418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• I.C.ram
    és jól lehet vele keresni ugye? Csak azért kérdezem, hogy eladjam-e a PZIV-esem, ha megszereztem (VK3601H)
  • crackyS
    Igen, jött volna, de látom hogy a többség a kezdők oltogátasában leli örömét, ezért egy egészen más jellegű kérdésem van:
    Játszik valaki a World of Tanks-al?
  • davidbog
    Adjunktus: akkor sorba a kérdéseidre. :)

A Stuerer Emilnek 12,8 cm L/61-es lövege volt a valóságban, az ami most a WoT-ban a Jagdtiger legerősebb ágyúja, amúgy a Jagdtigernek nem volt 12,8 cm L/61-es lövege, csak L/55-ös. Szerintem ezt az ágyút a Sturer Emil megkapja a WoT-ban is. A nyitott páncélvadászokat úgy képzelem el mint a Marder II-t a kategóriájukban jók lesznek és a szintjükhöz képest nem feltétlenül 2 hanem akár 3-4 szinttel magasabb ágyút is kaphatnak. Az már stílus függő, hogy kinek hogyan fekszik majd a lassú de erős ágyú a kicsi páncélzathoz. Lehet hogy nem mindenki használja majd a legerősebb ágyúkat.

Az E-széria páncélzata körübelül olyan lesz mint amilyenre eredetileg tervezték, a WoT-osok elég jól megcsinállják a páncélzatok értékeit egy pár hibától eltekintve. Eagle16 és zoltang jóvoltából már láthattunk E-100 páncélrajzokat. Az E-50 páncélzatáról nekem ilyen adataim vannak:
    test: 150(90)/80/80 mm, torony: 160/90/90 mm. Az E-75 páncálzatrához pedig ilyenek: test: 180(100)/120/100 mm, torony: 200/120/120 mm. A zárójeles a fromtpáncél alsó része (full front lower).
    Egyáltalán nem biztos hogy pontos adatok, mert német fórumról valók, nem szakkönyvből, +lehetséges, hogy ha lesz fejlesztett tornyuk (miért ne lenne?) akkor az erősebb lesz.
    Az ágyúik nagyrészt ugyanazok lesznek, mint ami a mostani német nehéztankokban van: 8,8 cm L/71, 10,5 cm L/52, 10,5 cm L/68, 12,8 cm L/55 és az előbiekk még kiegészülnek a 8,8 cm L/100-assal. A 8,8 cm L/100 a szeptemberi soft wipe előtt benn volt a játékban, de csak a store opció alatt lehetett megnézni az adatait, használni nem lehetett. Emlékeim szerint AP lőszer esetén a páncélátütés: 232 mm, sebzés: 300 volt. Pontosság: 0,29, tűzgyorsasága: 8,91 lövés/perc, egy lőszer ára: 1600 credit. Tehát a kegyetlen jó ágyú, irgalmatlan magas lőszerárral. Remélem, ha újra megjelenik a játékban akkor is ezek lesznek az adatai.
    A 8,8 cm L/100-al érdekesen néznek majd ki az E-tankok. Képzeld el a KT-t a VK4502-nél látott 10,5 cm L/68-as csőszájfék nélküli ágyúval, ha meg van akkor képzeld el még 20%-al hosszabb csővel. :)

Az amerikai 105 mm-es véleményem szerint összességében rosszabb mint a német 10,5 cm L/68 vagy az orosz 122 mm BL-9. De nem jelentősen és már a tier VII-es tankra felrakható, ellenben a másik kettő nem. Talán így is nagyobb a 105 mm-es átütő képessége mint amennyi a valóságban volt. Meg aztán így is elég jók az amerikai nehézharckocsik, nehogy már a lövegben is a legjobbak legyenek.
    Az amerikai 120 mm-es nekem nagyon szimpatikus, mivel tier IX-es ágyú azokhoz képest 20 mm-el nagyobb a páncélátütése és a sebzése is a legjobb a tier IX-esek közt. Nem tier X-es ágyúkhoz kell hasonlítani, bár szerintem azok közt is megállja a helyét.
    A T34-hez nincs tier X-es ágyú ellenben a másik két tier IX-es nehézharckocsival. De ha lenne hozzá X-es szintű, akkor nem T34 lenne hanem egy kisebb éleptontú T30. Itt van az egyik észrevető hátránya/hibája az elcseszett besorolású amerikai nehéztankoknak. Ha a Pershing nehéztank lett volna nem lenne ilyen probléma.

