418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• [NST]Cifu
    Ahogy f24sg írja, az EGLD értelemszerűen csak akkor fejti ki a hatását, ha megállsz. Tehát arra jó, hogy mozogsz, már majdnem betöltött az ágyú -> megállsz -> a célkör gyorsabban húzódik össze -> lősz -> futsz tovább...
  • [NST]Cifu
    Csak ezt minek írja le a Wargaming-es angol nyelvű fórumon. A készítők nem olvassák, csak a WG.net munkatársai, akik aztán vagy továbbítják a készítők fele, vagy nem.

Ha a készítőknek akarsz írni, akkor regisztrálj az orosz WoT-ba be, és az ottani fórumban írjkálj. Ott még a készítők is hozzászólnak... :)
  • f24sg
    Az "enhanced gun laying drive" NEM javít sajnos a pontosságon, (nem lesz kisebb a szórás kör), de ->gyorsabban áll be a max. pontosságra az ágyú...ez ilyen szőrszálhasogatás, de lényeges. Én feltettem T29-re a vertical stabilizert, + ezt a gun laying drive-ot és egy spall linert. EZEK közül csak a SPALL LINER hatása érződik jelentősen.
    Szóval ezek a célzást segítő dolgok szart sem érnek IMHO, más heavy tankomnál majd figyelek erre... (így sajna 1 millát kidobtam az ablakon)
  • HuffnagelSteve
    Kipróbáltam megint az orosz szervert.
    Nagyon jók a hangok, bár a beszéd maradt olyan szar, mint amilyen volt.
    Az is tök állat, hogy ha megborul az ember szürke lesz a kép, semmi szín.
    Viszont már az oroszok sem rohannak mint az elején, megy a kemping ezerrel. Az a szokásuk viszont megmaradt, hogy indulásnál össze-vissza lövöldöznek.
  • LSSAHPAUL
    Áh nem láttam hogy írtál, de általában ha ágyúval vagyok akkor csak az ellenfél artyjait figyelem.
    Milyen nicknéven játszol? Nem lenne kedved csatlakozni a wot-társaságunkhoz? Nekünk is van gyerekünk átlag életkor kb 32. Szal klánmeccset muszáj vagyunk 21-óra (fürdetés) utánra szervezni :p
  • Renegade
    Este első dolgom megvenni a kettes párducot, rögtön megy is rá a százas ágyú, ami természetesen abszolút esélytelen lesz a t-54el szemben, szóval azokat nagyívben el fogom kerülni :-)

azért borzasztó, hogy a t-54 hülyére fog alázni mindent és komolyabb páncélzata van mint a t8 heavyknek (mellékesen tuti, hogy kellően magasra van tekerve a lepattanó is). a panther csak a szokásos papír német lesz, mint ebben a játékban a többi.

my problem is the t-54 will have:

1650 hitpoints
    240mm los thickness hull
    200mm rounded turret
    19.32 hp/ton
    56kph
    48 degrees/sec turn rate
    51 degrees/sec turret turn rate
    219mm penetration gun
    2700 dpm gun (300 alpha, 9rpm)
    .34 accuracy

vs panther II:

1800 hitpoints
    174mm los thickness hull
    150mm roughly flat turret (angle is 9-20 degrees, 160mm los thickness at best)
    19.91 hp/ton
    55kph
    30 degrees/sec turn rate
    35 degrees/sec turret turn rate
    220mm penetration gun
    2730 dpm gun (390 alpha, 7 rpm)
    .3 accuracy

the panther II will have .6 hp/ton, 150 hit points, .04 accuracy & 90 alpha/30 dpm over the t-54.
    the panther to p2 is losing the only thing it had over the t-44 to t-54, a higher penetration weapon.

while the t-54 gets cherry picked parts from all of its models to give it the best possible armor protection.

the pershing's armor is laughable in comparison to both of these but it does get an extra 300 dpm.
  • balogh197528
    Nem lehet fellépni akkor most már csinálják a javitást és majd este kifogom probálni hogy milyen.
  • DummyBoy
    GLD alap?

Én nem raktam IS-re, mert állítólag olyan mint a Camo, ez most akkor kamu?

Tehát csak álló helyzetben működik, akkor is csak pár másodperc után ... (ez nem tuti, viszont a csak álló helyzetet több helyen olvastam ...)

Vagy rosszul tudom?

Stabilizator T8 és felette van csak. (sajnos ...)
  • I.C.ram
    Hihetetlen, mióta megvettem a Tigrist, 15 játék alatt 2-t nyertünk meg...
  • I.C.ram
    Kösz!
  • lammaer
    Há most vette meg, miért adná el?

Fullosan tényleg jó kis járgány, mozgékonyság szempontjából olyan mintha az embernek mediumja lenne.
    Viszont amig nincs meg a bl9-es, addig az IS4eket illik elkerülni vele.
  • lammaer
    Hát, Tigrisem ugyan nem volt csak KT, de a másik két ágon van T7-es meg T8-as heavym, nem hiszem hogy a tigrincs olyan nagy különbség lenne ebből a szempontból szóval:

Ami lap és megkérdőjelezhetetlen minden heavy tankon (kivéve ha ezek nincsenek a tigrincsen, amin mondjuk csodálkoznék) :)

- rammer(+10% töltési sebesség)
    - enhanced gun laying drive (+10% pontosság)

A harmadik helyre pályázhat (az általam megitélt fontossági sorrendben):

- van vmi +20% mozgás és toronyforgatás közbeni pontosságot adó cucc (de lehet ezt a tigrisre még nem tehető fel)
    - wet rack (majd minden tankomon van, nagyon idegelt ha két meccsen is kikapták az ammo rackemet, onnantól kezdve még a busz is gyakrabban lőtt mint én)
    - toolbox (pláne mivel pakolható a tankok közt, és ugye sokszor van mit javitani, pl lekapott lánctalp visszarakása)
    - ventillation system (papiron ez +5% MINDENre, beleértve tűzgyorsaság, pontosság, sebesség, látótávolság - mivel MINDEN emberre tesz +5%ot)
    - spall liner (szerintem csak pszichés hatása van, T44-en meg Leon van nálam, de nem érzem hogy sokatszámítana)

Konkréan camo netet csak akkor raknék rá, ha nincs pénz a harmadikra, és már úgyis van mondjuk egy másik tankon amiről át lehet rakni. Szerintem jelenleg a hálónak nincs mérhető hatása, háló nélkül is eltűnik egy tank a pusztában ha megáll, soha nem lesz látható ha bokorban van stb stb vagy hálóval is látható lesz ha 1-est dob a kockával a láthaósági szerencsejátékban.

Ami még fontos: az elhasználható eszközöknél mindig legyen fenn a 3000 creditbe kerülő medpack/repair kit/poroltó triumvirátus. Ha ebben a sorrendben teszed fel mindig, akkor pl nagyon könnyű láncztalpat javítani ha baj van (simán csak 5-5 a billentyűn és már lehet is menekülni :) )
  • crossy104
    El ne add! Jobb mint az IS4.
  • I.C.ram
    Igazából úgy se leszek itthon ekkor :D
  • lammaer
    Dehogyneeeeem, fooooooognaaaaak, csak sas hülyéskedett a #14700-ban.
    Az oroszok már annyira jók, hogy akár újra is tudják inditani a szervereket anélkül hogy észrevennéd játék közben

Amúgyvalószinüleg meglesznek hamarabb, múltkor is pikk-pakk megvoltk és utána a sok GDP csökkentő itt örömködött a fórumon hogy hú mi van a patch óta, mig a proletariátus csendesen dolgozgatott.
  • I.C.ram
    Tehát igen...
  • Eagle16
    Release of v.0.6.2.7 Update Scheduled on December 23rd. Maintenance works will be held from 9:00 am UTC to 18:00 UTC.
  • I.C.ram
    Tényleg nem fognak ma menni a szerverek kb 10-től este 7ig?
  • XenHai
    Thx
  • DonZorro
    Köszi CIFU Mester...
  • peter9228
    Átlagban 30 FPS körül mozog, csak robbanásoknál pár másodpercre beszaggat :(
  • BoneDragon
    Végre megvan az IS-3 :)
  • [NST]Cifu
    @Xenhai és @DonZorro:

br2yd4ls icons mod

Hogy telepítsd fel?

Először is válaszd ki a neked tetsző változatot, klikkelj rá a megfelelő letöltésre.

Utána keresd meg a '...World of Tanks Closed Beta\res\gui\maps\icons\vehicle\contour' és '...\World of Tanks Closed Beta\res\gui\flash' könyvtárakat (tehát a contour és flash könyvtárak), és másold át őket valahova, hogy szükség esetén vissza tudd állítani az eredeti állapotot.

Végül pedig tömörítsd ki a letöltött file-t a '...\World of Tanks Closed Beta\' könyvtárba (a zip már tartalmazza a szükséges elérést, tehát ennyit elég megadni!).

De szabadjon megjegyeznem, hogy a mai (remélhető) patch után új verzió fog kelleni, hiszen az új járművek nem szerepelnek ebben még, vagyis ezeknek a hagyományos ikonja marad. Reméljük hamar elkészül az új verzió...
  • BoneDragon
    Azt a karácsonyi csengettyű hangot meg fogják változtatni mikor eltalálok egy tankot?
  • DonZorro
    CIFU, ezek a picike tankos képek honnan vannak? LINKELJ PLS...
  • XenHai
    Ezeket a jelöléseket hogyan csináltad?
  • [NST]Cifu
    @Spiczi91: Azért azóta átértékelődött a nehéz fogalma, elég csak a motorok teljesítményére gondolni.

Hiába lett nagyobb a motorteljesítmény, attól még egy 60+ tonnás harcjármű 60+ tonnás harcjármű marad, ami minden, de nem "közepes". :)

Akartam írni, hogy még egyedül azzal lehet pedálozni, hogy sok ország 40-50 tonna közé lövi be a hk.-k tömegét, de gyakorlatilag ezzel is mellé lőttem, mert az Orosz T-90-es (46,5 tonna) és a Japán Type-10 (ez is csalás, mert igaz, hogy a "meztelen" tömege csak 44 tonna, de a legkomolyabb kiegészítő páncélzat-csomaggal már 55 tonna ez is). Az oroszoknál viszont ott van az, hogy a tervezett (jelenleg viszont úgy tűnik, végleg elkaszált) T-95 (Objekt 195) program harckocsija is hozzávetőleg 55 tonnás lehet (mivel nagyobb, feltehetően 152mm-es simacsövű löveggel szerelték fel, ezért ez mondjuk nem meglepő).

Szóval a "közepes" tömegű MBT egyre ritkább madár, manapság már inkább 50 tonna feletti harckocsik a jellemzőek. Tervek, elképzelések vannak ugyan "könnyű" harckocsikra, mint a Svédek CV-90-120-asa (max. 35 tonna), vagy a Lengyelek Anders-e (33-35 tonna), de jelenleg legalábbis nincs sehol rendszeresítve ilyen (és tolakodni sem tolakodnak értük).

@Cukii: Jól tudom, hogy a repülőgépről ledobott bombák harckocsik ellen kifejlesztett változata nagy acélgolyókat tartalmazott? Valahol mintha olvastam volna.

Amennyire én tudom, az acélgolyók a repesz-romboló bombák tölteteiben voltak általánosak. Léteztek azonban úgy nevezet "fél-páncéltörő" (semi armor-piercing) bombák, amelyek megerősített bombatesttel rendelkeztek, de repesztöltetük is volt. Szvsz itt valami ilyesmire gondolhattak.

@Davidbog: Valóban. De véleményem szerint inkább a közepes tankokból fejlődtek ki az MBT-k mint a nehéztankokból.

Ezen nem fogunk összeveszni. Az oroszok a T-44 / T-54/55 esetén egyértelműen közepes harckocsi gyökerekre építkeztek. Az amerikaiak meg egyszerűen fogták, és "feltolták" a közepes harckocsi tömeg-határát, így lett a Pershing és a Patton nehéz harckocsi helyett közepes harckocsi, pedig a Patton például már szintén 50 tonna felett volt a végén.
  • crossy104
    Szia! Mester irta, hogy plusz réteges acélt, azt hiszem 15% pluszt ir, ill. ammo rack.
  • I.C.ram
    Újra megvettem a Tigrist. Gondoltam nekifutok még egyszer. Tudtok tanácsokat adni, hogy milyen kiegészítőket érdemes venni az álcaháló mellé?
  • I.C.ram
    Én ezt értem, csak mondom, hogy mivel csak nagy ritkán kerülünk olyan helyzetbe, hogy 2-3 med talál egy magányos heavyt, ezért még mindig bőven a medek vannak hátrányban. Nagy ritka, amikor a heavy egyedül kóborol, és így nem is tudok nagyon hiéna lenni. Max annyit tudok, hogy a háttérből támogatom a támadó heavyket, de vannak heavyk akik kapásból a kicsiket lövik le először, mert tudják, hogy 1-2 lövés max, ugyanakkor a kicsik is tudnak idegesítően nagyokat harapni. Szóval tovább csökkennek az esélyeim, ha még elsődleges célpont is vagyok.
  • malystryx
    Hopp, kicsit eltelt a nap. Illetve ez már másik... Ha Dummy nem mutatja meg ezt a játékot, nem ismernélek Titeket, és nem szeretném a tankokat. De hála mindennek jól érzem magam itt, a játék meg jó.

Crossy: Nekem is örül a párom, hogy nem vagyok egy csavargós, kocsmás pali, inkább otthon vagyok, ha épp nem dolgozom. Ha akarok kiveszek a hűtőből egy sört és kész. Ha meg hiányol, felállok az asztaltól és ott is vagyok. :))

Lammaer: Nemsokára 2 éves a fiam (még 3 és fél hónap), jövőre jön ide mellém és ő lesz aki kilövi a tankokat :)))

LS_Paul: Szép meccs volt, épp ott voltam, 2x is megkérdeztem, hogy honnan vagy, nem voltam biztos benne, hogy innen emlékszem Rád. Halálpontos az a pinokkio. Gratula mégegyszer :)
  • Ulvar
    Amiért a felhők nem mozognak de a zászlót fújja a szél...
  • Adjunktus
    Második világháborús,álcázott,tüzérségi figyelők!:D
  • crossy104
    Tényleg mi a faxnak tettek lepkéket a játékba?
  • crossy104
    Át kell értékelnem pár dolgot.Tegnap este azon mérgelődtem, hogy full HD fullon visszaesett az új driverrel 48-124 fps közé.Bár a pillangók szebbek Campirovka pályán.
  • crossy104
    Hogy a rákba tudsz 16 fps-el játszani?
  • davidbog
    Valóban. De véleményem szerint inkább a közepes tankokból fejlődtek ki az MBT-k mint a nehéztankokból.
  • Cukii
    Jól tudom, hogy a repülőgépről ledobott bombák harckocsik ellen kifejlesztett változata nagy acélgolyókat tartalmazott? Valahol mintha olvastam volna.
  • spiczi91
    Azért azóta átértékelődött a nehéz fogalma, elég csak a motorok teljesítményére gondolni.
  • [NST]Cifu
    Őőőő...

Ahogy korábban Davidbog is írta, valóban túlzás, hogy 3-4 méterről egy 203mm-es repeszgránát meg tudjon valakit ölni egy komolyabb harckocsiban, de hagy jegyezzem meg, hogy azért egy 203mm-es malacban egy picivel több kraft van, mint a D-10T-ből pukkantot repesz-romboló malacnak. ;)