74
  • bertino
    #74
    szerinte nincs és akkor úgy is van!! :DDDDDDDdd
  • debut12
    #73
    Miért, a konzolon szerinted nincs warez?
  • Balumann
    #72
    Na, mesélj.
  • Skynet
    #71
    " konzolon is ugyan úgy van warez"

    Szokásos duma,szokásos fail.:)
  • Balumann
    #70
    Annyi baromságot írsz, hogy az hihetetlen. Fejlesztenek egy játékot, ha az nem valami játszhatatlan szar, akkor megéri kiadniuk pc-re is, ami bár kicsit költségesebb meló, annyival nem, hogy egyáltalán ne adják ki. Ráadásul ez pont azért van, mert a konzolnépszerűsítési kampány miatt (konzol excluzívok, késleltetések, ki nem adott játékok) többen áttértek konzolra azok közül is, akik szívesebben maradtak volna pc mellett, sőt legtöbben azt is fejlesztik tovább mellette, csak aztán konzolra veszik meg.

    Aztán, kiadnak egy játékot, megveszik jó sokan a hype meg jó előzetes miatt. Kikerül warezra, rengetegen letöltik. Ezek közül nagyon sokan kipróbálják, játszanak vele, HA JÓ (!) ezek közül is nagyon sokan megveszik (persze hátránya, hogy ha nem jó akkor meg nem veszik meg, EZ ELLEN harcolnak a másolásvédelemmel nagyobb arányban!!!). Sokan akkor veszik meg ha lejjebb megy az ára, vagy kijavítanak a játékban dolgokat. Addig elkezdenek multizni, amivel jóesetben még többen megszeretik a játékot, és megveszik ezt, vagy akár a következő részt (tapasztalat).
    És van egy réteg, aki nem fog venni játékot akkor sem, ha kifejlesztik a feltörhetetlen másolásvédelmet, mert számukra nincs olyan ár/érték arány (ami szubjektív, függ a kereslettől, igényektől, stílustól, stb.), hogy megvegyék.

    Ha jó játékok lesznek, akkor sokat eladnak, ha nem akkor nem. Amennyit nyernek a jó védelemmel, annyit is vesztenek kb., mert sokan nem fogják megvenni, mivel nem tudják kipróbálni, vagy mert netfüggő, nem lesz benne lan se valószínű, vagy szintén nagyon sokan vannak, akik egyáltalán akkor hallanak hírt játékokról, ha felkerül warezra :D

