101
  • NEXUS6
    #101
    A nagy fekete lyukak az elmélet szerint lassan és viszonylag kisebb energiával "párolognak". Sőt a nagyobbakat egyelőre a kozmikus háttérsugárzás is hizlalja önmagában. De ahogy tágul és hűl a világegyetem végül azok is "párologni" fognak. Kb Hold tömegű, nagyon kicsi fekete lyukak hőmérséklete nagyobb egyáltalán 2,7 K-nél, ennek a mérete kb. 1/10 mm!!!
    De egy kb autó tömegű, rendkívül kicsi fekete lyuk 1 nanosec alatt elpárologna miközben a nap fényességének 200X-osát produkálná.
    Szal a válasz röviden: nem.
    :)
  • philcsy
    #100
    És a feketelyuk párolgás, azt is megfigyelték már?
  • NEXUS6
    #99
    Olyannyira megfigyelhető, hogy a legnagyobb energiakisugárzással rendelkező égi objektumok, a kvazárok is nagy valószínűséggel ebből nyerik energiájukat.
    A központjukban levő fekete lyukba iszonyatos mennyiségű anyag zuhan be, de előtte még hatalmas mennyiségű energiát bocsájtanak ki magukból.
  • philcsy
    #98
    Olyanra gondoltam hogy ha egy feketelyuk korul kozel de meg az esemenyhorizont folott kering egy egitest, es ez az egitest sajat tengelye korul is kering akkor a fellepo ar-apaly efektus miadt fel kellene melegednie vagy szet kellene toredeznie.
    Ez megfigyelheto lenne nem?
  • djhambi
    #97
    Nagyon jó kérdések, érdemes rajtukelgondolkodni. Persze a megválaszolásukhoz jobban el kell mélyedni a témakörben.

    "A feketelyukak párolgása hipotézis, vagy mérhető jelenség?"

    Nem ismerem a fizikatörténetet ilyen részletesen. Inkább arra adnám le a voksomat, hogy hipotézis.

    "Megfigyeltek már olyan feketelyukat amit éppen valamit elnyel?"

    Közvetetten igen. Tehát erre utaló jelenségek léteznek, felvéelek, ahogy csillagokat kennek szét, csillagokból sippantanak anyagcsóvákat ki, illetve az anyag sűrűség gradiens irányában pl. galaxisok közepén vannak fekete lyukak. De közvetlenül nem lehet mérni, mert a fekete lyukat magát nem lehet mérni definícjós okokból. Pl. nincs fénysugár, ami elhagyja a felszínét.
  • philcsy
    #96
    Ez most komoly lenne:
    A feketelyukak párolgása hipotézis, vagy mérhető jelenség?
    Megfigyeltek már olyan feketelyukat amit éppen valamit elnyel?
    De úgy álltalában mit is tudunk a feketelyukakról?
    Ha már a kolléga felhozta.
  • philcsy
    #95
    Lakati én melletted vagyok!
    Ezek itt semmit sem tudnak a valós világról!
    Mutasd meg milyen ostobák vagyunk hogy nem tudjuk felérni ésszel azt a magaslatot/mélységet amit a te gondolatvilágod képvisel. A tudásod egyedülálló! Ajánlom írj könyvet hogy az utókornak okulásul megmaradjon. Szerintem lesz olyan sikeres mint Egely-é. Ne felejtsd ki az örökmozgót, meg a hipertérhajtóművet! Meg az idegeneket az mindig nyerő. Ezek a legfontosabbak. Hab a tortára az időutazás, a dimenzióugrások, meg a halhatatlanság. Biztos a siker.
    Ha valami oknál fogva nem jön össze, lehetsz még politikus. Ott csak magyarázkodni kell, nem baj ha senki sem érti. Az megy. Lehetsz akár még miniszterelnök is. Bár oda mostanában elvárás hogy ellopj néhányezer libát.
    Szerintem előtted nagy jövő, a lehetőségek végtelen tárháza áll.
    Júkenduit.
  • NEXUS6
    #94
    - gömbvillám
    Igazából ez egy olyan jelenség, aminek még csak minden tulajdonságát sem tudták az eddigi megfigyelések alapján leírni. Szal akár igaz is lehet, amit leírsz, meg mellette még más 1000 fajta gömbvillám is létezhet, hiszen az sem biztos, hogy egyetlen jelenségről van szó. Annyit tudunk róla, hogy egy fénylő, elektromos hatású, nagyenergiájú izé kb. Pontos energia tartalmát, a kisugárzott részecskék típusát, energiáját, a jelenség okát, vagy is az azt fenntartó és megszüntető folyamatokat nem ismerjük, ezen jelenségek véletlenszerű és rövid idejű megjelenése miatt.
    - antianyag. Na ne rizsázz! Az antianyag fogalmát egy viszonylag szűken értelmezhető módon meghatározták a kvantummechanika törvényei szerint, mielőtt detektálták, majd pedig a zaftos nevéből kiindulva a scifi írók mindenféle nedves álmaikban gyökeredző sztorit találtak volna ki hozzá.:)
    - sötét anyag (meg gondolom sötét energia is ugye:). Bizonyos jelenségek mutatnak ezek létére. A javasolt megoldás bizonyos szempontból triviális, az általad lenézett nagyfejűek első gondolatai közé tartozik valószínűleg, amit itt agyad kiragadott az általad olvasott ismeretterjesztő irodalomból. De had kérdezzem meg, miért nem a neutrinók, miért nem az egzotikus WIMP-ek és Axionok? Ha az eddigi tapasztalatokra támaszkodva logikusan és többé kevésbé tudományosan kifejted, hogy miért NEM az általam is felsoroltak alkotják a sötét anyagot, akkor természetesen elfogadom, hogy valamiféle fekete lyukak a legvalószínűbb jelöltek.
    - felsőbb dimenziókból száműzetés. Á, régi sztori! A gnosztikusok, a hermetizmus, de általánosabban a reinkarnációban hívő világnézetek/vallások alapvető tanai közé tartozik valamilyen formában lásd még Buddhizmus, Hinduizmus. Az újjászületés az előző lét elfelejtése, valami fajta már elért szellemi magaslathoz képesti visszaesésként fogható fel. Ha az okokat morálisan, egyfajta bűnként, vagy egy harcbani elbukás következményeként határozzák meg, akkor az újjászületés értelmezhető kitaszíttatásként. Ha máshogy, a hétköznapi erkölcstől elvontabban, akkor esetleg az újjászületéskor megnyíló lehetőségként a tanulásra.

