61
  • Tetsuo
    #61
    Ja most jut eszembe:
    A lakasomba es a munkahelyemre is kulon RFID azonositoval tudok belepni.. ;)
  • Merces
    #60
    ....az illető urak és hölgyek a munkahelyüket akarják megvédeni, mer nagy a politikai nyomás, hogyha lemészárolnak pár tagot akkor valszeg bukta a zsiros állásuknak, ugyhogy inkább kezelnek mindenkit potenciális tenoristaként......
  • djhambi
    #59
    Vigyázz, mert kapsz még négy felkiáltójelet! :)

    Egyébként elég féloldalasan nézed a világot.

    "A tisztességes, becsületesen dolgozó emberek minden lépését figyelik."

    Minden embert figyelek, mert nem lehet tudni, hogy közülük melyik lesz az a bűnöző 5%, ami ellen harcolnak. Ja, és ha a luxusbörtön doog igaz lenne, én már rég bűnöző lettem vona. A meghalt 40 orosz civil bizonyítja, hogy így sem elég az óvintézkedés. Ennyi embert próbálnál meg te megvédeni láthatatlan merénylőktől!

    Az utóbbi részre pdig politikai semlegesség révén nem kívánok egyéb kommentet fűzni, mint hogy rosszul látod: ennek az akciónak sokkal több köze van a kampányolához, mint a pénzek ellopásához. De vicces, hogy ennyire trivi dologra nem jöttél rá. :)
  • Epikurosz
    #58
    Ami ma zajlik a világban, az egy aljasság.

    A tisztességes, becsületesen dolgozó emberek minden lépését figyelik. Kismillió szerv, szolgálat, ügynökség archiválja a telefonbeszélgetéseinket, a bankkártyahasználatunkat, a reptereken szkennelnek. Gigászi pénz megy el erre.

    Közben, ha a bűnözőkről, a köztörvényes bűnözőkről van szó, NEKIK EMBERI JOGAIK VANNAK, ingyen luxusbörtön stb.

    Szörnyű, persze, hogy most épp Moszkvában meghalt 40 ember terroristatámadásban, de Magyarországon évente legyilkolnak ennyi magyart a bűnözők, a gyilkosok.

    Most gondolom az orosz hatóságok drasztikus intézkedéseket fognak hozni, ezzel szemben nálunk nem történik semmi.

    A Postabank konszolidációja 120 milliárd ft volt.
    A tudjuk kiknek szóló felzárkóztató (eredmény nulla) programokra Gyuricsányék írd és mondd 100 milliárd forintot költöttek el. (Csak az utóbbi 8 évben!)

    Kb. félmillió magyar nyugdíjasnál riasztórendszer kiépítése
    500.000 x 100 000 = 50 000 000 000 azaz 50 milliárd forintba kerülne.
    Erre nincs pénz.
    Nem a potenciális áldozatokat támogatják, hanem a potenciális bűnözőket!
    No, itt látszik meg teljes igazából ennek a rezsimnek a teljes züllöttsége, erkölcstelensége, magyar- és népellenessége.

    (Ezt a bejegyzésem elmentettem, ha véletlenül innen eltűnne, a blogomra fel fogom vinni.)
  • Merces
    #57
    ....közelitsük meg másként a kérdést szerintetk rendben van hogy egyre több ember érzi magát kiszolgálltatottnak, és muszáj belemennie mert különben ellehetetlenül_? Most tekintsünk el Evil Genius bácsitol aki mindenkiböl fogyasztó zombit akar csinálni...........
  • Nailboy
    #56
    Az utcán is bármikor kirabolhatnak leszúrhatnak a pénzedért. Gyakrabban megtörténik mint hogy az apeh teljesen tévesen vesz le 4 milliót. És ugyanúgy jogtalan. És sokkal félelmetesebb story. Aki totális kontroll alatt akar tartani annak érdeke hogy élj és termelj, aki kirabol annak nem.

    Na akkor erről beszélgessünk, ha már ilyen filozófiai magasságokba emelkedtünk az élet értelméről.

    A totális kontroll elleni harc részének képzelik egyesek az RFID elleni lázadást. Függetlenül attól hogy vélt vagy valós e a félelem.