    És hogy warez ellen harcolnak-e, konzolon is ugyan úgy van warez, az újabb flashel már netezni is lehet nyugodtan nem eredetivel, és arra is töltenek rendesen (kapásból tudok jópár embert, aki azért vett boxot, még külföldit is ismerek, játék onlineról).
  • Balumann
    #69
    Én is ugyan ezt írtam, vagyis így értettem :I
  • Pretorian
    #68
    Hát barátom, rég olvastam ekkora butaságot. Mivel a PC-s hardverpiacot a játékipar tartja életben, és a hardver jóval nagyobb biznisz, mint a konzolos játékok piaca, ezért nyilván sosem lesz olyan, hogy a fejlesztők ne fejlesszenek PC-re. Az AMD és az nVidia pedig sosem fog "leállni", miért is tennék? Ha nem lennének tisztában a piac állapotával, már rég leálltak volna. Nem láthatsz bele az üzletpolitikájukba. Az a nagy büdös helyzet, hogy hiába warezolnak sokan, még mindig megéri PC-re fejleszteni valamiért. Hogy pontosan miért, azt nem tudhatod. Ahogy én sem, és más sem.
  • Narxis
    #67
  • manoczi
    #66
    Teljes mértékben egyet értek blessyou hozzászólásával! Nem aról van itt szó, hogy ki a "konzolos" vagy a "pécés" meg a cég fog csődbe menni... nem. A legtöbben azért nem vesznek játékot, mert ahogy az előttem szóló is fogalmazott "irreálisan magasak az árak". 10,12 Ft-ot az átlagember nem tud csak úgy zsebből kikapni, hogy na majd még marad másra is ez még igazán belefér! De ez nem a játékosok és nem is a fejlesztők hibája, ami a tengerentúlon reális ár, az nálunk soha nemvolt és ha így haladunk valószínűleg nem is lesz az...
  • blessyou
    #65
    Mégis mire építve nyilatkozod ezt? Tán felmérést végeztél?
    Én nem fogok 8000-nél többet költeni egy játékra. de amikor megjelent a PoP trilógia 4000-ért, akkor megvettem, mert szeretem, pedig le tudtam volna tölteni. Amikor megjelent a Battle for Middle-earth 2 4000-ért, megvettem. Egy csomó játékkal vagyok így. Minek venném meg 12000-ért, ha két év múlva megveszem harmad vagy negyedannyiért? Irreálisan magasnak tartom a játékok árait, és nem vagyok olyan jól anyagilag, hogy kockáztassak négyszámjegyű árat.
  • Ray78
    #64
    Na ideje felébredni . A legtöbb ember azért játszik PC-n mert a net segítségével lophatja a játékot. A UBISOFT pedig ezt akarja megakadályozni ha pedig sikerül nekik akkor mások is követik a példát.A másik lehetőség hogy nem sikerül és akkor ők nem fejlesztenek többet PC-re semmit.Aztán ezt a példát is majd sokan követik.Lehet hogy az ATI és az NVIDIA pénzeli a kiadókat viszont ha a PC átirat költségei nem térülnek meg a kiadók nem fognak kérni támogatást. Az ATI és az NVIDIA leáll a PC hardver fejlesztéssel és a konzol generációkra összpontosít.Előtte persze leépít és kirúgja a felét a dolgozóinak.A Pc játékok a netes cuccokra koncentrálódnak ami befedi a fizetős MMO-kat és a mini játékokat.Na és mindezt majd kinek lehet köszönni szerintetek? .........Igen a legtöbben nézzenek majd tükörbe és köpjék magukat szemközt mivel ő is részt vett a dologban a sok letöltött játékkal.Van kb 5% a letöltögetők között aki valóban csak teszteli a játékot és ha tetszik neki meg elfut meg is veszi.Ezen túl sokan hazudják ezt fórumokon de ők ha 500 Ft lesz egy játék akkor is csak letöltik majd megjegyzem amíg lesz mit.Persze ezeknek az embereknek sír a legjobban a pofájuk ,ha valami bugot találnak egy játékban.Ezeknek a tolvajoknak és gerinctelen patkányoknak......
  • Sanyix
    #63
    én vezetékesen is nyomtam ágyból, usb hosszabbító, meg ps/2 hoszabbító rulz. Egyébként kényelmetlen volt... bár lehet hogy azért mert olyan pixelvadász játékkal játszottam mint az ofp.
  • Sanyix
    #62
    Szimulátor nem olyan mint a többi... egyet kiadnak, és évekig el lehet lenni vele.
    Konzolra ilyen sincs(pedig lehetne ha azok a buzi konzolgyártók nem követelnék meg a saját szarfos perifériáikat aranyáron(értsd akármilyen usb bill egér, joy csatlakoztatható lenne), és nem követelnék meg hogy azzal a nyomorék kontrollerrel játszható legyen.
    Egyébként meg. Tavaly megjelent az arma2, railworks, fejlődik az lfs, jön valamikor a storm of war (vagy most minek hívják), silent hunter 5, stb.
  • debut12
    #61
    Szia!
    Igazad van, van egy hozzáállásom, már csak azért is, mert sok pénzt fektetek a gépbe, hogy színvonalas legyen, erre meg a sok olcsó bóvli konzol miatt nem tudom kiélvezni azt amiért fizettem. Számomra a konzolok valahogy még mindig azokat a békeidőkbeli, különböző piacokon kapható fekete játékgépeket juttatják eszembe amiken a Super Mario, meg Pacman szintű játékok futottak. Az az érv, hogy a konzollal egy kényelmes fotelból is lehet játszani... feltalálták már a vezeték nélküli bill + egér párost, sőt már van direkt PC-re a W S A D + pár kieg. billentyűből álló "gamepad"
  • debut12
    #60
    Szia!
    Ezt a marhaságot meg honnan veszed???? " ma már sokkal szebben is néznek ki "
    Pár sorral lejjebb épp írtam, hogy egy Crysist képtelen lenne a konzolotok futtatni, ezt pedig hivatalosan is elismerték, és nem csak a xar optimalizálás miatt. Most meg itt van a DX11, amivel megint rávertünk a konzolra! Az Ati jóvoltából "sajnos" már a konzolnak is megvan a DX10 támogatottsága, de a grafikát akkor se fogjátok túlszárnyalni! PC-re talán azért jönnek ki az ocsmányabb grafikájú játékok, mert 1. vagy átirat konzolról, 2. vagy mert a konzolos változatra jobban figyelnek a fejlesztők!
  • ADAMEX9
    #59
    Érdekes ez a "pár PC gémer maradt" hozzáállás. Ismerőseim közül csak 2-3 embernek van konzolja otthon, a többi PC-n gémel. Biztos csak pesten divat...
  • Balumann
    #58
    Ubisoft meg bukik egy nagyot ezzel a védelemmel (főleg ha feltörik tényleg) - már csak azért is mert ha jól tudom netfüggő lesz, meg kinek lesz kedve szarakodni ezekkel, aztán választanak majd, hogy visszaállnak a régire, vagy cask konzolra fognak fejleszteni.
    Ahelyett hogy csinálnának egy tartós játékot (ami bővíthető, pályaszerkesztő, coop missziószerkesztő, jó változatos AI, módolható, multiban is normális hitbox rendszerrel), amiben van lan, meg cd kulcsos multi, a lehetőségük meg lenne ezekből a játékokból is (ghost recon, splitner cell, stb., ötletek is), nem lenne gondjuk a bevétellel. Ha már ennyire a védelem erősítésére mennek rá, az már nem jelent jót.

