418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Szakesz #14826 Rosszul fogalmaztam, körönként kap 40-50K-t prémiummal, ebből lejön a lőszerköltség, esetleg javítás(
) s akkor a profit tényleg (csak) 20-30K...
Viszont ez csak az érme egyik oldala, mert egyrészt a nyereség, másrészt a sikerélmény is fontos tényező. Mikor egy SU-14-es átlövi a tetőt, kilövi a tornyod, leszedi a lánctalpad meg kinyír 4emberedet, s persze mikor odébb vánszorognál kilő, akkor elgondolkozol. Esetleg megemlíthetném, mikor a Bison első lövése lángba borította a fullos tankomat.A tűz kiütötte a fontosabb modulokat (torony, ágyú, motor, rádió), lényegében harcképtelenné tett!
Ebben az igazán frusztráló az, hogy a bison kifejlesztéséhez szükséges expt 1 jobb körből összeszeded a Loltraktorral, de a KT-hez másfél hónap játék, pár százezer exp és több millió credit kellett, erre... -
spiczi91 #14825 Egy kalap szar, az alap 152ese egy hajszál****nyit erősebb mint a Su8é, cserébe lassabb, pontatlanabb és drágább. Szinte alig lehet vele eltalálni valamit, counterarty esélytelen, counter elől menekülni megint csak esélytelen. Még 30k XP kell a 203ashoz, de meg fogok őszülni ezzel a fostalicskával míg meglesz. -
lammaer #14824 Itt egy kis marketingszagot érzek... :)
Aztán lehet csak én voltam nagyon béna a nerf előtt amikor sokat hümmögtem, de azért az 50k az már nem átlag kategória.
Ott victory kellett, és az hogy nagyon sokat osszak a humival.
Persze ha a kolléga 100% victory rátával dolgozik és minden meccsben 4-6 high tiert öl, az más... -
Renegade #14823 kiosztották a díjakat, a második helyezet is aranyos :-)
-
Igazad van ... Az én logikám sem tökéletes.
És azért volt egy kis költői túlzás is a dologban ... Ettől függetlenül, annak hogy az artyk kevésbé lesznek hatékonyak a tankok ellen, annak mindenki örül. De hogy teljesen hatástalanok lesznek egymásra, ergo gond nélkül végiggarázdálkodhatják a meccset, annak már kevésbé ...
Nem akarlak húzni, meg véget nem érő vitát gerjesztni, az írásaim csak és kizárólag a személyes véleményemet jelzik és nem is 100%-ig tényalapúak. Én úgy érzem, hogy Counterartyként qrva nagy nerf lesz, viszont ha az ellen tankokat akarom majd lövöldözni, akkor most is szar, ezután is szar lesz, de legalább az enemy artytól nem kell tartani ... ez jelent plusszt ...
uff ... béke :)
@Szakesz: én is kerestem már Hummellel ennyit ... De ez nem konstans ... olyan 20-30k az ok ... persze - javítás - lőszer.
Ezt viszont lassan több kicsi tank tudja hozni - Stug, Su85, PZ4 ... és ezekkel ráadásul élvezetesebb is a csata ...
Érdekességképp: nekem a lóvérekordomat a SU152 tartja :) -
Szakesz #14821 Pénzszerzéshez a legjobb, haver Hummellel keres átlag 40-50K creditet körönként, nekem ehhez 8ellent kellett likvidálnom a T32-vel... -
lammaer #14820 Van buszod? Hogy rágná le az egér a micsodádat... :) -
lammaer #14819 "iszonyúan szűk a löveg mozgástere"
Itt a kulcs, ezen nem tudsz segiteni. Nem azért tágul ki neki mert összevissza rángatja az egeret... :) -
spiczi91 #14818 A busz az alap ágyúval már most használhatatlan, előre félek a peccstől... -
Szakesz #14817 Artynál csak arra kell figyelni, hogy ha egyszer a célzókör beszűkült, akkor nem fog megint kitágulni, ha nem rángatatod össze-vissza az egeret, s így az ágyúcső benne marad a kijelölt mozgásterében. (ugye ha nem így teszel a testtel fordulsz, s szétesik a célzóka.) -
lammaer #14816 Hidd el, én se különösebben bánom, jó ideje nem használok még pénzszerzésre se artyt (T29-et meg Stugot annál inkább).
Csak ne állítsuk be, hogy ha az artyk pontosságát csökkentik, akkor az nem gyengiti hanem erősíti őket :D -
lammaer #14815 Nagy ügy, ezt mi is majdnem megcsináltük 3 T8 heavyvel összeállva. Igaz, mi asszem csak 11 killig jutottunk, a többit meghagytuk a csapat maradék részének :)
De komolyan véve, egy koordinált platoon megérdemli hogy győzzön. Ha artyt használ, ha heavyt használ, ha medet használ.
De tagadhatatlan, a SU14-et meg az S51-et én is utálom, 2 vagy annál töb belőlük egy oldalon az tényleg nagyon kiábrándító tud lenni.
A többi artyval kb nincs bajom, még a hummellel szemben is elvagyok - ha lekapják az orosz artykat hummel szintre, nekem okés. -
Remélem lesz olyan lehetőség, hogy artyk nélkül is lehet csatázni...
Ne reménykedj. Mind az orosz, mind az angol nyelvű fórumon kifejtették, hogy a random csatákban, illetve a hivatalos kláncsatákban nem lesz semmiféle korlátozás e téren. Még a létszámkorlátozást is elvetették.
Egyetlen megoldás van elviekben erre, olyan klán / company csata (esetleg nem hivatalos szervezésű verseny), ahol a felek megegyeznek, hogy nem használnak artyt. Erre se lesz viszont szerintem komolyabb esély.
Aminek örülök, hogy a SU-51 és SU-14 sebzését drasztikusan csökkentik. Ha van 2 pályán én nem is szívesen játszok, ha 3 van akkor ki is lépnék szívem szerint.
Ennek annyira úgy ne örülj, ahogy már korábban többször is kifejtették, az új csúcs arty-k kb. annyit sebeznek, mint most a Szu-14 és Sz-51. -
hálisten. :) -
NE legyen olyan hasznos, ne sebezzen sokat, én nem bánom. Mindenki (aki tankkal is tud játszani) csak pénz szerzéshez használja.
Az artyk nem tank csatába valók. Romboljanak házakat, gyötörjék a gyalogságot...
Mester - majd lesz valahogy :) Ha mást nem akkor majd holnap játszunk. -
Renegade #14811 huminál megint jó lesz az oldalirányu kitérés -
lammaer #14810 Counter arty nerffel egyetértek - de ezzel csak az artyik kezdeti túlélését buffolták.
Ergó ami egyik oldalon nerf (counter artyzó játékos) az a másik oldalon buff.
Globálisan viszont (arty VS mindenki, nem a speciális counter artyra kihegyezve) minél pontatlanabbak lesznek az artyk, annál kevesebbet érnek, ergó nerfelik őket :)
------------
De akkor hadd tegyek fel egy kérdést: IS4-nek növelik a frontpáncélját 30 mm-rel (vagy mennyi). Ez most buff vagy nerf?
A te logikádat követve nerf, mivel egy másik IS4-el mostmár nehezebben tudod átlőni egy IS4 frontpáncélját. :)
-
én most a Grillenél "járok", de bárcsak nem adtam volna el a Wespet... iszonyúan szűk a löveg mozgástere, és annyira nem üt nagyobbat a Wespenel hogy megérné lecserélni, de mostmár mindegy. A célzókör is olyan lassan szűkül hogy 86x elmozdul az ellenség, és természetesen ilyenkor már a löveg nem tudja követni, ezért a Grille is bemozdul, és kezdődik az egész előröl... -
Mester61 #14808 Szia MORDAK, úgy néz ki, ma estig nem nyojuk. -
lammaer #14807 Az okfejtés jó, csak egy helyen hibádzik: nagyon szépen megindokoltad, hogy még álló artyt (értsd a bokorban ott figyelő) sem tudsz rendesen eltalálni - ergo a másik oldalon az artynak ez buff. Ezt aláirom.
De kéremszépen, akkor a másik oldalon ott álló Mauszt, IS7et, stb stb sem találod el rendesen - tehát az artyktól mindenki jobban védve van, nem csak a másik arty!
Márpedig ha egy arty nem sebez, akkor nem keres olyan jól, nem olyan hasznos és nem olyan veszélyes az ellenségre mint volt. Tehát: NERF :) -
Hali
Maus-al játszok... Nem rég óta, de kegyetlen szar!
Lassú, sok kritikus találat éri a ammo rack-et. Sőtt még egy TIG2 is sokat sebez, ha jó helyen talál el. Simán le éghet a tank (tegnap meg is történt.)
A 2 Orosz artyk piszok nagyot sebez a MAUS-on. Szerintem 2-3 lövés és vége.
Egy IS7 ellen nem sok esélyem van, 1vs1 -ben. (gyakorló pályán toltunk párat haverral, 5-ből 5x nyert. 1x csak 20HP-ja maradt.) Én lőttem 6-ot ő 12-őt, és az agyúja is jóval erősebb. A +HP -val valószínűleg egyenlő ellenfél lesz. De semmiképp sem lesz a Maus a tankcsaták elpusztíthatatlan istene.
Remélem lesz olyan lehetőség, hogy artyk nélkül is lehet csatázni...
Aminek örülök, hogy a SU-51 és SU-14 sebzését drasztikusan csökkentik. Ha van 2 pályán én nem is szívesen játszok, ha 3 van akkor ki is lépnék szívem szerint.
A VK4502-es a legjobb tank volt, amivel játszottam, szerencsére nem adtam el :) -
Én sokat szidom az artykat (Lammaer mester: nem a játékosokat, a gépeket :) ) mint TD player ... Aztán vettem egy Hummel-t ...
Leginkább pénzszerzésre használom, valamint ha felcsesznek az artyk, akkor ülök bele.
A Hummel jelenleg fullos, papíron 6 másodperc ugye az Aim ... mint ez kiderült az aim nem a full célzás idejét jelenti, hanem hogy a default 3x-os körről mikor ér minimumra ... Viszont ha a test is fordul akkor a kör sokkal nagyobb ... ha oda kell fordulni, a hummelnél a célzási idő több mint 12 sec ... (GLD + 100%-os legénysgé mellett ...) Ehhez hozzáadod a 2-3 sec-es röppályát ... És qrva pontatlan ...
Volt olyan csatám, hogy 0 Hit-el kerestem 35-40k-t, mert emellett volt 8-10 damage-em a splash damage miatt ... viszont ez nem elég arra, hogy oneshotoljak egy enemy artyt ... főleg hogy ha nem akarok "áldozattá" válni akkor érdemes a lövés után mozogni ...
Valamelyik nap lebasztak a csapattársak, mert micsinál az idióta Hummel, minden lövés után arrébbmegy, ilyet senki sem csinál ...
@Lammaer: Nem ellened beszélek vagy hogy mekkora OP meg minden (Mellesleg az ...), de én artyval legjobban a Counterartyt élveztem ... De arra majdnem alkalmatlan a félkarú rabló üzemmód miatt ...
Amit valszeg nerfként fogunk megélni, az a HE és a Splash damage változtatásai ... azt viszont tuti ...
És nem, ha akarnék sem tudnék politikus lenni, sajnos engem úgy neveltek a szüleim, hogy becsületesen éljek (Többször megbánták azóta, és bocsánatot is kértek ...) ami ugye kizáró tényező ezen a pályán :( -
Most depressziós leszek emiatt 
Valaki nagyon komolyan veszi a dolgokat... -
Nem baj, csak tudom, hogy veled már nem áll szándékomban együtt játszani adott esetben. -
Nembaj, én értem. -
Renegade #14801 összekapcsolták az ionágyúkat :-) -
Továbbra sem értem, hogy minek lősz bele akarattal a saját csapattársadba.
De biztos ez egy ilyen új divat... -
Szakesz #14799 Egyre többször találkozok olyan három fős platoonokkal, ahol mind a 3 tag SU-14/S-51/Hummel vagy más hasonló kaliberű artyval nyomja. Tegnap szerencsémre a mi oldalunkon voltak. Összesen 2 játékost vesztettünk (T1 és leo), a tüzérségünk 13 ellenséges tankot szedett ki...
Azért ez kemény!
-
Inkább örüljön neki, hogy csak belelőttem 1x és nem mentem árulkodni
-
Mert fullra mögöttem állt és már lehetett látni hogy egy ....! Nem tudom mit akart a seggembe. Na mindegy. Miután belelőttem utána kért bocsánatot. El is távolodtunk egymástól ő meg gyorsan még1x belém lőtt és elbújt. -
Érdekes okfejtés, és azt kell mondjam, hogy elég hihető, legalábbis amennyit én értek az arty-hoz (nem sokat :D).
Mostanság minden estre nem rémlik olyan, hogy arty-t scout lőtt volna ki. Olyan volt, hogy egy VK3002(DB) oldalról bevágott (nem védett senki a vasút felől Ensk-en), de az más kategória.
Counter-arty terén pedig sokkal kisebb a hatásfok, mint az előző patch előtt volt... -
Ha vétlenül lőtt beléd (esetleg még be is írta, hogy Sorry), akkor miért is lősz bárkire vissza? -
Tegnap belém lőtt egy ferdi, mikor az ellent akarta kilőni. Erre visszalövök és még neki állt feljebb a dolog, hogy mi jogon lövök belé. Szegénykém akkora kritikus találatot kapott, hogy kb 40%-on maradt a hp-ja, erre belém lőtt még egyet és 81 hp-m maradt!! Így toltam végig a játékot és meg is nyertük a segítségemmel. Király meccs volt :)
Eagle16: Köszi a linket, sikerült regisztrálni, sőt már lent is van a telepítő. -
Nem ... Van egy Hummelem és egy M41-esem ...
És szoktam is tolni velük ... az előző peccs érdemben rontott a teljesítményén az artiknak? Nem ...
Ellenben ha artizom egyre kevésbé kell félnem a counterartytól ...
Az artyknak 2 nagy ellensége van: A lightok (őket kigyomlálták már ...) és a Counterarty ...
De ... Meglátom pontosan honnan lő az arty - odaviszem a célpöttyöt - jó esetben ez pár másodperc, rosszabb esetben 15-20 mire becéloz, lövök egyet, odaért 2-3 másodperc alatt, és kb.: hatoslottónyerőhúzásszerűen X méterre a becélzott ponttól betalálok ...
Ha béna az arty és nem mozog 2 lövés között, akkor is qrva necces eltalálni ... ha mozog is akkor meg csak akkor kapom el, ha olyan peches, hogy pont oda mászik ahová az én célt tévesztett lövedékem becsapódik.
Ráadásul oneshotolni kell, különben átmegy a pálya másik végébe és kereshetem megint ...
A nagyobbak 1-2-t lőnek percenként ... mire megtalálom, lemegy a fél csata, hisztizik a tím miért nem supportolok ... Nekiállok Supportolni, akkor meg noob vagyok, mert a pinokkió még mindig él (Buszt ráadásul még neccesebb kiszedni ... nem elég neki 1 találat)
Namost. Ha lősz egyet az artyval, és az enemy nem pont téged figyel, akkor minimum 5-10 másodperced van, mielőtt jön az áldás ... rosszabb esetben még több ...
ÉS ez most még több lesz ... nagyobb dispersion, jobban szétnyíló célkör, stb ...
Számít ez mikor egy csatában supportolsz? Minimálisan ... hiszen elég a splash damage, hogy sebezz ... Számít ez counterartynál?
Rengeteget!
Ezek a nerfek csökketnik az artyk "harcértékét" egy picit, de ettől még keresni fog velük az ember ... ellenben mivel ellehetetlenítik a counterartyt, így NÖVELIK az életbenmaradási esélyeket ... nem is kicsit ...
Ergo - BUFF. -
Jó érzésű parancsok ilyenkor a kivégzőosztag elé állítja az irányzót! :D -
Persze, én is csak "kötözködöm" és humorizálok ...
A Maus és talán Minimaus is azért tűnhet könnyebb ellenfélnek, mert lényegesen könnyebb messziről osztani nekik az áldást ...
Az IS7 IS4 amellett hogy kisebb, még gyors is, ergo nem kell neki sok idő, hogy odaérjen, és mindjárt megvan a baj ...
Viszont az tényleg gáz, hogy nem is volt túl távol de a fakerű 5-ször mellébaszta ... :( -
lammaer #14790 "Ezek Buffok megint"
Azért ez egy nagyon elvakult kijelentés volt... azt miért tekinted buffnak, hogy az arty mostmár tényleg egy félkarú rabló játékmóddá változott?
Persze ezt is ki lehet forgatni, hogy még ez is az artiknak jó, mert a másik arti igy nehezebben találja el... véletlenül nem terveztél miniszteri vagy képviselői pályára lépni? -
Igen, karácsonyi üdvözlővideo. Lásd kicsit lejjebb. :) -
na, patch ? wipe ? bármi érdemleges ? :) -
Renegade #14787 igyekszünk-igyekszünk :-)
már a humiarit (jéé, az a Hummel) is megelőztük :-)