U.S.A
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kórhatár 1es oldalak szerint 19 betöltött év.
I met God. She's black
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Na meg hogy a hadseregbe lövész századba milyen feltételek vannak illetve milyen a kiképzés?😊
I met God. She's black
A kaja fura dolog. Mindenkiben az a képzet van, hogy junk food ömlik, meg nem tudnak fõzni, meg hamburger és krumpli. Na most ez amúgy igaz, viszont emellett van egy nagy csomó nemzetiségi étterem, ahol viszont príma alapanyagokból nagyon jól fõznek. A probléma persze az, hogy ezeken a helyeken eléggé megkérik az árát. Viszont degeszre eheted magad, mert általában akkorák a standard adagok. (Na jó, a francia étteremben itt is keveset adnak...) Az igazság az, hogy én ilyen helyen csak akkor jártam, amikor meghívtak, mert 50-60 dolcsi alatt nem lehet megúszni, ha bort is rendelsz. De így is voltam már mindenféle helyen... libanoni, görög, indiai, rendes kínai, thai, koreai, francia, afgán stb. helyeken. És ezek mind itt vannak a vároban. Vidéken, meg kisvárosokban nyilván nincsen ilyen.
Ami az amerikai "konyhát" illeti, az tényleg viszonylag megfelel a sztereotípiáknak. Viszont a húsok jók, a marhahús nagyon jó minõségû. Persze nyilván nem a mekibe kell menni hamburgert enni (én itt oda max. az autópálya mellett megyek be, mert az még korrekt, de a városokban brutál lepukkant mekik vannak). Az igazi hambiban van negyed kiló príma marhahús meg egy csomó friss zöldség, és rendes grillen sütik. Csomóan otthon csinálják. Étteremben, ahol felszolgálás van, ott 6-8 dolcsi körül szokott lenni, de azzal simán jól lehet lakni. A steak az már rázósabb dolog. Abból csak jót érdemes enni, mert a gyengébb éttermek nem veszik meg az igazán jó minõségû húst. Viszont így simán lehet 40-50 dolcsi a steak, de akkor viszont olyanra meg tudják sütni, hogy mesél. Múltkor kolegámmal vettünk egy egész bélszínt a boltban, és õ sütötte meg, az sem volt semmi. Otthon pl. nem is lehet bélszínt kapni, úgy kell megrendelni a hentesnél. Steak húst sem lehet kapni, mert másképp bontják a marhát, hosszában vágják a húsokat, és nem keresztben, ahogy a steak-hez kell. A hot-dog pedig szintén marhavirslibõl készül, krumplis kifliben (vagy mi a túró az a hosszúkás szivacsos izé)... A hot-dog-nak leginkább az az elõnye, hogy mindenhol elég olcsó. Még New York-ban is 1 dolcsi. Hármat bevágsz, és el is vagy vele egy darabig.
Ezeket a tipikus amcsi kajákat amúgy mind grillen csinálják, és a grillezésnek elég nagy kultúrája van. Simán láttam olyan, hogy nagy koncert elõtt a stadion parkolójában grilleztek... De bárhova elmész kirándulni, ki vannak téve a grillek. Csak szenet kell magaddal vinni, aztán piknikezhetsz.
Ja, és minden kajához rengeteg salátát adnak vastagon leöntve öntettel. Vannak egész vad kombinációk, mint a kaliforniai saláta, amiben dió van, meg málnalekvár.
Nagy kultusza van még a palacsintának, de nekem nem jön be a vastag tésztás pali. Van, hogy jó, mert jól lehet vele lakni, de néha túl tömény.
Itt a környéken vannak ún. dinerek, ezek egyszerû éttermek, amiknek elég tipikus art deco dizájnjuk van, amerikai kaját szervíroznak. Van egy nem messze, majd valamelyik este elmegyek, és lefényképezem.
A boltban amúgy marha nagy a választék, még a tescohoz képest is, a gond csak az, hogy 75%-át én nem enném meg. Rengeteg fajta félkész étel van, hihetetlen mennyiségû mindenféle szósz stb. Nem nagyon szeretnek fõzni, úgy tûnik, mert egy jó leveshez már alaposan válogatni kell az anyagokat. Általában az igaz, hogy a feldolgozott ételek, meg az alap, tömegeknek szánt kaják viszonylag olcsók, de ami már jó minõség, azért kb. kétszer annyit kérnek, mint otthon (asszem így is bõven olcsóbb, mint nyugat-európa). Korábban, amikor kevés pénzem volt csak, én is inkább a szemetet vettem, de aztán elegem lett belõle, inkább rászánom a pénzt. Sajtból, felvágottból érdemes megvenni a minõséget. A zöldségekkel pl. az a gond, hogy a nagy boltokban kifényesített, tökéletes paprikákat/paradicsomokat lehet kapni, amit sajnál az ember a lecsóba. Piacon viszont még nem jártam, úgyhogy arról nem tudok írni. Általában vidéken, az utak mellett lehet kapni mindenféle zölséget meg tojást olcsón.
Na most ennyi, majd ha eszembe jut, akkor írok még.
Ja, a fõtt kukorica nagyon finom. De hát az itt õshonos.
Engem fõleg olyan éttermek érdekelnek mint a Man Vs Foodban...
Azok az óriás adagok nagyon drágák mi ?
Persze nem feltétlen arra a kajára gondolok ami miatt versenyeznek de az ott bemutatott helyeken a többbi kajából is óriási adagokat adnak ...
Szal gondolom az áruk is szép ...
\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )
Kajákról írtam már?
Összehasonlításként, az A8 Long, az 5m18cm.
Egyébiránt egyetértek, amcsi Ford jöhetne hozzánk is, nekem a Fusion ottani változata tetszik nagyon. kép
The only speedometer is in your head.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És bocsi az offért
I met God. She's black
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...
I met God. She's black
Alelnökként lehet jelölni a két elnökség után? Az elnök lemondás - vagy bármi más által - ismét csak elnök lenne belõle?
A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám őket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...
Milyen gépet használsz a fényképezéshez? Ezek a képek gyönyörûek...
Nekem olyan kérdésem lenne hozzád, ha esetleg tudsz egy-két dolgot ebben a témában, hogy mentõsként hogyan lehet elhelyezkedni?
Tudomásom szerint ott úgynevezett "paramdedic"-ek dolgoznak a mentõn (2db). Ez itt Mo-n a "mentõtiszt"-nek felel meg nagyjából.
Illetve biztosra veszem, hogy sok különbség van még a hazai és az ottani mentésben.
De a kérdésem, hogy lenne-e rá esély, hogy egy mentõtiszt diplomával, ott dolgozhasson valaki?
Tudtommal ahhoz, hogy valaki rendõr lehessen, akkor állampolgárnak kell lenni. Ez meglehet a mentõknél is?
Elõre is köszönöm a választ 😊 !
\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)
Mercedes-Benz: The best or nothing! :) W124 (L) No turbo, no nitro, only BMW POWER! :)