418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
  • VanDaal
    Nem tudom, mennyiben kapcsolódik az angol med legénységed skilljeihez, hogy dolgozol a héten, de oké :D
  • NoparaWot
    általában mindig az volt a helyzet, hogy a 6. emberke vagy a pálya másik felén volt, és mire odaértem volna megpurcant, vagy az hogy <10 hp-ra lelőttem, és lelopták előlem..
  • NoparaWot
    jé lol, nem is figyeltem XD
  • JeffDunham
    Bocs, de ezen héten minden nap dolgozom és k.vára unatkozom. (szabadságolás)

Kivételes alkalom, ezt a hetet valahogy vészeljétek át.
  • Roger6
    Nem volt vele Top Gun-od?
  • okosszöszi26
    tudja valaki, hogy a núbméter mikor frissül?
    még mindig csak a tegnapelőtti adatok vannak fenn
  • NoparaWot
    jippijáé :D

Nagyon kellemes kis tank volt ez az M103, csak ajánlani tudom annak, aki gondolkozik rajta ! :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    http://kepkezelo.com/images/pwciijihpyqakubqxtwe.jpg
  • VanDaal
    Jeff, rád is kíváncsi vagyok ez ügyben, és más is véleményezheti nyugodtan az eggyel lentebbi kérdésemet :)
  • VanDaal
    Ha már itt vagy, és angol medekről van szó, te adtál nekik BiA-t?
    Mert nemsokára 3 skilles lesz az angol med legénységem, és érik az átképzésük. Általában BiA párti vagyok, de ennél úgy érzem, egy sornyi vegyes perk többet dobna az összhatáson.
  • Oddball29
    A külső lövegpajzs hiánya miatt a tornyán keresztül könnyű célpont.
  • JeffDunham
    A kedvenc med-em. Lassú mint állat, de jól gyorsul és fordulékony. Az ágyúja az egyetlen ami 100%-os rajta. Pontos, szépeket üt és szinte nulla célzás. 1000-szer jobban szeretem mint a német és orosz medeket.
  • Szpecnyaz
    Papír? Az E50M után szerintem annak van a legjobb armorja.
  • Szpecnyaz
    R3nton hülyeségeket beszél.
    Az FV kb olyan mint az M48, csak sokkal jobb löveggel és armorral. Szvsz randomban nagyon jó.
  • foxbat88fx
    elég megnézni mennyi rohangál belőle a játékban....
    max távolról sniperkedni jó, amúgy olyan papír h vicc
  • GabeE3e
    10-es Brit fv medről van valakinek jó véleménye?

Mert most Renton ,ahogy beszélt róla,valóban ennyire használhatatlan lenne?
  • Oddball29
    Ha csak nem a tornyát célzod, irreleváns hogy az L/71-el golddal célzod vagy sem, homloklemezről mindkettő inkább pattan, hasat mindkettő viszi. Elég gyenge a 88-as APCR a többihez képest.
  • VanDaal
    Akkor biztos velem van a hiba, hogy egy játékban inkább azzal játszok, ami nekem tetszik, és nem azzal, amit mások OP-nak tartanak...
    Igen, ott az F155, meg a T57, és nekem mégsincs egyik sem a garázsomban. Persze elkezdtem mindkét ágat, de nem grindelem őket, mintha az életem függne tőlük. T8-nál tartok mindkettőnél, de ha mással van kedvem játszani, akkor mással fogok.

Irreális elvárás, hogyha szembesülök egy problémával, akkor ne akarjak szándékosan tovább rontani rajta? Bravó!
    Ha az már irreális elvárásnak számít, hogy legyen saját véleményük, egyéni preferenciáik, akkor igen komoly baj van!

Az ajnározott Nashornnal nekem 1300 körül van az átlagsebzésem. A majdnem mindenki által szidott ARL TD-vel meg 1270, akkor most az egyik OP, a másik meg már hulladék?
    Mellesleg a Nashornnal e mellé a sebzés mellé sikerült összehoznom kemény 48% wr-t, hála az ügyes csapatoknak, akik rendszeresen sebzés nélkül haltak ki mellőlem.
    Szóval az én értelmezésemben nehéz OP-nak titulálni valamit, ami ilyen mértékben kiszolgáltatott a csapatnak, amik meg tudjuk milyenek...
  • R3nton
    városi pályákon is király :D Nekem van helyem vele himmelsdorfon is és ensken is, ruinbergen meg pláne. Hátul kell vele maradni. Tartom szerintem OP, nekem nagyon tetszik...
  • Master91
    sokszor röhögtem magam könnyesre azon a sz.ron....

meg mikor mesélték hogy hogyan szereznek infókat a tankokról:

tervrajz, stb stb stb

Aha, E-50M? Meg még sorolhatnám.

