418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• HuffnagelSteve
    Nem akarlak elkeseríteni de a HE-nek bizony meg van a maga szerepe és helye a játékban. Az, hogy 2-3-4 nap játék után még erre nem jöttél rá nem jelent semmit. Javaslom majd ha eljutsz oda, próbáld ki a tízésfelest HE-vel meg AP-vel, meg fogsz lepődni.

"Nevetséges, hogy a csatamező 70% kísérleti heavykkel van tele."
    Ez egy tankokba bújtatott lövöldözős MMO és nem szimulátor. Ugyan úgy van helyük a játékban mint az összes többi járműnek. Ha készítőknek úgy tartaná úri kedve akár parasztszekérrel is lehetne rodeózni lévén a játékban nem szempont a történelmi hűség. ;)
  • [NST]Cifu
    Ne becsüld alá a 88mm-es Pak36-ot, jó kis ágyú az a maga szintjén, és bár a penetration értéke nem kiemelkedő, azért 220 átlagos sebzése majdnem 2x annyi, mint a 75mm-es KwK42-nek, plusz nagyobb a tűzgyorsasága is.

Az meg, hogy a Szu-100 már 122mm-es D-2-5S-t kap... hát igen. A Pak36 mellett csak a nagyobb pontosság és a 2x akkora tűzgyorsaság szól. Hiába, kell az orosz handycap... :P
  • I.C.ram
    Jelenleg PZIV/STUGIII-mal játszom felváltva.

A PZIV-et most vettem nem rég, szóval friss a mannschaft, viszont a StugIII-hoz van már 20k xpm, szóval már csak 10k kell a JagdpanzerIV-hez.

Apropó JPIV. Örömmel láttam, hogy már van 88-as ágyúja, aztán rögtön le is lombozódtam, mikor láttam, hogy ez is csak 130-140 körüli pennel rendelkezik, ami szinte megegyezik a PZIV 75-ös ágyújával :( Jó nagy szívás ez a német ág. A ruszkiknál már sokkal hamarabb, sokkal erősebb ágyúkkal mennek :(
  • [NST]Cifu
    A kérdés:

1.: Van-e elég pénzed (4 embernél a 75%-os képzés 80'000 credit, 5 embernél 100'000 credit)?
    2.: Mennyi idő kell, hogy felfejlődjön a harckocsi, tehát mennyit játszol vele. Szerintem Tier V. / Tier VI. környékétől érdemes ezzel foglalkozni, egy JagdPanzer I.-essel vagy mondjuk Panzer III.A-val egyszerűen nem sok értelme van ezzel szórakozni, mert csak pár tucat csatát kell lejátszanod, és mehetsz a következő Tier-re.
  • I.C.ram
    A legénységnél hogy van a kiképzés?

Nem érdemesebb egy új legénységet kapásból 75%os kiképzéssel venni, mint a régit 75%osan átképezni, és így mondjuk a 80asból lesz csak 65-ös mondjuk?
  • crossy104
    IS3-nál ritka.Viszont tegnap arty-val megcsaptam egy T-32-t, és 80%-ról kiégett.Csak lestem ahogy ment le a hull-ja.
  • crossy104
    Nekem is elég.Páncélzatban papiron jobb.Talán ma dél körül kiderül milyen.
  • [NST]Cifu
    2. PIII-ra érdemes-e az M toronyt rátenni és szerintetek melyik löveg a jobb (50mm KwK 39 L/60 vagy 75mm KwK 37 L/24) A 75mm-es többet sebez, de mit sem ér, ha "ritkábban" üti át a páncélt. Szal, én az 50mm-re szavazok, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.

A PzIII. a match-making rendszerben scout-nak van tekintve, tehát LeveL10-es csatákba is bekerülhetsz. Ott konkrétan mindkét ágyú csak arra lesz jó, hogy sikerül berobognod az ellen bázisára, ott kilődd az arty-kat.

