418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Remélem, hogy akkor még ezen a héten lesz softwipe :) (azt írja Overlord, hogy karácsony előttre szeretné)
softwipekor a legénység is nullázódik, ugye? Nagyon várom már a softwipeot, mert csomó mindent tök máshogy fejlesztenék :) -
hát ajó kurva annyát ebbe a játékba bazmeg, végre van 3 killem a szaros KT-vel, erre behal a szerver... faszé nem akkor hal be a szerver amikor szarrá lőnek??? amúgyis nevetséges szar, szaros T-29 bughalmaz geci amerikai fostankjukkal... -
lammaer #14177 Overlordot portásnak nem venném fel sehova, annyira nem ért a kommunikációhoz. -
lammaer #14176 Onnan lehet látni hogy valaki tudja hogyan kell az US nehéztankokat használni, hogy nem mutatja meg neked a testét, csak a szép nagy tornyát, azt is szemből, hogy élvezhesd a lepattanókat :) Miközben a KT-t gyakorlatilag szénné lehet lőni, szemből a tornyon keresztül közvetlen az ágyúcsőre célozva.
Rengeteg olyan hely van minden pályán, ahol egy US heavy elhelyezkedhet. Kimondottan például a dombokról lefelé támadó ellenfelek ellen zseniálisan lehet alkalmazni, de himmeldorfson is elég egy egy kisebb törmelékkupac vagy a sivatagos pályán egy homokdűne :)
Az ellenszer azonban még egyszerűbb: HE. Nagypofájú US tankosokat azzal nagyon el lehet bizonytalanitani :)
Ráadásul nagyon jól lehet keresni a Tier7-es heavyvel (T29), bár emlékeim szerint az IS is jól jövedelmezett annó. -
Idéznék egy beszélgetést Overlord-al:
"- softwipe will be syncronized with EU servers start?"
"- yes, actually the relaunch of EU servers is the main reason for it"
"- it will be possible to transfer xp or gold from my account to a friend`s?"
"- xp - no / very unlikely, gold - yes"
LINK -
Miért ne lenne?
A patch meg jövőhéten jön. -
lammaer #14173 Crossy, tőleg mint őstagtól többet vártam :)
T8 felett a tankoknak szándékosan kicsi a credit bevétele, direkt igy állították be orosz barátaink, hogy ne lehessen folyamatosan azzal tolni + az emberek mindenképpen rá legyenek kényszeritve a prémium megvásárlására.
Ez jó ideje így van és nem is lesz megváltoztatva, max még tovább rongálják (mint például a legutóbbi patchben a high tier tankok lőszerárának drasztikus növelése).
IS4-ben ugyanez az élményem van mint neked, azzal nagyon oda kell tennie magát az embernek hogy jól keressen vele, sztem az átlag az legjobb esetben is max nullszaldós lesz. -
Nézegettem a Sherman-t, és láttam, hogy kb tök ugyanaz mint a PZIV, csak kisebb páncél, de több HP, és sokkal gyorsabb. Lehet beújítok egyre a PZIV mellé, mint pénztermelő. PZIVgyel az volt a bajom, hogy a páncél kb szart sem ér, mivel úgyis átlövi minden, akkor legalább legyen gyors, és több HPja. Az HE ágyúja gyakorlatilag tök ugyanaz, mint a PZIVesé, de tényleg minden adat tök ugyanaz, kivéve azt, hogy a PZIV-esébe lehet rakni APt is, ami ugye tök felesleges :) -
HuffnagelSteve #14171 Kinek a pap kinek a steinerkristófka :) Én imádtam HE-vel osztani. Arra kell figyelni, hogy lényegében ez egy TD szerű valami és így is kell nagyjából bánni vele. -
crossy104 #14170 Egy fostlicsla ami spg-vel amivel még a pályát sem tudom átlőni prém nélkül 7-12 ezret fizet.Azzal tartom el az IS4-et.Vicc. -
HuffnagelSteve #14169 És tényleg. De így meg milyen szar már .. A tökömlököm már ebbe az (akkor is) orosz szarba. Hogy ennek mindig valami kínja van. -
crossy104 #14168 Urak! Egy dolgot nem értek.Mi a fax-tól van, hogy IS4-el bármit csinálok prémium nélkül 24 ezernél több lóvét nem ad,azt is csak egyszer 6 killre.Az átlag 18 ezer 3-4 killre.Nem értem.Egy szar arty-val, sherman-nal prémium nélkül 20-30 ezreket is dobál. -
crossy104 #14167 M3 Lee egy agyrém.Ugord át ha tudod free xp-vel. -
Nem rég eszembe jutott vmi, amivel eddig igazán nem foglalkoztam. Ez az egész penetration meg sebzés rendszer, h működik? Úgy értem, h a lövegnek van 3 pen és sebzés értéke, de van a gránátnak is egy-egy ilyen értéke. Most akkor ezt, h kell értelmezni? Pl. a gránát pen, sebzés értékét hozzá kell adni a löveg pen, sebzés értékeihez és így jönnek ki az igazi értékek? Vagy csak a gránát értékei számítanak vagy hogy van ez? -
M2 Medium-ról megéri M3 Lee-re váltani?