Eagle16: Ha valamitől félek az a T32, inkább találkoznék IS-4-el mint T32-vel. Ha lehet akkor egyedül nem támadom meg, inkább megvárom az erősítést ha számíthatok rá. Viszont KT-nek és IS-3-nak egyedül is nekimegyek. Mivel mind a három tier VII-as nehéztankkal legalább 100 csatát játszottam, van egy kis tapasztalatom velük. Szerintem is a T32 a legjobb és tényleg inkább tier 8,5 mint tier 8. A T32 meg kapott egy tier X-es tornyot, de a valóságban is ilyen páncélozottságú volt. Ez ellen nincs mit tenni, de akkor legalább maga a tank ne tier VIII-as lenne. És ezt megint elcseszett besorolásnak köszönhetjük.
  • zalkad
    PzIII/IV -el elég jó volt a játékélmény
    (88 csatából 47 gyözelem se rossz arány, bár ez ugye sokmindentöl függ)
    A VK3001H felesleges lépcsönek tünik, ha heavy felé mész akkor VK3601 (ezt szintén imádtam, még meg is van)
    Medium felé szerintem ne menj a játék ezen változatában.
  • I.C.ram
    "(3001H meg egy nagyon nem optimális helyen lévő tank a treeben, felesleges). "

Hát pont ez az, hogy én kihagytam a PZIII/IV-et, így ha Panther felé szeretnék menni, akkor csak a 3001H az egyetlen esélyem, mert visszalépni már nem szeretném a PZIV-ről a PZIII/IV emiatt.

Nehéz döntés :(
  • SuLtAN17
    Ezen már én is gondolkodtam átérni egy értéket 10 perc egy profi programozónak nem?:) Akkor mi ez a véletlen fél éve +20% armor nem értem...
  • I.C.ram
    ja meg a 3001H-nál az is előny, hogy onnan tudok tovább menni a Panther felé is.

Fogalmam sincs, hogy med vagy hvy felé mennék-e, hiszen heavym még sose volt.
  • I.C.ram
    A mindkettő H. Csak azért kérdem, mert PZIV-től mindkét felé tovább lehet menni, és nem igazán tudok dönteni. A 3001 picit gyorsabb, de gyengébb páncélzat. A fegyverzet meg kb ugyanaz.
  • lammaer
    Melyik 3001-es? P vagy H?

Amúgy szerintem pénzkeresésre azt használd, amelyik irányba tovább akarsz menni. Ha a német heavyk akkor 3601, ha a német mediumok akkor meg a 3001P. Konkrét számot senki sem fog tudni mondani, az infó nem publikus, de nem hinném hogy ordas nagy különbsége lenne köztük ebből a szempontból.

Nincs értelme szerintem csak a pénzkeresés miatt megvenni az egyiket, ha a másik iránybaakarsz menni.
    (3001H meg egy nagyon nem optimális helyen lévő tank a treeben, felesleges).
  • I.C.ram
    Melyik a jobb? VK3001 vagy VK3601? Pénztermelésben, melyik, mennyivel rosszabb, mint a PZIV?
  • lammaer
    Egyetértek, szánalmas :)

Másfelől, a T32 (fejlesztett tornya +20% nélkül is úgy emlékszem ultrabrutál.

298/197/152

A minimauszé 252/160/160, pedig az 1 Tierel magasabb, a mauszé meg 220/210/210. Vagy vegyük az IS7-et: 210/210/94

Namost, ehhez képest egy T8 USa tank... :)

(tudom, a vastagság egy dolog...)
  • nagypite
    De most komolyan ez a "véletlenül" kapott 20% armor bónuszt egy vicc. Kb pár perc alatt átírható a képlet a valós értékre, ezt szerintem direkt csinálták az amcsiknak, hogy űbertáp tankot kapjanak.
  • Lovinho
    Anélkül is nagyon durva a tornya miatt, főleg ha jól kezeled (bár még nem volt hozzá szerencsém)
  • [NST]Cifu
    Ne feledd, hogy SW után már biztos nem kap +20% armor bónuszt (bug) a T32 :)
  • Lovinho
    Ez a T32 tényleg nagyon durva...