    Mivel válaszolnál az ismert fogalmakra mint rablásokra/lopásokra/betörésekre? Vagy esetleg a szimlán a fejedre eső virágcserép ellen amit a mami locsolás közben lelök a 7. kerületben.
  • djhambi
    #55
    És ismerőseid pereltek is? :)

    Egyébként ez olyan, mint a rendőrök, akik nem tartóztathatnak le a tárgyalásodig. Addig nem kerülhetnél előzetesbe, amíg meg nem kérdeztek, hogy biztosan bűnös vagy-e? Ez nonszensz! :)

    Néha az is előfordul, hogy ártatlan vagy, és kiengednek, de így működik jól a rendszer, mert legtöbbször a rendőröknek van igazuk, hiszen ártatlan embereket nem fognak előállítani. Részeg vandálokat, ittas veztőket meg igen.
  • bandee1
    #54
    Szerintem inkább maradj a DJ-skedésnél, talán ahhoz jobban értesz. :)))))))
  • bandee1
    #53
    De bazmeg nem érted, hogy nem tartozott az APEH-nek? Úgy látom elég szűk az agyad. Nem arról van szó, amit írtál, hanem a módszerről, hogy bármit megtehetnek Veled, aztán ha nem tetszik perelhetsz....de közben a pénzed az APEH-nál, aztán meg fizesd a perköltséget. Gratulálok remek, emberközeli meglátásaidhoz.
  • endrúdí
    #52
    Nem kell tanács. Menjél a gyerekkel mások idegeire, ha már a tiédre rámentek :D
  • djhambi
    #51
    Szóval a lényeg az, hogy az információtársadalom, a globális hálózatok következménye, hogy információkat ismernek rólad, és ez tök természetes. Nem kell tőle félni, vagy ha igen, el lehet költözni Afrikába, ahol meg éheznek!

    És ha tatozása van, azt be kell fizetni. Ez így törvényes. Ha nem érzi úgy, hogy volt tartozáa, mehet pereli. Ez így törvényes. De ezt senki se fogalmazza meg úgy, hogy "és az APEH úgy gondolta, tartozik", mert az azt sugallná, hogy az APEH egy dikatórikus szervezet, ami poénból millókat akaszt le ártatlan állampolgárokól, indokolatlanul. Szabad ország: ha hiszi, hogy igazságatlan, menjen perre! Vagy ha nem megy, akkor fogadja el! De ne csináljon olyat, hogy lázad is, meg nem is. (Ez csak ilyen erkölcsi fellángolás volt, egyébként semmi közöm mások pénzügyéhez, és ez amúgyis a te szólásszabadságod.)
  • djhambi
    #50
    Van egy jelentős informatikai ágazat, ez pedig az adathalászat. Ezek azt is tudják, hogy mi a kedvenc ételed, és ezért milyen reklámot kell személyreszabottan neked küldeni. Komoly algoritmusokat használak. Kábé ennyit tudok a témáról. :D
  • bandee1
    #49
    "Jöjjön csak az rfid.
    Inkább egy világ amiben minden kontroll alatt van, de kényelmes, mint egy olyan ahol az anarchisták ecsetelik nekem a lavórban fürdés előnyeit egy bunker közepén egy kataklizma után... Már rég nem vagyunk szabad emberek.
    Ezen nem változtat az sem ha hátráltatjuk a technológák elterjedését."