    Ezeket a dolgokat szerintem senki nem söpri szőnyeg alá, de ezeken kívül még annyi mindenből áll a világ! Annyi olyanból, amit már az emberiség megismert és az összegyűjtött ismereteket így átvehetjük. Ha mindig arra kérdezel rá, amit más sem tud, attól nem leszel okosabb, csak elvesztegeted az idődet, miközben megtanulhatnád tőlük azt, amit már ők is tudnak.
    Mielőtt ítéletet mondasz, mások nem tudása fölött, nem árt ha 100%-ig meggyőződsz te magad arról, hogy lehetőségük volt a tudást megszerezni, de ebben elbuktak, azáltal, hogy végig járod azt az utat amit ők. Másképp ők sem fogadnak el.

    Ha kicsit misztikusabbak akarunk lenni, Jézus rengeteg az emberi képességet meghaladó csodát tett, és a végén elfordultak tőle. Majd szenvedett és meghalt mint egy földi ember, de hőssé vált (és persze még fől is támadt;) és azóta hisznek benne!
  • NEXUS6
    #93
    Vazze! Ezt a türelmet baxki, te magad vagy Buddha!
  • djhambi
    #92
    Ez ahhoz hasonlít, mikor gyerkkoromban azon filóztam, és a végén teljesen biztos voltam benne, hogy ha belemegyünk egy feketelyukba, akkor az ott belül egy féregjárat. És a feketelyuk párolgása a féregjárat másik végéről átjövő anyag. Erre tíz évre rá láttam egy StarGate-t...

    Szerencsére kinőttem ebből az ágyamban fekvős pár tudományos információból megszült álmodozásból. És elkezdtem a rögösebb, de nemesebb úton járni...
  • philcsy
    #91
    Ja a Mátrix mindent megmagyaráz.
    Vagy szerintem mindent csak én képzelek el, senki más nem létezik még én se.
  • philcsy
    #90
    Hányféleképpen magyarázzam meg ezeket a dolgokat úgy hogy rajtam kívül senki se érti?
  • philcsy
    #89
    Szép dolog az elméleted, és elhiszem hogy sok mindent meg tudsz vele magyarázni, de próbáltál már számolni is vele? Tudod a puding próbája az evés.

    "Ne is haragudjatok, de én úgy érzem, hogy persze bizonyítani egyenlőre 100% nem tudom, de alapos a gyanúm, hogy rájöttem az olyan elhanyagolható relytéjekre, mint a :

    -gömbvillám, (tulajdonképpen egy nagyranőtt foton ami lassú)
    -antianyag, (egy fekete lyuk más méretben , sűrűségben és időben)
    -sötét anyag (tulajdonképpen fekete lyukak más sűrűségben)
    -az emberi élet és tudat lényege (felsőbb számú dimenzióból való számüzetés)

    ezt nem szabad elbagatelizálni és a szőnyeg alá söpörni !"
    Ezeket könnyű megmagyarázni ha nem köt a valóság többi része.
  • djhambi
    #88
    "máig dogmatikusan a VÉGES rendszerekben gondolkodnak"

    Ja, és az egészben az a legszebb, hogy a természettudomános képzés kőkeményanalízissel indul, ami arról szól, hogy a hallgatóság megismerje a végtelenül kicsi, a végtelenül nagy, a végtelenben mihez tartás alapvető szemléletét, és elsajátítsa. A végtelen sokok, sorbafejthetősége, határérték, konvergencia, ez az aapozó, szóval ne mondd azt, hogy a tudósok nem tudnak végtelenben gondolkodni, mert a képzésnek ez a legeleje.

