3763
QE8VX0tvAwMBUFhJRQVR
  • szomferi
    ez igen, egy szerepért szépen összekapták magukat :D
  • Susarc
    nemtudom....nekem valahogy a szeme meg az orra....mintha az lett volna a terv,hogy direkt egybemossák a 2 arcot....,de akkor lehet csak nagyon megilletődtem:P
  • Szolnokboy1
    nem, ez Liam, Andy a stáblista végén volt.
  • Susarc
    több csaja lesz a nyárra mostantól azt hótziher!:D
  • Susarc
    na most lehet nagyon hülye vagyok,de senki nem vette észre a végén Spartacus arcát??? SZERINTEM! /és esküdök rá,hogy úgy láttam!/ belemontirozták ANDY arcát LYam arcára! vagy csak látomásom volt?:P

ui: BEST SOROZAT EVER! én is Gannicust szerettem volna ha túlélni...sőt én beletettem volna egy terhes nőt is! Vagy Gani csaját vagy Spartacus csaját vagy Crixus csaját simán kihoztam volna a végére ,hogy terhes....az őgy olyan szép lett volna! AZ,hogy a 2 buzerátor "ellovaoglt" a naplementébe azért pedig a kurva anyjukat a készitőknek! egyébbiránt perfect volt minden! Ha túlélik a kedvenceink ha nem!

• Szolnokboy1
    aztakurva!!!

• szomferi
    hát ha ilyen nyelveken szólalnak meg a szereplők...
  • ForzaInter
    így van, ilyen stílusú sorozat nincs még egy, pótolhatatlan.

talán ha a ceasar spin-off-ból lesz valami az pótolhatná valamennyire, mert mégis valamilyen szinten a sorozat folytatódna.

nekem amúgy marhára tetszett a sorozatzáró, nem vagyok az az elérzékenyülős fajta de itt pár jelenetnél bizony elérzékenyültem. nagyon ütött az egész rész, szerintem jól lezárták.. a végén meg andy, ohhh bazmeg.. kb ennyi jutott eszembe.

rip spartacus
  • G_ArchAngel #3515
    Azert a Tudors sem rossz es The Pillars of the Earth. Az elobbi kardozos baszos, az utobbi kardozos.
  • Sir Quno Jedi
    Kardos-baszós sorozatban ez vitte a pálmát, pótolhatatlan!
  • G_ArchAngel #3513
    amit meg ajanlok, ha nem lattad, akkor Justified
  • Sir Quno Jedi
    hát most én is belevágok az új danincsis démonosba
  • G_ArchAngel #3511
    latin, kelta, german es hasonlo eredeti nyelveken?
  • szomferi
    nekem is épp múltkor jutott eszembe, hogy belenézzek egy részbe, hogy milyen lett Gannicus hangja, így lekaptam egy sample-t izibe... hát juj :D

aki nézte a Vészhelyzetet, Kovac szinkronhangját kapta, annyira nem passzol hozzá :D
  • cylonflatus
    Én is úgy néztem, még "melegen", amikor először a műsoron volt, sőt folyamatosan eredeti nyelven néztem az eleje óta mind a 3+1 évadot. Csak gondoltam bepróbálom szinkronnal az újrázást. Persze csak ha nem annyira szörnyű...
  • stargatelost
    Szinkronnal SEMMIT. Még azt se amit először úgy láttál, mert eredetin úgyis jobb lesz (meg legalább más :D).
    Amúgy briteknél indult nemrég a Plebs, mint korabeli sorozat, de ez szitkom, és a vélemények alapján nem is túl erős. De akit érdekel a kor, egy próbát megérhet :)
  • szomferi
    én a legelső Spartacus évadot láttam csak magyarul, utána nem tudtam kivárni a Gods of the Arena szinkronját, így nekiültem felirattal, melegen ajánlom eredeti nyelven!
  • cylonflatus
    Én szerintem nekiülök ismét a Rómának, jó rég láttam már és kurva jó sorozat volt. De az is eszembe jutott, hogy újranézem a Gods of the Arenat Gannicus tiszteletére. Valaki látta szinkronosan? Ha nem nagyon szörnyű megnézem szinkronosan. A Rómánál nem zavar, mert azt először is szinkronnal néztem.
  • Jim Morrison
  • Punker
    Vikings elég jó.
  • Dynamic
    Ne nevettess már, szerinted nem voltak képben a történelmi "tényekkel"? Biztos vagyok benne, hogy 100-szor jobban képben voltak, mint mondjuk te. Miért nem lehet felfogni, hogy ez egy történelmi alapokon nyugvó fikciós sorozat volt (ez már a S01E01-nél kiderült), akár csak a 300.
  • Sir Quno Jedi
    szörnyűséges érzés rómaitlanul maradni, de még rabszolgák se, semmi... ez sorozat már hozzánk nőtt pedig...
  • tigeroo