    Egyben azt is jelentheti, hogy nem sikerült, ezért a hypeal akarják eladni, persze csak tipp (meg tapasztalat).
  • Balumann
    #57
    Én meg csak azt tudom hajtogatni, amit már 20milliószor leírtam... Mindkét platformnak meg van az előnye, konzolnak hogy maga a hardver olcsóbb, megveszik a játékot, berakják, play, plussz még 1-2 dologra is alkalmas.
    A PC-nek meg hogy számtalan dologra használható (és nélkülözhetetlen, amúgyis mindenkinek van otthon), jól beállítható, a hardvereket igényszerint lehet fejleszteni, a konzolnál jobb minőséget ki lehet hozni hasonló árból összességében (mivel 2-3 ezer Ft-al drágábbak a játékok, lehet számolni 1-2 éven belül mekkora a különbség), ma már sokkal szebben is néznek ki a játékok, és legalább nem ilyen szar paddal kell szenvedni stratégiákban, fps-ekben.

    Szimulátor meg lesz még azért, Armed Assault 2 -nek is jön valami független kiegészítője, Battle of Britain is überszimulátor lesz, helikopteresből is jön ha jólolvastam.

    Ésszel fejlesztve (eladva korábbi hardvereket, nem a legüberebb hardvereket megvéve) szerintem jobban megéri a PC. És ezért soha nem fogja leáldozni. Az Atinak és Nvidianak is nagy üzlet még mindig, a Microsoftnak is (directx10, 11, windows 7), és a játékokat sem csak szánalomból adják ki, megéri kiadniuk (ha veszteséges lenne, akkor tényleg nem adnának ki semmit). A többi álnyavajgás csak a konzolok népszerűsítésére szolgál, ha mindent kiadnának rendesen pc-re is (sőt így pc-re több is jönne, szimulátorokkal kiegészítve), közel sem lenne ekkora különbség.

