418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
höh milyen népszerű lett a játék(itt sg-n) -
T54-ről csak annyit kb 10 méterről 0' fokos szögben frontpáncéljára lőttem és didnt penetration egy 122mm BL-9essel
tervezők úgy gondolták hogy egy vékony vonalat húznak rajta ahol sebezető
-
lammaer #17351 Nyilván gyengeségek tekintetében nem realisztikus az a modell :) -
lammaer #17350 Az, most sikerült összerakni duplázóval 3600 XP-t, megint a tornasor aljáról. Az áldozatok megint egy arty, két rohamozó ellenséges scout meg egy hetzer a legvégén :) -
Már írogatnak a topikba van egy kép elvileg a T-54 jobb elejét kellene lőni ha realisztikus a modell. -
exoterm #17348 A leo OP, azt is nerfelni kell. -
lammaer #17347 Mai első élmény: leóban tornasor legalján, a kastélyos pályán, a túloldali csapatban két arty, egy grill meg egy hummel (minden más számomra sebezhetetlen, tehát rájuk pályázok).
Poénból beirom a mindenki chatbe: "sing: arty arty, what u gonna do, what u gonna do when I come for u?" (gyk: a bad boys szövege kicsit megpiszkálva)
Röhögés mindkét oldalon.
Indul a csata, a kastély felől indulok, artyk ugye pont a térkép átellenes oldalán szoktak lenni. Kis várakozás, mintha a déli hidat nem védnék, két tankunk is átjut.
Megindulok, átérek a hidon, addigra az ott lévő két tankunk halott. Hegy lábánál döngetek felfelé a térképen a zászlóhoz, félúton járok.
Elkezdenek üldözni, rajtam egy T34, hegyről lő mindenféle TD. Csapat ekkor már szurkol, irják, hogy "go leo go" :)
Mágikusan mindent megúszok, nem kapnak el, a zászlójuknál kiszúrom a grillet, autoaim, teljes gőzzel bele az oldalába, még 2 lövés és dang, a grille halott :)
Nos, jött pár gratuláció :D
Sajnos a végén defeat lett :( -
Ezekből jók kis dll. hax-et lehetne csinálni
-
lammaer #17345 Különben én már tudom, mi lesz a következő patchben....
Az adatfájljaikra 256 bites szuper titkositást fognak rakni, nehogy vki megint ki tudja szúrni hogyan buffolják sutyiban a favorit nemzetet. -
A weboldal még mindig itt van: link
davidbog: ja ezt bezzeg milyen jól lemodellezték. Nekem mindegy, hagyják így, de akkor egy idő után tényleg csak T-54-esek fognak egymás ellen menni. -
lammaer #17343 A #17129-ben ott a link az adatokra, ki tudod bogarászni.
Azt nem tudták törölni, mert nem az ő szerverükön van :)
http://glui.x10.mx/scripts/item_defs/vehicles/ -
Találtam egy ilyen oldalt bár én nem értek a lóhoz miközben próbálom megtalálni a xml-t.
http://forum.xentax.com/viewtopic.php?f=21&t=4962&start=0&sid=4f14d0033e4361f9cb12fa0968a1a7a8 -
lammaer #17341 Angolul tudóknak ez továbbra sem segít, mert egyik kifejezész se lehet a tank vmelyik részegységére ráhúzni. Tényleg max találgathatunk ahogy Cifu tette :)
Ide a rozsdás bökőt, hogy az a nagytudású Wot fejlesztő google translateval fordította orosztól angolra... :(
Amúgy nyitottam rá egy topikot, hátha az angol anyanyelvű tankbuzik rájönnek... eddig egy 3 napos read only lett kiosztva :)
Mondjuk azért is nyitottam, mert igy többen észreveszik az eredeti topikot.
link -
Kár hogy törölték, mert volt egy olyan sor valami shot Dispersion az is érdekes volt. A JgdPIV néztem 21 volt T-34 meg 28
Ha valaki modot akar csinálni esetleg
http://lead-games.com/
Annak az XML mi volt a neve nincs fent valahol a neten -
davidbog #17339 Szerintem az IS-7 frontpáncélja nem sokkal erősebb mint az IS-4-é. Azt is simán átlőtték a tier 10-es nehéztankok, de 9-es szintű ágyúk is eredményesek szoktak lenni. Az hogy milyen szinű a célkereszt azzal általában nem törődök. Kitudja, lehet az is annyira prímán működik mint a parancsnok benyögései.