    Barátom, azért barlangban élés, és RFID között van egy "enyhe" átmenet, nem gondolod? A totális kontroll és az anarchia között is van "apró" átmenet.
  • bandee1
    #48
    Tehát akkor elismered, hogy van ok az aggodalomra? Hiszen mobilunkon keresztül, netezésünkön át is meg tudnak figyelni. Örülök, hogy elismered a tényt. Kell egy globális szabvány, amivel ezt koordinálni lehet könnyebben Világi szinten. Ezt teszik meg most. ÉBRESZTŐ! Mint emlitettem ismerősnek volt 2 millió Ft megtakaritása, és az APEH úgy gondolta, tartozik, levették a pénzt. Önkényesen! Azt csinálnak már most is velünk, amit csak akarnak. Hát akkor még kell ez az RFID ? NEM KÖSZ!
  • immovable
    #47
    Van mobilod, neted, bankkártyád, adószámod, kocsid, igénybe veszel közszolgáltatást, egészségügyet? Miről beszélsz?
    Nem kell rfid. Csak egy net-kapcsolat, egy hozzáértő ember, vagy engedélye "nézelődni" s már minden tudnak rólad. Mikor voltál beteg, mit nézel a neten, kit hívsz, mi kocsid rendszáma, van e adótartozásod, mennyi a bejelentett jövedelmed, épp merre jársz (mobil), mennyi áramot fogyasztasz...endless. Ha ez nem tetszik még mindig ott az erdő+barlang kombó. :D
  • Nailboy
    #46
    Klasszikus válasz az rfid mögött összesküvést látóknak:

    Ma önként hurcolja kivétel nélül a lehallgató/nyomkövető készüléket, amit úgy hívnak hogy mobil. (Nem kell kutya se bárki követéséhez)
    Plusz mindennapos szinten használják önként a trójai falónak is bátran hívható windowst.
    És önként dalolva adják meg személyes adataikat kapcsolati hálójukat wiwen, facebookon, twitteren kb mindenkinek.

    Ezek után áruljátok már el nekem mi az az info amit az RFID mentén majd jól megtudnak rólunk a mostani totális kiszolgáltatáson túl?

    Jöjjön csak az rfid.
    Inkább egy világ amiben minden kontroll alatt van, de kényelmes, mint egy olyan ahol az anarchisták ecsetelik nekem a lavórban fürdés előnyeit egy bunker közepén egy kataklizma után... Már rég nem vagyunk szabad emberek.
    Ezen nem változtat az sem ha hátráltatjuk a technológák elterjedését.

  • immovable
    #45
    Postod téged minősít. :)
  • seci
    #44
    Self-checkout-ok (azaz magad huzogatod le az aruk vonalkodjat) egyre gyakoribb Angliaban. Ket valtozat is van, az egyiknel mar menet kozben - amikor leveszed az arut a polcrol - lehuzod egy kis kutyuvel, es ugy teszed a bevasarlokocsiba. A masik - mostanaban terjedo - modszer, hogy vannak "penztarak", ahol te csinalod a penztaros dolgat - es 4-6 ilyenre van egy aruhazi alkalmazott, aki segit, ha valami gond van (pl. olyan arut vettel, amin lopas-vedelem van)
  • opeca
    #43
    Hát nem ártana már a vonalkódot lecserélni, mert ez az egyenként lehúzogatós dolog már valóban unalmas és sokszor nem is olyan gyors.

    Régen a szocreál pénztárosnő mint egy autista, belenézett a kosaradba és már nyomta is a gépbe az árakat.

    Ma meg egyenként szerencsétlenkednek az összes termékkel, nem olvassa, rossz a kód, stb. stb.
  • dinnyegodre
    #42
    Aztán jön az EMP. És a traktorok mennek tovább, az RFID chipek megállnak. :D
  • Julius Caesar
    #41
    Ja, de például milyen szar volt már amikor bejöttek a traktorok. Sok paraszt dobhatta el a kapát. Le a traktorokkal! (Sarkított példa).

    Meg ugye ott mondták, fizetni továbbra is kell...
  • Hegi90
    #40
    ez a zseniális ezekben az emberekben. Valahogy mindig megtalálják az összefüggéseket :D /popcorn
  • hiftu
    #39
    "- RFID chipek kötelezők lesznek a kutyákban Magyarországon, tehát kutyákon keresztül is nyomon tudnak bárkit követni"
    Ez csak azért sántit, mert nincs mindenkinek kutyája. Egyébként pont a kutya felismerése a cél, amikor elkutyagolt valahová. Más megtalálja és a chip + állatorvos segítségével a gazdit megtalálják. Nem látom, hogy miképp tudtad ehhez hozzákapcsolni a megfigyelési paranoiádat..
  • bandee1
    #38
    Újabb globális próbálkozás, hogy mindent kontroll alatt tartsanak.
    Néhány ilyen egyéb hír:
    - globális adót akarnak bevezetni a nem létező globális klímaváltozás miatt
    - globális pénzt vezetnek be hamarosan
    - elektronikus úton akkor tilt le az adott ország adóhatósága, amikor akar (RENGETEG ilyen APEH-es dologról tudok!! Csak úgy leveszik a számládról a pénzt! Javaslat: mindenki máshol tartsa a megtakatrított pénzét)
    - RFID chipek kötelezők lesznek a kutyákban Magyarországon, tehát kutyákon keresztül is nyomon tudnak bárkit követni
    - és itt a vásárlás RFID chip

