1543
United States of America
  • USAMEN POWER
    Mindent visz !!

• USAMEN POWER
    Stain, érdekelne hogy az USA -ban kik tartják karban az út / vasúthálózatot, és milyen módszerekkel ? Lehet hogy ez hülye kérdés volt, de nem tudom elképzelni hogy tartanak karban egy esetleg a sivatag közepén húzódó több 100 km -es vasútvonalat.
  • USAMEN POWER
    Ráadás:

• USAMEN POWER
    Esélyes hogy Kanadából valók a képek, háttérkép keresés közben találtam őket. :) Végülis az usa szomszédja.

• Palinko
    én nem emlékszem hogy írtál volna valami kibírhatatlant :D
  • Wright111
    Stain tudom, ezzel is tisztában vagyok, teljesen más kultúra ez tény és való.
  • stain
    Azon kívül, hogy más az életszínvonal, meg néha beszólnak a boltban, azért sokkal jobb itthon. Ha majd esetleg élsz egy kicsit külföldön, akkor rájössz. Persze ha kint jól keresel, akkor minden sokkal egyszerűbb, de az, hogy valami egyszerűbb, nem jelenti azt, hogy feltétlenül jobb.
  • Wright111
    köszönöm, kellesz! :-) félreértés ne essék, ennek az országnak is vannak előnyei meg szépségei, de én itt nem érzem magam jól :-/
  • fook
    Sok sikert hozzá !
  • Wright111
    családot és barátok meg látogatnám, régi emlékek egyszer elmúlnak, perpill is minden erőmön azon vagyok hogy új életet kezdhessek egy új országban :)
  • fook
    CSalád , barátok , régi emlékek ?
  • Wright111
    Ide még nem írtam, de nem tudom hogy te ebben az országban milyen boldogságot találsz :-)
  • Zsolek123
    Egy szétlopott, trágya hazában!
  • DIESEL DOG #1127
    Üdv újra kis hazánkban!
  • stain
    No én hazajöttem végre. Azért itthon csak jobb :)
  • stain
    Menjetek el Key West-be, aszondják az a laza hely ott.
  • Prody
    Jaj de jó hír ez. Csak ruhát vinnék, töltőt és fényképezőt nyakban. Egy táska, ami nálam lenne mindig :) Telefonról tudok internetezni, ha kell valami.
    Köszi
  • stain
    A carry-on-t nem mérik le, ott méret korlát van. De egy sima hátizsák, vagy egy kisebb kerekes bőrönd simán elmegy carry-on-nak. De csak egyet lehet vinni, szóval külön fényképezőgépbe vagy laptop-ba van, hogy belekötnek.
  • Prody
    Kézi csak 5kg lehet?
  • Gaborkik #1121
    Így már értem :D
  • Prody
    Kézipoggyászom lesz csak, ruhát viszek. Az gondolom mindig nálam lesz, csak átnézik.
    Köszi, megpróbálom a legmegfelelőbb járatot majd :)
  • stain
    Ha Amerikában szállsz át, akkor fel kell venned a csomagodat, és átmenni vele a vámon, aztán leadni a belföldi gépnél. Elsőre elég megdöbbentő, mert nagy halmokban állnak a bőröndök városok szerint, és oda kell raknod a tiedet is a halom mellé. Legalábbis nekem már volt ilyen. Aztán kigyalogoltattak vagy 3 kilóméterre a betonon, beszáltunk egy 30 személyes gépbe, majd közölték, hogy mivel késtünk 5 percet, így most csak 45 perc múlva kapunk felszállási engedélyt, mert kis szar gépünk van. Viszont amíg a motor nem ment, addig nem volt klíma sem, továbbá a gépen étel-ital sem. Tanulság: soha ne szállj át New York-ban.
  • Prody
    Köszi.
    Akkor ha az 5 kilót nem haladja meg a csomagom, amit a gépre felvinnék, rendben vagyunk, kb. csak ruha kell. 1 vagy 2 átszállás lenne, a repjegytől függ.
  • stain
    Ilyen hummer volt?

• stain
    Milyen útvonalon utazol? Nekem már hagyták el a csomagomat, de általában másnap megjött. Újabban a második csomagért is számolnak fel pótdíjat a rohadékok, és a limit 23 kiló a becsekkelt csomagra. Fel lehet még vinni egy nem túl nagy csomagot, de abban nem lehet folyadék, olló, ilyesmi. Szóval ha ismerőshöz mész, és ad neked tusfürdőt meg fogkrémet, akkor egy hétre simán elmehetsz két fürdőgatyával egy hátizsákban.

Én mindig málházok, mint egy hülye, mert folyton kell túrabakancs, fürdőgatya, nagykabát, egy hátizsáknyi fényképezőgép, fotóállvány... még filmhívó tank is van nálam. Meg nálam van az orosz könyvem is, aztán még bele sem néztem :-S Meg viszek egy gitárt is haza... érdekes lesz a vám.
  • I.C.ram
    Az egész napom abból állt, hogy harckocsi szimulátorokat próbálgattam, szóval... :D
  • I.C.ram
    Fent van minden légitársaság honlapján, hogy mit vihetsz fel. Folyadékokból csak minimálisat. 1 vagy 2 decit max/csomagolás. Semmilyen vágó, szúrótárgyat nem lehet felvinni.
  • Molnibalage
    Most voltam kint Firenzében. Olyan méretű kézipoggyászokat engedtek fel, hogy abból én 1 hétig megoldottam volna a ruházkodásomat...
  • Prody
    Azért kérdezem csak, mert nem akarom, hogy a cuccom elvesszen és 1 hétig semmi ne legyen nálam... Aztán talán visszakapom valahogy. Elég sok pénz mégis.
  • Prody
    Sziasztok!

Lenne még egy fontos kérdésem:

Azt hallottam, hogy a csomag, amit beadsz a reptéren elég gyakran elveszik mire kiérsz külföldre. Mivel 1 hétre mennék Floridába ismerőshöz, nekem csak ruha kéne + egykét ajándék + tisztálkodási szerek (dezodor, tusfürdő stb...). Ezek közül miket engednek fel a gépre? Illetve az 5 kilót meghaladnák?
  • USAMEN POWER
    Háth nem én csináltam a képet, az új monitorom felbontásához kerestem háttérképet, és akkor találtam.
    Photoshopal szedd ki a weboldalt a jobb alsó sarokból, szerintem elég lesz. :)
  • Molnibalage
    Ez fel fogom használni egyszer. Milyen néven tüntesselek fel majd a videóban?
  • Gaborkik #1108
    Ilyet elfelejteni ... :D
  • USAMEN POWER
    B+ ember ! Szép képek de nagyon. :)
  • szabii98
    kár :S
  • I.C.ram
    Tavaly, majdnem szereztem egy US Army-s rendszámtáblát egy katonai Hummerről, amit a cégnél teszteltünk, de elfelejtettem :(
  • Falkon
    4. képet felraknád nagyobba? Egyszerűen gyönyörűűűűűűűűűűűűű!
    De a többi se rossz!
  • stain
    Bocs a képekért, a hétvégén áramszünet van az egyetemen, és leállították a szervereket. Hétfőtől látszani fognak a képek :)

Addig itt van pár másik:

Továbbá a világ végén elég drága a benzin:

• Gaborkik #1102
    Én sem látom :S
  • USAMEN POWER
    Életkép:

- Amúgy stain új képeit vmiért nem látom... :/