418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• j0nNyKa
    fú nekem ez teljesen kínai, de a lényeget megértettem: ez nem megoldás
    akkor passz, tényleg csak azt tudom felajánlani, hogy minden szemetet törlök, de akkor meg abból lesz a hiszti, hogy nem hisztizhet az adott fórumozó.. :)
    bár inkább engem támadjanak, mint egy egész topicot romboljanak
  • madmanic
    Jobban megnézve a táblázatokat szerintem:

Francia ág: kezdőnek SEMMIKÉPPEN nem jó a scout vonal, mivel a játék alapjaival sincs tisztában, nem tudja mi mire való, végig fogja kempelni scouttal a gamet, mi meg agyfaszt kapunk. Ha már francia, akkor ARL vonal, de inkább egyik sem.

Német ág: PZIII fürge, nagy rof, élvezetes, a következő PZIII/IV már kell hozzá némi taktikai érzék. Sajnos innen már nem lehet menni a panther felé ( sniper harcmodor tanulására ), ezért a másik ágon ( mivel én a Tigert tarom egy nagyon gyenge tanknak saját tierjében is ) inkább a a panther felé mennék, ahonnan még mindig van lehetőség visszatérni a heavy ágra.

Brit ág: egyetértek.

Amerikai ág: egyetértek, talán csak a t25/2 és a proto hiányzik, ahogy tegnap már írtam. Ezen a szinten ugye már nem kezdő a kezdő, de a proto elpusztíthatatlan frontja és a brutál gun okozhat némi sikerélményt.

Orosz: egyértelműen az IS7 ág. Ha jó sok időt eltölt a kv1, kv1s, szinten, és nem teljesen agyhalott, meg fogja tanulni hogyan manőverezzen egy heavy tankkal.

Szerintem sem úgy indulnak neki az emberek, mikor meglátják a tévé reklámot, hogy CW zni akarnak.

• 400V
    Bazi nagy a szórás. Valaki prémium számlával játszik, egész nap tolhatja abban a tierben ahol akarja nem megy rá egy halom kreditje, valaki nem. Valaki csak tier 10 be megy valaki tier 8 ba szeret valaki meg tier 2 be mert ott relax van. Valaki meg 7v7 ezne csak meg század. Nem lehet őket összerakni. Járok csatornára 15 - 20 ember szokott fent lenni. Volt mikor kitartó voltam fél órát könyörögtem egy 7v7 ért. Egy szakaszt is nehezen lehet összehozni mert mindenki mást akar.
  • 400V
    Az állatkert csak este van. Vége a sulinak!
  • j0nNyKa
    ahah, és ugye látod az.. iróniát ebben a kategorizálásban? :)
    online játékok -szerintem- legnagyobb gyilkosa: a mentalitás, miszerint mindenki (az aktuális ember) faszagyerek, a többiek meg ha jobbak, csalnak, ha rosszabbak, nyomorékok :)
    egyébként akik így gondolkoznak (a topic egy -sajnos- igenmagas százaléka, legalábbis a "hétvégiek" közül), azoknak nem lenne megoldás, hogy együtt játszanak? nem vágom a WoT-ot, hogy milyen lehetőségek vannak "partyzni", de ez nem segítene? hisz mindenki fasza játékos, akkor ha együtt játszanak, elvileg tele lesznek sikerélménnyel
  • JeffDunham
    De pont ez a lényege hogy ne egy ágon menjen!

Egyszerre többet csináljon.

Ugyanis a csillagozásokkal jobban halad, megismer egyszerre több tanktípust és rájön melyikkel hogyan kell tolni. Ha tudja, könnyebben is tud ellene védekezni. Továbbá mire kihúzza azt a 6-7 ágat, rendelkezni fog egy jó közepes játékos rutinjával.
  • j0nNyKa
    én egyébként támogatnám, mert ami itt hétvégén ment, az alapján majdnem azt mondtam, hogy én köszöntem mosom kezeim, hagyom a topicot a "szarban"
    de pl. ma tök normálisan, színvonalasan beszélgettek, nem értem a különbséget...
    nemtom, ha igénylitek, hogy a hiszti törölve legyen (mondjuk többen rábólintotok), én törölgetem szivesen - annyi, hogy meg kell húzni egy határt, hogy mi a rinya, és mi nem
  • Simulacrum
    Orosz nehéz: Elismerem, az IS-3 az egyik legjobb tank a játékban, még kezdőknek is menni fog vele a játék és csapat csatában is tényleg közkedvelt. Az IS-8-at én medesként pl. imádtam, szóval ahogy már korábban írtam is, szerintem egyik orosz nehéz ággal se lehet melléfogni.