Malinovkán a II pontnál voltunk és felmentünk a templomhoz. Ketten voltunk a T32-es meg én az IS-emmel. Jött az ellen kettesével és megöltünk 9 tankot(T6-T7-T8), abból a T32 6-ot ölt meg úgy hogy nem sebeződött. SW után lehet, hogy ez lesz a harmadik (IS-7, hummel biztos) tankom az IS-3 helyett.
  • Adjunktus
    Ha már itt tartunk.
    Miért nincs adat a pl a Sturer Emil tervezett fegyverzetéről?
    Mert ezek ugye nyitott küzdőteres,papírpáncélzatú gépek lesznek.Hogyan akarják megvalósítani,hogy harcértékben felvegyék a versenyt a hasonló kategóriájú páncélozott társaikkal szemben?
    Még egy tierrel nagyobb löveget kapnak?Vagy ezek átlépik majd az 500méteres látótávolság határt?
    Az E kategória gépeiről sincsenek csak páncélzat adatok.Fegyverzetről semmi.
    Remélem azért a JagdTiger 128 L/68-asa azért még visszaköszön valahol!
    Attól sokkal jobb,hogy csak 1 misét érjen meg!:D
  • [NST]Cifu
    Jah, például a 128mm L/61 is hosszabb, mint a 75mm L/100...
  • Renegade
    75 L70: 0,31
    88 L71: 0,3

ez alapján legalább egy századdal kisebbnek kéne lennie, de szerintem nem kizárt a 0,28
  • [NST]Cifu
    Miért, a JSz-4 meg a JSz-7, vagy az ISzU-152 nem így néz ki most? :)
  • Renegade
    figyelembe véve, hogy basznak lemodellezni az ágyukat, mindegy, pedig milyen király görcsölés lenne a városi pályákon, ott bohóckodna, meg sírna az összes nagy ormányos :-)
  • Cukii
    Nem, Nem Jeges nem úgy kell ezt elképzelni. A 88mm L/71-nek 6,2méteres csöve van a 75mm L/100-nak meg 7 és fél méteres annyival nem lesz hosszabb.
  • Adjunktus
    Hogy fog kinézni az L/100-assal?Majd ennek is le kell engedni a vasúti sorompót,hogy ha át akar menni eg kereszteződésen?
    Aztán amikor megjelenik a sarkon,akkor 3percig jön a cső,5 másodpercig meg a tank.:)
  • Cukii
    Jók lesznek azok a T9-es közepesek, főleg ha a lánctalp sebzészónáit módosítják. Meglepődtem mikor olvastam, hogy javítják a T8-as mediumokat, szerintem nincs nagy gond velük. A T-23 full eliten valami istenkirály, egy az egybe leopard csak 90milis ágyúval. Valahol olvastam, hogy akarnak berakni valamilyen 90milis T8-as ágyút ami a Pershing-en tuti, de lehet már a T-23ra is felrakják. Na akkor már verni fogja a T-44et.
  • Eagle16
    Nem kell elhinned, de a Párduc II tényleg olyat kap.
  • Eagle16
    Épp ezt akartam mondani, hogy ott az adatok fixek, nem változnak meg pl. egy rammer-től. Csak stopperrel lehet tesztelni :D

Jeges: naná! :D
    A Tier 9-es 120-as a 70-90-el kevesebb sebzést (ugye a németeké 470-et, szovjeteké 490-et sebez) kompenzálja a tűzgyorsasásggal. Talán 1.2-1,5-tel gyorsabb percenként, ez még arra is elég hogy DPS-ben a legjobb legyen.

A 120-as pen.-je tényleg elég mindenre, most azért a 2mm-ért :D VK45 - Is-4 tornyához már kevés, de hát nem oda kell lőni.

