4487
Oldies Music 1.0
'50-es, '60-as, '70-es évek zenéje
Rock 'n' Roll, Beat, Hard-Rock, Blues, Rhythm & Blues,
Jazz-Rock, Folk-Rock, Disco....
A topik házigazdája kettő darab, a 80-as években szocializálódott füllel van megáldva:)))
-
#444 Nem is a gyerekekre gondoltam, én csak 10 éves voltam akkoriban...
Egyébként azon a 'fesztiválon egy késöbbi generáció nagy-nagy super-giga kedvence is szerepelt.
Patkó Béla. Az Ócán szineiben. Ők adták elő a Kuka-Blues cimű popparódiát, ami kislemezen is megjelent...
Nem volt akkora visszhangja mint a "Bábu vagy"-nak, de ez is ismert volt...valamennyire. -
#443 Természetesen gyerekként én sem feltétlenül a mögöttes tartalmat hallottam meg benne akkor. -
#442 Ők voltak kevesebben...
-
#441 Igy van. -
#440 Mások meg azért, mert értették. -
#439 Azon a 'fesztiválon Dolák-Saly Róbert is indult... -
#438 Szerintem az ország egyemberként rajongott értük a "Bábu vagy" kapcsán.
Sokan tán azért mert viccnek fogták fel, az egyáltalán nem vicces dalt... -
#437 Egy másik fura "karrier"
Tejbezri:( Bella Sándor, Hontvári László és Losonczy Pál)
A 80-as évek elején kislemezük jelenik meg. A "Csak" cimű daluk szerepelt az 1.2.3.....Start válogatás második szériáján.
1985-ben Losonczy és Hontvári Méry Péterrel és Bagány Anikóval megalakította az L.M. System electro zenekart, majd másfél év múlva (egy-két tagcserét követően)a Zri formációt.
1986 végétől Kiss Pállal kiegészülve HUMAN TELEX!!!! néven koncerteztek.
Hontvári a kulcsember.... -
#436 -
#435 -
#434 Hihetetlen jó az előadás! Főleg a teljes zenekart mutató képen látható, milyen szenzációs a mozgásuk. A műsor után állandóan ezt énekeltük a haverommal (mármint az 1981-es Táncdalfesztiválra értem). -
#433 Apropó KFT!
-
#432 Az Amazonas c. számukat egyszer én is bemutattam valamelyik fórumon. -
#431 Egy kis siker-story:
A Citrom együttes.
Győri zenekar. 1983-ban sikerrel szerepelt a pusztavacsi rockfesztiválon, majd turnézott a KFT-vel, a HBB!!!!!-vel, az Első Emelettel. Sikeres klubjuk volt az Almási Téri SzIK-ban. 1986-ban a Pop-Meccs gálán "Az év Felfedezettjei" lettek.
Innentől jöttek a gondok az együttes szemszögéből, az egyének oldaláról pedig a teljes siker......
A tehetséges zenekarból ezután sorra csábították el a tagokat:
Popper Péter a Stephez, Boros Péter a Beathovenbe, Boros Csaba a Republicba!!!! igazolt....
Milyen szép történet.....
Szatai Gáborról és Dávid Zoltánról nincs hír.......... -
#430 Melyik zenekarban énekelt? -
#429 Gombócnak volt Magyaroszágon kiadott szóló lemeze?
-
#428 Kérdés:
Melyik volt az első hazai punksajtótermék? -
#427 Gloria Jones -
#426 Csak fokozatosan, lépésről lépésre.... -
#425 Miért nem mindjárt bőrszerkót is!? -
#424 Jaj már...
Adjak ostort? -
#423 Benéztem!
Szabó Gáborral találkoztam.
Mondom én hogy hüle vagyok ehhez a témához. -
#422 Valami nem stimmel.
Ez volt a kérdésben szereplő, 1980-as dala - "Soviet Jewellery"
Két kiadott albuma ismert:
B. B. Gabor (1980)
Girls of the Future (1981)
....amik nem éppen a popularitásukról híresek!!!
1990-ben öngyilkos lett...
Akkoriban mikor Ő kiment külföldre, mások is követték szép számmal.
pl.: a Molnár Gergely vezette Spion zenekar, akikről már értekeztem lejjebb... -
#421 Milyen kicsi a világ... -
#420 Ezzel az urral nem reg "talalkoztam" egy forumon.