Francia ág: Ha már a csapat csatát hoztad fel az orosz ággal kapcsolatban, akkor itt miért nem? Az AMX 50 100 ugyanolyan jó erre, mint az IS-3, sőt jó kezekben talán még jobb is (igaz a 13 90 is jó erre a módra). Szerintem jó kis tanulótank is a tárasok megismeréséhez. Az pedig, hogy a T57 egyértelműen jobb lenne, mint az 50B arról diegho tudna hosszan beszélni, illetve már megtette a prohardver fórumán, de én is vele értek egyet, szerintem közel sem egyértelmű. Én pl. biztosan az 50B-t szerzem meg, a T57 nem érdekel.

Német medek: Igen, elismerem, ha med tankot akar valaki húzni és most kezdi, akkor az orosz a jobb választás, de én abszolút szerettem és szeretem a német med ágat. Nekem nagyon jól ment a Panther II-vel, az E-50-el meg még jobban. Én ezeket is bátran merem ajánlani mindenkinek.

Brit közepesek: A Comet kicsit necces, de az aranylőszeres időkben már azzal se lenne gondja egy kezdőnek. A Centurionok meg szerintem nagyon jó lövegű és fejű tankok, nem hiszem, hogy egy kezdő ezekkel sokkal gyengébb lenne, mint más medekkel.

Amit a többiek is írnak, nagyon érdekes, de nekem is rettentően jól ment az orosz második TD ág. Rossz lövegkitéríthetőség, papír test, de mégis nagyon jól lehet velük rambózni és nagyon jó statot hoztam mindegyikkel.
    Azzal is egyetértek a többi hozzászólóval, hogy nem a CW-nek kellene lennie a célnak. 20k csatával egy db CW csatám sincs és egyáltalán nem is érdekel.
  • 400V
    Ja és jól látod!
  • Hypo #301039
    még van egy rakás román, lengyel cseh hulye is....
  • 400V
    Olyan kéne ide hogy aki sír a játék miatt annak törölve legyen a HSZ e. Színvonalasabb fórum lenne. 70% a fórumnak sírás.
  • j0nNyKa
    ezzel kapcsolatban egy érdekes gondolatom van
    NEM szeretném, ha ez flame-et szülne, főleg mert mivel nem játszom a játékot, lehet nincs is valóságalapja:
    szóval olvasás alapján 4 féle játékos van WoT-ban:
    - a csalók, akik ugye nem sgsek
    - a balfaszok, akik ugye nem sgsek
    - az adott hozzászóló sgs, aki a normális játékos kategória
    - a többi sgs, aki balfasz, mert sír, etc.

mennyire látom jól / rosszul? :)
  • 400V
    Ja mert most nincsenek gyenge elméjűek akik elvárják hogy minden csata győzelem legyen ha meg nem akkor itt sírnak! :D
  • bigmano
    Az én meglátásom az hogy a KV-1 TD-közül a Hetzer és Stug lll és ott szépen eltölteni egy kis időt,ezt javasolnám kezdőknek.
    A med vonalakat messze elkerülni csakúgy mint a táras tankokat,mindkettő nagyobb odafigyelést kiván!
  • kHares
    Igen, végigfut t10-ig egyetlen ágon és aztán történnek ilyenek: https://www.youtube.com/watch?v=HEbUoe8ZlTg

Nem kéne ezt bátorítani, nyomja csak alacsonyabb tier-ben aztán hátha tanul is valamit
  • JeffDunham
    Előre kell gondolkodni. Ez a lényege a fórumnak, segít ebben.