    De lassan úgy kezdem érezni, hogy semmit sem tudsz semmiről.
  • djhambi
    #87
    Milyen tények? Miket bizonyítasz?

    Lófingos képzelgés, mese habbal! Drogos megvilágosodás, vagy az is felmerült bennem, hogy pszichológiai kísérlet vagy, hogy mikor jelentkeznek rajtunk az őrület jelei?

    "Pedig ha a válasz már egyszer megvan, akkor hogy lehet hogy mégis újabb kérdés merül fel?"

    De a kérdést hamarabb megválaszoltam. Egyszerűen. Ez a Mátrix. A gépek pedig éppen kiszívogatnak. Ez életszerűbb, mint amit te képzeltél el.

    "Ne is haragudjatok, de én úgy érzem, hogy persze bizonyítani egyenlőre 100% nem tudom, de alapos a gyanúm, hogy rájöttem az olyan elhanyagolható relytéjekre, mint a :

    -gömbvillám, (tulajdonképpen egy nagyranőtt foton ami lassú)
    -antianyag, (egy fekete lyuk más méretben , sűrűségben és időben)
    -sötét anyag (tulajdonképpen fekete lyukak más sűrűségben)
    -az emberi élet és tudat lényege (felsőbb számú dimenzióból való számüzetés)"

    Gömbvillám - ionizlát plazma. Minden elsőstudja.

    Antianyag - semmi köze a feletelyukakhoz. Béta bomlás során antineutrínó is felszabadul. Minden részecskének megvan az anti párja. Szimmetrikus.

    Sötét anyag - EMH-t nem kibocsátó, de létező tömeg. A fekete lyuk párolog satöbbi, az nem lehet sötétanyag.

    Az emberi élet és tudat lényege - sokan kerestek rá választ, de előbb azt a kérdést kéne feltenni, hogy egyáltalán van-e értelme, célja a létezésnek? És ha van, akkor lehet, hogy ma még nem vagyunk elég érettek, hogy megfejtsük, és atnulnunk, tudnunk kell, tehát ilyen értelemben a mi életnk értelme, hogy az emberiség odaáig fejlődhessen, hogy megismerje a létezésének célját. Ezeket csak én gondolom, ez nem tudomáynos.
  • philcsy
    #86
    Én is rájöttem már hogy lehet összetett számokat faktorizálni hagyományos polinomiális algoritmussal, de aztán mégsem.
  • djhambi
    #85
    "máig dogmatikusan a VÉGES rendszerekben gondolkodnak, de most 5 percen belül bebizonyítom neked, hogy igazam van és amit te eddig fotonnak, szentnek és oszthatatlannak hittél, az márpedig végtelen és egy komplett univerzumot foglalmagában"

    Bebizonyítod... Logikailag nem bebizonyítható, mert a törvényekből nem lehet bebizonyítani a definíciót. Fordított gondoatmenet az univerzum törvényeinek megismerésén át megismerni az univerzum definícióit, mint definiálni mennyiségeket, és ezekből törvényeket képezni és bebizonyítani, mint a matematikában.

    Tudom, hogy a kvantummechanika nem az erősséged, de a foton igenis véges, kvantált energiacsomag, h*f energiával. Ez tovább nem bontható fel. A fizikusok sem akarták sokáig elhinni, de ez húsz év kísérletezé, számolás eredménye, amin a világ legmenőbb fizikusai dolgoztak ezt ozták ki. Ez ma is megállja a helyét, egyetlen mérés vagy kísérlet sem cáfolta még meg. Nem te fogod megdönteni. :)

    "felgyújtod a lámpát a konyhában, az abból kiszabaduló egyik foton egészen addig utazik az idő spirál tengelye mentén látszólag egyenes irányban, ameddig, a spejzajtó egyik protonjában (amely fotonok, galaxisok és velünk egy időirányban haladó anyagok sokaságából áll) lévő fekete lyuk eseményhorizontján megperdül és ha te a konhyában tartózkodsz akkor ugyanabban a belépési szögben ki is lép belőle amelyben belépett, majd tovább száguld a szemed irányába ahol egészen eljut az agyadig, majd tudatosítod, hogy lám ott a spejzajtó."

    A foton nem protonokban feketelyukizál, hanem elektronokat gerjeszt, és ezek kerülnek magasabb energiapályákra, adott esetben visszaesnek, miközben fotont bocsátanak ki, vagy leszakadnak és kilépnek fémes vegyületknél.

    A törési törvény nem alkalmazható egy foton eetén, csak nagyon nagy számra, mert csak kvantummechanikai valószínűségekkel írható le a viselkedése.