Hogy ennek mennyi lemeze van? -
#419 B.B. Gaborrol van szó, aki Hegedüs Gáborként látta mag a napvilágot... -
#418 Kérdés:
Kinek a dala volt eredetileg Soft Cell - Tainted Love cimű száma? -
#417 Ha jössz még erre....
A New Wave-vel való ismerkedésedet, minden képpen a Power Stationnal kezdeném.
Az pőrőg, nyomatékos, na és a gitár... hát az van benne, igen-igen ütös zene... -
#416 Nofene, te még élsz?Tikosögynökök mintapéldánya... -
#415 Hali!
Elképzelhető, hogy igazad van.
A "Rockzene története" szerint az első rap lemezt a Run DMC adta ki, és mindenki (az utánnuk jövök) öket próbálta utánozni. Mert elvoltak ájulva, hogy hűha nekem is ilyen kell.
Kurtis Blow, Sugarhill Gang, Grandmaster Flash ebben a műben, mint "Break-esek"nek vannak említve. Bár lehet, hogy csak valami fordíási hiba.
A mai napig nem világos mi a különbség a break és a rap között.
Ha tévedésem teljesen bizonyított, akkor elnézést kérek mindenkitől.
Mondjuk a téma (rap) nem szerepel a repertoáromon...Csak adta magát a kérdés, és én a fent említett kiadványra hivatkozva tettem fől...
-
#414 "Csak az érdekelt, kik a mai new wave előadók és mi számít ma a new wave-nek."
Attól tartok "A" New Wave ma már nem létezik....
A műfaj 1985-90 között folyamatos átalakuláson ment át, sajnos nem túl jó irányba.
Ezért irtam azt, hogy a valódi New Wave zenekarok mai kiadású albumai is érdekelnek...
-
#413 naon nagy zenék..
a run dmc és az aerosmith közös produkciója pl. a mai napig is nagy kedvencem..
gondolom teljesen felesleges is leírni melyik zene is ez -
#412 Szevasztok Tagok !
Szeva' Tyia!
Ezt a mondatodat én nem is hiszem el !
Nem szívesen javítalak ki, de mivel itt tárgyi tévedés forog fenn, kénytelen vagyok rá! A szívem egyik csücske az amerikai "oldschool", ezért írom a javítást.
Már a 70-es évek végén megjelent jónéhány rap-lemez, amit akkoriban a kutya sem jegyzett. Az igazán nagyok, az oldschool klasszikusai a 80-as évek elején kezdték kiadni a lemezeiket:
Kurtis Blow - Kurtis Blow 1979/1980
Sugarhill - Sugarhill Gang 1980 február 7.
Grandmaster Flash and the Fourius five - The Message 1982
Majd ezek után, 1983-ban jelent meg a Run DMC első kislemeze, az "It's like that", amit 1984-ben követett az első album a Run-D.M.C.!
Ezek a tények.
-
upet #411 Igen, csak elsősorban a new wave-vel azonosítottalak.
Stílus, műfaj, korfüggetlen vagyok. (gitár azért szóljon benne:) És még is csak off-olni tudnék itt is.
Legyen pörgős v. nyomatékos vagy mindkettő.
B-52's 89,92,08-as albumairól van jópár számom ám nem tudok róluk semmit és bizony nem is nagyon érdekel, néha a last-on megnézem kik-mik akit épp hallgatok ill. a similar artist funkciót. (pl: szeretem a somlóit és nem érdekel mi van benne és hogy hogyan készítik)
Csak az érdekelt, kik a mai new wave előadók és mi számít ma a new wave-nek.
A témához sajnos nem tudok hozzászólni, a b52-vel amint írtam is kimerült az idevágó zenei anyagom.
üdv.
-
#410 Tisztelt Vágó Úr!
Amennyiben van rá némi esély, vagy csak egy pici lehetőség, akkor Én ezt a kérdést átugranám. Szeretném kérni a következő 1000Ft-os kérdést.
Köszönöm! -
#409 Értem. -
#408 Kérdés:
Ki az a magyar származásu canadai zenész aki 1980-ban egy bizonyos "szovjet ékszerről" (bilincs) énekelt?...
Sajnos 1990-ben meghalt. -
#407 Na azért annyira nem gyászos a helyzet.
Már megszoktam.
Csak éppen az időérzékemet vesztettem el teljesen. -
#406 részvétem.... -
#405 Pedig még a helyesírás ellenőrző is sikított.
De hát ez tényleg nem az én napom.
Főleg hogy még ma megyek dolgozni is.