A 105-ös viszont tényleg elviselni még 20mm-t, de ekkor meg már túl jó lenne, mert DPS-ben már így is a legjobb, szóval Ferdinand-tól félni kell vele, mert az már kemény dió :) De az Is-3 - KT nem probléma.

155-ös se annyival lassabb, cserébe van egy tornyod meg kétszer annyi HP-d :)

A pontosság meg...igen, 400-500m-es lövések elég sűrűn mellé mennek, ez nem egy 88-as. De a harcok 90%-a 1-250m között folyik, szóval én ezt se tartom olyan nagy hátránynak.
  • Adjunktus
    Ezt talán már írtam egyszer.
    Én nem hiszem,hogy L/100-as löveget fog kapni tank.
    Inkább a Dicker Max,Nashorn,Sturer Emil verziókon tudom elképzelni.
  • DummyBoy
    Izé ... Az kiírt alap adatok nemigen változnak attól, ha felpakolod ezeket a kütyüket ... (sajna ... különben egyszerű lenne a feladat)

Ezt lemérni lehet max ... Vagy érzésre ... :)
  • Eagle16
    Nem, szerintem olyan 0,3 körül van az.
    Az L/100-ról még nem tudni, még ezek az adatok sem 100%-osak, majd a teszt után lehet hogy változtatnak még.

De én tuti hogy nem azzal fogom használni. Tier 9-es közepes, azaz Tier 8-9-10-es tankokkal mindig találkozni fog. Egy Tier 9-esbe sebzek 5%-ot...hát...bár eddig se terveztem Panther II-t venni, ha csak addig nem kapnak a közepesek valami erősítést.
  • lammaer
    "nekem is venti van, viszont a venti + a Ram nem adódik össze. Direkt néztem, Rammal a lövési gyakoriság 6.xx, ram + venti: 6.xx, még egy századott sem változott."

ÖÖÖ.. sose néztem, de ha felraksz egy ilyen jellegű modult (pl rammer) akkor biztos hogy frissiti a tank statisztikákat a garázsban?
    Simán el tudom képzelni hogy azok beégetett szövegek de a játék mással számol, ami igy nem látszik.
    Élő példa ugye a kiirtnál 20%-al nagyobb US heavy torony páncélzat... :)
  • Adjunktus
    Amcsi tankok.
    Az hogy az alvázuk gyengécske leszarom.Hozzá vagyok szokva a vékony páncélzatú gépekhez.Ezeknél ráadásul a torony páncélzata kompenzálja valamelyest a gyenge hull-t.
    A mozgékonyságuk megfelel az adott kategória elvárásainak,sőtt a fordulékonyságuk még jobb is talán.
    A torony forgási sebességük szintén jó.
    Viszont nem nagyon tudok mit kezdeni az Amcsi tankok lövegeivel.
    A tüzgyorsaságuk kiemelkedő.A sebzésük összeségében jó,bár Tier 9-ben az a 120-as már kicsit gyengécskének tűnik.
    A penetrationnal nem vagyok kibékülve!Nálam 2 választóvonal van.A 105mm-es nem éri el a 200mm pent.Nálam ennél a kategóriánál 200mm a határ.A 120mm pedig a 250mm nem viszi.Annál a kategóriánál pedig nálam ott a határ.
    Igaz,hogy mindkét értéktől csak nagyon picivel kissebb.
    Az a helyzet,hogy azt az előnyt,amit tier 7-ben megadnak nekik a 105mm-el,azt elveszik tier 9-ben a 120mm-el.Mert t-7-be a 105mm-es már nagyon erős,még T-9-ben a 120mm-es gyengécske.
    De ami végképp szúrja a szemem,az a 105-ös pontatlansága!0.37.Hát nem tudom.Én ha lehet akkor a nagy távolságú harcot erőltetem.Közelharcba csak muszájból megyek bele.Márpedig az Amcsiknak is a távolsági harc lenne javallott a gyenge hull miatt,hogy ne tudjanak rájuk pontosan célozni.De ezzel a 0.37-el ez eléggé lutri.
    A 155-ös pen-je meg sebzése korrekt lenne,de a reload iszonyat lassú!
    Az ISU BL/10-ese is gyorsabb,pedig ott se nő butyök az ujjam végére a sűrű lövöldözés miatt!
    De majd a Sas mindjárt elmondja nekem az okosságot!
    Ugye Sas?
  • lammaer
    Köszi az infót, valamiért az volt az agyamban hogy az amik annyira el voltak maradva tankügyileg hogy csak papiron rajzolgatták ezt a sok T monstrumot :)
  • lammaer
    Alap felszerelésse minden tank szar (a kivételek sztem 1 kezemen megszámolhatóak).
    A KTvel egy Tierben lévő IS3 is ilyen.