Emiatt aztán igazából majdnem mindegy, melyiket viszed (én a gyorsabb újra-lövés és a nagyobb penetration miatt az 50mm-est vittem).
  • [NST]Cifu
    A baj az, hogy a saját Tier-jében a 110 penetration egyáltalán nem lenne kevés. Csak ugye bedob 3-4 Tierrel magasabbak ellen, ott meg már szemből karcsú ez az érték....
  • Adjunktus
    A klánháborút Január végére mondták.Az legjobb esetben is Február közepe,vége.
  • Adjunktus
    Hát a PZ III-al nem nagyon fogsz kill-eket gyűjteni.Jó hogy gyors meg minden,de egyenlőre még versenyzős játékmód nincs beépítve a játékba.Bár van akinek ez a száguldozás jön be.
    Én arra törekedtem vele,hogy minnél gyorsabban túllegyek rajta.A PZ IV-el úgyis elszütyögsz egy darabig,még kifejlesztgetsz hozzá mindent.De ott a végére legalább kapsz egy viszonylag használható gépet.
  • I.C.ram
    Pz3hoz mindent érdemes kifejleszteni, kivéve a PzIII/IV ágat (az ágyúval együtt), legalábbis, ha nem azt akarod a PZIV-es helyett köv tanknak.

75-ös ágyút HEvel kell használni, és akkor sokkal jobb, mint az 50-es APvel, ami szinte szart sem üt át. 75-ös HEvel meg kb mindent tudsz sebezni, és a sebzésért kapod az XPt. No, ne várj csodát, egy nagyobb heavyt max 10%ig lehet vele sebezni kb, de az is valami, ha már kevés HPja van, életet menthet, akár a tiéd, akár a csapattársadét.
  • popey8
    Sziasztok!
    Már régóta tankmániás vagyok:) és végre megtaláltam ezt a játékot is. Vannak benne hibák(pl. "érdekes" matchmaking rendszer=PIII vs KT esélyes:P). Nem rég kezdtem, már Panzer III-mal vok. Olvastam fórumot, a fenti linkeket, de ha lehet tőletek kérnék pár dologban tanácsot, infót.
    1. Szerintetek melyik tankkal+fejlesztés lehet a legtöbb pénzt, XP-t kapni és így gyorsan fejlődni és pénzhez jutni prémium nélkül? A Tigris a kedvenc tankom, arra pályázok és ahhoz sok pénz kell:)
    2. PIII-ra érdemes-e az M toronyt rátenni és szerintetek melyik löveg a jobb (50mm KwK 39 L/60 vagy 75mm KwK 37 L/24) A 75mm-es többet sebez, de mit sem ér, ha "ritkábban" üti át a páncélt. Szal, én az 50mm-re szavazok, de kíváncsi lennék a ti véleményetekre is.
    3. Az a területfoglalós klánháborúsdi még nem lett beletéve a játékba?
    Előre is köszi a válaszokat.

Egy, két megjegyzés: Sztem a HE lőszer nem sokat ér, legalábbis a tankoknál. Bár nekem is volt vele 1-2 sikerélményem, de legtöbbször sz@rt sem értem vele. A matchmaking rendszeren kívül van még egy dolog, ami nem nagyon tetszik. "Nevetséges, hogy a csatamező 70% kísérleti heavykkel van tele." Szerintem is! Én más nagyobb hibát nem találtam a játékban.
  • I.C.ram
    Azért az tény, hogy a ruszki tankok szerintem messze erősebbek a németeknél. Sőt a német tankok talán a leggyengébbek a medium-ok közül.
  • Adjunktus
    "ha kényelmesen, lányosan akarsz játszani akkor orosz vagy ami heavy"