    "Viszont , ha a fotont csak állítólag az igen nagy tömegű fekete lyuk tudja teljes fogságba ejteni, akkor mégis hogy lehetséges, hogy sötét van a spejzban , amikor kint ég a villany????"

    Hidd el, ez a hullámhossztól függ, például a rádióhullám átmegy a spejzajtón szinte midig, az UV fény pedig sohasem. A kettő között kvantummechanikai valószínűségekkel lehet operálni.philcsy jobban ért hozzájuk. Számodra örök tapasztalat lehet a középiskolai szemlélettágítás: a foton nem csak látható fény, hanem az elektromágneses hullám, ami az elektromosés mágneses tér egymásba alaklásának térbeli terjedése. Azt hiszed, hogy bármit el tudsz képzelni. Próbáld meg ezt elképzelni. Sokkal jobban tágítja a szemléletet, mintha a fotont egy végtelen pici részekre felosztható golyócskának képzeled el.

    "A válasz egyszerű: a spejzajtóban lévő fekete lyukak az összes kívülről érkező fotont elnyelték és egy másik idősíkba terelték."

    Ha ez igaz lenne, akkor azt jelentené, hogy a rendszerből energia tűnne el, és az megsértené az energiamegmaradás törvényét.

    "Nem-e lehet, hogy a konyhai lámpában lévő fotonUniverzum a lámpa meggyújtásakor, egy nagy bummot tapasztal meg"

    Nem. Valójában a foton egy alfa bozonnal interferál és egy szubtérbuorék képződik, amin keresztül kettes normájú teret vált, és mivel a potenciálgát energiája magasabb a sztöchiometriai aránynál, a Stokes tétel értelmében nem zuhanhatna semmilyen feketelyukba fénysebességgel...
  • philcsy
    #83
    Ezzel csak arra akartam utalni hogy nagyon örülünk a megvilágosodásodnak, de az hogy a világegyetemet le tudod írni az egy dolog (ennél nincs is könnyebb: 42), de minket csak egy része érdekel.
  • philcsy
    #82
    Gratulálok a Pi alapú számrendszeredhez.
    Megpróbáltad benne megszámolni az ujjaidat?
  • philcsy
    #81
    Néhány ide, szerintem, vágó idézet:
    "A világegyetem két leggyakoribb eleme a hidrogén és a hülyeség."
    Ismeretlen
    "Az egoizmus az a gyógyszer, amelyik csökkenti a hülyeség fájdalmát."
    Ismeretlen
    "Csak két dolog van ami végtelen, a világegyetem és az emberi butaság. És az elsõben nem vagyok biztos."
    Albert Einstein
    "A géniusznak ugyan lehetnek határai, de az emberi butaság nincs így bekorlátozva."
    Elbert Hubbard [1856-1915]
    A végén egy szólás-mondás:
    "Akinek nem inge ne vegye magára."
    Avagy:
    Az hogy kire vonatkozik döntse el mindenki saját maga.
    Lehet hogy pont rám.
    (Ugye Epikurosz)
  • djhambi
    #79
    Rég volt már, és bizonyos részei meg gondolom a közeljövőben lesznek, de elképzelhetőnek tűnik. De az más kérdés, hogy megfelel-e a mai valóság tapasztalatoknak? Ez kicsit olyan, mint Egely, aki újradefiniálja a fizikát, hogy csatolt rezgések energiái szuprponálódnak. Így ingyen energia van az ő világában. Csak ez nem a mi világunk tapasztalataira épül.
  • philcsy
    #78
    Vannak akik az "értelmet" egy körön ábrázolják. Valahol felvesznek rajta egy nullpontot, ezt elnevezik "átlagosnak" egyik irányba haladva egyre okosabb leszel, a másik irányba egyre hülyébb. (Itt hozzátenném: én az emberekhez alapvetően pozitívan állok.) Szerintem te elindultál az okosodás irányába, de túl gyorsan, és túl sokáig jutottál.
  • philcsy
    #77
    "A végtelen nem egy szám, hanem egy elméleti határérték. Egy forint az nem nulla forint. Ha ebben nem hiszel, akkor ne higyj a megvilágosodásban sem. És a "legfotosabb" szó nem matematikai kifejezés. És nem lehet tétel, mert a nulla definíció szerint nem egy."
    Elősszür is leszögezném: a "0=1" szerintem is hülyeség!
    A "0" az összeadás művelethez tartozó egységelem, az "1" a szorzáshoz tartozó egységelem. Miért nem lehet ez a két egységelem azonos?
    Mármint nem a "0" és az "1" mint természetes számok.
    Van egy Q halmazunk, "E" nullér művelet, "inv1", "inv2" unér művelet, "műv1", "műv2" binér művelet. Legyen (Q,{E,inv1,műv1}) és (Q,{E,inv2,műv2}) Abel csoport. Első kérdés hogy ez így együtt lehet-e?
    Ha (Q,{műv1,műv2}) lehetne test (megint ?), akkor az a valós számoktól csak annyiban különbözne hogy ott teljesülne formálisan a 0=1 (ami ott persze nem számokat jelülne).
  • philcsy
    #75
    "Mi van, ha a fekete lyuk egy bazi nagy tömeggel rendelkező playboy-maca?"
    Ez jó, ez megmagyarázná miért nem akar semmi se kijönni onnan. Kivéve némi sugárzást de az meg buzi. :)
  • philcsy
    #73
    Semmi baj nincs azzal amit leírtál. DE.
    Sok fogalmat nem a ma elfogadott módon használsz. Ez nem baj csak érdemes rá felhívnod a figyelmet, illetve definiálnod kell őket. Amit leírtál az alapján (pl végtelen=0=1) az egész tudományt újra kellene definiálnod. Mégegyszer mondom ez nem baj, csak meg kell csinálni. A végén ha, szerencséd van, kapsz valamit ami, ha még szerencsésebb vagy, híven tükrözi a megfigyelhető világot.
    Ha eddig eljutottál, akkor innentől kezdve már gyerekjáték.
    Csak keresned kell valamit amit a mostani elméletek nem tudnak megjósolni, de a tied igen, és még megismételhető is. Ezekután már csak a Nobel-díj átadáson elmondandó beszédeden kell töprengened.
    Sok szerencsét.
  • djhambi
    #72
    Ezt annak érdemes elolvasni, aki nem elvetemülten hiszi a hozzászóló megvilágosodását, és szeretne értelmes képet kapni, hogy hogy lehet leírni húsz sort úgy, hogy mindegyikben cáfolható hiba legyen. Vagy szeretne jót röhögni.