A T-54 páncélzata a szintjéhez képest nem OP. Szerintem jól adja vissza a WoT, hogy mennyire átlőhetetlen volt szemből a valóságban. Ha mozog a T-54-es az jó. Ugyanis, ha a lánctalpát találod el akkor a sebessége miatt befordul és a csapattársak már oldalról tudják lőni. Ha egyedül vagy akkor szívás. Akkor van baj ha áll és a frontpáncélját mutatja feléd, akkor megint szívás következhet be. Amúgy az afk-s tesztnél nem tudtam gyenge pontra célozni, mert egy bokor köztünk volt. Csak azt tudtam meghatározni hogy a testet vagy a tornyot találta el.
Szerintem nem az a baj az orosz heavy tankokkal és a T-54-el, hogy OP a pánclézatuk. Egyszerűen ennyire erősek voltak, elég jól tükrözik, hogy mennyire nehéz volt/lett volna kilőni őket. Érdemes összehasonlítani az IS-4 és mondjuk az E-100 páncélzatát, látható hogy mennyivel többet hoztak ki az oroszok 60 tonnából, mint a németek 140 tonnából.
A baj az hogy a szemét WoT-osok a német nehéztankok páncélzatába még direkt gyengítik, raknak gyenge pontokat: gyengített lövegpajzs, szemből soha nem pattan le a Henschell-torony oldaláról lövedék. Biztos valami személyes elszámolni valójuk lenne a Tigristankkal és így állnak bosszút rajtuk. -
lammaer #17338 Hát, ez jellemző... azt hitték mindent megcsinálhatnak, mert úgyse jön rá senki. Csak a sok dekadens kapitalista, némelyik nem hülye és dekriptálni tudta a játék fájljait :)
Amúgy nem ban-t kapott... "csak" 14 nap RO - read only, azaz nem tud irni a fórumra.
Viszont érdekes ötletem támadt: miért tárol a játék kliens oldalon ilyen adatokat? (gondolom a csávó nem törte meg a szervert) Elméletileg a láthatóság szerver oldali számítás, a kliensnek tehát nem kéne ezeket az adatokat tudnia. Vajh mi történik ha kliens oldalon módosítjuk ezeket az értékeket? :) -
Hub+....
Jobbat mondok, Itt is mindent EULA miatt töröltek.
Sőt, az általam bemásolt Overlord, BigBadVuk és steppen_wolf idézetek is törölve lettek, mint "unfounded accusations at staff". :) -
exoterm #17336 piszok komcsi disznók! Elmehetnek ám a ****! Náluk ez a módi, h ahelyett, h csinálnának valamit, inkább törlik a topikokat/posztokat meg tologatják a dátumokat ide-oda, össze-vissza hazudozva. -
Az angolul tudok itt kibogarázhatják, hogy mit jelenthet a
http://www.thefreedictionary.com/foraged
forage [ˈfɒrɪdʒ]
n
1. (Life Sciences & Allied Applications / Agriculture) food for horses or cattle, esp hay or straw
2. the act of searching for food or provisions
3. (Military) Military a raid or incursion
vb
1. to search (the countryside or a town) for food, provisions, etc.
2. (Military) (intr) Military to carry out a raid
3. (tr) to obtain by searching about
4. (tr) to give food or other provisions to
5. (Life Sciences & Allied Applications / Agriculture) (tr) to feed (cattle or horses) with such food
[from Old French fourrage, probably of Germanic origin; see food, fodder]
-
lol :D -
yossarianHUN #17333 iván rossz néven vette hogy a világ elé tárjátok e szigorúan bizalmas adatokat? :D -
Emlékeztek még a múltkori álcázási értékekre? :D
Ez lett belőle: link
EULA megsértése, 14 nap BAN. -
priluki #17331 Remélem ezen változtatnak ,elég sokan panaszkodnak ,mert állandoan felbasznak agyilag... ha igy marad felejtös
-
yossarianHUN #17330 hát ilyet még nem éltem. 13-9-re vezetünk ensken tőlünk egy tigris cappel tőlük mindketten. a többiek messze voltak én jó helyen visszarobogok is-el a bázisunkra. meg is látom az egyiket, kv 3 kecsesen táncol a zászló körül mintegy 7 km/h-val. 8%-os a srác na gondolom a capjüknek annyi szépen becélzom 100 milis d10t-vel rálövök épp a seggét mutatja 90 % körül van a cap. erre. rikosé. kijött a szemem mint a csigának. mialatt töltöm a következőt persze mindkét cap végigmegy, döntetlen elkeseredettségemben még azért bele tudtam lőni mégegyet dögöljön meg a rohadék. és. rikosé. megint.