Ám észrevettétek mennyivel más lett a fórum így, hogy van téma és egy kis eszmecsere? Ilyennek kellene lennie állandóan. ;)
  • 400V
    Nem CW gyakorló hanem sima. Menj be a ház mellé azt forgasd be, vagy 1v1 gyakorlók alap lőszerrel. Akár arty mániásoknak ha szeretik mutogatni vagy szaladgálni honnan hova tudnak belőni. Kurva sokat érnek ám ezek. Nekem anno volt egy 15 perces IS7 1v1 gyakorlóm, nagyon sokat ért ám még most is emlékszem mert nagyon hasznos volt. Csak 15 perc....
  • patchaou
    Jó, ha elkaptam vele valami magányos lassú dögöt akkor az tetszett, de nem igazán tudtam használni. Lehet hogy csütörtökig megnézek pár videót, mert a t57 viszont nagyon kellene.
  • 400V
    Szerintem a WG nek kéne olyan gyakorló szobát csinálni ahol ingyen van minden. Esetlegesen olyan gyakorló szoba ahol egy rubrikából kiválasztod milyen tankon akarsz gyakorolni, kint állna előtted AFK ba és lőjed. Még jobb nem lenne HP ja nem sérülne semmije , ha meglövöd mutatná hogy mennyit sebzel és nem fogy el a hp ja soha. Órákon át lehet tolni és begyakorolni mit hogyan kell. Sajna nem ez a WG koncepció.
  • patchaou
    Valóban nehéz rávenni az embereket a gyakorlóra. Azt hiszik, hogy ha elérték a 10-es tankot akkor már minden fasza, aztán csatában meg lőnek 8lepattanót míg róluk nem pattan semmi...
  • JeffDunham
    A T71 pedig a játék egyik legjobb troll tankja. Imádom.
  • JeffDunham
    Mert mire kihúzza ezt a 6-7 ágat, már biztosan akar CW-zni. Már olyanok is járnak akik egy 10-es tankot húztak ki. Klánja válogatja.
  • Ry0K3N
    400 effiseken a világ összes CW gyakorlója sem segít.
    Aki tud az meg megtanul játszani a megfelelő tankokon. Na de nem mindegy mivel kezdi hogy megkönnyítse a saját dolgát és a tanulás folyamatát.
  • 400V
    Ha lennének normális klánok ahol lehet T10 el sokat gyakorlózni (nem CW taktikot elmondom gyakorlók) akkor kevesebb ilyen problémái lennének a kezdőknek meg úgy mindenkinek. Szerintem ez a téma is kimerül majd abban hogy elmondja mindenki a magáét aztán van akit érdekel vagy sem.
  • patchaou
    Én t71-nél feladtam. Kizárt hogy prém nélkül újra nekifogjak. Nehezen képzelem el, hogy egy kezdő jól boldogul azzal az ággal.
  • kHares
    Miért gondolod hogy a t10 meg CW bármi kezdőnek érdekes? Elkezd húzni pár ágat, eljut mondjuk t6-ig aztán ne menjen tovább hanem próbálja legalább az alapokat megtanulni.
    Egyébként én 17k csatával nem vagyok kezdő de máig nem érdekel CW ill. a t10 tankjaimmal is mentem pár kört aztán azóta is rozsdásodnak a garázsban, nem élvezetes velük játszani.
  • patchaou
    A su 101 nekem is az egyik kedvenc td-m volt. Azzal lett meg az első pool medálom is. Van róla youtube videó, de már volt itt és tabletről linkelni sem tudom XD az az ág számomra végig olyaqn volt mintzha fix tornyos medekkel játszanék. Kib.szottul pontos és gyors ágyúk, nagy sebesség és medeket szopató forgás. Avgjoe is-3-akat közelharcban 1v1ben megettem su101-el..
  • gezu1025
    Ennek örülök, én nem fogom hagyni magam szopatni több tankon keresztül.

