglalkozni csak azzal hogy vernek láncra aztán napszámosként harcoljak területekért meg védjek és egyéb. Túl komolyan veszik a magyarok az egészet holott csak egy játék. Ezért is van az hogy max pár év aztán mindegyik klán kiég max egyet kettőt kivéve.
  • yossarianHUN
    Nekem hasonló volt a történet az SZLH-val, bár nem teljesen ugyanez. Amit Gseldon leír a kétféle klánokkal, azzal teljesen egyetértek. Hardcore klánnal játszani, területekkel bohóckodni (és ugye értük potyaaranyat bezsebelni) jó lenne, de azt tudom magamról hogy soha nem menne, mivel se prémem, se tízes tankom, de legfőképp nem játszom annyit, és nem olyan rendszerességgel, hogy bármilyen klán sokra menne velem. Ezért is lettem kidobva az SZLH-ból.
    Én főként délután-este, miután hazaértem gurulok pár kört, pihenésképp, ezekhez az esti gyakorlózásokhoz, TS-hez, companyzáshoz többnyire már nincs kanalam. Az éles verzió megjelenése óta van 8000 csatám, van hogy hetekig, esetleg SG-fórum nikotintapasszal egy-két hónapig nem játszom, ezzel meg semmilyen komolyabb klán nem tud mit kezdeni.
    Fun klán meg minek, voltam már olyanban is, sokan szeretik az ilyenek által adta lehetőségeket, mindig van pár ismerős platoonhoz, olykor company, marhulás, de én egyáltalán nem használtam ki, egyedül szeretek a leginkább menni. Két csata közt asztalra kilépegetni, esetleg párhuzamosan egy filmet nézni (igen, elvetemültségemben még ilyet is szoktam:), ez való nekem.
    Egész WoT-os pályafutásom alatt szerintem ha féltucat companyn voltam, ott is csak kipróbálni, szakaszozni meg soha nem szakaszoztam sokat, amikor meg igen, akkor innen a fórumról Tesseliával, vele jól elhülyéskedtünk régebben, de ő egy ideje bizonytalan ideig abbahagyta a játékot, úgyhogy megint maradok a magányos farkas szerepnél.
  • Szpecnyaz
    Ezeket vágólapról másolod? Mert majd minden nap látok tőled egy ilyen szöveget.
  • Oddball29
    Ez középszerű klánoknál kb. úgy működött, hogy csatánként kb. 30-40 perc eligazítás, mert szájba kellett rágni, hogy mikor-mit-hogyan, és ebben az eredeti tervezés még benne sincsen. Most ezt ismételd el naponta kb. háromszor, és mindig akadt valami marha, aki nem figyelt oda, és eltévedt az első percben. Hát ennyire strapás.

Az erősebb klánoknál már nem kell ennyit pöcsölni, jobb esetben maptactic vagy twiddla link alapján is megértik, mit kell csinálni.
  • Szpecnyaz
    Megnéznék egy Trónok harcát a magyar klánéletbe átültetve :D.
  • madmanic
    mi az isten van ma?

Hazaérek leülök kikapcsolódni és a világ összes egysejtűje most játszik...

