418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• [NST]Cifu
    Valami igazság van benne, de maga a "Tank" kifejezés ugyebár olyan járművekre volt használva először, amelyek nem rendelkeztek toronnyal, a fegyverzet kazamatás elhelyezésű volt. :)

• a.carkey
    Na ez pl. hamiskás. :D
  • Adjunktus
    Nem vagyok mérges,csak tisztáztam ezt a részt.
    Igazából a 13863-as bejegyzésemhez vártam volna hozzászólást,de úgy látszik tabu témát feszegetek!:D
    Mindenesetre ha igazam lesz(nem szeretném),akkor jobban meg kell vizsgálnom,hogy hogyan is fog kinézni ez a zsoldos rendszer.:D
  • popey8
    Egyetértek veled az artyk kapcsán. Egyrészt tényleg nem volt közük a tankcsatákhoz. Másodsorban ugye World of Tanks és ha szigorúan vesszük nem is tankok, úgyahogy a páncélvadászok sem.
    wiki: harckocsi
    Lehet, h most sokan lefognak szólni, de nekem ez a véleményem. Egy szó, mint száz, egyik osztálynak sincs forgatható lövegtornya, ami a tankok egyik legfontosabb jellemzője.
  • Renegade
    Nem is mondta senki, hogy ezt mondtad :-)
    béke van, mindenki csak leírja a saját véleményét :-)
  • a.carkey
    Okosan kell beállni. Legyen előtted, oldalt és melletted is bokor. Aztán azt az oldalad keményen védeni, ahol látszódsz, és sokáig fogsz élni, az ellen pedig gyűlölni fog. :D
  • Adjunktus
    Soha nem mondtam,hogy ne használjatok HE gránátot!Engem az se érdekel,ha a kipufógóból is HE gránátokat lövöldöztök,reggeltől estig.
    Minden hozzászólásomban bennevolt,hogy ÉN melyiket használom,és hogy NEKEM melyik jön be.
    Mondjuk nyilván nagy szerepe van ebban annak,hogy amikor még elkezdtem,akkor nem volt probléma a balance.Saját tier környékén,még jó az AP.Most meg már vannak olyan gépeim ahová már nem feltétlen szükséges a HE.
  • popey8
    Amúgy mi ez a halálbokor történet konkrétan, amiről írtak már többen is? Mert én hiába állok be a bokor mögé úgyhogy nem látszik ki semmim, mégis sokszor én húzom a rövidebbet. Még hamarabb lát meg az ellen mint én őt. Tüzeléskor meg aztán "nyitott könyv" leszek a közelben lévőknek:)
  • erdos
    Nem olyan rossz löveg az, kicsi de gyors és jó az átütése. 5% körül szed le az is-ből de lepattanó az nem sok van. TRávolról pontos, én szerettem de csak akkor jó amikor sniperkedsz. A 88-as sokkal jobb.
  • Renegade
    Jaja, ezt én is így látom, 5:1 arányban szoktam tárazni még KT-be is, hasznos dolog instázni a artykat, mert ritkán vergődik el hozzájuk full HPn az ember, és nem jó móka úgy megkeresni őket, hogyha ilyenkor vissza tud lőni.
  • Renegade
    Akkor az a nap lehetett az új születésnapotok :-)
  • LSSAHPAUL
    Kb 15 éves voltam mikor egy haverral célba löttünk légpuskával. De hova rajzoljuk a célkeresztet?... nem akartunk ártani falnak se fának, szal egy ócska autogumira rajzoltuk krétával. Kb 15m-ről lőttünk, néztük ki a jobb, amikor megtörtént a baj: a haver olyan szögben találta el a gumit hogy a lövedék pontosan visszajött és belement a szemébe. Persze elsőnek azt hittem hogy valahogy hátrafelé sült el.. durva volt, megúszta szerencsére, "csak" a szemöldöke alá ment be a golyó.
  • [NST]Cifu
    Ha zavar a jelenlétem, csinálok valami altnicket, és azzal szólók innentől hozzá. :D
  • lammaer
    Nem hiszem, főleg ha volt bocsi. :)

