A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
davidbog #17320 Már egy ideje meg van az IS-7. Nem sokat játszottam vele, de azt vettem észre mintha könnyebben átütnék a páncélját mint az IS-4-nek. Mivel tegnap többször is átlöttek olyan tankok amiknek elvileg nem nagyon kellett volna, ezért hirtelen felindulásból tesztpályára vittük az IS-7-est. Az orosz 100 mm D10T ágyúval lőttünk rá. Szemből ezt a tankor se vitte át 100 méteres távolságból. Oldalról viszont 50%-os eséllyel átlőhető a 100 mm D10T ágyúval. A lánctalp és a felépítmény közötti terület (tehát még a teknő), illetve a felépítmény felső része sebezhető. A torony oldalról elvileg 210 mm vastag, de csak az alsó pereme, felvelé elvékonyodhat. A vöröscsillag feletti rész már átüthető. Ugyanezekre a helyekre lőttünk IS-4-nél is és sokkal kevesebbszer sikerült átlőni.
Annyival rosszabb az IS-7 helyzete hogy tier 10-es, tehát minimum egy tier 10-es az ellenfélnél is van és biztosan van 1-2 tier 9-es gép is. Tehát több olyan tankkal találkozhat ami könnyebben lövi ki.
Összességében szerintem az IS-7 nem éri meg. Baromi drága a javítása (+25000) és semmivel se jobb a védelme mint az IS-4-nek, jóval nagyobb célfelület is. Kicsit mozgékonyabb és gyorsabban tölt újra/fordul a tornya és +400 élete van.
Most hogy a garázsban áll jobban szemügyre tudtam venni. Elég ostobán néz ki a torony azzal az 5 felesleges géppuskával, ráadásul olyan puffasztott zsemle a torony formája is. A futómú szép, de összességében nálam már nem egyértelmű hogy jobban néz-e ki mint az IS-4.
Pár nappal ezelőtt véletlenül sikerült tesztelnem a T-54 homlokpáncélját. Ruinbergen csatáztam amikor belebotlottam egy afk T-54-esbe, öt lövést adtam le rá az IS-3 122 mm BL-9 típúsú ágyújából. Az első lövés nem volt célzott, akkor még nem tudtam hogy afk. Ez lepattant, valószínűleg a toronyról. További négy lövést adtam le 105 méteres távolságból, a hossztengelyéhez képest pár fokkal balra állva. Mind a négy célzott lövés volt a homlokpáncélra, a négyből három átütötte, egy lepattant. Egy ötödik célzott lövést már nem tudtam leadni, mert egy csapattársam oldalról kilőtte a T-54-est. Véleményem szerint páncélzat terén nem OP a T-54. Sokkal inkább az fordulékonyságban, kicsit a tűzgyorsaságában és a lánctalpjavítás idejében, de utóbbiban nagyon. 1 vs 1 harc esetén addig nincs baj amíg motog és nem közelít 100 méteren belülre, annál távolabbról ritkán talál el ha mozog, mert a nagy sebessége miatt nagy a célzóköre is. A baj akkor van ha megközelít 50 méterre vagy ha kempel. Akkor szinte bármi esélytelen ellene.
A tegnapi IS-7 teszt után az IS-3-ast is újra teszteltük 100 mm D10T és 90 mm M3 ágyúk ellen. Srég pozicióban állt az IS-3-as. Mert arra voltunk kíváncsiak, hogy a két síkban döntött homlokpáncélját mennyire lehet átütni ilyen pozicióból (a csiki-csuki harcok általában hasonló szögben játszódnak le). Mind a két ágyú a homlokpáncél alsó részét (hull front upper alsó részét) mindig átvitte, a felső részéről viszont többnyire lepattant. Máshol is lőttünk és úgy néz ki megtaláltuk az ammo rack helyét. Haverom gyanította hogy hol van, mert párszor volt már lőszerrobbanás nála. Háromszor teszteltük, a gyanított helyre célozva. Kétszer történt lőszersérülés, mindkettő már az első találatnál. Sajnos azonnali lőszerrobbanás nem történt. Egyenlőre még nem közlöm, hogy hol van ez a terület, mert egyáltalán nem biztos, lehet hogy csak hatalmas szerencsénk volt kétszer. Ezt még tesztelni fogjuk. (OFF: Noname23 legközelebb szólunk neked is, főleg az IS-ed és az IS-3-asod érdekel a lőszer sérülés pontosabb meghatárózása miatt.)
Persze a kritikus találatok esetén megint össze-vissza pofázott a parancsnok, jó ha háromszor mondott igazat az 5 teszt alatt, márha méltóztatott mondani valamit a kritikus találat esetén.
Bocsánat ha túl hosszúra sikeredett.