-
Elnézést, én csak a szó fordítását nézem, csak most kattintottam a linkre, úgyhogy az előbbi elhamarkodott volt. :)
A Forage jelent egyfajta sapkát, amelynek a teteje előrefele lejt (forage cap), ez esetben a tetejének elejét jelentheti. De ez csak egy tipp. -
garaib #17328 Én is pont ezért adtam el az IS7-et és vettem vissza az IS4-et. :)
Elegem lett abból, hogy a 100mm ágyú sebezte.
-
Szerintem az Is-4 erősebb oldalról, de gyengébb szemből. Az Is-7 frontja kb. 200m-ről a Párduc II Ausf. B ágyújával teljes pirosban pompázott :)
Míg ilyen távolságról lényegesen több esélyem van az Is-4-et átlőni.
Oldalról viszont vagy minden lepattan az Is-4-ről, vagy csak ellövöm a talpát és 0 sebzés. Szóval el lehet dönteni hogy erősebb front kell vagy erősebb oldal, én az erősebb frontot választanám.
Páncélzatban nem OP a T-54. Aha. Mihez képest? Párduc II-re, Pershing-re elég az auo-aim akár még L/71-el is, ezt nem tudod megcsinálni T-54-el, 150m-nél távolabbról szó szerint nem tudom sebezni egy elit Párduc II-vel. -
thank you, yours sincerely,
és akkor az incursion meg a raid az adott kontextusban még mindig mi? :D (hullamindegy, talán akkor "beszögellés," lehet de tényleg mind1)
Forhead-et meg szimplán hülye kifejezésnek találtam ide. (persze, kb. sejthető)
-
lammaer #17325 Cifu, ezt a forage-t még igy se tudom értelmezni a szövegkörnyezetben: Turret forage, meg side forage. Mi az magyarul? -
lammaer #17324 Tanúlságos, jó komment - de a nem OP témával: ÁLLÓ T-54-en 40% lepattanási rátád volt, és tudtál rá pixelszintű célzást nyomni a feltételezett gyenge pontokra.
Ezt nem csinálod meg egy mozgó T-54-nél, márpedig a T-54-eknek van egy olyan ronda tulajdonságga, hogy mozognak.
A másik, hogy a T-54-nek csak 7%-al keveseb HPja van egy fullos IS4-nél. -
Szabadjon megjegyezni, hogy az Oxford Advanced Learner's Dictionary helyett inkább forgasd a katonai szleng szótárakat, többre fogsz menni vele. ;)
Forage = Military a raid or incursion
A Forehead szót pedig használják arra, hogy valaminek az elejét jelöljék. -
Ha a szót google hiper fordítóval oroszra majd azt Magyarra fordítom
ezt kapom
1. főnév 1. főnév
1. корм 1. élelmiszer
2. фураж 2. takarmány
3. фуражировка 3. takarmányozás
2. ige 2. IgE
1. фуражировать 1. takarmány
2. добывать продовольствие 2. takarmány
3. грабить 3. rabol
4. опустошать 4. rombolás
5. добывать что-л. необходимое 5. kap vmit. szükséges
3. melléknév 3. melléknév
1. фуражный 1. takarmány -
Beszarás, h mostanában hova fejlődnek a WoT játékosok. Egyre több csatában megtörténik, h a fene sem marad a bázison védekezni. Aztán meg csodálkoznak, ha nyer az ellen, pedig ők aztán támadtak rendesen. Kár, h lassabban jutottak el a zászlóig.