Az M2-vel elégedett vagyok, gyors, gyorsan tölt, elég jól sebez. -
Nekem is volt ilyen gondom. Teljesen véletlenül jöttem rá a megoldásra. Tedd windows módba a játékot és akkor működik. -
Volt ilyen. Valaki egyszer írt rá megoldást, de ne kérdezt mikor és ki ... -
HuffnagelSteve #14162 Te srácok. "Régen" volt oylan, hogy ha rávitte az ember a célkeresztet az ellenre, akkor egy ilyen körvonal kirajzolódott. Ezt kivették a játékból vagy mi? Mert nekem nincs ilyenem, most tűnt fel :D -
Nem tudom, de lesz egyáltalán szerver karácsonyig? -
Mikor jön ki az új patch? -
HuffnagelSteve #14159 Ja. Értem én, hogy béta és jelenleg leszarják de a peccs után kellett volna egy hóttfiksz ami javította volna a bokorfosó szindrómát és levette volna a +20%-ot. Kíváncsian várom, hogy a következő peccsben mit fognak elkúrni :D Erről jut eszembe (elkúrás), hogy lehetne egy őszöd nevü map :D Kurcsány emlékére :D -
Az a röhej, hogy egyáltalán +20%ot kaptak, meg az, hogy nem azonnal veszik el tőlük. :D -
Egy ideig a hosszú csövű 75-öst, de most újra a 105-ös HE-t, mivel a csaták 75%ában tier8-9-10es heavykkel rak össze, akiket meg csak ezzel tudok sebezni. -
HuffnagelSteve #14156 Én azért kíváncsi leszek a -20%-ra.Menni fog a sírás-rívás az tuti mert azért a +20% az nem kevés. -
TDantes #14155 Azért nem olyan erősek az amerikai nehéz tankok. Nem értem miért vannak sokan úgy elájulva tőlük. A Testük gyönge, ha jó lőpozícióban állok a Királytigrissel, lazán szét lövöm őket. Nem valami legyőzhetetlenek. Ráadásul sokan a vastag toronyban bízva, bátran támadnak velük, és akkor kezdenek el csodálkozni, ha nem a tornyukat, hanem a testet lövöm. -
A T29-esnek majdnem annyi HP-je van mint az IS-3-nak...a 105-ös is közel annyit sebez mint a Bl-9, ráadásul még gyorsabban is tölt újra és van elég pen.-je hogy a T8-as nehéz tankokat szemből is átlője. Kb. ezért ilyen erős.
Egy sima IS-nek nincs sok esélye ellene, mivel ha minden lövés talál akkor tuti 100% hogy az IS robban fel előbb, egyszerűen adott idő alatt nagyobb sebzést csinál, mint bármi más hasonló kategóriájú ágyú.