Engem tegnap egy baráti Jpanther lőtt ki T43ból. Egyből jött a sorry, én meg megnéztem hol volt - akkora nagy távolságból talált el, hogy külön gratuláltam neki és javasoltam sniper medálra, mert onnan leszedni az külön művészet (amúgy egy KVt rugdostam hátulról, csak pont egyvonalban voltam vele. Gondolom a KVt célozta, csak a kis kör nem fedte le teljesen :)

Isten hozott a klubban :)
  • DummyBoy
    Cliff-et szeretem ebből a szempontból ... A csordaszellem is bukó sokszor ...

Elkezdődik a csata - 10 tank nekiindul körbe ... 2 arty, 2 nagy tank (IS4 és IS3 asszem ...) maradtak, meg én Stuggal ...

Kérdezik a nagyok, miért megy mindenki körbe? Eltelik 2 perc, 5 tank él a csapatunkból ... 2 arty - 2 nagytank és én stuggal ... Enemynél kilőttek egy Leo-t ... fasza ...
  • LeonSilver
  • lammaer
    Pedig helye van a HE-nek, én minden tankba tárazok HE-t. Nem sokat, de legyen.

Konkrét példák:

- IS3-as 122mm AP sem mindig öli meg egyből az artikat, van amikor 3-5-6 % marad. EZ akkor különösen kellemetlen, ha az utolsó, TDmódban a sarkon rád váró arty az, aki emiatt még vissza tud lőni. Ha tudom hogy a következő célpont arty, már rakom is be a robbanómalacot.

- szintén 122-es, IS (a sima). Nagy pofája volt egy T32-nek, én elfet játszottam az erdőben, ő viszont egy emelkedő mögül csak a fejét dugdosta ki azzal a 2x0 armorjával. Senki (ilyen KT kategóriák voltak még a bokorban) nem tudott vele semmit kezdeni, aztán 2x tornyonvágtam darabonként 10%-ér, majd beirtam a global chatbe hogy még van 9 HE lőszerem, ha gondolja megkaphatja azt is. Elment flankolni :)

- szembejövő VK45 meg Mausz jellegű egyének lelassítására. Általában az emberek többsége megáll és fedezéket keres, ha nem azt látja hogy ding, hanem azt hogy ment le HP, és még egy modulja is elszállt. Nyilván, kivégezni ezzel nem lehet, de időt nyerni igen...

- dagobert bácsi szindróma: ha látod hogy az ellennek van PZIII, A20 meg ilyesmi tankja, aki TUTI hogy be fog rusholni rögtön az elején, te meg 1000 credited fizetsz egy APért és 400-at egy HE-ért.
    Én egyből töltök egy HE-t, nemcsak azért mert fukar vagyok, de azért is, mert HE-vel könnyebb úgy trackelni a csávót, hogy esetleg bele is hal :) Nincs annál frusztrálóbb, ha APvel lelövöd a scout lánctalpát, más meg elviszi a killt.

- IS3 vs IS7: véletlen volt hogy éppen HE volt betöltve az IS3-ba (artyt kerestem), de szeretem az olyan véletleneket, amikor egy 57%-os IS7-el az történik, hogy a HE elvisz belőle 10%-ot, majd miután közli a gép hogy felgyújtottam, van időm beirni a global chatbe hogy "burn IS7" és melőtt megpurcan azt hogy "die" :)

Kiemelném - mert mostmár van egy kkhmfasisztakhm moderátorunk :) - hogy a kultúrált fórumozás jegyében természetesen elfogadom hogy valaki nem használ HEt, és ezért nem tartom sem hülyének sem hozzá nem értőnek - de talán hozzászólásommal sikerült javítani a világon és néhány példán keresztül illusztrálni, mire lehet jó ha van az emberél ilyen malac.
  • I.C.ram
    Életem első TK-ját sikerült összehoznom. Erdőben voltam JPIV-gyel, látom, hogy felbukkan az ellen, de nem vettem észre, hogy az előttem lévő bokorban ott lapul egy PZ3-as. Seggbeküldtem szegényt a 105-ös HE-vel. Instant kill... :P Mondtam, hogy bocsi, remélem nem fogok bant kapni.
  • lammaer
    Apám, már ekkora pró vagyok hogy lekiabálom mások hozzászólásait :)
  • lammaer
    Ez igy van jól, kinek a pap, kinek a paplan.

