418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• [NST]Cifu
    Szigorúan szvsz, de ez inkább a játékosok döntése miatt van így, mint játékmechanikai okokból. Legalábbis én nem tudok olyan bugról, ami a TD-ket előnyösen érinti, a többieket meg hátrányosan.

BTW megint azon "csodálkozok", hogy valakinek csípi a szemét a "sok" TD. Az miért nem csípte, amikor 6-7-8-9-10+ (igen 10+) Heavy volt egy oldalon?
  • Renegade
    Sajna ezzel egyet kell értenem, ha nincsen kedvem kóricálni vagy mindenki csücsül, akkor én is beülök egy szimpi bokorba párduccal (3 legény álcáz kb 450-500%), és dara, az ágyúja gyors és pontos, mire valami közel ér vagy halott, vagy duelben lesz halott, ha meg még van arty, akkor odébb szaladok, "eltünök", és folytatom.
  • HuffnagelSteve
    Ja. Biztos igazatok van, ettől teljesen függetlenül sokkal több a TD a peccs óta (és méginkább olyan 1-1.5 hete) mint előtte. Ma nem egyszre voltam olyan meccsben, ahol 5-6-7 TD/oldal volt. MarderII, Hetzer, Stug (kevesebb szokott lenni) és ruszki társaik, igaz ez utóbbiak lényegesen kevesebben vannak jelen.
  • lammaer
    Egyetértek, a bug konkrétan jobban kedvez a bokorban kempelő medeknek de főleg a heavyknek. Mert ugyanúgy nem látszik mint a TD, viszont neki van tornya amigy nem kell a testet forgatni.

Láttam olyan T30-ast, ami beült a puszta közepén egy bokorba, aztán mint a propeller osztott jobbra, osztott balra, és nem látta senki.
  • [NST]Cifu
    Mintha lenne olyan bug, ami csak a TD-nek kedvez, és másokat nem érint. :)
  • HuffnagelSteve
    "TD-vel " után kimaradt az és/vagy arty-al - kéretik odagondolni ;)
  • HuffnagelSteve
    Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a következő favorit majd a peccs után, mert most egy katasztrófa, hogy minden második TD-vel rohangál a buzi bug miatt.
  • [NST]Cifu
    Egyfelől igen. Másfelől olykor én is előrébb veszem a StuG-ot, mint a KT-t. Az ok az, hogy egy jó StuG játékos halálra szívathat, ha mellém kerül, és folyamatosan lelövi a lánctalpam, míg én a KT-val / JSz-3-al párbajozom. Volt rá példa, nem egyszer. Sajnálom szegény StuG-okat, mert unfair olyan csatába dobni, ahol egy lövéstől megpusztulhat, de másfelől igenis komoly taktikai harcértéke lehet...
  • [NST]Cifu
    Pontosan erről beszélek. Én is attól kapok idegzsábát, hogy ott van egy JSz, JSz-3, de volt hogy JSz-7, kizárt, hogy ne lássák, mert lő, mint atom, nyílt téren van, stb. Mit lő helyette az arty. Engem. JgPzIV., JagdPanther, Ferdi, tökmindegy miben ülök/ültem. Mert a TD könnyebb célpont.

Ezért írtam Renegade-nek, hogy nem csodálom, hogy a Pantherjében 400 csata után esett csak meg az első egy lövésből halál. Majd ha beleül a JagdPantherbe, Ferdibe, vissza fogja sírni a Panthert. :D
  • erdos
    Naná mert a stug egy lövés egy kill az artinak, az is3 már necces. És persze mégis hogyan mutat a statja kill nélkül....
  • lammaer
    Ja, ilyen alapon persze - nyilván azt lövi először amit könnyebb eltalálni.
    De szerintem ez csak prioritizálásnak látszik (ha mozgó IS3 vagy a mellette álldogáló Stug közül lehet választani, a többség sztem a stugot lövi. Legalábbis én stugban ülve abszolút nem vagyok biztonságban az artiktól miközben supportálom a támadó heaviket :) )
  • DummyBoy
    Sajnos igen. Haverral feszültséglevezetésképp szoktunk Hummel platoonban menni ... Ha mindenki kempel, akkor felosztjuk a pályát és megpróbálunk Counterartyzni, ha semmi sem történik, az egyikünk csaliként beáll egy szokásos artyhelyre és lövi a bokrokat, a másik meg figyeli, lőnek-e rá valahonnan ...

Ha támadás meg, akkor egyikünk supportálja a támadókat, a másik meg az llen artyt keresi ésígytovább ...

Én attól kapok hülyét, mikor megy a csata, IS3-IS4 és PZ4 kerül a rohamozó csapat útjába, erre az iskolabusz kilövi a PZ4-est ... Szuper ...