4 csata egymás után, úgy hogy 20 másodperc után 7-0...
  • xotyi
    Még most védesd le az ötletet, jön egy forgatókönyv író és picit átkozmetikázva kiadja akcióközpontú Trónak harca féleség képpen.:)
  • gseldon
    Ez minden játékban probléma, nem csak itt a WOT-ban. Alapvető ellentét van a baráti hangulatú, ökörködő, klántalálkozón sörözgető, sokat csetelő de semmilyen komoly eredményt el nem érő ún. "szociális" klánok és komoly eredményeket kőkemény munkával, gyakorlással, szabályok, hierarchia, parancsnoki lánc felállításával elérő "hardcore" klánok között. Sajnos ez utóbbi egyszerűen az emberek 90%-nak nem jön be, és ez az, amit nem értenek egyes emberek. Ez egy játék, amit az emberek munka/iskola stb. után kikapcsolódásképpen játszanak és nem azért, hogy ez egy második munkájuk legyen, abból egy is bőven elég. Senki nem akar a napi stressz után még egy estit is. Viszont enélkül nem lehet eredményt elérni, ez tény. Sajnos emiatt magas a kiégési arány, amit láthatunk is permier plánban.
  • foxbat88fx
    Pedig jó ha van egy normális klánod.... ami sztem manapság már nem nagyon van.
    Nekem a GLA volt 2011-ben az első, az jó volt 1 évig
    Jó társaság, sok baromkodás, nem volt véresen komolyan véve a CW
    de aztán nagyon ráállt a klán arra hogy legyen terület, legyünk sikeresek CW-ken, legyünk fent többet, gyakoroljunk, kötelező CW, kötelező gyak stb stb.... aztán ez ráment az emberek agyára majd minden jó gamer kilépett :)
  • yossarianHUN
    Huhh, ezek után szinte örülök, hogy sosem volt részem komolyabb klánéletben:) Vagyis egyszer volt, de onnan is hálistennek nem személyes ellentétek, csak inaktivitás miatt dobtak ki. Komolyan a kövektező évszázad színházi darabjai a mostani MMO-k klánjairól fognak szólni. Intrikák, bajtársiasság, cselszövés, van itt minden:D
  • MattGoss
    Ok! Köszi a tippet!
  • R3nton
    Hát figyu, nekem van pl Leo1-esem, sztem kurva jó és nem tervezik nerfelni...Hát nem rossz az angol, csak úgyea gold ammo elég rapszodikusan sebez. Pl IS-7, Maus meg ilyeneket azért nehéz jól meglőni vele. Persze ha weakspoton bemegy a HESH, akkor ott az 1800-as sebzés.

Nem rossz tank szerintem, de nekem nem lenne türelmem az előtte lévő dög lassú TD-khez. Nem az én stílusom...
  • MattGoss
    Aha értem...de mivel német úgyis szét nerfelik 2hónapon belül nem? Lehet tévedek. És az fv-ről vélemény? Megállja a helyét rendesen?
  • R3nton
    Waffentrager E-100. Annyira OP, hogy az már vicc kategória. Még én is elkezdtem húzni, pedig én gyűlölöm a TD-ket. Nagyon OP-k a 10-es TD-k a heavykhez és a medekhez képest sajnos...
  • Oddball29
    Annyit biztosan nem, mint a HHR. Nem is voltatok végig fenn a térképen, a végét meg elücsörögtétek. Ettől még nem állítom, hogy nem volt megérdemelt a helyezéstek. Biztos az volt, de a HHR-nek átlagban napi 3-4 csata naponta biztosan kijött a hadjárat alatt.

A Fusion előtt meg teljesíthetetlen követelésekkel álltatok elő, aztán mentetek a gyengébb ellenállás irányába. Egyik farkas olyan, mint a másik. Nincsen igazságos háború, csak rablóhadjárat.

Szumma szummárum: az eredeti állításom nekem itt annyi volt, hogy igazi jó magyar vezetővel én még nem találkoztam. Lensver akkor biztos nem volt parancsnok (szakaszban meg az állandó ordibálásával ment az agyamra). Kacsa pedig ugye a kompetens de antikarizmatikus, ezen szerintem még ő sem fog megsértődni.
  • MattGoss
    Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy páncélvadászok közül nekem szimpi az FV183-as és megéri-e kifejleszteni vagy inkább ugorjak máshová? Az AT8-nál járok! Még innen nem késő váltani ha gáz ez az ág! Teszt szerón próbáltam, ott tetszett is meg minden, de ott nem mérvadó a vélemény mert mindenki fullos X-esekkel nyomul hogy kipróbálja. Élőben nem úgy teljesítenek a vasak mint teszten ez miatt.