    SZÉP ÚJ VILÁG(REND). NWO - RESIST!
  • Nailboy
    #37
    Neked mi bajod?
    Ha troll vagy nem kell válasz.
  • Sir Ny
    #36
    amúgy nemsokára majd beraknak ilyeneket minden börtöntöltelék bőre alá.
    erről még meg fogják tudni győzni a tömegeket, hogy milyen hepi lesz, ha tudják, hogy hol rab.
    aztán szép lassan minden emberbe ültetnek majd ilyeneket. remélem a kínaiak nemsokára felkelnek, és csinálnak egy globális rendszerváltást, különben cudar egy világ lesz itt, ha maradnak a mostani vezetők.
  • Sir Ny
    #35
    valaki lője főbe már ezt a kretént...


    mondd csak, miért van a fejedben agy? akármire gondolsz, arra gondolnak mások is.
  • Csatti
    #34
    Már régóta léteznek teljesen automatizált raktárak, ahol számítógép tartja nyilván minden termék helyét és képes teljesen önállóan összeállítani tetszőleges csomagokat. Raktárosokra meg semmi szükség, csak összezavarják a helyzetet meg lopják a készletet... :) Persze azért kell pár, de a dolguk a beérkező termékek bevitelével befejeződik a többi automatizálható. A legtöbb szükséges munkaerő tényleg csak a csomag házhoz szállításához kell.
  • Csatti
    #33
    Ne légy buta. Ha az RFID tartalmazhatja az áru kódját akkor egy sorozatszámot miért ne tárolhatna? Csak azt kell megszámolnod, hány különböző sorozatszámú termék jelentkezett be ugyanazzal a termékkóddal és máris megvan, mennyi volt a kosárban. A chipeket meg úgyis fel kell programozni az elején (be kell vinni a termékkódokat), akkor meg már mehetnek bele egyedi azonosítók is.
  • Nailboy
    #32
    Immovable a hozzászólók többsége tipikius mintapéldái a tájékozatlanságnak.

    Ha bárki veszi az energiát és utánnaolvas, hamar kiderül hogy már mindent megoldottak szinte.

    Azt is hogy 2 db van a kosárba, azt is hogy ha megvetted, máshol ne fizessed ki mégegyszer.

    A cikk lényege az, hogy ma egy RFID tag előállítása drága. A fent említett megoldással pedig a mostani árszínvonalhoz képes nevetségesen olcsó lesz.

    Így lyan széles körben terjedhet el mint a vonalkód.
    És elrontanám a kedvét azoknak akik ettől félnek hogy elfog.
    A vonalkód és az RFID között a különbség akkora mint a szekér és a Lamborghini között. Ha árban összemérhető lesz az előállítása akkor senki nem akar majd szekert, akármilyen jogvédők is tiltakoznak.

    Plusz egy újabb rossz hír, nem kell évtzedeket kutatni a bőr alá ültethető verzióhoz sem. Sőt japánba se kell menjél. Konkrétan ma bármelyik felkészültebb állatorvosnál kérhetsz a kutyádba. Létező termék. Magadba is rakathatod, csak jelenleg nincs mi használja.
  • Benoke
    #31
    Jó ez az RFID téma de teljesen leváltani a vonalkódot azért kemény művelet. Lévén a vonalkód fillérekért nyomtatható, szóval még a ultra kosrszetű gyártás melett is bőven olcsóbb megoldás. Másrészt ha valamiből 2 -t veszünk akkor majd mit mond a sok RFID vissza az olvasónak? Az egyformák ugyan azt... Kiváncsi lennék hogy ezt hogyan tervezik megoldani. Vagy lesz egyet fizet zsákkal vihet akció? :D Most is használják sok felé már... Teljes leváltás nehezen lesz, vagy még jó darabig nem...
  • Tetsuo
    #30
    Penztarosra nincs szukseg, vannak automatak, amik megoldjak helyettuk. Meg Ángliaban is mukodik ilyen nagy szupermarketekben, nemhogy a tavolkeleten..
    Viszont a fejlodes nem csak allasokat szuntet meg, hanem teremt is, csak mas szakmaban..