Én azért favorizáltam egy 10.5-est HEvel, mert tele volt a tököm a sok magas tierű tankkal, akik ha rohamoznak semmit sem tudsz kezdeni velük a stugban.
    Tény, ha kicsit messzebb van a célpont 4-ből legalább 2x el se találom a "csonkkal", viszont cserébe nem kell foglalkoznom olyasmivel hogy a hátulját lőjem, meg a gyenge pontját keressem. Konkrétan volt meccs ahol én maradtam a stuggal egy VK45 (minimausz) ellenében.

Kihasználva a halálbokrot, szemből 5-10%okat harapdáltam le róla, és csak azért nem mi győztünk (röhögött mindkét oldal mikozben olvadozott a minimausz) mert elfogyott a lőszerem. Ez a másik gyenge pont, 29 lőszer asszem meg a nagy reload time.

Aki sniperkedik, és van sikerélménye vele annak jobba az ágyú amit te is használsz.

Én méregzsák stílusban tolom :)
  • [NST]Cifu
    Megint tudnék kontra példát hozni. Cliffs pálya, tegnap, Renegade-el ketten top tier-ek vagyunk, meg volt még egy JSz-3-as, mint Tier VIII.-as. Menjünk nagy kört, gondoltuk.
    Meg mindenki más.
    A bázison volt a tüzérségünk, a faluba pedig egyetlen kis tier-ű valami ment (talán Szu-85B?), akit az első percben kilőttek. Mondom Renegade-nek, hogy oké, menjünk vissza, mert a nagy álmoskönyv szerint ha az egyik fő utat senki sem nézi, akkor általában ott áttörnek. Visszasomolygunk a faluba, abuzáljuk a szembelévőket, csúnyán, nem is jönnek (próbáltak adok-kapok játékot játszani, de KT és Ferdi ellen KV-3, VK3601 és JSz szintű harckocsikkal ez ritkán jár sikerrel).
    Eközben a teljes támadóékünk, vagyis a csapat bő 2/3-a elvérzik a pálya másik felén, úgyhogy a végére kb. mi ketten maradtunk, meg egy Szu-100-as. Nagyon csúnya alázás volt (valami 15:5 körül? Abból az 5 killből pedig 3-at mi hoztunk össze...).
  • [NST]Cifu
    Ennyi az értelme? Hogy prémium lőszerrel használható? Hát az igen...
  • DummyBoy
    Nekem PZ4-en és Stugon is a hosszú 75-ös van fent ...

Egy tankon használok HE bogyót, ez pedig a SU152-es alap 152-es ágyúja.

Próbálgattam én is a 10,5-ösöket, nem rossz, de nekem a hosszú jobban fekszik.

NagyTier csatákban ha nem tudok kárt okozni vele, akkor próbálok besegíteni, trackelni, vagy keresni kisebb tankokat, ez is tökéletes ...