amúgy teljesen igazad van, de sztem a készítők azértis döntöttek így, mert az élet igazságtalan. pont.

(amúgy valóban nagyon aktív jellemfejlődése volt, ugye onemajosz miatt maradt velük, de később már szerintem ez a közösség és spartacusék lettek neki az új kötődés az evilágba bár nemtudta volna beismerni magának. de így van, ő csak sodródott az eseményekkel, nem akart több lenni mint ami.
  • cylonflatus
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Korábban nagyon drukkoltam annak, hogy Gannicus túlélje valahogy. Azonban most, hogy vége azt mondom jó volt ez így, sőt, a sors amire jutott mondhatni elkerülhetetlen volt. Gannicus hosszú utat járt be, személyisége komoly fejlődésen ment keresztül - keresztre feszítés ennek a változásnak a betetőzése, keretbe foglalja azt. Ő már nem az a Gannicus akit az elején megismertünk. A beleszarós korabeli celeb, akit nem nagyon érdekel semmi, csak a pia és a pina mostanra egy lojális, nagylelkű, önfeláldozó etc. ember lett és ezt mindenki látja, egyedül ő nem (vagy csak nem akarja látni). Ahogy mondja is az elején, hogy ő nem egy keresztre feszített mártír, aki feláldozza magát másokért. A keresztre feszítés rombolta le ezt a tagadást, ez kellett ahhoz hogy önmaga előtt is az legyen aki, teljessé téve magát az embert. A keresztre feszítés volt az utolsó ecsetvonás a Gannicus nevű festményen, a mű ezzel elkészült. És nekem tetszik...
  • G_ArchAngel #3499
    Gannicus nem a vegso csataban esett el, hanem korabban, ha jol emlekszem akkor a menekuloket segitettek, mikor szembeszalltak a legiokkal, hogy idot nyerjenek. Keresztre a becslesek szerint 6000 rabszolgat feszitettek, ez a toredeke volt a felkeloknek.
  • kaposi1
    Jól összefoglaltad.
  • Janika114
    De így is képtelenek voltak máshogy legyőzni, csak úgy tudták h túlerővel körbe vették. Szerintem ez a drámaiság kellett az ő halálához.

• szucsy89
    De akkor meg a kereszten nem lett volna főszereplő, az meg történelmi tény, hogy a végén minden rabszolgát keresztre feszítettek, az előző pár posztodban épp ezt a történelmi hűséget kifogásoltad.