    Persze nyugodtan folytassátok az értelmetlen, primitív vitát, majd jókat nevetünk rajta jópár év múlva. :D
  • Matt0123
    #56
    "Nehéz megmondani, de igen, a mostani naptól fogva egészen HALÁLUNKIG minden"
    -->őszintén remélem, hogy nagyon gyorsan tönkre fognak menni, mert amilyen játékokat manapság kiadnak...
  • kissssss
    #55
    :-DDDDDD na hát ezen a szövegen marha jót nevetem. cool story bro
  • Csak77
    #54
    Érdekes a meglátásod. A "régi" a generáció amely kitartóan pc-n játszik(már ha van mivel), képtelen belátni, hogy eljárt az idő a pc, mint játékplatform felett. A mostani "diák" generáció nem pc-n játszik! Persze van aki igen, de számuk elenyésző. Ha nem hiszed, vess egy pillantást az eladási statisztikákra. Nem kell félteni a nvidia/ati párost sem, már évek óta nem a pc-s piacból élnek.
  • debut12
    #53
    Ezek az atomfizikus konzolosok miért nem képesek felfogni, hogy a PC mindig is színvonalasabb, szebb grafikával rendelkező platform lesz? Igen, előfordult a történelemben, hogy a konzol grafikában rávert a PC-re, de vegyük alapul a mindenki által fikázott Crysist. A nagyon nagy tudású konzol képtelen lenne futtatni azt a grafikát, és a Cryengine 2-t is sz@rrá optimalizálják, hogy elindulhasson azokon a sz@r, f*s, h*gy, h*nyadék műanyagdarabkákon is. És pár kommentel lejjebb osztott érvelésre reagálva lehet, hogy én 1 konzolos szezon alatt 2X fejlesztek, nem pedig cserélek ahogyan azt gondoljátok(tudjátok a PC-ben cserélhetőek a részegységek, de általában csak a VGA karit kell cserélni). 2 csere alatt nekünk fejlődik a grafika is, míg nektek nem igazán, vagy csak kis mértékben, mivel a hardvereteknek megvannak a maguk korlátai!/főleg az xboxok elhalálozásai /
  • blessyou
    #52
    :DD
  • JTBM
    #51
    Egyébként jó lenne, ha végre megoldanák a PC-s játékok rendes védelmét, mert akkor újra érdemes lenne csak PC-re fejleszteni játékot.

    Szóval, hajrá Ubisoft!
  • JTBM
    #50
    A PC és konzol játékok teljesen mások.

    PC-re "komoly" játékokat fejlesztenek, amihez kell a jó irányítás, egér, billentyűzet, joystick.

    Konzolra pedig gyerekeknek fejlesztenek olyan játékokat, amikhez elég a pad.

    A "portolt" játékok általában nem használhatóak. PC-re portolt konzolos játéknak "konzol" feelingje van és én pl. nem játszom vele.

    PC-s játékot meg általában nem is lehet portolni egyáltalán konzolra. Pl. HOI3.
  • Indigo
    #49
    Neten megmondani hogy mi a menő, az is nagyon menő :)
  • Indigo
    #48
    Akkor mostmár húzd le magad a vécén, hogy elfoglald a téged megillető helyedet.
  • Renátó1985
    #47
    jó lesz nekik a konzolos eladás is
  • stp4trick
    #46
    ismeretlenül netvagánykodni is nagyon menő
  • bertino
    #45
    hát pont azért csinálom, de ugy látom használ, ha még be is vallod :D
  • bertino
    #44
    biztos van amugy jó megoldás a warezra, csak még nem találta meg senki azt, ami mindenkinek megfelelő lenne.
  • Indigo
    #42
    Rohadtul irritál a kis gyökér. Mea culpa és bocsánat!
  • Skynet
    #41
    Akkor ahogy elnézem,ha feltörik a csodás védelmet, Ubisoft játék eredetiben többé nem kerül a polcomra,mert a nagy warezellenességben nem a warezosokat szivatják hanem a normális vásárlókat.
    Egy olyan védelem ami játék közben akárcsak egy pillanatnyi net szakadás miatt kivág a játékok főmenüjébe, minden csak nem megoldás. Fail.
  • semmikozod
    #40
    De hülyék vagytok. :D
  • MrBlowfish
    #39
    Te se menjél közgazdásznak barátom :) Az Ubi pont leszarja a PC-t. A cél meg a pár megmaradt PC only arc konzolra szoktatása.
  • Atkamon
    #38
    Elég dedósok vagytok mindketten:)
  • bigjoe
    #37
    "
    A Ubisoft döntése azonban végleges"

    Majd csődbe mennek!
  • Indigo
    #36
    Örül a majom a farkának. Aranyos :)
  • bertino
    #35
    "tartsd félre"

    :DDDDDDDDDDDDDDdddddddddddddddd
  • Indigo
    #34
    Esetleg tartsd félre, hátha összegyűlik egy kicsi, amivel már tudsz kezdeni valamit.