1543
United States of America
  • stain
    Hummer?

• DIESEL DOG #1019
  • stain
    Hajóka:

• stain
    A gödörről van valahol képem, de otthon, úgyhogy nem tudom feltenni.
  • Palinko
    meg igazán nehéz lefényképezni egy ledőlt épületet.
  • stain
    Jóvanna, nem new yorkban vagyok...
  • Falkon
    Na ilyesmi:

(De lehet ez volt)
  • Falkon
    Volt egy ilyen kép a World Trade center-ről, rohadt jó volt. Csak már nem találom.
  • stain
    Fotóztam egy kört, direkt csak nektek, majd lassanként bepakolom, itt van még egy:

• stain
  • Palinko
    vagy féltéglák a zsebbe :D
  • stain
    Nem nézem a híreket. Csak reggel ránéztem az időjárás jelentésre, hogy kell-e esernyő.
  • Palinko
    csinált egyáltalán USA-n belül cirkuszt? elég rendesen le vagyok maradva a hírekkel :D
  • stain
    Ő Earl, a hurrikán. Hajszálnyin múlott, hogy bekapjuk... pedig már terveztük a hurrikánparty-t. (Merthogy amitől az amerikaiak be vannak tojva, azt az európaiak 5 méterről akarják nézni...)

• stain
    megállt az élet? nem lesz hurrikán... pedig megnéztem volna egyszer.
  • stain
    Akkor én atompancser vagyok, úgy látszik, a dominómmal. Az a helyzet, hogy lövésem sincsen, hogy egyáltalán milyen percdíjakkal telefonálok otthon, egyszer már rászánom az időt, és bemegyek valamelyik tépontba. Bár a 200 perc meg a 200 sms bőven meghaladja a havi kommunikációs igényeimet.

Amúgy itt Amerikában az az általános tapasztalatom, hogy a mobil hálózat sokkal bénább, mint Európában. Eleve egy csomó helyen nincsen rendes térerő, és ha éppen vasbeton épületben vagy, akkor szinte esélytelen, hogy értelmes beszélgetést folytass bárkivel, úgy szakadozik. De normál esetben is rosszabb minőségű a hang, mint amit otthon megszoktam. Régebben sosem értettem, miért nézegeti mindenki a csíkokat, de amikor lett itteni telefonom, akkor leesett.
  • USAMEN POWER
    Earl lecsapott ! - Most a keleti part felé közeledik, amit hétvégén érhet el.
  • IXEMGabeo
    köszi így érthető...ezért nem jó hazudni, aki nem tud;)
  • Molnibalage
    Egy különleges ember története.
  • I.C.ram
    Ami itthon 15-20k az kint kb 100 dolcsis szamlat jelent. Nekem itthon ikon200as csomagom van. 200 perc beszelgetes +1gb mobilnet +100 sms havonta es csak 4990 forint. Ehhez hasonlo csomag az usaban legalabb 80 usd.

Jo a fizetes 5*nek is... 10x annyit max a legfelsobb posztokon keresel, mint itthon. Te se gondolod komolyan, hogy egy penztaros itthon keres mondjuk netto 90-et kint meg 900-at... Az eves szinten 50k dollaros fizetes lenne (brutal magas 220as arfolyamnal) Egy penztaros usaban jo ha keres 20k dollart evente.

Szolgaltatasok rohadt dragak kint. Etteremnel is nagyon szamit hogy hova mesz. Egy sima meki olcsobb mint itthon, viszont egy rendes pinceres etterem mar szerintem joval dragabb kint.
  • stain
    Mondjuk amennyire hallom az ismerőseimtől, nem nagyon áll meg a mobilszámlájuk 15-20e alatt... Én alig telefonálok, úgyhogy nekem csak pre-paid van itt is, otthon is. Szerintem amúgy a pre-paid percdíja is olcsóbb itt, mint otthon. Kb 50-55 Ft-ra jön ki percenként, de az tény, hogy mindkét fél fizeti.

A kaja meg lehet kétszer olyan drága, ha a fizetés meg ötször annyi. Vagy inkább tízszer. A szolgáltatásokkal van inkább szívás, pl. autószervíz, ilyesmi.

Ja, és szerintem az étterem is kb. hasonló árfekvés, mert otthon brutál drága lett az utóbbi időben, legalább is Budapesten.
  • I.C.ram
    Ki hasznal mar vonalast? Nem sokan. En mobilrol beszeltem. Ott, ha nem unlimited a csomagod, akkor fizet a hivott fel is percdijat. Meg a havidijak is eleg huzosak. Normalisabb mobilcsomag az 50 dollar korul van, ha akars egy minimalis mobilnetet is.
  • Deletos
    Elfelejtetted hozzá tenni hogy persze mellé minden országban egy nagy összeesküvés :)
  • stain
    Az egész politika egy nagy összeesküvés.
  • Molnibalage
    A konteókat nem lehetne kint hagyni az ajtó előtt? Akkor Jimmy Carter miért él, miért nem kaszálták el? Hmhm...
  • stain
    Clinton fő bűne valószínűleg nem az volt, hogy hagyta magát lepipálni egy dagadt csaj által, hanem hogy békét akart a közelkeleten, és ezzel eléggé szembe ment azokkal, akik nem akarnak ott békét. Az is simán megeshet, hogy eleve ebből, vagyi zsarolási célból történt az ominózus pipa.
  • Molnibalage
    OFF

Ja...

A vallomását meg hallhattuk, mikor lebukott mégis maradhatott. Pedig folytatólagosan elkövetett bűncselekmény határesete forgott fent.