    Soknak tűnhet, de elhihetitek, hogy nem bölcsészrizsa.
  • djhambi
    #71
    "mi van ha a sok elméleti okostojásnak, filozófusnak és vallási képviselőnek is mind igaza volt, (TAO, Buddha és Jézus) de főleg Einsteinnek, aki azt állította hogy minden inerciarendszer,így az emberi vélemény is relatív?"

    Inerciarendszer definíció: minden olyan vonatkoztatási rendszer, ahol Newton I. törvénye igaz. Newton I. törvénye kimondja, hogy egy test, anyag megőrzi mozgásállapotát, amíg egy másik mező vagy anyag ezt kényszerrel meg nem változtatja. Az emberi vélemény nem inerciarendszer, így nem húzható rá az Einsteni gondolat.

    Vagyis aki ezt a gondolatot kitalálta, az a legelemibb, legalapabb középiskolás törvényeket nem ismeri. Hogy akar aztán egy bonyolult egyetemi képzésben elsajátítható fizikát (speciális relativitáselmélet, kvantummechanika, kozmológia) helyesen ráhúzni a saját teremtéstörténetére?!

    Olyan alapvető fogalmakkal nincs tisztában az értelmi szerző, mint idő, nem ismeri a fotonokat. Érvelése logikailag is hibás. Aki ezt képes volt ideokádni, az egy marék szárított lepke értelmi szintjével büszkélkedhet. De most higgadtan is:

    "mi van ha ez a foton nevű dolog nem más mint egy nagy bumm"

    A foton kvantált energiával rendelkező elektromágneses hullám energiacsomagocska. Mérhető, kimutatható, tapasztalható. A Nagy Bumm egy olyan esemény, melyet majdnem tetszőlegesen megközelíthetük, az attól az eseménytől a pásodperc töredéke időig elmehetünk, de nm tudjuk pontosan, hogy mi játszódott le. Ez annak az eseménynek a neve, ami okozta a tér és anyag megszületését. Tehát nem foton.

    "amit sötétségnek hívunk a spejzban, az pedig sok-sok feketye lyuk, ahol a téridő egy másik irányban (tkp. a mienkhez képest "majdnem" visszafele" ) halad?"

    A feketelyuk óriási tömeg, ami olyan sűrű, hogy meggörbíti a teret és a fény sebessége sem elég a szökéshez.

    Az idő az, amit az óra mér. Nincs abszolút idő. Az ember azért találtaki ezt a fogalmat, hogy kategorizálni tudja az állapotváltozásokat. Így nem tud visszafele haladni, és emiatt nincs időutzás.

    "mi van ha az Univerzum úgy kifele ,mint befele is végtelen, és az sok kicsi, meg nagyobbacska bummocska.... csak úgy vannak, merthogy a végtelenben mindennek léteznie kell, még a semminek is?"

    A tértengelyek valós számokat tartalmaznak, így "az univerzum befele végtelen", de a tér nem kicsi meg nagy bummocska. Miért kéne a végtelenben mindennek léteznie? Ez logikailag blőd. Olyan általánosítás, ami nem alapul tapasztalatokon, ráadásul nem is falszfikálható, tehát magunkat csapjuk be vele.