Viszont amin tegnap beszartam ... T7+ csata = kemp, ez természetes, ritha a kivétel ... De tegnap kétszer voltam Stuggal ocsan csatában, ahol benne voltam a Top3-ban, mindenki elfoglalta a kis kempingszékét és kész ... Mondom ilyen nincs ... Low tier battle ne szóljon már a kempelésről ... aztán előrezúztam, kilőttem pár tankor, kiszedtek és mentem mással ... Lassan kemping sim lesz a WoT ...
  • Eagle16
    Nézd meg hogy mennyit sebez prémium gránátokkal :)
  • I.C.ram
    ja bocsi, másik ágyúról beszélek. Azt nem ismerem.
  • I.C.ram
    Azt használom most is a 3601-esen. Nevetségesen szar. Még a velem egykaliberű tankokat is alig sebzem vele.
  • LeonSilver
    Ja. Az enyém tűnt el az éterben :)
  • [NST]Cifu
    Amúgy tényleg, a 3601-es 75mm-es kónikus lövege mennyire használható? Csak most nézve az adatait valahogy nem értem mi a fenéért Tier VIII.-as löveg. A sebzése nevetséges, a páncélátütése nem igazán fekszik Tier VIII.-as szinten (167mm), egyedül a tűzgyorsasága elfogadható, de a DPM-je még így is csak 1114, ami nem valami egetrengető....
  • [NST]Cifu
    A rövidebb 75-ös (L/48 csőhosszúságú) sajnos tényleg ilyen, de azért a hosszú (L/70 csőhosszúságú) már nem olyan rossz a maga szintjén.

Az igazi gond inkább az, hogy nagyobb ellenfelekkel kerül össze az ember, egy Tier VIII.-ast már tényleg nem nagyon tudsz megsebezni egy Tier V.-ös fegyverrel, de ettől függetlenül azért lazán bedobálja az embert nagyvasak közé ilyen fegyverzettel.

Szvsz egyébként az igazi gond, hogy exponenciálisan nő a Tier emelkedéssel a páncélvastagság és a penetration. Szóval valahol plusz-minusz 2 tier környékére kellene belőni a match-making rendszert, mert ez így rossz.

Hozzáteszem fordítva nézve is, ahogy már többször megjegyeztem, sajnálom azokat a StuG III. játékosokat, akiket egyetlen lövéssel szedek ki, egyszerűen unfair úgy, ahogy van. :(
  • I.C.ram
    Ja, csak a 75 mm-es a legtöbb ellenfelet meg se karcolja. 3601-esemmel is ordasmód szívok, amíg nincs meg a 88-as (bár az se egy nagy durranás). Gyakorlatilag csak a med tankokat tudom vele sebezni, és őket is inkább oldalról, hátulról.
  • [NST]Cifu
    Szvsz az, hogy 10,5cm-es bejön-e vagy sem, az játékstílusbéli kérdés. A 10,5cm-es löveg agresszív játékot kíván, menni kell előre, és harapni akit érsz. Kockázatos, mert hamar hallhatsz, de ha jól játszik vele az ember, akkor sok pénzt és XP-t érhet.

Aki viszont távolról szeret sniperkedni, annak egyértelmű, hogy jobb választás a 75mm-es.
  • [NST]Cifu
    Ha ebben a hangnemben akarsz fórumozni, akkor javaslom most hagyd abba, vagy kiváglak. (ez persze nem csak rád vonatkozik)

Különösen, ha fizikával pedálozol, miközben ostobaságokat irkálsz. A beérkezési szögtől igenis függ, ahogy Davidbog is írta, igaz, hogy elég szűk szögtartományban, de bizony lepattanhat. Sok évvel ezelőtt lőtéren szórakoztunk ezzel, nem BB-vel, hanem 9x19mm-essel (amíg az egyik gellert kapott lövedék a lőállás mögött 30 méterrel beszélgetők mellett nem hullott alá, úgyhogy ráébredtünk, hogy ez bizony marhaság volt tőlünk...).
  • [NST]Cifu
    Ha megnézed, akkor ugyanaz mindkét posztod száma. Ha kitörlöm az egyiket, akkor a másik is vele megy. Azonos időben kapott két üzenetet a fórummotor, és a tied kiütötte a másik üzenet. Vagyis neked két üzeneted jelent meg azonos tartalommal és azonosítóval, a másik delikvens hozzászólása pedig elveszett...