ON

• stain
    Ja, volt szerencsénk megtapasztalni, hogy milyen hipp-hopp is lehet elküldeni egy miniszterelnököt...
  • Deletos
    Azt a mindenit szépen bepörögtetek emberek!, ennyi újdonságot nem olvastam még sehol :)
  • Jeff Gordon
    Így van, amint Clintonról írtál, abszolút igaz.
    Az elmozdíthatatlant, úgy értem, hogy pl. a kongresszusnak nincsenek eszközei, pl. az ellenzéknek, hogy eltávolítsa az elnököt. Nálunk pl. a miniszterelnök nagyon könnyen elküldhető, a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal, igaz, ezt a fegyvert eredetileg az ellenzéknek találták ki, más kérdés, hogy nálunk elmúlt 8 évben kétszer is a kormánypárt alkalmazta...
  • Jeff Gordon
    Igen a Monica Lewinsky ügy miatt, de nem maga, a kapcsolat, hanem, mert Clinton kezdetben tagadott mindent: hamis esküzés és az igazság elfojtására tett kísérletek miatt vád alá helyezték, de ebből felmentették, és hivatalban tudott maradni. Ha bűnös lett volna, akkor nem maradhatott volna tovább, mert ezek USA-ban bűncselekmények.

Erről eszembe jut egy vicc, igaz lehet kissé morbid, ha igen, sorry:
    Miért olyan puffadt Monica Lewinsky arca?
    Mert visszatartja a bizonyítékot.
  • Molnibalage
    Churchill alatt aki írta azt érette, hogy készer volt Anglia "feje". Szó sem volt arról, hogy az angol bulldog kétszer lett volna jenki elnök. :)

Persze, lehet elnök az alelnök is, számos példa is van rá,

De úgy, hogy előtte alelnök volt és később lett elnök. Ebben semmi különös nincs. Fordított estet nem találtam eddig. Ex. elnökből nem lett soha alelnök. Az én kérdésem erre vonatkozott. Látom erre is válaszoltál és nekem is ez jutott eszembe. Vezírség után ki akar alvezír lenni? :)

Az elnök mandátuma alatt elmozdíthatatlan.

Vagy nem. :) Na jó, elismerem, hogy ez morbid volt.

pl. Clinton ellen vádat emeltek, ha bűnösnek találták volna, akkor neki is le kellett volna mondania, és rendes bíróság előtt felel a tetteiért, mert az exelnök olyan, mint bármely más állampolgár.

Amennyire tudom nem az volt a súyos, amit a gyakornokkal tett - bár erkölcsileg a jenki politikában elég durva eset - hanem az, hogy eskü alatt hazudott erről.
  • Molnibalage
    Telefonálás? Nekem azt mondták évekkel ezelőtt, hogy a helyi hívás ingyenes. Ez megyén (?) beüli telefonálást jelent asszem,
  • I.C.ram
    Egy ismerosom, aki detroiti gettoban vezet egy kisboltot, tegnap este egy fejbe lott hullat talalt a boltja mellett levo sikatorban levo kukaban... :P
  • USAMEN POWER
    áá, kutakodás, ELTE, stb... Olyan messze áll tőlem hogy... :)
  • stain
    Nem emeltek vádat. Ki tudja mi volt. Szerintem amerika nagy része büszke volt Clintonra :) Aztán egy ilyennel lemondatni túl egyszerű lett volna az ellenfeleinek. Pedig mindent bevetettek. Mindenesetre jobb csajt is találhatott volna... bár lehet, hogy volt több is, csak azok nem tiltakoztak :)

Rooseveltről volt a múltkor egy dokumentumfilm. Annyira titkolta a kerekesszéket, hogy külön építettek neki mindenféle speciális létesítményt. Pl. New York-ban van egy szálloda, ahova gondolom gyakran menni kellett. Volt egy páncélvonata, amire fel tudott hajtani a páncélautója. A vonat Washingtonból felment New Yorkba, a szálloda alatt kialakítottak egy speciális vasútállomást, ahol az autó lehajtott a vonatról, be egy liftbe(!) és felvitte az emeletre autóstul. A páncélozott vonatkocsi még mindig ott van az épület alatt egy mellékvágányon. Teljesen hihetetlen az egész, de nem csak meséltek róla, hanem mutatták is a filmben. Azért az hozzá tartozik, hogy mindez a világháború alatt volt, és New Yorkban volt a legfontosabb logisztikai központ. Annyira titkos volt az irányítóközpont, hogy az őröknek tűzparancsuk volt, még arra az esetre is, ha valaki _véletlenül_ tévedne oda, még akkor is lelőtték volna, ha amerikai. Mindez a központi pályaudvar alatt. Elég brutál dolgokat építenek errefele...
  • IXEMGabeo
    Clinton esetében a Monica Lewinsky ügy miatt emeltek vádat? illetve emiatt kötelessége lett volna lemondania?
  • stain
    Ha szereted a kecskesajtot..., meg úgy eleve... a kecskéket..., hajrá :)
  • IXEMGabeo
    jó hely lehet, el lehet bújni a Kabul melletti hegyekben, az is felüdítő:) én kipróbálnám az Iráni Zagrosz hegységet is xD
  • stain
    Végülis viszonylag egyszerű a dolog: Felvételizel valamilyen kutató szakra az eltére, nekiállsz első évben tdk-zni, aztán ha még mellette értesz a programozáshoz is, és olyan professzort fogsz ki, akinek van külföldi kapcsolata, továbbá pályázati pénze utazásra, aztán felvesznek állami ösztöndíjas doktori képzésre, akkor utazgathatsz. Másik alternatíva, hogy megpályázol valamelyik amcsi cégnél egy nyári gyakorlatot, és olyan módon is voltam már itt.