    "mivan ha 4 dimenziós téridőben melyben élünk minket egy magasabb dimenzióból száműztek, és ha itt is rosszul viselkedünk, akkor majd a 2+1 dimenziós TV síkjában a Mónika sóban találjuk magunkat?"

    A tér maga jóval több, mint négy dimenzió. A húrelmélet minimum hét térdimenzióról árulkodik, de még fiatal tudomány, és még nem is értek hozzá. Dimenziók közötti konverzió végtelenszer veszteséges. Egyszerűen arról van szó, hogy az érzékszerveid csak a három dimenziós jelenségeket fogják fel. Ezért hiszed, hogy három térdimenzió van.

    "bárkinek 5 percen belül bebizonyítom, hogy az agyunk és TUDAT, nem más mint egy dimenziókonverter, amely olyan célgrafikus csippel IS el van látva amely BIOS szinten képes a 2+1 dimenziós televízió képét 3+1 dimenziós téridővé -valós időben- konvertálni?"

    Az, hogy a tévében látott képet az agyad a tapasztalatai alapján megeleveníti, még nem jelenti azt, hogy két térdimenzióból három térdimenziót hozott létre. Ennyi erővel ha rajzolok egy sárkányt, akkor az agyam egy élő sárkány létrehozására is képes. Nem láttam még élő sárkányt. Másrészt a Mónika sót is három dimenziós jelengésként tapasztaljuk fizikailag, ahogy a fotonok a három dimenziós térben mozognak, és az elektronok sem csapódnak le két dimenzióba, ahogy végigfutnak a katódsugárcsőben. A képnek magának is van fizikai három dimenziós kiterjedése a képernyőben.

    "mi van ha a sok elméleti okostojásnak, filozófusnak és vallási képviselőnek is mind igaza volt, (TAO, Buddha és Jézus) de főleg Einsteinnek, aki azt állította hogy minden inerciarendszer,így az emberi vélemény is relatív?"

    Ezt már kifejtettem. Hogy az emberi vélemény relatív az az, hogy erről a szarról te mit gondolsz, és én mit gondolok, és neked milyen rendszerszemléleted van, és nekem milyen rendszerszemléletem van, te mennyit tanultál arról, amiről beszélsz, és én mennyit...

    "mi van ha minden ebből a fotonnak nevezett nulladik dimenziós semmiből és annak irányvektorából épül fel, csak valahol látszik, valahol pedig nem, mert ott a téridő éppenséggel "majdnem" visszafele, halad, még a sötét spejzban is"

    Egyrészt nem fotonból épül fel, mert a foton bizonyos esetben úgy viselkedik, mintha anyag lenne, de nem anyag. Helyette ott a proton, elektron, neutron, antielemeik, ezen belül kvarkok, hidd el, nem fotonból épül fel a világ. És a világmindenség nem bináris 1/0 érték, ahogy a számítógép sem 1/0 értékekből áll, hanem a jelek bizonyos feszültségértéket elért vagy el nem ért áramok, a memóriában kondenzátor feltöltöttsége, vagy egy félvezetőbe ágyazott fémdarab töltéssel rendelkezése vagy nem rendelkezése jelenti a 0/1 állapotot.

    "mi van ha a sötétségnek hívott dolog, nem más mint a téridő visszafele haladásának töménysége (sűrűsége),és miért ne lehetne a fekete lyukaknak és az antianyagnak is ugyanúgy sűrűsége, mint a velünk párhuzamos, vagy majdnem párhuzamos téridőben haladó anyagoknak?"

    A sötétség az olyan környezet, ahova a látható fény hullámhosszú elektromágneses hullámok energiaszintje nem éri el az emberi szem küszöbszintjét. (Bár néhány fotontól már van akciós potenciál.) Tehát a sötétség az emberi érzékeléstől függő dolog, ezért nem általánosíthatod az univerzumra!

    "mi van ha egy fekete lyuk felé közeledve az eseményhorizontot átlépve az addig kívül levő "Univerzum" egy kis ponttá zsugorodik össze és az addig kis pontnak látszó fekete lyuk egy "nagy" bummá és a minket körülvevő végtelen nagyságú gömbbé tágul ki?"

    És mi van, ha nem? Mi van, ha a fekete lyuk egy bazi nagy tömeggel rendelkező playboy-maca? Ugyanannyira elképzelhető, mert nem láthatunk az eseménhorizonton túlra.

    "mi van ha az eseményhorizonton áthaladva, magán a 2 dimenziós és végtelen síkon haladunk át, ahol az idő nevű dimenzió egy "pillanatra" (egész pontosan az örökkévalóságig) kiesik?"

    Ez már totálisan értelmetlen.

    "mi van ha a "sötét anyag" se más mint a sötétlyukak összessége csak éppen más sűrűségben?"

