418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• peter9228
    Tudna valaki mutatni egy Pershing gameplayt? Nem tudom, merre felé menjek wipe után:) Object 704 biztos vétel, mellette meg még vagy egy T-54, vagy egy Pershing lesz:) Meg persze a maradékból valami jó kis heavy.
  • Renegade
    én csak a másik oldalról tudok véleményezni, ahogy én tapasztaltam jelenleg ez a legnagyobb prioritású célpont (az artyk azonnal átálnak rá, mindenki "targetolja", töltik be a HE-t, stb)
  • Renegade
    bizony, klán csatára teljesen alkalmatlan a német hvy, top med vonal.
    megnéztem az első kupa döntőjét ott is csak orosz kütyük voltak (akkor még nem volt ami tank)
  • BKrisz79
    Kivételesen most örülök igazán, hogy beta teszter lehetek, mert pontosan tudom, hogy az élesben milyen tankot kell húznom, ha klánháborúban eredmények akarunk lenni. Bármennyire is imádom a németeket, sajnos ki kell húznom egy orosz top tier tankot is. Tank Companyben jön ki az előnyük igazán. Mi 10-12-en osztjuk el a 90-n pontot, amibe 2 db top tier van, de teljesen esélytelenek vagyunk 5 db IS7, 1db IS4, 2 db S-51 és egy top tier medium ellen. Úgy mészárolnak le, hogy sírni tudnék.
  • BoneDragon
    Object 704-ről tud valaki véleményt mondani? Kiszemeltem a kicsikét és kíváncsi lennék rá!
  • BKrisz79
    Igaz Cuki aratni is tudunk, de valahogy mindig én pukkanok el előbb :)
  • Eagle16
    Én most az orosz szerveren csatáztam egy T-54-essel, sikerült átlőnöm szemből a 105-össel kétszer is. Először a torony tetején találtam el valamit, aztán meg a frontpáncél legalsó részét valahol...8%-ra levittem, szerintem nyertem is volna, csak egy Object izé mellélőtt, aztán odalett 900 hp.
  • Eagle16
    Ilyenkor gondolkozom el rajta, hogy lehet hogy a Pershing jobb lenne.

Most így Párduccal visszajöttek az emlékek, szemből kilövik a motort, minden kis izé átlövi, lassú...
  • lammaer
    Ja, IS3-ban én is dühöngtem a T54 miatt, szemből tényleg átlőhetetlen (és még egyelőre IS4-ben is, mivel azon is az IS3 ágyúm van még).

Amit ilyenkor ki lehet használni az az, hogy ha mozog a nyavajás, el kell lőni a lánctalpát. Ha elég gyorsan mozgott akkor ilyenkor automatikusan megpördül, és máris az oldalát lehet lőni.

Persze hátrány, hogy
    - egy lövést el kell pazarolni 0% sebzésért, ami IS3 roffal bizony nem öröm
    - ha van repair kitje, akkor egy pillanat alatt megjavítja és el kell lőni még1x

A másik megoldás, nagy kaliberü HE, akárcsak az US heavy driverek a nagy tornyukkal, ugyanúgy a T54-esek is hátrahőkölnek néha, hogy "mi az hogy engem megsebeztek szemből?" és kicsit óvatosabbra veszik a figurát :)
  • Renegade
    na ja, a panther2-vel nekem kéne levadászni a t54eket, ami duelben még egyszer sem sikerül. a maxos ágyúval sem
  • Renegade
    a tűzoltó skill elég hektikus, párszor én is kigyulladtam és 200% fölötti skill sem mentett meg a porig égéstől, de van úgy hogy 2 mp alatt eloltják, szóval fura :-)

mozgékonysága szvsz rém szar: lassan gyorsul, cserébe nem fordul, körözgetős harcra teljesen alkalmatlan

a nagyobb ágyút meg mindenképpen gyorsan farmold ki, mert még 1-2 hétig lesz nagy előny (ennyi idő alatt már mindenkinek lesz, aki ilyet akar, + a hvy-k is priorizálni fognak minket), addig meg gond nélkül jönnek a top gunok, meg az 50K+os (bruttó) körök
  • Cukii
    Hehe yoda, azért mikor platoonozunk szoktunk aratni
  • Met
    Az létezik, hogy a PzIV messzebbre ellő mint a VK3601?
  • Cukii
    T-54el egyszerűen nem kell kerülgetni az olyan ellenfelet akinek 200milis vagy az alatti penetrációval rendelkező ágyúja van, csak ügyelni rá, hogy a frontod mutasd felé. Azt tényleg Op-nak tartom én is, hogy megállok egy Tigris előtt és nem tud átlőni sehol a 88as Kwk43-al. A 175milis pen-el rendelkező 122es és 100milis orosz löveggel ugyanez... Sokan autoaimmal lövik a T54-et ami így a tornyot célozza. Na arról még a 225mili penes ágyúk is pattannak. De volt rá példa nem egyszer, hogy JT meg T30 is tornyot talált közelről és pattant. Egyenlőre még hiányzik a nagy ágyú rá, de ha a fejlesztett 100milis lenne rá a top ágyú 10es Rof-al akkor se nyavajognák.
  • crossy104
    Én IS3-al élvezni kell a játékot a killek, a sebzések, és a csaták miatt.Pénzszerzésre ott a Sherman, T34,Panzer IV, stb.
  • BKrisz79
    Sajnos kaptam néhány pofont a Párduc II-vel :(. Nekem már csak a legnagyobb ágyú hiányzik, de néhány tapasztalat.
    - Ha HE-vel lőnek (csak gyanú, hogy azzal lőnek), de tegnap 20 körből, 12-szer kigyújtottak, amiből 10-szer teljesen leégtem szinte 100%-ról (100% legénység, de javításra gyúrt mindenki nem tűzoltásra :( ). Gondolom érdemes lesz majd venni CO2-es tank-tartály védelmet.
    - A páncélzata és HP-je egész jó ez tetszett is.
    - Mozgékonysága egész tűrhető, de messze-messze elmarad a T-54-től.
    - Nagy teste miatt könnyű eltalálni

Igazából egy szupergyors Tigris II-nek felel meg. Arra tökéletes, hogy szükség esetén a pálya egyik végéből átszáguldjon a másikra ha szükség van rá. Próbáltam vele Arty scoutot játszani, de ha védik őket a tank nagysága miatt nem tudok bejutni a bázisra. Remélem a nagyobbik ágyúval jobban lehet majd érvényesülni.

Üdv,
    yodamester
  • exoterm
    1-2%, ha nem pattan le. Kisebb kaliberrel nem érdemes HE-t használni, mert aig vagy semmit nem sebez.
  • Renegade
    és vedd még hozzá, hogy a mindkét 75-ösnek ritka szar a HE sebzése, átlagosan 1% nagyokra :-(

a páncélzat végig szűk keresztmetszet lesz, gyakorlatilag mindenki átlő akivel összekerülsz, nekem a rekord kb 4mp volt, mert rossz helyen eset le a lánctalp :-)
  • kobra223
    azért van nálam betárazva HE legalább szemböl meg tudom a fulos medet lőni
  • Eagle16
    Pont ezen gondolkodtam tegnap, mivel péntekre lesz meg a Párduc II.

Milyen jó is lesz fullos VK4502 ellen menni 100mm páncélzattal, meg egy 75mm-es ágyúval :))
  • Renegade
    *bolygatják
  • Renegade
    egyelőre nagyon megbojgatják a játékot, mert egy stock T9 med összekerül egy fullos T9 hvyvel, itt még óriási a különbség, nagyobb mint stock hvy vs full hvy esetében. Aztán egyszer csak felkerülnek a medekre a full ágyúk és nagyon pofára esnek a hvyk (beidegződött, hogy nem ellenfél). Tegnap gond nélkül kilőttem több IS4-est 100-ról még egy IS7est is 50ről, mert nem foglalkozott velem, ment játszani a nagyokkal.

Szóval óvakodjatok a T9medektől, mert oldalról az 100-as IS4est egy jó játékos 40-50mp alatt lövi ki. Plusz még a T54 "szovjet feature": szemböl szinte sebezhetetlen
  • lammaer
    Nyilván, ezért irtam hogy méga patch előtt kéne egy... :)
  • Eagle16
    Szerintem gyengíteni fogják, ahogy a T-44-est, vagy a másik 2 tankot hozzáigazítják.

Az a helyzet, hogy csak egymás ellen tesztelték a T9-es közepeseket, de ezt nem így kéne...az egy dolog hogy mindegyik át tudja ütni a másik páncélzatát, de ettől függetlenül nem egyenlő a harcteljesítményük valós körülmények között.
  • lammaer
    a scripts.config.xml-ben látok URLre utaló részeket:

EU:

W.o.T.login-master.worldoftanks.com:20016loginapp_wot.pubkeyhttp://game.worldoftanks.com/updateobjects/fake_model.model

RU:

W.o.T.login-master.worldoftanks.ru:20014loginapp_wot.pubkeyhttp://game.worldoftanks.ru/updateobjects/fake_model.mode
  • lammaer
    Azok, kéne szerezni belőlük egyet még a következő patch előtt :D
  • lammaer
    "Az érdekelne engem, h ha a HE lövedék nem üti át a páncélt (ami elég valószínű magas tiernél), akkor kb mennyit sebez? Van erre vmi "szabály" esetleg? Mondjuk a kiírt érték 50%-a vagy ilyesmi."

Nem láttam szabályszerűséget, elég lutri hogy mennyit sebez. Viszont magas tiert is szépen sebez (gyakorlatilag mindent, minden irányból) ezért ahogy előttem is irták, kevés odafigyelést igényel. Pláne olyan mapokon (pl himmel, ruinberg) ahol ugyse látsz mást csak a támadó heavyki orrát, amit semmivel nem fogsz átütni.

Amúgy meg, ha ragaszkodsz a pontos ágyúhoz, pakolj abba is HE-t, hogyha látsz közeledni mondjuk egy IS3+ tankot, akkor tudj vele kezdeni valamit. 1-2-5% még mindig többet ér mint a ding.
    Nekem gyakorlatilag minden tankomban (beleértve az IS4-et is) van HE berakodva, cirka 70% AP 30% HE arányban. Nem egyszer volt életmentő (pl 5%-os nagy tierű ellenségnél, ahol ha nem ölöm meg HEvel akkor kinyir, és nem volt már rá lehetőség hogy megkerüljem)
  • kobra223
    t-54-esek elég cheat tankok a 122-es d25-t ágyuval alig birtam sebezni rajta. persze saját vélemény.
  • DummyBoy
    #15692 - 10.00-tól 15.00-ig elvileg pihi van ...
  • TVelvet
    Nem tudjátok a játék hol tárolja a szerver címét?
  • BoneDragon
    Karbantartás van?
  • ximix #15716
    Sziasztok
    Az angolosítás sikerült így már klafa a game.
    Ma kipróbáltam az .com verziót, de nem tartott sokáig 1:56 percnél még mindig csak a random select-nél keresgélte az ellenfeleket ki is léptem rögtön, a .ru 1-2 másodperc és már map betöltése van.
  • a.carkey
    mod! :)
  • DummyBoy
    Üdv!

Az első 122-es nem igazán éri meg rá, ellenben a másodikkal egy nagy böszme SU100-á válik a SU152 ... Én szeretem :)

Ha szereted a sniperkedést, akkor érdemes lehet kitolni őket, ISU-ra is jók ... a 122-es közel 10-es ROF-al kellőképp kemény ellenfél lehet elég magas Tierig, persze szemből ez sem sebez mindent a 175-ös átlag penetration miatt ...

Az egyetlen hátránya hogy pénzköpő, viszont legnagyobb meglepetésemre még defeat-al is ki lehet jönni plusszban ... nem keresem vele halálra magam ,de volt már 53k kredites köröm vele.

Én is jól elvoltam az alappal, de mióta megvan a 122-es, főleg ez van fent ... akkor kerül vissza a 152-es ha nincs prémiumom ...

Mondjuk Hummelsdorfon mindig visszasírom a 152-est :) Oda de jó lenne :)

@I.C.ram: A 7,5-ös elég jól sebzi a heavyket T8-ig, csak okosan kell használni, lényegesen több odafigyelést igényel mint a 10,5 ...

A 10,5-esel meg low tier battle-kban lehet nagyot aratni, majd minden tank oneshot ...

Én próbáltam mindkettőt, PZ4-en és Stugon is, mind a kettőn a 7,5-es van most fent, nekem jobban fekszik :) De ez nagyon szubjektív.
  • I.C.ram
    Én amúgy a 105-öst használtam többet, mert baromi idegesítő volt, hogy picit távolabbról már oldalról se tudtam megsebezni egy heavyt.
  • I.C.ram
    Hát egy nagyobb tierű heavy ellen a 105-ös olyan 5-10-15%ot vesz le, távolságtól függetlenül + a legtöbb esetben critical hit, ami sebzi valamelyik modulját is. Szóval inkább támogató fegyver, mint támadó. 1v1-ben nagyon esélytelen leszel, de egy-egy heavy mögött megbújva elég jó kis harapásnyomokat tudsz produkálni.

75-ös ágyú meg alig tudja sebezni a heavyket, csak max oldalról, hátulról. Szóval szintén taktikus játékot igényel, de a mediumok ellen nagyon hatásos 1v1-ben is.
  • popey8
    Huh, de jól benéztem! Kösz I.C.ram, akkor ennek fényében már nem kérdés, h melyiket választom. Viszont az még mindig érdekelne, amit #15706-ban kérdeztem. Mivel ugye sokan ajánlották már a 105-t. A sebzése nagy ha átviszi a páncélt, de ez a nagyok ellen esélytelen. Ok, h elviszi a modulokat, de átütés nélkül is többet sebez, mint a 75? Ezért érdekelne, h van-e erre vmi "szabály" v adat, amiből rájöhet és összehasonlíthat az ember.
  • I.C.ram
    Minél kisebb, annál pontosabb. Ez az érték azt mutatja, hogy 100 méteres távolságból hány méter sugarú kör a szóráskép. Szóval minél kisebb az érték, annál jobb.
  • popey8
    Bocs 0,48! Miért nem lehet itt szerkeszteni a hsz-t?:)
  • popey8
    Nem keverem. A 75-nek 0,31, a 105-nek ,048 a pontossági értéke. Ez papíron, a tapasztalat már más kérdés.