Ez a hiba ha jól tudom a fórum fentállása óta megvan, de olyan mélyen van a forrása a kódban, hogy nem valószínű, hogy valaha is javítani fogják. :)
  • Adjunktus
    Már írtam pár hozzászólásomban,hogy nem kultiválom az idétlen csonk lövegeket.Nekem mondhatják,hogy igy HE meg úgy HE.Pont leszarom.A Soft Wipe előtti időszakkal együtt már 6000 lenyomott csata körül járok.Nem tudom,hogy össz-vissz 100HE gránátot ellőttem-e?:D
  • malystryx
    Hát srácok, akárhogy is megfogadtam a tanácsokat, csak-csak szenvedtem a Stug-al, 105 + HE-vel. Láttam másik Stug-on egy hosszú csövet... Ez kell nekem, és áldoztam egy kis aranyat, free xp-ért.
    Azóta darálok, első meccsen sikerült egy is-3-at kilőni oldalról, persze nem 100%-ról.. A köv. meccs 4 kill. Egyből megtaláltam a "beállításokat" :)
    Arra is rájöttem, hogy nekem ez a sniperes stílus jön be, megtanultam távolra lőni, és ezt így tudom a javamra fordítani. Köszi Mindenkinek a tanácsokat, de ez nekem így jobb. Bocsi :))

Már csak pénz kéne egy kevés, és szeretném megvenni az első heavy tankomat. Még sosem játszottam vele, kíváncsi leszek...
  • Adjunktus
    Használtak tüzérséget tankok ellen,bár nem azért mert ettől remélték az elpusztításukat.A tankokon utazó vagy a tankokkal haladó gyalogságot akarták leamortizálni vele.
    Esetleg a nagyon vékony páncélzatú kisérő felderítő járművek kikapcsolása volt még lehetséges,de az is csak közvetlen találat esetén.
    Szerencsés esetben,lánctalp vagy futómű sérülés is lehetett,bár nem nagyon volt jellemző ez sem.A tankoknak inkább kellemetlen volt,mint igazán veszélyes.Mellesleg egy tüzérségi zárótűz pszichológiai hatása sem volt elhanyagolható tényező.
    Az ellenséges csapatösszevonásokat,összpontosítási körleteket is előszeretettel lőtték tüzérséggel stb stb.
    Mondjuk a Szovjetek még a repülőkre meg a tengeralattjárókra is rázúztak párszáz gránátot,biztos ami biztos alapon.:)
    Ez a tüzérségesdi náluk valami olyasmi becsípődés lehetett mint a Yenkiknél a bombázósdi.
  • Adjunktus
    Azt szeretem én a Magyarokban,hogy bármilyen helyzetben,bármilyen témában,bárhol,bárkibe bele tudnak kötni,vagy leoltogatni!
    Nincs olyan téma,bejegyzés,gondolatsor,hogy valaki ne tudna hozzáfűzni valami"építő"jellegű,kicsit sem sértő dolgot.
    Sohasem örül más sikereinek,hanem addig kutat,amég nem talál valami olyan dolgot amivel lekicsinyítheti.Pl alsó kép.Nekem pl föl sem tűnt a prem lőszer.De gratuláció helyett rögtön valami más jött.:D
    Tudom,hogy viccnek szántad de ez pont egy jó szemléltetés volt a mondandómhoz.
    Az esetek 90%-át egy pici türelemmel és toleranciával meg lehetne oldani.Némi kompromisszum készség sem ártana.
    Már most látom,hogy az 1000 Magyar játékos kb 125 különbdöző klánba lesz és a legnagyobb ellenségeik majd más Magyar klánok lesznek!
    Sajnos.
  • noname23
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

kiscicám nem talált me kilenc és 3/4 és mamipapi nekem megengedte hogy ilyenkor is fent legyek

valóságban ms1-nek a 18mm-erét széttépné mint foxi a lábtörlőt

• [Rush]
    jó, hát premium lőszerrel nem nehéz
  • Achmed927