U.S.A
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Az elmozdíthatatlant, úgy értem, hogy pl. a kongresszusnak nincsenek eszközei, pl. az ellenzéknek, hogy eltávolítsa az elnököt. Nálunk pl. a miniszterelnök nagyon könnyen elküldhetõ, a konstruktív bizalmatlansági indítvánnyal, igaz, ezt a fegyvert eredetileg az ellenzéknek találták ki, más kérdés, hogy nálunk elmúlt 8 évben kétszer is a kormánypárt alkalmazta...
The only speedometer is in your head.
Errõl eszembe jut egy vicc, igaz lehet kissé morbid, ha igen, sorry:
Miért olyan puffadt Monica Lewinsky arca?
Mert visszatartja a bizonyítékot.
Persze, lehet elnök az alelnök is, számos példa is van rá,
De úgy, hogy elõtte alelnök volt és késõbb lett elnök. Ebben semmi különös nincs. Fordított estet nem találtam eddig. Ex. elnökbõl nem lett soha alelnök. Az én kérdésem erre vonatkozott. Látom erre is válaszoltál és nekem is ez jutott eszembe. Vezírség után ki akar alvezír lenni? 😊
Az elnök mandátuma alatt elmozdíthatatlan.
Vagy nem. 😊 Na jó, elismerem, hogy ez morbid volt. <#zavart1>#zavart1>
pl. Clinton ellen vádat emeltek, ha bûnösnek találták volna, akkor neki is le kellett volna mondania, és rendes bíróság elõtt felel a tetteiért, mert az exelnök olyan, mint bármely más állampolgár.
Amennyire tudom nem az volt a súyos, amit a gyakornokkal tett - bár erkölcsileg a jenki politikában elég durva eset - hanem az, hogy eskü alatt hazudott errõl.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Rooseveltrõl volt a múltkor egy dokumentumfilm. Annyira titkolta a kerekesszéket, hogy külön építettek neki mindenféle speciális létesítményt. Pl. New York-ban van egy szálloda, ahova gondolom gyakran menni kellett. Volt egy páncélvonata, amire fel tudott hajtani a páncélautója. A vonat Washingtonból felment New Yorkba, a szálloda alatt kialakítottak egy speciális vasútállomást, ahol az autó lehajtott a vonatról, be egy liftbe(!) és felvitte az emeletre autóstul. A páncélozott vonatkocsi még mindig ott van az épület alatt egy mellékvágányon. Teljesen hihetetlen az egész, de nem csak meséltek róla, hanem mutatták is a filmben. Azért az hozzá tartozik, hogy mindez a világháború alatt volt, és New Yorkban volt a legfontosabb logisztikai központ. Annyira titkos volt az irányítóközpont, hogy az õröknek tûzparancsuk volt, még arra az esetre is, ha valaki _véletlenül_ tévedne oda, még akkor is lelõtték volna, ha amerikai. Mindez a központi pályaudvar alatt. Elég brutál dolgokat építenek errefele...
Canon EOS 5D | Canon EOS-1 | Bronica SQ-A | Fender Deluxe Stratocaster | Martin DC-15E
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéb?l csúszott ki, mint valami szépséges medúza. De a bajnokok tudják, hogy az apjuk tökéb?l jöttek.
-Szóval, az elnök az amerikaiaknál olyan speciális intézmény, amelyet, csak amerikai tölthet be, ezalatt értem, hogy USA-ban kell születnie. Így Churchill se volt elnök, és egyetlen magyar sem. Arról nincs információm, hogy a korábbi 43 elnök közül valaki magyar származású lenne-e, de gondolom nem, mert akkor csak oktattak volna valamit, középsuliban.
-Eredetileg 8 éves periódus volt mindig, legalábbis a maximum értékként. Ez alól viszont van egyetlen egy kivétel, Franklin Roosevelt elnök 12 évig volt, a II. világháború idején. Vele kapcsolatban két érdekességrõl van tudomásom: amerikai történészek úgy vélik, nem nyerte volna meg, a 3. választást, ha lett volna televízió akkoriban minden háztartásban. Azt hiszem, hogy Roosevelt elnök kerekesszékben töltötte élete utolsó pár évét, és az amerikaiak nagy többsége erõs vezetõt akart a második világháborúban, viszont, a második dolog, hogy a mandátuma márciusban lejárt 41-ben, ekkor USA nem állt hadviselõ félként a II. vh-ban, Pearl Harbour, ez év decemberében volt, akkor miért indult mégis? Háború nem volt és az alkotmány nem tette volna lehetõvé.