    A gond az, hogy 7 milliardan vagyunk ezen a sargolyon, ami kb 2 milliard embert bir eltartani hosszutavon es jo korulmenyek kozott..

    Mar hasznaljak sok helyen..
  • Chriss745
    #29
    A Tesco 2004 óta használ RFID-t már:

    http://www.mfor.hu/cikkek/Lemaradt_a_Tesco_az_RFID_bevezetesben.html

    Elég spanyol viasz szaga van nekem a dolognak...
  • Glutamin
    #28
    Gondolom te sem hallottál még az ipari forradalomról, meg a géprombolásról. Meg ugye még véletlenül sem számít neked, hogy mennyiért vásárolsz. Mondjuk egy hatékony nagyáruházban, vagy egy személyes kiszolgálású sarki koszosban dupla/tripla áron. Ennyi erővel beállíthatnánk még 10x annyi embert, mert tök jó, hogy lesz munkájuk...

    Az RFID, már tényleg évek óta jön, de a fent leírt módszerrel még közelebb került árban a vonalkódhoz.


  • immovable
    #27
    Nem akarok ünneprontó lenni, de a sok ötletelőtől/kritizálótól kérdezem - költői kérdés, no offense - hogy ti/én mint "buta" laikusok gondolunk ilyen problémákra, mint a másik boltban vásárolt termék, ruha, rágó, and so on, csak nem gondoljátok, hogy a fejlesztők nem gondoltak/gondolnak rá.(?)
  • Kashim5 #26
    Szerintem ez nagyon alap dolog és megoldható, hogy fizetés után küldjön egy olyan jelet ami inaktívvá teszi az összes olyan termék RFID-jét amit megvásároltál. Ezután a sima bolti olvasók nem is érzékelnék őket. De ha esetleg gariztatni kell, egy erősebb vevővel le tudják ellenőrizni. Elég ostobán hangzana, ha ilyenre nem gondoltak volna a tervezésnél.
  • Szefmester
    #25
    sztem is ez lenne az igazi, bár sok lenne a hátránya, hisz mi van ha nagyszámú vásárlóhoz kell kivinni a cuccost, majdhogynem több ember kell majd a működtetéséhez mint most, végül is most az emberek maguk oldják meg azt a logisztikát ami a polcokról, a lakásba juttatja el a termékeket. Végeredményképpen kellenének a raktárosok, a csomag összeállítók, a kiszállítók/pénztárosok, és ez utóbbiak minimum egy kisteherautóval közlekedjenek.
  • iambg
    #24
    Van ilyen, csak meg kell fizetni. Úgy hívják, hogy személyzet. Ha lenne rá pénzed, most is így csinálnád. De nincs, úgyhogy marad a tömeg.

    A magadfajta egyébként jobban is tenné, ha otthon maradna, aki a kisgyerekkel vásárlókat is csak legyűrni akarja, az ne is menjen utcára. Majd egyszer megtudod milyen kisgyerekkel vásárolni.
  • atlagember
    #23
    És mi van akkor ha egy olyan ruhában megyek vásárolni, amit előző nap vettem abban a boltban? Akkor újra rögzíti a pénztárgép?
  • endrúdí
    #22
    Nem kell elmenni vásárolni, parkolóhelyet keresni az esőben, aztán 100-ast, aztán legyűrni a tömeget és az ordibáló kisgyerekeseket, pénztárnál kipakolni, visszapakolni, zacskót venni, csomagtartóba pakolni, kosarat visszavinni, otthon megint kipakolni ...