Nekiállok más ágnak, amit végig élvezek.
  • Hypo #301020
    lesz az még rosszabb is:)
  • gezu1025
    Azért a t57 ága egy kezdőnek maga a sorscsapdás. Én jelenleg a t21-nél tartok, amit t-8nál lejjeb nem rak, 125 pen van rajta, 55 vége és nagy is.
  • stoppos
    Mindenféle prekoncepcióid vannak. Esl, század, cw.
  • Kancsalborz
    Bocs Jeff, de én személy szerint hülyeségnek tartom ezt a táblázatosdit.
    Az egyik legnagyobb problémája a kezdöknek amúgy is az, hogy a játék tanulása alatt azt értik, hogyan kell modokat telepíteni,meg melyek az OP. tankok, maga a konkrét " használat",és játékmechanikák helyett,( értem ezalatt, hogy ide beírt kérdésekböl is látszik, alapvetö beállítási funkciókat nem találnak, és nem is tudják hogy vannak, ill. osztályuknak megfelelöen nem tudják használni a tankokat) ezek szerintem 100* fobtosabbak, mint hogy merre induljanak. Mondom ezt azért is, mert eleve az új játékos "egyénisége" veszik el azzal, hogy nem a saját maga választott úton indul annak minden örömével és buktatójával, mert a "szívás" is a tanulás része szerintem, hanem mivel mindenki más, és más eröltet bizonyos ágakat mert OP, és a számtalan " average boy" egyikévé válik, aki nem tud mit kezdeni a Top tankjával. Arról nem is beszélve, hogy számtalan általad kihúzott tankot és ágat tartottak mások is, és én is kezdöként is élvezetesnek, mert olyan " hülyék" voltunk, hogy nem figyeltük mi az OP, szimplán kezdöként élveztük a játékot. Pl. az általad úgy lehúzott SU 101- az egyik legélvezetesebb TD szerintem. A CW, meg be legyen már cél egy kezdönek, sokan soha nem CW- znek, attól még élvezhetik, és lehetnek jók...:).
    Egyszóval, remélem minél kevesebb kezdö választja ezt a listát, arra megy amerre tetszik neki, és ahelyett hogy " OP" tankokat húzogatna, megtanul azzal játszani amit választott. Jobb játékos is lesz töle szerintem...:)
  • JeffDunham
    Addig örülj amíg nem ordít.

Ki tud belőle törni az állat.

Csak valaki komolyan is veszi.
  • JeffDunham
    Na végre, valaki felveszi a kesztyűt!

Be kell látnom igazad van az orosz med ággal kapcsolatban. Nem jó utat jelöltem ki. A másik sokkal könnyebb.

A heavy ággal kapcsolatban igazad is van meg nem is. Igazad abban van hogy sokkal páncélozottabb az IS-4 vonala, nooboknak ideális. DE! Az IS3 olyan tank ami kötelező a játékban. (ESL, század). Az IS-8 szopás, de az IS-7 jó CW-re.

Francia ág. A heavy jó, szeretem, de jobb a T57 az 50B-nél. És elég lenne egy 10-es táras heavyvel kezdeni. Igaz hogy az oda vezető út szopás a kis pen-ű tárasok miatt, de a 10-es kárpótol mindenért.

Német medek. Gyengék könyörgöm egészen az E50M-ig. Olyan mint egy mozgékony heavy. Ha med akkor inkább az orosz T-54-ből legyen kihúzva a két 10-es med, amik jók CW-re. Két legyet egy csapásra. Ha választani kellene logikusan akkor melyiket választanád? Na ugye! ;)