-Persze, lehet elnök az alelnök is, számos példa is van rá, sõt, ha úgy lesz alelnökként elnök, hogy kevesebb, mint két van a választásokig, és után kétszer újraválasztják, akkor 10 évig lehet elnök, ez a jogilag maximális idõtartam. Precedens nem volt rá. Truman lehetett volna, de másodjára nem indult.
-Viszont, hogy valaki elnök volt, és utána alelnökként jelölik, ez érdekes. A választ sajnos nem tudom, mert, ha jól emlékszem, ilyen nem fordult elõ, de presztízs is szerintem. Elnök voltam 8 évig, aztán legyek alelnök?! 😄 Valahogy ez nem állna össze, persze, lehet valakit ez hidegen hagy.
-Az elnök mandátuma alatt elmozdíthatatlan. Persze gyakorlat más, de összesen egyszer fordult elõ, hogy elnök lemondott (Nixon), de kb. ez-az egyetlen eshetõség. Papíron van más is, de gyakorlatban elképzelhetetlen, vagy mondom úgy, hogy majdnem nulla az esélye, hogy ilyen elõfordul: szóval, ha az elnök súlyos bûncselekményt követ el (ez alatt értem, hogy emberölés), vagy súlyosan megszegi az alkotmányt. Ez a büntetõjogi felelõsség, tehát, elnökként sem szeghetsz törvényeket, pl. Clinton ellen vádat emeltek, ha bûnösnek találták volna, akkor neki is le kellett volna mondania, és rendes bíróság elõtt felel a tetteiért, mert az exelnök olyan, mint bármely más állampolgár. Persze vannak fizikai okok, meghal, évekig fogságban van, vagy bármi más olyan lehetõség, ami alkalmatlanná teszi hivatala ellátására.
-Egyébként, maga a megválasztás is érdekes, legalábbis a világon sokan figyelik (pl. a magyar miniszterelnök választás közel sem ennyire népszerû), hát errõl a témáról még sok oldalt tele lehet ne írni. Szenátusról, Kongresszusról stb..
Mondjuk a mindennapi élet lehet drágább, de azért itt se olcsóbb sokkal, gondolom én. Pl. 1 kg kenyér (ha nem Tescoban vagy Auchanban veszed) fix, hogy 200Ft felett van, sõt inkább háromszáz felé közelít, bár tényleg, ahány bolt, annyi ár, de nem is tudom, évi 80-100k-val bátran éldegélhetsz USAban, nem?
Egyebkent ez ram ne legyen igaz. Szivesen csinalnek managementet is. Majd meglatom mekkora nerd leszek a vegere ennek.
Ha megnezed az orszagos statisztikakat, meg a friss diplomas kezdofizukat, akkor latod, hogy a programozok altalaban joval tobbet keresnek.
és az ész mellett kell egy kis szerencse is.
Ahhoz most nincs kedvem egy ilyen nap utan. Egyebkent mindenki a maga sajtjanak pogacsa, szoval ha nem boldog valaki M.o-n az USAban sem lesz 😄
Persze a kikotobol mas szemmel latja az ember. En 2 hete vagyok itt es csak melyen lelegzem. Segitseget vartam, de ugy latszik az nem is jelenti, hogy kapok is.
Van ut elottem , csak hosszu. Nem adom fel. XD
Tovabbra is varnerk epito jelleggel valami hozzaszolasokat.
Koszonom
Egyebkent igaz.
Latom megy a mi leszel, ha nagy leszel az USAban jatek. 😊
En informatikat tanulok es a 3 ev rohadt hosszu. Eveken at dolgoztam mar UKban korabban, de a tovabbtanulas mellett dontottem.
Szoval, ki mit tud mondani (csak olyat kernek, akinek van tapasztalata 😊. Velemenyem nekem is van, de most mar faj a fejem a sok gondolkodastol. Itt nem maradok, az biztos(3 hete erkeztem M.o-ra).
Hianyzik most minden es csak rossz arra gondolni, hogy csak egy repjegy es nem lenne ilyen soha ... DE nem konnyu az elet ott sem gondolom.
Tanacsok?

Még majd töltök fel.
Elsõre én azt gondolom hogy amiatt hogy könnyen felvesznek mindenkit fõleg sportolókat aztán sokra nem is viszik...
Van reláció a feltevésemben ?😊
\"Félni nem kell, de óvatosnak lenni igen\" ( Teller Ede )