Erre mutatják a repülősüket, ott meg mondja a faszi hogy sok esetben még rajzokat se találtak, ilyenkor a képzelő erőjüket kell használni :DDD ( nyilván a modellezésre gondolt, de röhejes )
  • foxbat88fx
    a WG-t idézem a tegnapi nat geo műsorból (ami elég vicces volt)
    "nincs olyan, hogy erősebb és gyengébb tankok, minden tank egyenlően van balanszolva"
  • JeffDunham
    Just do it :D
  • Master91
    "ez a Nashorn szerintem OP."

Erős az tény és való, de 1 spot és szinte halott vagy

Városi pálya? halott vagy

Azért JpzIV-ről TALÁN le-le pattannak....na Nashiról nem
  • lammaer
    Végülis, szabad e hülyének nevezni azt, aki egy kompetitív PvP játékban azokra a tankokra hajt amik a legjobbak?
  • lammaer
    :D

Linkelsz? Nem láttam sztem.
  • R3nton
    Hogy várod el az emberektől, hogy ne húzzák ki az OP tankokat. Ott egy OP tank foch155 vagy akármi más, nem majd én kihúzom az angol 10-es medet. Ami egy hulladék a többi medhez képest is, nemhogy mondjuk egy foch155 vagy egy T57 heavyhez képest. Még CW-n se használhatod.

Ez teljesen természetes, hogy a játékosok többsége azt a tankot szeretnék kihúzni ami jobb a többinél. TD-nél bónusz a sebzés ugye. Mert a játékosok többsége azért játszik, hogy sebezzen és nem azért, hogy csapatban játsszon és mondjuk scoutoljon. Bevallom én még scouttal is szeretek sebezgetni.

Irreális elvárásokat támasztasz a játékosokkal szemben.

Egyébként meg csak én lehetek olyan hülye, hogy kihúztam az összes medet, pl ezt a hulladék FV-t. De most már én is TD húzok, mert az az OP.

És én pedig a TD-k többségében ülve igen is OP-nak érzem őket. Legalábbis ez a Nashorn szerintem OP.
  • foxbat88fx
    majdnem sebzett :DDD
  • JeffDunham
    Ahogy te dicsérsz, úgy senki nem tud...

Sikerült a tegnap esti feladványom megfejtése? Rád is vonatkozik.
  • R3nton
    igen láttuk a goldspammer low skill replayeit köszönjük szépen elég is volt belőlük :D
  • lammaer
    Ez a topik ma ilyen "Love is in the air" hangulatú :)

@R3nton: Jeffet csak hagyd békén, azért lő golddal az AMXre, mert ő nemcsak a weakspotokat ismeri (amire az olyan lowbiek büszkék mint te) de azt is tudja minden tankról hogy hol a legerősebb, és direkt azokat célozza... ezzel totálra alázza őket, szinte megsemmisíti a lelküket.
  • Roger6
    Egyetértek.
  • lammaer
    Megjegyzem szombaton leporoltam az E75-öt a garázsban, mentem csatába. Top tank voltam, összefutottam 4-5 T7-T8-as (tigris, type, KT, 110) tankkal.
    Beálltam hulldownba, elkezdtem csipegetni őket.
    Pattanok, pattanok, 200at sebzek.. mondom wtf mi ez?
    Végül lerohantak, aztán a garázsban megfigyeltem: ez bizony egy full stock E75 volt (holott régen fullos volt, E100 is ki van húzva) :), gondolom vmelyik patchben machináltak vmit :)

Megvolt a pro érzés, mert igy is összecsipegettem némi damaget :D, mert szétlőttem a hulldownos type weakspotját :D

szóval aki legközelebb fullos E75-ös statot mutat, azt szemenköpöm, mert azzal sokkal könnyebb :D
  • R3nton
    én a helyedben inkább nem szólalnék meg :D goldot lőni amx50-100ra meg ilyenekre :D low :D
  • lammaer
    Arra gondoltam még, hogyha a creditért kapható golddal baja van valakinek, akkor vajon ha egy tank TOP ágyújával lőnek rá, az miért nem noobság?