Brit közepes tízes az egyik kedvencem, de az oda vezető út a Cromwell után nehézkes lenne egy kezdőnek.
  • Ry0K3N
    Aki most kezdi a játékot annak szerintem nem azzal kéne foglalkoznia mit vigyen CW-re hanem megkéne tanulnia játszani előbb. Ezért az aktuális tankokat le kéne szűkíteni tier 5 és 8 közé. Tier 9 felett semmi keresnivalója. Tier 5 alatt meg más világ van főleg annak fényében hogy némely nemzetnél totál eltérőek a tankok tier 5 felett játékstílusban.
  • Lunki88
    Hadd kérdezzem már meg, hogy a mindennapi életben is ilyen halál nyugodtan, lassan beszélsz? :D Tudom egy ilyen videóban tisztán és érthetően kell beszélni, de a beszédtempód nekem túl lassú. :)
  • Simulacrum
    Én két dolgot mondtam volna még el. A kínaiaknál a 0 lövegsüllyedést, ha már más nemzetnél ez meg volt említve, illetve, amit Jeff írt a briteknél a gyenge oldalpáncélt.
  • Simulacrum
    Most mentem teszten vele már sokadszorra és az jut eszembe róla, hogy ugyanazt tudja, mint a JT csak egy szinttel magasabbra megy. Nem is értem mi benne a jó? Csak 100-al több a hp-ja, az semmi. Gyorsabb és erősebb páncél. Ez utóbbi ugye semmit nem ér mostanában, bár elismerem én is sokszor pattanok róla, még a puhább ágyúmenetéről is, de akkor is. A gyorsaság rendben van, de valahogy én a JT lassúságát éppen szeretem, legalább nem rusholok vele és nem halok meg vele rögtön, illetve a JT-nek az ágyúkitéríthetősége is sokkal jobb minden irányban, mint az Objectté.
    Nem vitatom, hogy jó tank az Object, de engem nem győzött meg. Én azon az ágon a 9-est céloztam meg, de majd még meglátom az mennyire fog tetszeni, gyanús, hogy a végén a 704-et veszem vissza megtartósnak.
  • Simulacrum
    Amihez még nem szólt senki: az új orosz med vonalat ajánlani kezdőknek? Gondolom ez csak hiba a képen. Egyértelműen a másik vonal való a kezdőknek. Az A-44-et megnézem, hogy használja egy kezdő, mert én 20k csata után is bajlódok vele. Ugye messziről használhatatlan a kis átütés és rettentő lassú szűkülés miatt, közelről meg egyből elfüstölik és akkor még a hátsó toronyelhelyezkedésről nem is beszéltünk.
    A másik ág tipikusan kezdőknek való. A T34, T-34-85 nagyon jó tankok, könnyű velük megtanulni a med játékot.

Véleményem szerint mindkét orosz nehéz ág jó a kezdőknek. A KV-4-es lehet egy icipicivel még jobb is, mert abból, illetve az ST-I-ből sokkal nehezebben lövik ki őket, mint a másik ág tankjaiból. ST-I-vel még egy piros játékos is elfogadható sebzést tud összehozni egyszerűen azért, mert rettentően jól páncélozott az a tank.

De akkor nézzük végig az összes képet:
    A franciáknál a többi hozzászólóhoz hasonlóan én is inkább a nehéz ágat javaslom inkább. BDR, ARL tankokkal mindent átüt és még jól is keres velük. Light tankokkal kezdők egyáltalán nem tudnak játszani, de még tapasztaltak se mindig.

Németekhez csak annyit, hogy én bátran ajánlom a régi med ágat. Panther II, E50, E50M nagyon jó tankok, kezdőknek is, mert van rajtuk páncél.

Briteknél szerintem mehet mind a közepes, mind a nehéz ág kezdőknek is, nem érzek nehézségi különbséget ott egyik ág között sem.

Az amerikaiak esetén is jobb a régi med ág egy kezdőnek. Nem kell a legénységet ide-oda képezni és nagyon jó tankok találhatók rajta.
  • JeffDunham
    Bartlebi nagyon jól leírta. Nehéz ág. Én is rengeteget kínlódtam vele. A Su-100M1 és a Su-101 valami Isten csapása. Konkrétan nulla a vertikális ágyú kitéríthetősége. Mindig fel kell tolatni egy vakondtúrásra hogy vízszintes alá lőhess. Ezek igazi roham TD-k. Gyorsak, pattogósak. A Su-122-54 és az Obj-263 már nagyon jók.

A másik TD ág sokkal könnyebb. Kempelős, hátulról nagyot lövős, támogatós.