• NEXUS6
    #94
    - gömbvillám
    Igazából ez egy olyan jelenség, aminek még csak minden tulajdonságát sem tudták az eddigi megfigyelések alapján leírni. Szal akár igaz is lehet, amit leírsz, meg mellette még más 1000 fajta gömbvillám is létezhet, hiszen az sem biztos, hogy egyetlen jelenségről van szó. Annyit tudunk róla, hogy egy fénylő, elektromos hatású, nagyenergiájú izé kb. Pontos energia tartalmát, a kisugárzott részecskék típusát, energiáját, a jelenség okát, vagy is az azt fenntartó és megszüntető folyamatokat nem ismerjük, ezen jelenségek véletlenszerű és rövid idejű megjelenése miatt.
    - antianyag. Na ne rizsázz! Az antianyag fogalmát egy viszonylag szűken értelmezhető módon meghatározták a kvantummechanika törvényei szerint, mielőtt detektálták, majd pedig a zaftos nevéből kiindulva a scifi írók mindenféle nedves álmaikban gyökeredző sztorit találtak volna ki hozzá.:)
    - sötét anyag (meg gondolom sötét energia is ugye:). Bizonyos jelenségek mutatnak ezek létére. A javasolt megoldás bizonyos szempontból triviális, az általad lenézett nagyfejűek első gondolatai közé tartozik valószínűleg, amit itt agyad kiragadott az általad olvasott ismeretterjesztő irodalomból. De had kérdezzem meg, miért nem a neutrinók, miért nem az egzotikus WIMP-ek és Axionok? Ha az eddigi tapasztalatokra támaszkodva logikusan és többé kevésbé tudományosan kifejted, hogy miért NEM az általam is felsoroltak alkotják a sötét anyagot, akkor természetesen elfogadom, hogy valamiféle fekete lyukak a legvalószínűbb jelöltek.
    - felsőbb dimenziókból száműzetés. Á, régi sztori! A gnosztikusok, a hermetizmus, de általánosabban a reinkarnációban hívő világnézetek/vallások alapvető tanai közé tartozik valamilyen formában lásd még Buddhizmus, Hinduizmus. Az újjászületés az előző lét elfelejtése, valami fajta már elért szellemi magaslathoz képesti visszaesésként fogható fel. Ha az okokat morálisan, egyfajta bűnként, vagy egy harcbani elbukás következményeként határozzák meg, akkor az újjászületés értelmezhető kitaszíttatásként. Ha máshogy, a hétköznapi erkölcstől elvontabban, akkor esetleg az újjászületéskor megnyíló lehetőségként a tanulásra.

    Ezeket a dolgokat szerintem senki nem söpri szőnyeg alá, de ezeken kívül még annyi mindenből áll a világ! Annyi olyanból, amit már az emberiség megismert és az összegyűjtött ismereteket így átvehetjük. Ha mindig arra kérdezel rá, amit más sem tud, attól nem leszel okosabb, csak elvesztegeted az idődet, miközben megtanulhatnád tőlük azt, amit már ők is tudnak.
    Mielőtt ítéletet mondasz, mások nem tudása fölött, nem árt ha 100%-ig meggyőződsz te magad arról, hogy lehetőségük volt a tudást megszerezni, de ebben elbuktak, azáltal, hogy végig járod azt az utat amit ők. Másképp ők sem fogadnak el.

    Ha kicsit misztikusabbak akarunk lenni, Jézus rengeteg az emberi képességet meghaladó csodát tett, és a végén elfordultak tőle. Majd szenvedett és meghalt mint egy földi ember, de hőssé vált (és persze még fől is támadt;) és azóta hisznek benne!