Másik meg, ez az egész csapat a bázison kempel dolog. Úgy tud idegesíteni. Most jövök egy meccsről. Én unok kempelni, de egy kicsit muszáj volt, mert az ellennél 15-ből 10 8-as Tier volt. Egy kis idő múlva megindulok. OK, kilőnek. Mondom a többieknek "noob kemperek menjetek már támadni". Visszaválaszol az egyik nagyokos heavys: "def" A tököm ki van, nehogy már 12 percig def. Akkor mondja azt, h bazd meg kempelek, mert nem akarok megsemmisülni a magas fenntartási költségek miatt. Így azért korrektebb lenne szvsz. -
davidbog #17320 Már egy ideje meg van az IS-7. Nem sokat játszottam vele, de azt vettem észre mintha könnyebben átütnék a páncélját mint az IS-4-nek. Mivel tegnap többször is átlöttek olyan tankok amiknek elvileg nem nagyon kellett volna, ezért hirtelen felindulásból tesztpályára vittük az IS-7-est. Az orosz 100 mm D10T ágyúval lőttünk rá. Szemből ezt a tankor se vitte át 100 méteres távolságból. Oldalról viszont 50%-os eséllyel átlőhető a 100 mm D10T ágyúval. A lánctalp és a felépítmény közötti terület (tehát még a teknő), illetve a felépítmény felső része sebezhető. A torony oldalról elvileg 210 mm vastag, de csak az alsó pereme, felvelé elvékonyodhat. A vöröscsillag feletti rész már átüthető. Ugyanezekre a helyekre lőttünk IS-4-nél is és sokkal kevesebbszer sikerült átlőni.
Annyival rosszabb az IS-7 helyzete hogy tier 10-es, tehát minimum egy tier 10-es az ellenfélnél is van és biztosan van 1-2 tier 9-es gép is. Tehát több olyan tankkal találkozhat ami könnyebben lövi ki.
Összességében szerintem az IS-7 nem éri meg. Baromi drága a javítása (+25000) és semmivel se jobb a védelme mint az IS-4-nek, jóval nagyobb célfelület is. Kicsit mozgékonyabb és gyorsabban tölt újra/fordul a tornya és +400 élete van.
Most hogy a garázsban áll jobban szemügyre tudtam venni. Elég ostobán néz ki a torony azzal az 5 felesleges géppuskával, ráadásul olyan puffasztott zsemle a torony formája is. A futómú szép, de összességében nálam már nem egyértelmű hogy jobban néz-e ki mint az IS-4.
Pár nappal ezelőtt véletlenül sikerült tesztelnem a T-54 homlokpáncélját. Ruinbergen csatáztam amikor belebotlottam egy afk T-54-esbe, öt lövést adtam le rá az IS-3 122 mm BL-9 típúsú ágyújából. Az első lövés nem volt célzott, akkor még nem tudtam hogy afk. Ez lepattant, valószínűleg a toronyról. További négy lövést adtam le 105 méteres távolságból, a hossztengelyéhez képest pár fokkal balra állva. Mind a négy célzott lövés volt a homlokpáncélra, a négyből három átütötte, egy lepattant. Egy ötödik célzott lövést már nem tudtam leadni, mert egy csapattársam oldalról kilőtte a T-54-est. Véleményem szerint páncélzat terén nem OP a T-54. Sokkal inkább az fordulékonyságban, kicsit a tűzgyorsaságában és a lánctalpjavítás idejében, de utóbbiban nagyon. 1 vs 1 harc esetén addig nincs baj amíg motog és nem közelít 100 méteren belülre, annál távolabbról ritkán talál el ha mozog, mert a nagy sebessége miatt nagy a célzóköre is. A baj akkor van ha megközelít 50 méterre vagy ha kempel. Akkor szinte bármi esélytelen ellene.