Az Is-3-nak pl. simán ki kellett volna lőnie, szóval béna volt :)
Ezért is mondtam a cseten is, hogy aki azt gondolja, hogy elég jók a német nehéz tankok (Tier 7-8), próbálja ki az amerikaiakat...utána törékenynek és gyengének fog tűnni a Tigris I és II.
Az Is-3-at kipróbáltam a teszt szerveren, de el is adtam hamar, mikor megláttam hogy kevesebb Hp-je van mint egy Tigris I-nek, ami egy tier-el kisebb...ráadásul ha felmegyek egy kis dombra, már nem tudok magam elé lőni...nem az én stílusom.
-
lammaer #14153 Ha már óriási tankos fölény, akkor US heavyk.
Nem tudom hogy ez most a 20% extra armor miatt van de:
- T29-ben (T7) szemtől szembe kinyírtam egy IS3-at (T8), nem hull down módban (tehát a frontpáncélomat is lőtte) 1vs1-ben. 7 lövés neki, 7 lövés nekem, 80%-on kocogtam el. Ammo rack meg minden ilyesmi nélkül, szépen farigcsáltam.
- T32, Himmelsdorfon Xari gyakorlatilag egymaga feltartotta az ellenség fő támadó csoportját addig, amig a mieink a hegyen(!!!) keresztül a hátukba nem értek. Ebben az esetben hull down módban volt.
temeto
Lehet persze hogy mindkét esetben az ellenség hülyesége/bénasága hozzájárult ehhez, de ismerve a WoT játékosok átlag IQját, ez tekinthető egy átlagos eredménynek mintsem kirivó ritkaságnak...:) -
davidbog #14152 Engem nem ezek az adatok aggasztanak.
Az IS-4 RoF-ja a 130 mm-essel 4,44 lövés/perc. Az IS-7-esnek 5 lövés/perc a tűzgyorsasága a 130 mm-essel.
Az IS-4-esnek a homlokpáncélja csak 140 mm (azt hiszem nem itt fogják vastagítani a páncélját) a VK4502-nek 170 mm. VK4502-t nem nagyon lőttem át szemből, kivéve ha a hull front lower részét lőttem az csak 100 mm. De oda nehéz lőni. IS-4-et gyakrabban lövük át szemből. Toronypáncélzatra jobb az IS-4, mert a VK4502-esnek nem döntött a tornya és a gyenge páncélzatú lövegpajzs ennél is kitakarja a torony frontrészének 40%-át. A lövegpajzs gyengesége csak kisebb távolságból fontos, 300 méterről nehéz eltalálni. Véleményem szerint frontpáncélzatra mind a két gép ugyanazt tudja.
Szerintem sokkal lényegesebb az hogy az IS-4 fordulékonyabb 27 vs 20 fok/sec és a torony is gyorsabban fordul 23 vs 20 fok/sec. Ezek közelharcban lényegesek lehetnek. Ha 1 vs 1 csatát nézünk a két tank közt akkor is lehet jelentősége. De lényegesebb az, ha több ellenfélre nézzük. Az IS-4 hamarabb tud jobb pozicióba manőverezni, kevésbé lehet oldalba támadni.
Ha hazajutok 2-3 nap alatt kifarmolom a maradék 100k xp-t a T34 nehéztankra, aztán mwgpróbálom meggyőzni magam hogy nem is olyan rút az IS-4-es és szükségem van rá. Ha ez sikerül, akkor már jobban megtudom ítélni milyen is az IS-4. -
Két napra rá meg majd az IS7 kap 4000t. :D -
lammaer #14150 Mondjuk úgy, a Himmelen van egyedül értelme megpróbálkozni TDként használni az artyt. Ott is csak azért, mivel
- az épületek miatt nem lehet szinte semmire rálőni arty módban
- nincsenek rajta bokrok
Minden más pályán az arty csak akkor TDzik, ha bajban van mert felderítették és rászállt vki. -
crossy104 #14149 A skype egyszerűbb. Mi azon toljuk a haverokkal. -
Hát azért csak így számok alapján...
