A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
VanDaal #274412 Igazából az összes említett probléma (arty, TD, gold ammo, 2:15-ös meccsek) egy tőről fakad, ami nem más, mint: A JÁTÉKOS!
A legnagyobb baj, hogy a többség híján van mindenféle önkontrollnak...
Arty téma:
Ha lett volna belőlük oldalanként 1-2 darab, a kutya nem szidta volna őket habzó szájjal. De ellepték a csatákat, mert lehetett velük nagyokat sebezni játéktudás nélkül is. Nyilván látták ők is, hogy egyre szarabb a helyzet, de akkor sem mondták azt, hogy jó, akkor játszunk mással arty helyett. Meg kellett várni, hogy felülről nyúljanak bele a dolgokba, mert az önszabályozás nem működött.
TD-k:
Én is többet TD-zek mostanában, mint régebben. De ez nem azért van, mert rájöttem, hogy ez valami űberkirály dolog. Hanem azért, mert lényegében minden heavy és med tank már a garázsomban van, amit ki akartam fejleszteni. Összességében még így is csak a csatáim 19%-ában mentem TD-vel, míg meddel ez 29%, heavyvel pedig 43%.
Amikor TD-zek, nem érzem, hogy OP tankokban ülnék, mivel ezek használatának is megvannak a korlátai. A probléma itt is akkor van, mikor túl sok van belőlük.
Mert senki nem akar megmozdulni, ha tudja, hogy a fél ellenséges csapat beásva várja, hogy valaki megmozduljon. Passzívabb lesz az egész játékmenet. És ez egy öngerjesztő folyamat, mert ha már úgyis campel szinte mindenki, akkor miért ne tenné ezt egy TD-ben ülve...
A legfőbb probléma itt is az önszabályozás hiánya.
Gold ammo:
Ennél is ugyan oda lyukadunk ki. Tilos a használata? Nem. Előnyt nyújt a csatában? Igen. Úgyhogy használják. Nem akarok álszentnek tűnni, nekem is van minden tankomban. Sőt, használni is szoktam, de nem ész nélkül, mindenre. Nem azért, mert ezzel akarok indokolatlan előnyre szert tenni, hanem épp azért, hogy ne legyek hátrányban másokkal szemben, akik adott esetben úgyis használni fogják ellenem. És mégis zavar engem is, mikor golddal lőnek rám... Mert ebből óhatatlanul is azt feltételezi az ember, hogy a másik azért lő goldot, mert AP-val nem tudta volna átütni. Ez persze a gyakorlatban nem mindig van így, de valamiért mégis frusztráló.
Szóval a megoldást itt is az egészséges önkritika jelentené, ami természetesen itt sem fog bekövetkezni, ahogy a korábban kifejtett esetekben is elmaradt a sikeres önszabályozás.
De beszélhetnénk akármelyik OP-nak tartott tankról is. Soha nem azzal volt a baj, ha volt belőlük 1-2 a csatában. A probléma ott kezdődik, amikor az épp nem OP tankban ülők nem azon kezdték el törni a fejüket, hogy miként is lehetnének sikeresek az OP valami ellen, hanem inkább átültek ők is egy olyanba, ezzel tovább rontva a más tankokkal játszók helyzetét, és ahelyett, hogy megoldották volna a problémát, csak tovább súlyosbítottak rajta (lásd: KV-1S hordák pl).
Szóval a végkövetkeztetés: minden a n00bok hibája :D