    A fekete lyuk például észlelhető úgy, hogy párolog, illetve ahogy a tömeg feléje sűrűsödik. A sötét anyag elméleti megfontolásból lett kitalálva, mert úgy tűnik, a gravitációs jelenségek nem a tömeg létező formája szerint működnek. Lehet, hogy a sötétanyagot egy általunk még ismerertlen jelenséggel kiegészített gravitációs képlet is feloldja.

    "mi van ha a neutrínó is egy foton, csak annál kisebbnek látszódik?"

    A neutrínó gyenge kölcsönhatásban részt vesz, a foton nem, így nem lehet foton. És még húszmillió dologban különbözik. Ahogyan az autó nem kicsi ház.

    "mi van ha a gömbvillám is komplett Univerzum nagy bummal, csak más a sűrűség, és idő faktora mint a mi Univerzumunknak?"

    Nem, a gömbvillám ionizált plazma.

    "mi van ha végtelen=0=1 a matematika LEGFONTOSABB ALAPTÉZISE???"

    A végtelen nem egy szám, hanem egy elméleti határérték. Egy forint az nem nulla forint. Ha ebben nem hiszel, akkor ne higyj a megvilágosodásban sem. És a "legfotosabb" szó nem matematikai kifejezés. És nem lehet tétel, mert a nulla definíció szerint nem egy.

    "és végül: mi van ha Jézusnak is igaza volt, és a "Legyen világosság!" , nem más mint a nagy bummunk kezdete?"

    A kozmológia egzakt tudomány. Bárminemű teremtéstörténetet ráhúzni a legtisztább fizika megsérése. Ennyi erővel a "Legyen világosság!" lehet a fingom meggyújtása is, amelyben új idegen életek születnek.

    "mi van, ha a 2 dimenziós síkot, maga az idő nevű dimenzió hajlítja egy 2+1 dimenzióban elhelyzezkedő gömb felszínévé, és ugyanez az idő nevű dimenzió, illetve anmak haladási irányvektora határozza meg a 3+1 dimenióban, hogy a gömbön belül, vagy kívül vagyunk-e?"

    Az idő az, amit az óra mér, emberi mérési fogalom az események kategorizálására. Nem hajtogat térdimenziókat.

    "mi van ha a galaxisok azért tágulnak látszólag gyorsulva a gömb felszínéhez látszólag közeledve, mert azok valójában befele igyekeznek egy inverz téridőből kintről, csak mi téridőnkben a folyamat visszafele játszódik le?"

    Nem a galaxisok tágulnak, hanem maga a tér. Nincs inverz téridő, mert az idő az, amit az óra mér, és nincs időutazás.

    "Vannak akik elolvassák, és vannak akik megértik, a dolgokat. Én ez utóbbiba tartozom."

    Ezen röhögtem sokat. Vannak, akik azt hiszik, hogy értik a dolgokat, holott azokat nem megismerik, hanem a seggükön ülve kifilózzák, kitalálják. Erre bárki képes. A világot összefüggéseiben látni, megérteni, Einsteint olvasni, és úgy megérteni a teret és időt. Azt kell. Az nehéz. Azt nem tudja mindenki. Ez nem az.

    "Próbáld meg az alább feltett kérdéseim összességét válasszá konvertálni az elmédben lévő fekete lyukban és ki fog benne fordulni a téridő. Ezt hívják nemes egyszerűséggel: megvilágosodásnak."

    Ezt hívják LSD-nek.

    Ez nem megvilágosodás, hanem tudatlanság. A megvilágosodás az mindentudás. Ez minden tudás hiánya, de arról stabil nézőpont. Nem más, mint bölcsészrizsa. Bazmeg, ezt fizetjük az adónkból, hogy ilyenek átmennek érttségin, és ilyenek végeznek a felsőoktatásban!

    A végtelent egy rendkívül általános iskolás fogalomként kezeled! A végrelen, végtelenül kicsi és végtelen kis részre felosztott egyenes szmlélete tőled olyan távol van, mint amivel középiskolás geometriából nem lehet kettessel átcsusszanni.

    "Ezért minden tudásnál, fontosabb a bölcsesség!"

    Az utolsó mondatodról önmagában tudnék írni három oldalt, hogy bebizonyítsam, miért az ellenkzője az igaz. Az, hogy elmélkedsz a világról, az nem a világ, a világot megismerni kell valós formájában. Ennek egyetlen létező módja a természettudományokon kersztül a világegyetem alapvető törvényeinek, összefüggéseinek megismerése. A világ megismerhető, és a természettudomány konvergál a létező világ valóságához. Tudom, bonyolult és kényelmesebb a seggeden ülve filózgatni, mert a termézettudományok megtanulása fáradtságos dolog, energiát kell befektetni a tudás megszerzéséhez. Te ezen tudás teljes hiányosságáról adtál tanúbizonyságot. Vagyis a világ ismeretének teljes hiányáról. Akkor hogy hiheted azt, hogy felfedezheted a világ valóságát? Hogy értheted a világot, ha gőzöd sincs, hogy mi az, hogy működik? Hogy hiheted azt, hogy ismered a világot, ha nem is érted, és soha nem is foglalkoztál a megértésével? Hogy állíthatod, hogy megvilágosodtál a világról, ha nem ismered és nem érted?