"Hülye noob E75, hát még jó hogy a topágyúval átlőtt. Az igazi pró stock tankkal megy, mert a weakspotot azzal is lehet lőni"
  • Solten
    Most mi ebben a meglepo? Szokasos csapattarsaim randomban...
  • VanDaal
    Megtisztelnél :D
  • lammaer
    "de a Siemka 340 eff át fog lőni olyan helyet is,amit gold nélkül a büdös életben nem lőne át."

fenét.. Siemka 340 az továbbra is A0-ban fog gombászni az E100-ában miközben a csapatát halomra mészárolják, majd miután egyedül marad, heroikusan lead egy goldlövést és meghal.

A gold nem oldja meg azokat az elemi hiányosságokat amik a low effi okozói (térképismeret hiánya, alapszintű taktikák semmibevétele, minimap nem nézése, helyzethez való nem alkalmazkodás) stb stb.

Külön megnézem azokat, akik 2-400 (vagy még több) méteres távolságon szándékosan lövik el 3-ból 3x egy tank tornyán a kibúvónyilást, mert "tudni kell célozni"....
  • lammaer
    +1.
    Lehetek a fanklubod tagja?
  • VanDaal
    Igazából az összes említett probléma (arty, TD, gold ammo, 2:15-ös meccsek) egy tőről fakad, ami nem más, mint: A JÁTÉKOS!

A legnagyobb baj, hogy a többség híján van mindenféle önkontrollnak...

Arty téma:
    Ha lett volna belőlük oldalanként 1-2 darab, a kutya nem szidta volna őket habzó szájjal. De ellepték a csatákat, mert lehetett velük nagyokat sebezni játéktudás nélkül is. Nyilván látták ők is, hogy egyre szarabb a helyzet, de akkor sem mondták azt, hogy jó, akkor játszunk mással arty helyett. Meg kellett várni, hogy felülről nyúljanak bele a dolgokba, mert az önszabályozás nem működött.

TD-k:
    Én is többet TD-zek mostanában, mint régebben. De ez nem azért van, mert rájöttem, hogy ez valami űberkirály dolog. Hanem azért, mert lényegében minden heavy és med tank már a garázsomban van, amit ki akartam fejleszteni. Összességében még így is csak a csatáim 19%-ában mentem TD-vel, míg meddel ez 29%, heavyvel pedig 43%.
    Amikor TD-zek, nem érzem, hogy OP tankokban ülnék, mivel ezek használatának is megvannak a korlátai. A probléma itt is akkor van, mikor túl sok van belőlük.
    Mert senki nem akar megmozdulni, ha tudja, hogy a fél ellenséges csapat beásva várja, hogy valaki megmozduljon. Passzívabb lesz az egész játékmenet. És ez egy öngerjesztő folyamat, mert ha már úgyis campel szinte mindenki, akkor miért ne tenné ezt egy TD-ben ülve...
    A legfőbb probléma itt is az önszabályozás hiánya.

Gold ammo:
    Ennél is ugyan oda lyukadunk ki. Tilos a használata? Nem. Előnyt nyújt a csatában? Igen. Úgyhogy használják. Nem akarok álszentnek tűnni, nekem is van minden tankomban. Sőt, használni is szoktam, de nem ész nélkül, mindenre. Nem azért, mert ezzel akarok indokolatlan előnyre szert tenni, hanem épp azért, hogy ne legyek hátrányban másokkal szemben, akik adott esetben úgyis használni fogják ellenem. És mégis zavar engem is, mikor golddal lőnek rám... Mert ebből óhatatlanul is azt feltételezi az ember, hogy a másik azért lő goldot, mert AP-val nem tudta volna átütni. Ez persze a gyakorlatban nem mindig van így, de valamiért mégis frusztráló.
    Szóval a megoldást itt is az egészséges önkritika jelentené, ami természetesen itt sem fog bekövetkezni, ahogy a korábban kifejtett esetekben is elmaradt a sikeres önszabályozás.

De beszélhetnénk akármelyik OP-nak tartott tankról is. Soha nem azzal volt a baj, ha volt belőlük 1-2 a csatában. A probléma ott kezdődik, amikor az épp nem OP tankban ülők nem azon kezdték el törni a fejüket, hogy miként is lehetnének sikeresek az OP valami ellen, hanem inkább átültek ők is egy olyanba, ezzel tovább rontva a más tankokkal játszók helyzetét, és ahelyett, hogy megoldották volna a problémát, csak tovább súlyosbítottak rajta (lásd: KV-1S hordák pl).

Szóval a végkövetkeztetés: minden a n00bok hibája :D
  • Bmsrt n2
    Huh,nem igazán voltam errefele vagy két hétig,nekem új és sokkoló élmény volt ez is,meg amikor platoonozik a gyerek...