Tegnap összekerültem egy magyar kollégával - SU152-vel és ISU152-vel védtük a bázist ... A többiek előre ... a nagyja enemyt kiirtották, de aztán az enemy artyk bedarálták őket ... a mi 3 artink lapított mögöttünk, és vártak ... hogy mi a picsára azt nemtudom, de a végén meguntuk, nekiindultunk, és meghaltunk annak rendje és módja szerint. :(

Bár tudom, hogy a counteratry nem olyan egyszerű mostanában, de akkor is ha folyamatosan körbelövik őket, akkor sem olyan egyszerű már a támadó csapatot amortizálni ...
  • [NST]Cifu
    Én csak célpontot játszom artyknak, de úgy veszem észre, hogy az Arty-k legalább egy része igenis prioritás alapján céloz. Ha van több célpont, akit láthatnak, a TD-k és lassú célpontok előbb helyezkednek a listán, mint a Mediumok és a gyorsabb járművek.
  • Adjunktus
    Overlord a soft wipe-ról.

"Due to processing complexity there will be no soft wipe prior to this major event (ie not soft wipe this year). "
  • lammaer
    "hol helyezkedik el a Panther a célpontok prioritásában? "

Sztem ott, ahol az összes olyan nagy tierű tank ami van olyan ügyetlen/béna/szerencsétlen (nem kivánt törlendő) hogy belőhető helyen áll :)

Tapasztalatom szerint az artyk mindenre lőnek amire lehet, prioritizálás nélkül.
  • lammaer
    "Holnap este munka után is csak egy csatám lesz a gold miatt"

Gold miatt be se kell lépni a játékba, nem hogy csatát tolni.... ha 10 napig a közelébe se mész, akkor a 11. nap amikor belépsz megadja az 1500 goldot, egybe.

Vagy az orosz élesen tolod?
  • TDantes
    Érdekes. Itt is megnéztem, és itt is 180/80/80 a KT tornya. Csak akkor tudnám mit kavarnak vele folyton, hogy nem annyi, ennyi mégsem annyi.
  • TDantes
    Ehhez, azt fűzném hozzá, hogy Királytigrissel, a Jagdtigerrel valahogy simán szembe merek szállni, míg a ISU-val nem. Mert ha az ISU talál el, akkor a tankom gyullad, robban, fele legénység megdöglik.
    A Jagdtigert viszont ki lehet szedni. ISU ellen, ha győzök is, a tanknak annyi. Marad pár %-on és a modulok fele sérült.

Persze attól is függ, ki vezeti az ellenséges TD-t. Pl: aki Jagdtigerrel el kezdi az oldalát mutogatni a hosszú csövű 105-ös ágyúmnak hát...nagy észre vall.

De érdekes, ISU-ról meg, jó párszor pattantam le. Közelről, és oldalról.
  • DummyBoy
    Néha mi is találkozunk ilyen anomáliákkal ...

Sajnos nem emlékszem mit lőttünk mint a meszes vagy 3-an, és 9%-on csücsült ...

Szépen kiszedtek az artyk mindenkit, majd odaért egy IS3, és az tudta kiszedni ... Nem fogok csítert kiabálni, mert lehet hogy a játék "tökéletessége" miatt történt, de akkor is érdekes volt ...
  • f24sg
    Szia!

A nemrég megjelent Tankopedián ellenőrizhetőek a tankok alapértékei, ugyanakkor az összes felszerelhető modul karakterisztikája() IS(-3). Pont erre vágytam, és megcsinálták!
  • Jacek
    kételkedem abban hogy nem csítelnek mint az állat..... fullos Tigris-al 20 méterről Stugot 4 találatból egy sem sebezte... ez teljesen hihető:D:D:D:D:D
  • Tono34
    PzIV-en a 10,5 löveget használom HE-vel. Brutális néha.
  • erdos
    Arti módban láttalak benneteket ;) Ezért mentem Bisonnal
  • crossy104
    A sherman nagyon jó pénzkereső.Ugyanaz a 105-ös ágyú van rajta mint a Panzer 4-en.A sherman-en kivül az arty-k is nagyon jó pénzkeresők, csak használni kell tudni, és legalább 90%-os legénység kell.Már irtam egyszer, én inkább tesztelgetek, ezért nem sokáig maradnak meg a tankok.Kb. 50 féle teknőm volt eddig, számomra a legjobb pénzkereső az arty, a sherman, a panzter 4, és a stug.Viszont igen meglepő dolgot tapasztaltam az IS3-al.Mióta fullos és a nagy ágyú van fent, prémium nélkül is jön a pénz, és az xp.
  • Wlanseraf
    Meg fogsz lepődni ha megveszed:) én alig találok el vele valamit:D de majd akkor nyilatkozom ha 100-as a legénység...
  • Adjunktus
    Na igen.
    Ha Godzilla meg King Kong összecsapna,akkor Jeges nyerne!
    A lehetetlen nem létezik!Csak olyan,hogy Jegesnek nincs hozzá kedve!
    Jeges nem fekvőtámaszt csinál,hanem eltolja magától a földet!
    Minden sikeres férfi mögött egy nő áll!Minden hulla mögött Jeges áll!
    A Texasi láncfűrészes gyilkos,mielőtt lefekszik aludni,mindig benéz az ágy alá,hogy nincs-e ott Jeges!
    stb stb.
  • RatBaG #12673
    van egy második chuck norrisunk...

()
  • Adjunktus
    Ja és még mielőtt valaki megpróbálna vitába szállni az előző bejegyzésemmel.
    Ez nem fikció vagy vélemény volt,hanem tény!pont.
  • Adjunktus
    "de szép is volna!
    tier 7es tankot lehet két lövésből kiszedni, kis szerencsével, mivel általában marad kb 5-10% hpja. ekkora reload time-al ha egyedül vagy ellene, akkor kezd szorulni a hurok.
    tier 8 3-4 lövés, tier 9 4-6, tier 10..."

ISU a 252 BL/10-el. A tier 8-as gépek 2 lövéstől kiköpik a csavart.A KT szerencsés esetben esetleg benevez egy 3-ikra is.
    A játék Oktopusza a Maus.kb 4 lövés.Nagyon szerencsétlen,minimális sebzés számításnál 5.
  • Renegade
    szegény honvédségi SU-valami, mindig csak a száguldozás, hát nem fejre állt :-)

pihen
  • exoterm
    Azaz igazság, hogy szar ez a játék, de nagyon. Kéne egy rollback a soft wipe előtti verzióra, mert ahogy peccselik, egyre szarabb.
  • BoneDragon
    "!hátul a motor 'eeejomjott'."
  • I.C.ram
    Van ebből valami kipróbálási lehetőség? Jelentkeztem anno bétára, de nem kaptam meghívót.
  • malystryx
    Hát nekem a tegnapi este volt remek, a PzIV-emmel összeszedtem 6-700 ezret, többek közt top gun, sniper, meg valami confederate jutalom. Egy alkalommal is-3-at leszedtem 40 %-ra, aztán továbbállt. Jól ment. De ma este 10-ből 10x K.O. mind arty által, oneshot, a pálya másik feléből, no scout. Kerestem vagy 40 ezret. Ja és az esetek többségében mozgásban voltam. Kicsit unom már ezeket a fegyvereket, egy vázra szerelt apró löveg, ami leterít egy 20-40 tonnánál is nagyobb acélszörnyet. Ennél nagyobb hülyeség a világon nincs.
    Nagy vigyorogva benyögi a 3 hummeles a meccs elején, hogy jó játékot... Aztán az !első perc végén úgy nézett ki a listánk, hogy a fele hiányzott, kilőve, csupa heavy tankok, meg persze én.. A lópikulát lettek ezek nerfelve. Bocs akinek nem tetszik a véleményem, de azért ha a pályát átlövi a makimajom, ne legyen már 100%-os a pontosság......
    Meg a másik, be merészeltem bújni egy kő mögé és kikukkantottam. Eltalálja az artys a tank elejét, és benyögi nekem, hogy !hátul a motor 'eeejomjott'.
    De mindezek ellenére nem adom fel, én is veszek egy ilyen gyilkos eszközt, és kipróbálom. Persze nálam tuti nem lesz pontos..

Más. Nemrég érdeklődtem, hogy kinek mi a véleménye a 3601-ről, nekem sajna nem volt az igazi, így eladtam. A Pz4 tökéletesen megfelel, oda nem adnám semmiért. Igazából az ágyúja nőtt a szívemhez, halálpontos, és néha jókat harap..
    Ha jól emlékszem, sokkal visszább említette valaki, hogy a Sherman is jó pénzkereső tank. Ha nem, akkor mely tankok azok? Tier 6-ig érdekelnének. Ki tud nekem segíteni? Előre is köszi :)
  • Renegade
    jól van, na :-)
  • crossy104
    IS3-al mentem elöl, mögöttem kettő tigris, és egy T-29. Arty-nak irtam jobbról megyek, fedezzen. Visszairta rendben. Mentünk is szépen, amig fel nem bukkant egy tigris.Erre ezek a gyáva idióták elkezdtek menekülni hátrálva, holott tudták, hogy az ellennél nincs tigrisnél nagyobb teknő.Ott hagytak egyedül.Jött másik kettő tigris, ill. az ellen arty is elkezdett lőni.Nem sok esélyem volt egyedül.Irtam is a csapattársaknak pár érdekes sort.
  • crossy104
    Gondoltam tolok pár csörtét igy munka után, de elment a kedvem.Ennyi gyáva kempingező túristát még nem láttam.Holnap este munka után is csak egy csatám lesz a gold miatt.Nem idegesitem magam mások hülyesége miatt.
  • [NST]Cifu
    Te magad is Arty játékos vagy. Tedd fel a kérdést magadnak: hol helyezkedik el a Panther a célpontok prioritásában? Gondolom nem éppen legfelül. :)
  • Renegade
    több mint 400 csatát lejátszottam pantherrel és most volt meg az első kilövésem 100%-ról arty által (iskolabusz), szvsz ez egész jó arány :-)
  • DummyBoy
    Nekem annyira nem jött be ... Ha kicsi tankkal mentem akkor defeat, nagytier battle draw!!! 2 esetben ... szuper ...

Meg egy két balfék team ... Talán 1 vagy 2 győzelem egész este ...

Jó éjt all :(