banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• davidbog
    Adjunktus: akkor sorba a kérdéseidre. :)

A Stuerer Emilnek 12,8 cm L/61-es lövege volt a valóságban, az ami most a WoT-ban a Jagdtiger legerősebb ágyúja, amúgy a Jagdtigernek nem volt 12,8 cm L/61-es lövege, csak L/55-ös. Szerintem ezt az ágyút a Sturer Emil megkapja a WoT-ban is. A nyitott páncélvadászokat úgy képzelem el mint a Marder II-t a kategóriájukban jók lesznek és a szintjükhöz képest nem feltétlenül 2 hanem akár 3-4 szinttel magasabb ágyút is kaphatnak. Az már stílus függő, hogy kinek hogyan fekszik majd a lassú de erős ágyú a kicsi páncélzathoz. Lehet hogy nem mindenki használja majd a legerősebb ágyúkat.

Az E-széria páncélzata körübelül olyan lesz mint amilyenre eredetileg tervezték, a WoT-osok elég jól megcsinállják a páncélzatok értékeit egy pár hibától eltekintve. Eagle16 és zoltang jóvoltából már láthattunk E-100 páncélrajzokat. Az E-50 páncélzatáról nekem ilyen adataim vannak:
    test: 150(90)/80/80 mm, torony: 160/90/90 mm. Az E-75 páncálzatrához pedig ilyenek: test: 180(100)/120/100 mm, torony: 200/120/120 mm. A zárójeles a fromtpáncél alsó része (full front lower).
    Egyáltalán nem biztos hogy pontos adatok, mert német fórumról valók, nem szakkönyvből, +lehetséges, hogy ha lesz fejlesztett tornyuk (miért ne lenne?) akkor az erősebb lesz.
    Az ágyúik nagyrészt ugyanazok lesznek, mint ami a mostani német nehéztankokban van: 8,8 cm L/71, 10,5 cm L/52, 10,5 cm L/68, 12,8 cm L/55 és az előbiekk még kiegészülnek a 8,8 cm L/100-assal. A 8,8 cm L/100 a szeptemberi soft wipe előtt benn volt a játékban, de csak a store opció alatt lehetett megnézni az adatait, használni nem lehetett. Emlékeim szerint AP lőszer esetén a páncélátütés: 232 mm, sebzés: 300 volt. Pontosság: 0,29, tűzgyorsasága: 8,91 lövés/perc, egy lőszer ára: 1600 credit. Tehát a kegyetlen jó ágyú, irgalmatlan magas lőszerárral. Remélem, ha újra megjelenik a játékban akkor is ezek lesznek az adatai.
    A 8,8 cm L/100-al érdekesen néznek majd ki az E-tankok. Képzeld el a KT-t a VK4502-nél látott 10,5 cm L/68-as csőszájfék nélküli ágyúval, ha meg van akkor képzeld el még 20%-al hosszabb csővel. :)

Az amerikai 105 mm-es véleményem szerint összességében rosszabb mint a német 10,5 cm L/68 vagy az orosz 122 mm BL-9. De nem jelentősen és már a tier VII-es tankra felrakható, ellenben a másik kettő nem. Talán így is nagyobb a 105 mm-es átütő képessége mint amennyi a valóságban volt. Meg aztán így is elég jók az amerikai nehézharckocsik, nehogy már a lövegben is a legjobbak legyenek.
    Az amerikai 120 mm-es nekem nagyon szimpatikus, mivel tier IX-es ágyú azokhoz képest 20 mm-el nagyobb a páncélátütése és a sebzése is a legjobb a tier IX-esek közt. Nem tier X-es ágyúkhoz kell hasonlítani, bár szerintem azok közt is megállja a helyét.
    A T34-hez nincs tier X-es ágyú ellenben a másik két tier IX-es nehézharckocsival. De ha lenne hozzá X-es szintű, akkor nem T34 lenne hanem egy kisebb éleptontú T30. Itt van az egyik észrevető hátránya/hibája az elcseszett besorolású amerikai nehéztankoknak. Ha a Pershing nehéztank lett volna nem lenne ilyen probléma.

Eagle16: Ha valamitől félek az a T32, inkább találkoznék IS-4-el mint T32-vel. Ha lehet akkor egyedül nem támadom meg, inkább megvárom az erősítést ha számíthatok rá. Viszont KT-nek és IS-3-nak egyedül is nekimegyek. Mivel mind a három tier VII-as nehéztankkal legalább 100 csatát játszottam, van egy kis tapasztalatom velük. Szerintem is a T32 a legjobb és tényleg inkább tier 8,5 mint tier 8. A T32 meg kapott egy tier X-es tornyot, de a valóságban is ilyen páncélozottságú volt. Ez ellen nincs mit tenni, de akkor legalább maga a tank ne tier VIII-as lenne. És ezt megint elcseszett besorolásnak köszönhetjük.