250mm az Is-4 tornya szemből, de azt sosem fogod átlőni, míg a VK45-ösön gyenge az ágyú környéki rész, bár nehéz pontosan eltalálni. Is-4-en szemből gyenge a vezető ablaka (már nem sokáig mondjuk), míg VK-n a test legalsó részét még ~200mm pen.-el is át lehet lőni, bár azt se könnyű eltalálni.
A 130mm-es S70-nek csak az IS-7-esen 5-ös a ROF-ja, IS-4-esen valami 4,6 vagy 4,7.
A végsebesség meg teljesen lényegtelen kb.
Én jelenleg most a VK4502-t tartom jobbnak, egyszerűen azért mert nehezebb kilőni. Is-4-est még Tigris I-esek is sebezhetik szemből, a VK-t meg csak akkor ha óriási szerencséjük van. Kell hozzá minimum egy 105mm-es L/68, de inkább a 128-as, ami ugyan sokszor lepattan, de a testre célozva általában átmegy a gránát. Biztosra csak a 128mm PaK44/2 L/61-el lehet menni, de ezzel sem érdemes a toronyra lőni, inkább a testre.
Ha egymás ellen mennek, akkor a VK-nak igen jó esélye van kinyírni az IS-t, de ez fordítva is igaz, szóval én itt nem látom az óriási szovjet fölényt. Ha más tankok elleni hatékonyságot nézzük, akkor az Is-4 talán jobban áll egy fokkal, mivel erősebb a páncélzata oldalt és hátul is, de ez is csak bizonyos helyzetekben jöhet jól.
Is-7 vs. Maus témában már javulhat a helyzet jövőhéten, mivel a Mausnak 3200 HP-ja lesz, ennyiért már talán megéri majd az Is-7 helyett. -
FYI: a jt +1 tier -
Ruszki fejlesztők ... ruszki játék. Nem csodálom, hogy a ruszki tankok jobbak bárminél. Mocskos komcsik.
Kivéve: ISU-t verem a JT-vel. :D -
Mikor? -
Majd ha jönnek a francia tankok, ismét minden változik majd. :D -
Renegade #14143 T9 heavynél ijesztő lesz az orosz fölény :-(
IS4 full vs minimaus full
HP: 1590+torony vs 1850+torony
Arm: 250 vs 252
Pen: 260 vs 246
Dam: 490 vs 470
ROF: 5 vs 4,6
pontosság: ua
lepattanás: gyakori vs ritka
speed: 35 vs 30
na most a arm/pen párost figyelembe véve az orosz ágyú kb 55% eséllyel viszi át a minit, míg a mini 48%, emelé jön még az aránytalan magas lepattanó és a HP-t kivéve mindenben az orosz a jobb, ez csak szerintem irreális? -
Renegade #14142 hohó, ma én is megtapasztaltam a tutit
1. (KT-vel): tőlem 150 m-re a nyílt úton áll 4 tank és lő, én nem láttam őket, 1 percig éltem
2. (Párduc): M6 2 lövéssel kiszedett szemből
remélem több ilyen nem lesz -
I.C.ram te milyen löveget használsz a Pz IV-en? -
Elsőre Me0w!-hoz hasonlóan én se tudtam hová rakni ezt a hozzászólást. Hangkommunikációs programok (VoIP -> Voice over Internet Protocol ~ Hangkommunikáció Interneten Keresztül) úgy általában nem minősülnek éppenséggel újdonságnak, eonokkal ezelőtt (na jó, úgy 11-12 éve) ugyebár még a Roger Wilco nevű programmal beszélgettünk egymással (bár nem tudom, hogy az volt-e az első ilyen), azóta kijött már kismillió alternatíva, ott a Skype, ott a Ventrilo, TeamSpeak, stb.
Ha pedig már ajánlani akarsz valamit (remélem, hogy nem valami gyenge próbálkozás volt reklám terén :D), akkor én inkább a Murmur / Mumble párost ajánlom, többek között azért, mert az ingyenes, szemben a TS3-al...