Én végignyomtam a Ruszki Heavy ágat(is).A IS-7-hez csak a lóvé hiányzik.
    És milyen igaz!!
    Már az alap KV kézhezvételénél beköszöntött a fíling!
    Első csatámban rögtön elénekeltem a"Kiskacsa fürdiket"és amikor épp forogtam és próbáltam befogni a körülöttem köröző Német skilles PZ IV-eket és VK-kat,még volt időm egy ugróiskolát is lenyomni!
    Aztán az IS-ek eljövetelével,köszöntött be a Barbizásos korszak!
    Hajj emlékszem,mikor 4 arty lövöldözött körbe,pont akkor látogatta meg Ken Barbit a rózsaszín Cadillac-el.De szép is volt!
    Mindezt persze csak akkor,ha épp nem aludtam csata közben,mert ugye az Orosz heavy-kkel azt is lehet!Többször szóltam az asszonynak,hogy ne zaklasson az ébresztgetéssel,hiszen Orosz heavy-vel vagyok!
    Az IS-4-el meg már csak addig vagyok gépnél,amég elkezdődik a csata!Onnantól megy magától és kinyír mindenkit!Öntudatra ébred mint a Skynet!
  • I.C.ram
    Na, megszereztem a PZIV-et. Szegény nagyon lomha a 3-ashoz képest. Reménykedtem, hogy van erősebb motor is hozzá, de aztán láttam, hogy már eleve a legerősebb van kifejlesztve, mivel PZ3asból örökölte :(

Szerencse, hogy a Hetzert kifejlesztettem előtte, mert csomó fejlesztést megspórolok az ágyuknál. A 75 mm-es AP elég gyengécske a 110es penjével. :( Jó HE-s ehhez a tankhoz meg ugye nincs :( Szóval várnom kell a párductoronyig :(
  • Renegade
    ja és még valami:

ha kényelmesen, lányosan akarsz játszani akkor orosz vagy ami heavy
    ha meg skillesen, kemény leckék árán akarsz fejlődni, akkor német heavy
    ha meg szeretsz szenvedni, akkor hetzi
  • Renegade
    ez egyszerű:

ha paragép vagy, nem zavar, hogy utálnak és az sem, hogy pontatlan a fegyver, akkor arty
    ha nem szeretsz harcolni és inkább sunnyogsz a bokrokban akkor scout
    ha szeretsz harcolni és sunnyogni akkor TD
    ha igazi hiperaktív minden lébe kanál és még ritmus érzéked is van akkor medium
    ha megfontolt gyilkoló gép, akkor meg heavy
  • SuLtAN17
    Hát ez óriási komolyan mondom ilyen nincs.... Ha ezt láttátok volna... Frapsolni kellett volna legközelebb az lesz.. Kapok 1 lövést az elején egy artytól -80 élet - 2 CREW!!! :D:D:D:D:D: Majd lövöldözgetünk megy a harc kapok egy artyt megint -3 Module -1 Crew Szóval az Is-3 al 4 emberemből 3 halott 3 module off komolyan mondom megörülök...
  • davidbog
    Azt nem néztem, csak feltételeztem hogy az is 1000 credit mint az AP. Sajnos nem tudom megnézni, mert egy darabig megint nem áll rendelkezésemre a WoT, de majd megtekintem mennyibe kerül.
    Igazából az ártól függetlenül se jött be a HE lőszer. Ilyen magas szintű nagykaliberű ágyúknál szerintem nem célszerű. Persze az alacsony szintű 105, 122, 152 mm-es ágyúknál (tarackok) szinte kötelező a HE lőszer, azoknál nagyon megéri és még olcsó is.
  • davidbog
    Milyen érdekes nekem pont az IS-7 tetszik nagyon :), bár azzal a 14,5 mm-es géppuskával valóban elég ostobán néz ki. De lehet, hogy nem lesz IS-7-esem, mert nem bírom rávenni magam arra, hogy megvegyem az IS-4-est. Nekem az nem tetszik.