    Javaslom, ne szarfórumokat olvass, hanem olyan munkákat, amik elimert tudsok írtak. Vagy ha legalább leírsz olyan fogalmakat, mint foton, neurtínó, feketelyuk, akkor előtte nézd meg Wikipedián, hogy mit jelentenek valójában.
  • NEXUS6
    #69
    Van akit a tudás szerénnyé tesz és van akit a nemtudás ...
    Ha ez a megvilágosodás receptje, szerintem védesd le! Elég oktondi vagy, hogy ezt így nyíltan elénk tárod, ahelyett, hyogy vallást alapítanál rá.
  • Crane
    #66
    Lakati: Olyan kérdések tömegét tetted fel mely azt mutatja, hogy bár hallottál ezt azt, de nem olvastál utána rendesen (ami érthető is, mert óriási mennyiségű információ). Azért segítség képen megjelölnék pár témát aminek érdemes lenne utána járnod: Relativitáselmélet, Húrelmélet, Membránelmélet. Előtte ajánlom figyelmedbe Az idő rövid története című közérthető és olvasmányos könyvet.
  • mujahedin
    #63
    Ja XF meg a történelemkönyvekért is pénzt kérnek
  • mujahedin
    #62
    azt miért is venné meg bárki is akinek netje van ha ott fentvan minden? :D tudod ez azoknak való akiknek nincs.

    Meg nyilván pont ezzel akarnak pénzt keresni. Biztos azzal a 12 dollárral hatalmas a haszon úgy hogy kazettát kell adni, meg el is kell postázni belőle :D

    És amikor '6X-ben rádión nyomták akkor is pénzt akartak vele keresni?
    Az elméleted nagyon konteo-san hangzik :)
  • NEXUS6
    #61
    Ahogy a mondás tartja: Krisztus koporsóját sem őrizték ingyér!
  • Molnibalage
    #60
    Freedman úr további leleplezései egy kétrészes szalagsorozaton kaphatóak 'A rejtett zsarnokság leleplezése', amely a National Vanguard Könyveknél szerezhető be.

    Ennek az adásnak a kazettája 12.95$-ért kapható (postaköltséggel együtt) a következő címen: National Vanguard Books P.O. Box 330 Hillsboro, WV 24946


    Nem szúrta ki a szemed a végén?
  • Sanyix
    #59
    ügyes vagy, jóllvan. Aki nem sg-re ír az biztos tanul :D aha.
  • Sanyix
    #58
    nyugodtan. én meg a mónikasót néző, terror, és náczyveszélytől rettegőkön röhögök ;)

    "Az egész konteós szöveg arra megy ki, hogy a végén vegyél valamit." azt mit kéne venni? :D ilyenről még nem is hallottam.
  • djhambi
    #57
    Nem fogja beírni, mert nem fogja elolvasni, mert most jobb dolga is van, például tanul.
  • Epikurosz
    #56
    Figyelje, mindjárt valaki be fogja ide írni, hogy ez az egész egy összeesküvéselmélet. De lehet, hogy már be is írta. :-)
  • Molnibalage
    #55
    Ugye nem baj, ha kicsit röhögök ezen? Az egész konteós szöveg arra megy ki, hogy a végén vegyél valamit.

    Szokásos szabadkőműveszsidócionistaőfújamerika stb. maszlag az egész.
  • Sanyix
    #54
    "Az I. VH a németeknek (is) egy vesztes háborút és elcsatolt területeket jelentett, ezt kellett valahogy "kompenzálni".
    De hogy is jutottak idáig, amikor az I. VH végéig nem lépett Antant katona német földre!? Hogy vesztettek el egy háborút és főleg miért?"
    Az amcsik beavatkozásával veszítették el, amúgy buktak volna a "pudingfejek" és a "csigazabálók" is :D

    érdemes ezt elolvasni, érdekes
  • Sanyix
    #53
    nem csak lengelországban. Az amik se felebaráti szeretetből léptek be az 1. vh-ba...
    Az a csoport amiről szó van a mátrixbeli város neve, csak z helyett c kezdőbetűvel :D

    Ez sem tetszett a németeknek, de nem kattantak be. Viszont mikor a huszas években ez a csoport egész világra kiterjedő bojkottot indított a német árukkal szemben, jött a kockabajszos bácsi, mivel a németek már rohadtul idegesek voltak a szarkeverés miatt.
    Persze a média próbálja beállítani hogy az teljesen szokványos hogy valaki gondol egyet és kiirtja a másikat. Erre is van példa, de a 2. vh eseményei okkal történtek, nem csak mert egy bajszos bekattant.