418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
exoterm #16868 Hát a rövidcsövű 128-as nem nagy szám a mauson sem... -
Szakesz #16867 Igen, de a 128mm-est el is kellett juttatni a harcmezőre, a legtöbb ilyen kategóriájú ágyút JT-be szerelték, a legtöbb belőlük viszont (már amennyi volt) a csata előtt lerobbant.
Gyakorlatilag pedig a 88mm PaK 43 élesben felülmúlta a 128mm Pak 44-t..., sőt, sokak szerint már a 75mm-es teljesítménye is elegendő lett volna a legtöbb célpont megsemmisítéséhez.
Azért az mégis csak fura, hogy ha megjelenik egy T32 mindenki fejvesztve menekül, ha szembejön egy KT pedig beírják chatbe: xd!
Ha nagyobb sebzést adnánk a német harckocsiknak, akkor már lenne egy valamit valamiért elv. -
A mediumok viszont bosszantoak, egy PII vagy T54 komoly problemakat okoz a Mausomnak, foleg ha pattan az elso loves roluk, ha ketten vagy afolott vannak, akkor pedig mar nyomhatom is az esc-et. -
Elvileg a 88mm löveg volt a legerősebb a IIww-ban
Akkor a 128mm-es PAK44-est töröljük a történelemkönyvekből? ;)
éppen ezért illene egy T34-t vagy Shermant egy lövéssel harcképtelenné tenni.
Elnézést, de ismét visszatérhetünk a realitásokhoz. A pct. lövedék nem varázsvessző, amely becsapódik, és utána a célpont nagy tűzgolyót eregetve az enyészet martaléka lesz. Egyáltalán nem mindegy, hogy hol találja el a célpontot az a 88mm-es malac. Ha nem talál el kritikus berendezést / részegységet, akkor a harckocsi akár harcképes is maradhat a találat után. Továbbá ott van még a lepattanás esélye... -
Ez ok, de szerintem ha már elbaszták, akkor az egy tierrel való lejjebb sorolás sokat segítene a német tankokon, különösen tier 5től. Úgy bár sokminden nem változna, de legalább jobban nézne ki a dolog. -
Kismillió kommentet elolvastam itt és a hivatalos fórumban. Többé-kevésbé ki vannak egyensúlyozva a három oldal járművei, legfeljebb pár kiütköző probléma adott (T-54, Szu-14/Sz-51, stb.).
Lehet sírdogálni, de attól még én is belátom, hogy a német hk.-k is legalább olyan veszélyesek jó kezekben, mint a szovjetek és az amerikaiak. Én főleg Ferdivel és JT-vel játszom, de az utóbbi időben már valahogy kezdem nem érezni a túlnyomó szovjet fölényt. 1 vs. 1 esetén az utóbbi időben kétszer is befürödtem VK4502(P) ellen, míg a JSz-4-esek most már valahogy nem olyan vérengzőek. Az Object 703 hiába van egy kategóriában a JT-vel, úgy érzem, hogy ha csak nincs álcázási előnyben (nem látom honnan lő rám), akkor esélytelen velem szemben (sokat segít a rammer és a ventillation miatti gyorsabb újratöltés :D). Oké, leamortizál keményen, de én maradok talpon.
Szóval hajlok én is már arra, hogy egy a szovjet/amerikai fölény egy kicsit túl van játszva. -
Szakesz #16862 A német ágyúk sebezzenek másfélszer akkorát, mint most és semmi további előnyt nem kell adni nekik. Szerintem így korrekt lenne. Elvileg a 88mm löveg volt a legerősebb a IIww-ban, éppen ezért illene egy T34-t vagy Shermant egy lövéssel harcképtelenné tenni. Szerintem ennyi elég lenne nekik, ha már az ellenfél biztosan sebezheti és egyre nagyobb eséllyel okozhat modulsérülést rajtuk.
T-44; vigyázni kell vele, mert a T-44-es driverek rendszerint beleakadnak minden terepakadályba, s ha mi úgy gondolnánk, hogy egységben az erő, tehát kövessük, akkor szimplán pofára esünk..., nincs is annál idegesítőbb, ha a saját csapatunk tart fel minket!
KT; Nekem őszintén semmi bajom vele, nagy előnye, hogy iszonyat pontos. 400méterről 4lövéssel tettem harcképtelenné egy Ferdinand rohamlöveget. Ugye kicsi a szórás, jóval kisebb, mint a hasonló kategóriájú ruszki vagy amcsi ágyúké, s ha abba a pontba célzok, ahol zöldre váltott a célkereszt, lényegében biztos lehetek a sikeres páncélátütésben. Játszani is tudni kell, avagy csak játszani kell tudni. Ki kell használni, hogy megadatott a 150mm frontpáncélzat, amit eddig hasonló szintű tankok nem igazán ütöttek át. Sajnos ha nem te adod le az első lövést az ellenséget páncélosra, feltéve ha az nem T32 vagy IS-3, esélyed a sikerre rohamosan csökken. Persze mondhatjuk, hogy ez a többi tanknál is így van, de tegyük fel az 'I'-re a pontot; NEM ILYEN MÉRTÉKBEN! T32-vel nagy esélyem van harcképtelenné tenni az ellenséges Királytigrist, akár önhibáján kívül is.
Nem tudnám kijelenteni, hogy hasznavehetetlen, bár tényleg kisebb harcértékkel bír, mint egy ruszki vagy amcsi heavy. Ha a sebzését tényleg megnövelnék legalább a másfélszeresére, akkor tenne szert arra a hírnévre, amit a IIww-ban megszerzett. S az amcsikban újra kialakulna a Tigris fóbia! :) -
Dehogynem! :D Úgy oneshotoltam Hetzerrel egy PZIVet, hogy meg is ijedtem tőle. Mondjuk abban a körben 6 tankot lőttem ki vele, tehát valami spenótot ehetett a tankom. :) (Ez közvetlenül az után volt, hogy IRL azzal indul az év, hogy buktam félmillát ..., tehát picit feldobott a dolog, meg ugye dühből játszottam.) -
"Vagy játékélmény-koncentrált, ahol nem az számít, hogy a Tigris mennyivel jobb, mint a Sherman, a KT meg mennyivel jobb, mint a JSz, hanem az, hogy két azonos Tier-be eső harckocsi hozzávetőleg azonos erőt képviseljen."
Hát ez abszolút nem stimmel, a német sztem jóval le van maradva itt.
Elkezdtem az orosz-usa tankokat is és sokkal könnyebb velük a harc az én meglátásom szerint. -
Köszönöm néked is!
Eladtam ugyan egy KV-1S-t tegnap, hogy lehessen IS, de az tán nem túl drága tank (600k).
Többire vigyázok. -
Wlanseraf #16858 Előbb oneshotolt egy Herci:) PzVI ki is írta hogy ammorack.. -
Wlanseraf #16857 Igen , csak elméletileg ki kéne írnia :) -
Oddball29 #16856 Nekem nincs saját Pershingem, de ha veszünk hozzá új motort meg erőátvitelt, az már gyakorlatilag M-46 Patton, medium.
Sherman Jumbonál ilyen laminált armor van. A 89+89 lövegpajzs az effektíve olyan 156 mm, a 64+38 homlokpáncél 93mm /47 (43 vízszinttől). -
Adjunktus #16855 Ha csak IIww tankokban gondolkoznak,akkor én is így tartanám korrektnek.
A Német tankokat sokkal nehezebb legyen fejleszten,jóval több xp,több credit,fejlődjön lassabban a legénység,drága legyen a javítás,legyenek lassabbak,könnyebben sérüljenek motorikusan,meg mit tudom én még mit ki nem találhattak volna.
Viszont jóval messzebbről,pontosabban iszonyat pusztító erővel lövöldözhetnének.
Cserébe a Ruszkik meg a Yenkik sokkal gyorsabban fejlődhetnének,szarér húgyért végigdarálhatnák az alap tankjaikat,bagóért javíthatnának stb.
De csak bizonyos távolságon belül lennének veszélyesek a Németekre.
Historycal Battle-ban el tudnék képzelni 15 Német vs 40-50 ruszki csatát!:D
Na majd most jön,hogy-"de ez egy mindenki számára élvezhető arcade játék és nem egy szimulátor!".
Én is tudom.Csak elkalandoztam egy kicsit.:D -
Ár / XP kedvezménnyel mire mész? Egyik oldalon 15db KT, a másik oldalon bármilyen szövetséges közepes/nehéz hk.-ból 15db. Ki győz?
Vagy realitás-koncentrált, de akkor a szövetséges létszámfölényt be kell építeni (4x annyi Sherman és/vagy T-34/85 már játszik egy KT ellen), esetleg bele lehet építeni a német üzemanyaghiányt is (üzemanyagszint-figyelés, noha 15 perces csatákban ez azért talán erős lenne).
Vagy játékélmény-koncentrált, ahol nem az számít, hogy a Tigris mennyivel jobb, mint a Sherman, a KT meg mennyivel jobb, mint a JSz, hanem az, hogy két azonos Tier-be eső harckocsi hozzávetőleg azonos erőt képviseljen.
A WoT az utóbbit próbálja összehozni. -
Várom esetleg azt a módot amikor csak a háborúban szerepelt tankok játszanának :) -
Egyébként a Német lövegek gyorsasága és pontossága (a sebzése nem!)korrekt lenne,csak a játék alapból nem támogatja az előnyeik kihasználhatóságát.
Sebzést hogy hozod össze a való világgal? :)
Amíg HP alapú a sebzésrendszer, addig ezen kár is vitatkozni, ahogy azon is, milyen logika szerint "sebez" egy 88mm-es pct. lövedék csaknem kétszer annyit, mint egy 75mm-es. -
Igen, sajnos tényleg az a helyzet, hogy a Maus is csak azért nem a legerősebb tank, mert vannak 3-4-5 évvel azután kifejlesztett más tankok is, akkorra meg sokat fejlődött a technika.
Meg kellett volna húzni egy határt, hogy mondjuk a II.Vh vége, és kész. Oké, hogy akkor a Maus és a KT lenne a két csúcs, de lehetett volna orvosolni a többi oldal jelentős ár/xp kedvezményével. -
Ammo rack robbanás. -
Adjunktus #16849 én minden heavyre rakok stabit.
De ízlések és pofonok. -
Adjunktus #16848 Ha jobban megnézzük a játékban szereplő tankok közül azokat,amik ténylegesen harcoltak a IIww-ban,akkor nincs probléma a Németekkel.
A KT-nek nem igazán ellenfél a T-34/85,vagy a IS.Az ISU is csak az alap rövid csövű 152-el harcolt valójában.A IS-3 az ami tényleg ellenfél,de azt meg csak a győzelmi parádéra hozták elő,meglepinek az Amcsiknak.Meg is lepődtek rendesen!:D
A Sherman család különböző kripli verzióit gondolom fölöslegesen is emlegetném.
Csak a háború után fejlesztett prototípusok azok amik igazából lehúzzák a Német gépeket.
Egyébként a Német lövegek gyorsasága és pontossága (a sebzése nem!)korrekt lenne,csak a játék alapból nem támogatja az előnyeik kihasználhatóságát.
Nagyobb térképeken,nagyobb látótávolsággal és a célzóoptika megnövelt nagyításával jobban kijöhetne ez az előny.
De hát ez még mindig egy Ruszki játék ugye!
Bocsánat!Fehérorosz!A lényegen nem változtat.:D -
IS4-re vertical stabilizer-t raknátok vagy ventilation class-t?
-
Most már a német tankokból is lehetne vmi újdonság, mindig csak a gyengítés :) -
Adjunktus #16845 Pedig simán van ilyen a játékban.Engem is lőttek már ki és én is lőttem már ki olyanokat one shot-al akiket elvileg nem kellett volna.
Nem tudom,hogy ez direkte így van,valamilyen minimális szerencsefaktorral számolva,vagy csak egy sima bug,de van ilyen az tény! -
Wlanseraf #16844 Vagy simán bug vagy az bugos hogy nem írja ki, mert elvileg ki írja hogy pl ammorack.
De van egy elgondolásom :) nálam úgy történt hogy nem láttam a Tiger I-et aki kilőtt, tehát meg sem mutatta hogy ki lőtt ki, lehet hogy ezért nem írja azt sem hogy mibe trafált bele. -
stork13 #16843 Max azt tudom elképzelni, hogy a lövéstől megsérült az üzemanyagtank és az ammorack, aztán leégett. Nem tudom okozhat-e ilyesmi ekkora sérülést, de pár napja egy kispanther (DB) egyet lőtt a T-44-emre szemből-jobbról, ami a max 1300 hp-ról megsemmisült. Csak néztem, de ez a JT-s eset szebb volt. :D -
Remélem ez csak bug..
Ennyi erővel megyek traktorral, azt is kilövik egy lövésre... Ahhoz meg nem kell 1 milla xp-t kifarmolnom -
stork13 #16841 Pedig biztos egyedül volt. Megerősítésnek a statisztikában a meccs végén 1 lövés volt, 1 találat. Kapott 1000-1100 xp-t és ~30k pénzt. Ez azért sok pénz és xp egy JT-ért ha nem egyedül szedi ki. -
Hát mondjuk tényleg érdekes, hogy egy medium tankról többször pattog le a töltény mint egy heavy-ről... -
Wlanseraf #16839 Ez most jól esett bosszúból :)
-
Köszönöm szépen volt még! -
HuffnagelSteve #16837 Az én esetemben a következő a helyzet:
a) nem lőtte más, ketten voltunk a környéken Ő (egy domb tövében, máshonnen nem is lőhették volna) meg én
b) egyet lőttem bele
c) WTF, madafak és 0.o volt, más nem
Olyan szinten eldobtam az agyamat, hogy kb. 1/2 percen belül ki is lőttek, mert csak néztem mint a Pistike a moziban.
Majd legközelebb megpróbálom nem elfelejteni dokumentálni az eseményt.
Ez egyébként számomra is annyira hihetetlen mint az, hogy a szaros Su-26-nak két lövés kellett a T29 nagy agyújából ahhoz, hogy megfeküdjön. Márpedig jártam már így is. -
Ami még szarság a játékban szerintem:
Heavy tankokról 20-30-40 %-ot lebummolok. Erre jön vmi Pershing vagy T54 és maximum !!! 20 %. Wtf. És csak mediumnak vannak betéve. Fel kellene cserélni a jelzéseket. KT - Maus stb. medium tank. A kisebbek meg Heavy. Ez a valóság. -
Azért ezzel nem értenék egyet:
Igenis létezik 1 shoot a nagyokra is.
(lőttem már ki nem 1-et 1edül)
Valós esemény: IS 7 - 75 % (jóó nem 100 % volt de akkor is). Én (JT) bokorkemp. Jön .... jön .... bumm. 1 shoot és kampec neki. Sima AP lövedékkel szemből.
Létezik 1 shoot. Akkor tudod meg persze ha egyedül megcsinálod. -
Itt szerintem van még: link -
davidbog #16833 Ez már egy fokkal jobb, bár a Pershingek még mindig érdekes helyet foglalnak el. Viszont ha már előre meg van a tree akkor minek kérdezték meg kérdőívben, hogy melyiket szerentnénk látni a játékban?
De legalább látják hogy nem igazán jó a mostani és változtatnak rajta, nem mint a NF-esek, azok kiadnak egy ship treet és úgy is marad évekig, ha jó, ha nem.
Lammaer: Az M4 Jumbo egy erősebb páncélzatú Sherman.
Test: 114-140/76/38 mm
Torony: 152/152/152 mm + a lövegpajzs ami 178 mm.
A páncélzat miatt nem volt 76,2 mm-es hosszúcsövű pámcéltörőágyúja, csak a 75 mm L/40-es ágyú. Az ami a WoT-ban az alapágyú az M4-hez. De a WoT-ban gondolom lesz hosszá jobb ágyú is. -
zoltang #16832 A 20 fontos ágyú APDS-el 96mm 30 fokos pc. ütött át 914 méteren (később 101mm). Majd 60-as évektől rápakolták a 105mm L7 (L/51)-es "mindenki ezt használja" ágyút ami már 126mm (M392) vitte át akkoriban. (90 fok 320mm 914m, v0=~+1400m/s)
Remélem a wot-ba az L7-es nem kerül. Azt hiszem 15-20 lövés / perc volt a "sebessége"...
Mk1-3 jó lomha volt ~35km/ó úton, 24 terepen, ~+12 Le/Tonna...
-
Sziasztok!
Bocs ha OFF-olom a topicot de sehol sem találok invite kódot, létezik hozzá v.mi generátor féleség, vagy azt úgy kell "kunyizni"? -
lammaer #16830 Emlékeim szerint már a current tree sem igaz ahogy leirták, ugyanis csak Lee-ről lehet elérni az US heavy ágat, a horribilis Lee-T1 grind után :)
Remélem az új treeben a T1et nem csak átnevezték M4 jumbóra... -
davidbog #16829 Az Mk1 még el is menne közepesnek a 17 fontos ágyújával és a 76 mm-es homlokpáncéljával. Az tényleg tiszta Párduc, leszámítva a mozgékonyságát.
Na de az Mk3-as? Az inkább T32 vagy T34 szintű, főleg a 20 fontos ágyújával. APDS lőszerrel 47 mm-el erősebb is mint a szovjet 130 mm S-70-es ágyú.