Eljutottál a KirályTigrisig, és felhúztad magad hogy az is igy működik.
    Persze nem tilthatom meg hogy igy legyen :D de azt hittem nem tudtad azokat amiket leirtam. Ezért jóindulattól vezérelve leirtam neked.
    Értékeld a ritka alkalmak egyikét, amikor nem vagyok szarkasztikus vagy köcsög :)
  • Eagle16
    Patton Museum, Fort Knox, Kentucky
  • Renegade
    igen
    szerintem:
    ágyú: ram, stabiláló, háló
    nagy tank: ram, páncél védelem + védelem boost, vagy támadás boost
    scout: háló, binocular
    td: háló, binocular, + ram, vagy HP védelem
  • erdos
    A t32 ellen nem próbáltam, abban lehet hogy igazatok van, a peccs után minimaus lett belőle :-)
  • erdos
    Én rengeteget nyomtam vele és szemtől szemben nem vert meg az is-3 szerintem annál jobb a KT. Remek a lövege, bár nem nagy a végsebessége de igen jól gyorsul és jól is forog. Remek társ.
  • Eagle16
    A T32 egy tierbbn van a KT-vel, de sejtem hogy hogy értetted.

Nem tudom te mit vezetsz, de a T32 a legjobb Tier 8-as most, sőt ez már inkább tier 8,5-es, mivel mindkét ellenfelénél jobb a páncélzata. Egyedül a gyengécske ágyú húzza le a teljesítményt, ha rá lehetne rakni a 120mm-es, simán indulhatna Tier 9-ben.

Múltkor platoonoztunk Kingsteven-el, ő is T32-t hozott és nem sűrűn vesztettünk csatát...

De mondjátok ha nincs igazam, mitől féltek jobban KT-tól, Is-3-tól, vagy T32-től?
    Én T32-ben egy másik T32-től, mivel nagyon ritkán tudom szemből sebezni, míg a másik kettőt simán megeszem, KT-t még auto-aim-el is.
  • popey8
    Gondolom elegetek van már, de újra kérdeznék:) A páncél és HP értékeknél ugye az 1. a front, a 2. a side, a 3. a rear részt jelenti? Az ilyen kiegészítő slotokba mit érdemes tenni? Dupla XP-s kör minden meglévő járműved első körénél van?
    Amúgy tényleg köszi, h válaszoltok, mert igazán sok minden hasznos dolgot sikerült így megtanulnom.
  • Renegade
    az összes nagy tankban hullik a személyzet, füstöl a technika, mert HE-vel lövik. Szinte mindig el kell használnom a repair kittet, hogy ne egy ritkán lövő álló bunker legyek (KT). :-(
  • LSSAHPAUL
    Sokat nem játszottam a KT-val de annyival biztosan nem rosszabb az is-3 tól hogy sírni kéne. Meg amúgy is mig nincs fullon egy tank addig nem sok értelme van megítélni negative irányban. Megnyugatatlak a T-32-től 1 tierrel jobb a KT, ezért már lehetne sírni. Mindennap játszok vele kb 20 kört hogy megértsem hogy gondolhatták hogy 8-as tierbe sorolják és nem értem, már minden fullos rajta, legénység 200 fölött, de továbbra is minden 3. csatában kilövik a driver-t, minden egyes csatában valamilyen személyet tutira megpurcan benne pedig tettem rá spall liner-t is. Hiába van benne már a 3. motor az is3 sokkal mozgékonyabb, szal ez is eleve szemétség hogy +2 motort is lehet rá fejleszteni, azt sugallják hogy na bakker ez aztán fog repesztení :D Egy pozitivumot azért tudok mondani: elég jól néz ki.