A tegnapi IS-7 teszt után az IS-3-ast is újra teszteltük 100 mm D10T és 90 mm M3 ágyúk ellen. Srég pozicióban állt az IS-3-as. Mert arra voltunk kíváncsiak, hogy a két síkban döntött homlokpáncélját mennyire lehet átütni ilyen pozicióból (a csiki-csuki harcok általában hasonló szögben játszódnak le). Mind a két ágyú a homlokpáncél alsó részét (hull front upper alsó részét) mindig átvitte, a felső részéről viszont többnyire lepattant. Máshol is lőttünk és úgy néz ki megtaláltuk az ammo rack helyét. Haverom gyanította hogy hol van, mert párszor volt már lőszerrobbanás nála. Háromszor teszteltük, a gyanított helyre célozva. Kétszer történt lőszersérülés, mindkettő már az első találatnál. Sajnos azonnali lőszerrobbanás nem történt. Egyenlőre még nem közlöm, hogy hol van ez a terület, mert egyáltalán nem biztos, lehet hogy csak hatalmas szerencsénk volt kétszer. Ezt még tesztelni fogjuk. (OFF: Noname23 legközelebb szólunk neked is, főleg az IS-ed és az IS-3-asod érdekel a lőszer sérülés pontosabb meghatárózása miatt.)
Persze a kritikus találatok esetén megint össze-vissza pofázott a parancsnok, jó ha háromszor mondott igazat az 5 teszt alatt, márha méltóztatott mondani valamit a kritikus találat esetén.
Bocsánat ha túl hosszúra sikeredett. -
Én mindig is szerettem volna, ha az SPG-k megállnak Tier 5-nél (Hummel, Su-8). Ha a nehéz tankok ellen rakták be ezeket (márpedig igen), akkor nem hiszem hogy annyira hiányzik mindenkinek az, hogy egy lövéssel 1000-2000 HP-t kapjon le valami rólad ami a pálya másik sarkában gubbaszt a bokorban és csak arra vár hogy egy picit kilógjon valamid a ház vagy szikla mellől aztán durr. A Hummel 10-20%-ot vesz le egy lövéssel (attól függ hogy Tier 8, 8 vagy 10), szerintem ez még oké.
Tegnapelőtt kicsit ideges lettem mikor 1600 HP-ról egy lövéssel szedett ki a Párduc II-ből egy Su-14 Himmelsdorfon. (igen álltam egy helyben, mivel azon a pályán nem lehet éppenséggel száguldozni)
Boron Power: majd összeírom már egyszer az egyes nemzetek előnyeit hátrányait, csak el ne felejtsek a németeknél jó sok helyet hagyni a hátrányoknak :)
-
Az a baj, hogy monopol helyzetben vannak. A tankos téma amúgy elég rétegjáték kategória. De lett rá egy 'szott nagy ötletük, egy potenciálisan geTSZijó game, de jön hozzá a "keletbaltiaktól" megszokott megbízhatóság + ezek az elég lényeges balance issue-k.
Ki kéne adni ugyanezt valaki másnak a kezébe, aki normálisan megcsinálja. Hüpp. -
priluki #17317 ezek az artymajmok teljesen hazavágják ezt a játékot:S -
Én is német tankokal tolom, de én most is és soha nem fogok ruszki tankkal játszani azért, mert elbaszták az egyensúlyt. Inkább letörlöm a játékot, vagy a következő patchig megint nem játszok. ( -
lammaer #17315 Én speciel elvagyok az OP orosz tankokkal, nincsen semmi ideológiai kifogásom ellenük. De amikor az OP orosz tankjaimmal (T44, IS4) konkrétan semmit sem tudok egy T-54 ellen kezdeni, még segítséggel se, az már jelent valamit.
Az hogy ez még az OP orosz ágon belül is OP.
De már nem sok kell hozzá nekem is, még 80k XP :) -
Hát ez de baromság!
Tényleg ez a forage, miaf*sz?! Semmi értelme, megnéztem az Oxford advanced learner's dictionary-be, az se ír semmi relevánsat.
Meg ilyet szól: forehead! Hogy a homlokot? Homlokzatot? Mondjuk ha a commander homlokát belövöd, tuti lesz crew damage...
Óbazmeg.
Meg tényleg ez a USSR ftw... Felőlem az orosz szerón legyen minden ruszki tank halhatatlan, de nem rémlik nekik, hogy az EU-s játékosok hatalmas része germán-mániás? Legalább az EU szerveren húzhatnának fölfelé kicsit a német vasakon.
Én anno (szept. eleje körül) automatikusan német tankokkal kezdtem, csak én is láttam, hogy mi a szitu, aztán mentem zöldülni.