Lammaer: A páncélvastagság adatai szerint összességében jobb lenne az IS-4. De csatákban nem hozza a papírformát, mert az IS-7-ről sokkal gyakrabban pattanak le a lövedékek. Talán két kezemen megtudom számolni hányszor sikerült szemből átütnöm az IS-7 homlokpáncélját, pedig csak 150 mm.
  • lammaer
    A HE lőszer nem olcsóbb?
  • lammaer
    Nekem már az is elég, ha kapok egy IS3 ágyúval felszerelt páncélozott monstrumot :)
  • davidbog
    Épp ma volt egy furcsa csatám IS-4 ellen a T32-esemmel (105 mm-es ágyú). Mivel volt mellette más is hátráltam. Először csak szemből láttam, egy lövésem lepattant a homlokpáncélról egy pedig átvitte 60 méterről. Majd féloldalasan közelített felém így tudtam lőni a lánctalpát. 5 lövedéket kapott, mind leszedte a lánctalpat de nem sérült. Nem nagyon hittem el, hogy lehet valakinek ekkora szerencséje. Páran ajánlották a HE lőszert, eszembe is jutott és átváltottam rá. 7 találat -30% élet az IS-4-nek. Aztán kiszedett egy SPG.
    Engem nem győzőtt meg a HE lőszer. Annyi eredménye volt hogy 7000 creditet elpazaroltam 30%-ért, ha 7 AP löszerből csak kettő viszi át (60 méterről ennél több is esélyes) már sokkal előrébb vagyok.
  • Tono34
    Ma volt egy köröm 15 vs 12 ellen. Nem volt több ellenfél, ráadásul arti nélkül. Be lettek darálva
  • lammaer
    Páncélzat tekintetében amúgy nem keményebb az IS4 mint az IS7?
  • crossy104
    IS7-et nem veszek, mert csúnya mint a buszmegálló.Az a szobainas a tetején egy rémálom.Különben is az IS4-en is ugyanaz az ágyú fejleszthető, tehát a tűzerő egyforma.
  • davidbog
    Valóban. Ezekben valószínűleg igazad van, de a Tiger I-est szemből csak akkor üti át ha merőlegesen érkezik a páncélra és nem oldalról valamilyen szögben. De ilyen támadást értelmes ember ritkán hajt végre.

Az M6A3 töltet kb 5" páncélt vitt át. Ez azért tényleg nem rossz a különböző Tigriseken kívül elvileg mindent átüt szemből is.

Volt M1 nevű Bazooka és M1A1 nevű is és nem puskagránát volt, hanem olyan mint az M9-es. Csak valami ok miatt az amerikaiak szeretnek több, egymástól teljesen eltérő fegyvernek ugyanazt a típusnevet adni.
  • crossy104
    Sajnos a kánaánra még várnunk kell utána is kb. 100 ezer xp-ig mert talp, torony, ill. az IS7 ágyúja annyiba kerül.
  • lammaer
    Már én is az IS4 kapujában vagyok - 30k XP azt jön a kánaán.
    Meg is vehetném freeből de a végére annyira megszerettem az IS3-at, hogy kijátszom vele.

Aztán a free XPbúl kigyúrom a T32-t :)
  • lammaer
    Igen, brutális hogy amagas (7-8) tierű mediumok mennyire drágák. Sokkal olcsóbbnak kéne legyen a fenntartásuk.
  • DummyBoy
    Nembaj, majd a peccs segít neki, ne legyen olyan kényelmetlen, hogy T8 alatt még megkarcolni is nehéz :)
  • DummyBoy
    IS 122mm-el is szépen plusszos tud lenni, bár tény, hogy 100mm-el jobb kereső :)

Mondjuk vannak minuszos körök, de ettől jó még ... ellenben T43 még a 85-ös ágyúval is tud sokszor minuszos kört menni ... pedig 1 tier Heavy vs Medium (100-as legénység és extrák alap ...)

Egyszerűen nem tud annyi sebzést okozni, hogy plusszba jöjjön ki ...
  • Renegade
    köszönöm, köszönöm :-)

közben meglett a 8 kill, több is lett volna, ha nem gyulladok ki :-)
  • Ulvar
    "Szegény, alul páncélozott, IS4..."
  • crossy104
    Holnap megveszem az IS4-et, de tuti szenvedni fogok vele az elején.
  • crossy104
    Megy ez neked!
  • Renegade
    Na, összebarátkoztam a KT-vel

• noname23
    Jó de mikor már mikor nem volt ki ellen harcolniuk
  • BoneDragon
     Szerzett kitüntetés: Steel Wall
     Győzelem!
    Csata: Prokhorovka 2010. december 13. 21:41:08
    Tank: IS
    Szerzett: