418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Bangaro #277891 Nem volt semmi "fellengzés". Lehetsz te akármilyen lila überpro játékos, ha egyedül mész "rusholsz", akkor kitágítanak, szárazon. Pici szürkeállományomban a "rush med"-ről kialakult képben minimum két, de jobb esetben 3 med "rushol" platoonban, falkában. Akik összedolgoznak. Az úgy okay.
Persze át lehet menni a mezőn nyílegyenesen is, mint a "Hírók" max megdöglesz. Vagy lehet megfontoltan "beszari" módon is fedezékről fedezékre. A rád lőtt lövedéket nem fogja meg az álcaháló, a fel nem spotolódás (szép magyar szó), cask a szikla, a domb vagy egy ház. -
A Hull Down azt jelenti, hogy mennyire tudod leengedi a tank "csövét". Amcsik nagyon jók benne. Meg egyébként is egy nagyon király dolog, nagyon jól manőverezhetővé teszi a tankot. IS-t mindenképp ajánlom. Annak az a lényege, hogy mindig az arcod mutasd. Az IS-3, IS-8, IS-7 miatt nagyon megéri. -
Van benne valami. :) -
Lorder #277888 akkor jó lehet az a logika hogy az IS-t megveszem amíg a T29 nem válik elérhetővé? Legalább az IS3-ra is megy az xp.
//Tudom most ezért biztosan megfognak kövezni, de nem játszom régóta, és a szlengeket annyira nem vágom, mit jelent az hogy hull-down tank?///
Egyenlőre a Tiger P is nagyon távoli. (Német tankokat annyira nem szeretem, azért maradt el eddig.)
KV3-at azért nem mondta, mert ahogy olvastam ahhoz kicsit nagyobb játék tapasztalat kell, hogy jól lehessen használni.
A "Fekete herceget" is néztem, de annyira nem jó játszani a Churchillel hogy hanyagolom egyenlőre. -
Bangaro #277887 Főleg, hogy berögződik az emberekbe: Amerikai tank, tornya erős, lövöm a hasát. Hát barátom lőheted...
-
madmanic #277886 Nem baj. Ezek az én tapasztalataim. -
rolio #277885 Szerintem pedig a játéknak nem tett jót a 10-es tier kiszélesítése, maradni kellett volna hogy T10 csak heavy lehet, mint a legelején. A T10 arty és TD már erős szerintem. -
madmanic #277884 olyasmi érzés mint az E100.
Amíg szembe jött addig vért hugyoztam mire legyőztem, amióta vezetem, azóta minta szűzhártyából lenne. -
AlucardHuN #277883 IS miért visszalépés? -
Itt arról volt szó, hogy rush med. Azért is lett rush med példa írva. Szóval kár itt fellengzősködni. A passzív scout a legjobb és az ellenfél számára legidegesítőbb. De egyrészt nem scout-ról írtam, csak egy szituációról. Általában ha van egy mező és a túloldalán van az amit szeretnél, nem árt rajta átmenni. Ha meg nincs ami megvédjen, nem árt, ha gyorsan teszed... Na mindegy.
Visszatérve a scout-ra, a rush scout is lehet hatékony, főleg, mert sebezni is tud. Nem azokról beszélünk aki keresztbe átrohannak a pályán lesz ami lesz alapon.
A taktikád abszolút jó. Első pár percben passzív scout. Csak ha elfogyott az ellen át kell menni azon a rohadt mezőn. :D -
rolio #277881 Igazából engem is leginkább ez zavar, hogy amikor 1v1-ben harcolsz valakivel, nézed hogy hová lőj neki, számolgatod a töltési időket,próbálsz jól mozogni, akkor egy ilyen görény a pálya túlsó feléről megszakítja az amúgy is igen ritka izgi pillanatokat. Arról már ne is beszéljünk,hogy olyan béna szarok artyznak, akik ha már csak ők maradnak, bemennek a vízbe... -
lammaer #277880 Nyilván mostmár olyan szofisztikált az MM, hogy furmányosan nemcsak azzal szívatják az embereket hogy csak nekik dob nullás kritet a rendszer zsinórban, de még galád módon megvárja hogy a queueben leyenek lila batchat platoonok, és azt direkt ellened dobja be. -
Bangaro #277879 -T29 pofátlanul jó hull down tank.
-IS orosz OP shit jó, frontra való.
-Tigris, ne is keresd amit esetleg törikönyvekből, regényekből hallottál. Gyenge a többihez képest sajna.
-TigerP na ez már jóféle.
-KV-3-at nem említetted, de szerintem az is jó.
-A csigazabáló AMX is jó hetesként, de nem frontra.
-A kínai IS-2 szintén jó frontra.
-A teaszürcsölők Fekete hercege meg szerintem az egyik legélvezetesebb 7-es heavy tankja. -
lammaer #277878 "De mond már meg mibe jobb egy az ha egy arty ver beléd 1000-et vagy ha egy td?"
1. Először is, az arty úgy ver beléd hogy nem kell rádlátnia, mert A0ben gombászva is átlő a hegyen. A TDnek legalább rád kell rendesen látnia.
2. Ha az arty belédver, nemcsak az 1000 HP megy el, hanem mellé még random 1-2 modul meg 1-2 legénységi tag (HE találat estén).
Más különbség nincs. Válassz hogy neked ezek után melyik tetszik jobban. -
yossarianHUN #277877 Dettó. Imádom, mikor közelharcos pofozkodásban, ahol minden apró rossz mozdulat végzetes lehet, az ember nem tud a megfelelő helyezkedésre, hulldownra, ellenfél mozdulataira koncentrálni, mert folyamatosan azt kell sasolni fél szemmel, hogy vajon most arty-coverban vagyok, vagy csak fél méterrel hátrébb lennék, ahol viszont az ellenséges tankoktól nem vagyok biztonságban. És elég 5 másodpercre elfelejtkezni a görényekről, máris beléd csap valamelyik fikagyúró egy ezrest.
Komolyan napok óta arty-favorit vagyok. Először a JT számlájára írtam, de nem, tök mindegy mivel megyek, hol vagyok, kik vannak körülöttem, amint meglát az ellenséges artybanda (amik meg ugye megint szaporodnak, hogy rohadnának meg), egyből versenyt futva igyekeznek letolni egy tarackskulót a torkomon. Hú de szétnerfelhetnék az egész bagázst a játszhatatlan szintre, de boldog nap lenne az. -
Bangaro #277876 Majdnem minden pontjával nem értek egyet, azaz csak az IS-8-al kapcsolatban egyezik a véleményünk. -
stoppos #277875 Az M103 miért cumi? Csak ellenfélként ismerem, elég kemény és idegesítő. -
Bangaro #277874 Én szerintem, saját vélemény, sokkal egy jobb egy olyan scout aki passzív scoutol az első pár percben gyakorlatilag az ellenség pofájában láthatatlanul folyamatosan mutatva az ellent, mint a "Hírók" akik rohangálnak, mint a mérgezett egér fel-fel villantva az ellent amíg ki nem lövik őket és nagypofával beírják NOOB TEAM. -
Az előző erre ment: #277822 -
madmanic #277872 T29.
Az IS t visszalépésnek fogod érezni a KV1S után, de az IS3 ért megéri. Az is8 is jó ha fullos.
T29 után a T32 cumi, az M103 gigacumi. -
Mennyi lehet a kiskölyök, 3-4 éves? Nagy csalódás számomra, h ő sokkal jobban tolja, mint a legtöbb felnőtt. Ezek szerint tényleg igaz ez: "Ez a játék teljesen olyan mint az élet. Tele van buta, közönséges, haszontalan, ostoba emberekkel, akik alap dolgokat sem tudnak normálisan végrehajtani." Eddig azt gondoltam, h az ilyen seggel megyünk az ellennek játékosok szinte kivétel nélkül kisgyerekek, akiket apuci odaengedett a gép elé, mert nem gondoltam, h felnőtt emberek ennyire alap dolgokat nem fognak fel. Persze vannak ilyenek is, biztos nem is kevés, de sajnos azt kell mondanom, h sok felnőttnek sokkal kevesebb az esze, mint egy gyereknek. Azt gondolom, h lehet abban vmi, h aki okosabb az átlagnál (ami elég alacsony szint) az a WoT-ban jobb játékos a többi playernél. Szal a WoT a legtöbb esetben vhol megmutatja azt, h kinek mennyi az IQ-ja (mausbattle kérlek rakd majd be az IQ-s képet:D) -
Bangaro #277870 továbbmentem,
"Rohansz a pályán..."
paraszti egyszerűséggel kérdem én: Hova a faszba rohansz? -
Bangaro #277869 "Mész a mezőn. "
Ne is menjünk tovább.... -
Lorder #277868 Sziasztok. Lenne egy kérdésem, hozzátok tapasztaltabb játékosokhoz :) Tudom pár helyen már van hasonló kérdésre válasz, de én egy helyen sem találtam a nekem megfelelőt. Heavy tankokat szeretem jobbára, KV1, KV-1S-el szoktam a legtöbbet játszani. Azonban elérkeztem a Tier7hez, ami nálam kicsit mérföldkő mivel nem tudok minden tankot kipróbálni és itt már elég nagy erő különbségek tudnak lenni.
És igazából amire a kérdésem irányulna az az, hogy melyik Tier7es heavy tankra érdemes beruházni?
T29,IS,Tiger P, Tiger I Úgy tudom ezek közül érdemes választani, a későbbi fejlődési láncot is figyelembe véve. Stílusomra óvatos támadó heavyt mondanék :D Utálok kempingezni, ha top tank vagyok akkor megesik az is hogy a frontvonalról bűvészkedek. Ti tudnátok valami tanácsod adni a jövőbeli tank vásárlásra? Arra gondoltam, hogy mivel még a T29 előtt hiányzik egy tank addig megvenném az IS és utána a T29et. Bár fogalmam sincs hogy mi lenne a helyes :) -
stoppos #277867 Pedig pont ez a véletlen definíciója.
-
Írok példát.
Van 4 arty. Van 4 TD.
Nézzük először a TD-ket. Mész a mezőn. Ők a bokorban állnak. Még fel sem fedezed őket de már kaptál 4 lövést. Mert mind el fog találni. Hiába cikázol, a TD-k rohadt pontosak és szinte egyből odaér a lövés, gyorsan is fordulnak. Ha szerencséd van 2 lepattan. (Nem fog, mert med vagy.) Így is kaptál 1500-1800 sebzést. (ha mákod van és nem német autoloader, vagy angol FV van előtted) Na meg persze egy pár modulsérülés is befigyel, mert vagy prémmel vagy robbanóval lő.
Ekkor még semmit nem csináltál és már vagy meghaltál. Vagy van 1-200 HP. De lehet, hogy még csak meg sem jelennek előtted, mert olyan jó a camojuk...
Nézzük az artykat. Van 4 arty. Rohansz a pályán, felfedez valami. Elkezdenek rád célozni, 10 sec. Rád lő, 2-5 sec. Na és persze ha ő mindent jól csinált akkor sem biztos, hogy eltalált, mert hát vannak furcsa dolgok a wot-ban.
Te 15 másodpercig mit csinálsz???
Engem nem szoktak az artyk eltalálni, persze amúgy mind a scoutot akarja kiszedni. De stoppos is meg tudja ezt csinálni, szóval nem beszélek lehetetlenről. Csak azt tudni kell, hogy az artylövés elkerülése nem merül ki annyiban, hogy megyek jó gyorsan oszt' felváltva nyomkodom a jobbrát meg balrát..
Nem azt mondom, hogy vissza az artykat. De a TD-k akkor kezdtek el látványosan szaporodni amikor az arty-k nerfet kaptak, kikoptak.
Egyszerűen röhejes, hogy megyek a T-54-el és az FV egy lövéssel kiszed full HP-ról. Nem egyszer történt már ez. (nem volt rekesztalálat egyszer sem) Vagy sorolhatnám a 900-1100 közti sebző TD-ket amiből 5-9 db van minimum egy csatában. A lövéseknek pedig olyan eltántorítóan nagy a sebzése, hogy inkább mindenki a domb mögött áll és várja, hogy valaki bénázzon. Na mindegy, erről már írtak egy páran. -
Én látom azt, h ellenem is vannak hála az égnek, viszont: "Túloldalon meg persze mind ultralila mindíg :)" (mindig és nem mindíg:D) Persze, h nem mindig odaát vannak a lilák és többségében nem azok, de elég érdekes, h vannak olyan napok mikor a lila+kék platoonok csak az ellenfélhez kerülnek, az én csapatomba meg szinte sosem. Véletlen? Nem valószínű. -
Az indikátor "felfedezése" nálam is nagy fordulat volt, így visszagondolva pedig egyértelmű, a free xp átváltásba is beleestem de még mielőtt felesleges kérdést tettem volna fel, utánna néztem a keresővel, meg végigolvastam a fejlécben lévő FAQ-ot,az azért elég sokat segített, bár a scout tank (aktív/passiv scoutolás) még mindig kihívás:) -
AlucardHuN #277863 Nos én mint heavy favorizáló, amikor last man standingben harcolok az ellenséggel sikeresen annyira tudom élvezni hogy nem csak a horda ellen kell védekeznem de még be kell kalkulállnom az "égi áldást" is. Ilyenkor mikor bekapok tőlük egy bazinagyot a kritikus helyzetekben mindig megjegyzem magamban hogy "De én kurvára nem akarok játszani veletek..." -
stoppos #277862 A lemilen jelent meg róla egy cikk. Aztán fel-alá rohangáltam a tankkal, mint a hülye, amíg meg nem találtam ezt a fórumot és el nem magyarázták, hogy nem úgy kell játszani. Most már csak az esetek felében rohangálok fel-alá, mint a hülye. :) -
Bangaro #277861 1. Ingyeens + tankos = biztos jó.
2. Feltelepít játszik két nap.
3. Ezt a rakás foshalmazt ami még rusnyán is néz ki törlöm.
4. Eltelt 2 hét. Na mégegyszer megnéz. Hátha.
5.Ó van olyan, hogy "páncélátütés" indikátor? Próba, hát igen valamivel jobb. Játszik 3 nap.
6. 3-as pont ismétlése.
7. Eltelt 4 hét, na utolsó esély.
8. Feltelepít, játszik azóta is kisebb nagyobb megszakításokkal.
9. 15.000 meccs után kezdem unni, lehet felejtős végleg. gondolkodik. -
Simulacrum #277860 Tökéletes összefoglaló. Lehet azért látom pont ugyanígy, mert én is játszottam anno, mikor brutál mennyiség volt belőlük. Talán még 2-2 elviselhető, de én simán kivenném az artykat a játékból egy az egyben. -
stoppos #277859 Konkrétan játszhatatlan volt a tier9-10 akkoriban. Nyolc felé nem is mentem csak ha valaki nagyon erőszakoskodott platonyban. -
Itt jelenteném ki,hogy egy gyenge közepes játékos vagyok, még mielőtt úgy jönne le ,hogy über pronak gondolnám magam,a játékot annó úgy kezdtem,hogy ingyenes alig valami tartalommal felvértezett ingyenes mmo. Ehhez mérten olyat hogy legénység képzés, tankra felszerelések stb-stb a PzIII/IV-ig nem is használtam,(Tiger II-ön ezért még csak a 3. skill fejlődik éppen)aztán mikor csúnyán elkenték a szám utána néztem hogy mi hogy működik a játékban. Apropó, ki hogy kezdte a megismerkedést a játékkal?:) -
Nikosi #277857 De mond már meg mibe jobb egy az ha egy arty ver beléd 1000-et vagy ha egy td?
Az arty legalább elviszi a modulokat és a legénységet is, az jobb. Játszottál te anno amikor arty dömping volt? MErt ha nem akkor úgy alkotsz véleményt, hogy lila ibolya fingod nincs mit kívánsz.
Ne a mosatni 1-2 legrosszabb esetben 3-4 artyból indulj ki. Hanem cseréld ki a td-k számát egy az egyben artykra. Mert az volt régen. Ott semmit nem tudnál kezdeni maximum itt sírnál, hogy jaj mocskos arty, pfuj. -
arel #277856 Nem német tankal történt hanem a hellcat-tal :-).Épp cseleztük egymást az ellennel egy szikla mögöt és mikor löttünk egymásra -megjegyzem az orom látszot szinte ki lehet vmivel. több- kilötte a motoromat. -
Nikosi #277855 Így van az arty-k tették anno játszhatatlanná ezt a játékot. Most hogy lecsökkentek sokkalta élvezhetőbb minden. -
Egyetértek ,pont ez a nyűgöm nekem is... -
Vannak mindkét oldalon, de azért eléggé meghatározó,hogy esetleg a hülyék, melyik oldalon milyen tankban ülnek, Pl:sok esetben(persze xvm adat nem biblia) nálunk a 3 top tier tank paradicsom a többiek meg vegyes felvágott, az ellennél meg a 3 top tank gyakorlott a többi vegyes eléggé meghatározó, nem kezd el T29-el a hegy tetejéről mesterlövészt játszani sand riveren mondjuk.. -
Nikosi #277852 Az idő megszépíti a régi emlékeket, ez tény. Miért is írom ezt.
Mert az arty vs td vita, melyik a rosszabb kérdésben sokan az arty-k pártját kezdik fogni. Mondják, hogy inkább legyen sok arty mert az jobb mint a sok td.
Az egy tévhit, hogyha most kicserélünk egy meccsen 4/4 td 4/4 artyra akkor jobb lesz a játék. Nem ez már bocsánat de baromság. Én itt voltam akkor is amikor a 8/8 arty sem volt ritka egy csatában. Annál rosszabb nincs akármivel is vagy éppen bent.
Mert az egy tévhit, hogy sok arty esetén majd meddel milyen fun lenne a játék. Nem nem lenne fun. Mert mindenki arty fedezékbe kempelne. A med rohangál spotol de az artyk csak őket lövöldöznék mert mindenki más egy jó kis kemp helyen ücsörögne. A med berohanó arty-ért és a sok kempelő tank/td szépen másodpercek alatt szétkapná.
Meg ugye jönne egy splas med megakad lánc motor stb.. aztán csak kapná a zárótüzet az égből.
Nem a 6v6 td ezerszer jobb bármiben is vagy mint a 6v6 arty.
A td-ket meg lehet szívatni, van lehetőséged elrohanni mellettük, hátbatámadni az ellent. Én sokkal jobban szeretek med tankokkal és gyors tankokkal menni mint az arty-s korszakban. Mert lehet taktikázni, nem fog potyogni az égi áldás egyből ahogy felfedeztek.
Mert régen egy t-92 splash-ből nem volt menekvés, aztán meg jött a többi áldás. De a francia arty is folyamatosan láncon tudott tartani, amíg valami nagyobb egy lövésből kicsap a pálya másik végéből.
Abba meg senki nem gondol bele, hogy ugyan egy td nagyot csap levesz 1000 hp-t, na de ezt egy arty is megteszi csak azzal a különbséggel, hogy minimum 3-4 modul és 2-3 ember is odavan. Na az a tank hiába marad még fél hp-n semmire nem jó már, kivéve nagy javító, nagy gyógyító (2*10k credit) megléte estén.
Tehát ha objektíven összegezzük inkább sok td mint sok arty.