Sajnos én úgy érzem, ezt a sorozatot a készítők AKÁRHOGY befejezhették volna, a népnek nem lett volna tökéletes. Ha túléli Spartacus az a baj, ha meghal az a baj, ha nem csatában hal meg az a baj, a szégyentelenül hátba szúrják és úgy hal meg az a baj, szóval nagy elvárásoknak kellett megfelelniük, de szerintem összességében jól lezárták. Ez egy ilyen sorozat, tudtuk, hogy nem happy end a vége, de pont emiatt lett különleges.
  • G_ArchAngel #3495
    Gannicus halala ugy lett volna szep, ha a pajzsfalak kozott vegzi be, ezzel is mutattak volna, hogy mashogy keptelen lettek volna megolni ot, csak tobbszoros tulerovel, pajzsok mogott.
  • kaposi1
    Szerintem is jó lett a vége. Nagyon kár hogy vége,hiányozni fog nagyon.
  • Janika114
    Én nem tudom mit vártatok hogy ennyire panaszkodtok, szerintem jó lett a finálé
    az h Crassus és Ceaser ilyen nagy harcosnak lett beállítva nekem se tetszett, de végül nem ők győzték le egyedül se Gannicust se Spartacust, valahogy valójában is meghaltak. Azt vártátok h majd győznek és vígan élnek tovább? És sztem a Gannicus szál is jó lett így, nekem is ő volt kedvencem de valahogy csalódás lett volna ha az van amit mindenki vár és tovább él, kellett ez a drámaiság szerintem, ahogy ő is eljutott addig a pontig hogy magáénak érezze az ügyet, és meg halljon mások szabadságáért és a végén hogy megjelent neki Doctore, így nyert az ő lelke is végső nyugalmat én így vélem.

• PetruZ
    Az utolsó évaddal még el vagyok maradva, de addig is: vér, csöcs és fekete zászlók jövőre!

• RatBaG #3491
    én is nagyon sajnálom gannicust, de érthető ez a befejezés is. kellett egy kis plusz dráma, hiszen ő szabad ember volt.
  • Jim Morrison
    Nekem is elég vegyes érzéseim támadtak a befejezéssel kapcsolatban, aludtam rá egyet, hadd érlelődjön.
    Legfájóbb pont nekem is
    Gannicus volt, szerintem ő volt az (egyik) legjobb szereplő.

Nem is történt sok minden igazából, bár örültem neki, hogy bevetnek még pár cselt Spartacusék. Azt hittem ennél is jobban összedobják a végét, csata és vége :D Nem tudom hogy lehetett volna jobban lezárni, úgyhogy azt mondom egész jó lezárása volt a sorozatnak.
    Ezentúl hiányérzetem lesz minden évben a sorozatokat tekintve :)
  • szucsy89
    *Gannicus
  • szucsy89
    Hú, gyerekek, ez nagyon jó kis sorozat így a végét is megnézve, hiányérzetem lesz ezután...

Először kicsit furcsa volt, hogy így halt meg Spartacus, de utólag belegondolva jobb is, hogy nem rómaiak ölték meg, hanem "nyugodtan" el tudták temetni a többiek. Giannicust én is sajnáltam, helyette Agronnak és a barátjának kellett volna meghalnia, de talán így még drámaibb lett a vége. A végén Andy nagy volt.

Ja, egyébként továbbra is tartom, hogy az első évad volt a legjobb, az mindent vitt Batiatusékkal, a többi évadban is voltak kiemelkedő szereplők (Giannicus, Caesar) de az első színvonalát talán csak az előzménysorozat tudta tartani számomra.

Ettől eltekintve a sorozat így összességében nálam 10/10, az biztos hogy nem most néztem utoljára, talán majd ha kijön egy gyűjtői kiadás megveszem, és még sokszor újranézem. :)

Pár éve még az új topikok között pillantottam meg a Spartacus nevet, akkor még egy "300 képi világú és stílusú" sorozatként harangozták be, gondoltam adok neki egy esélyt, hát nem bántam meg. :))
  • RatBaG #3487
    számomra volt egy fura pillanat a végén. mikor az utolsó jelenetben a hegyen feküdt a sérült spartacus, akkor volt egy andy whitfieldes "deja vu" érzésem. korábban sose, most éreztem először úgy, hogy a tekintete, az alakítása tisztára andys, hozza a szintet.
  • bcrics
    Érdekesnek tűnik a Sorozat, de egyelőre még emésztés alatt a Spartacus.
  • G_ArchAngel #3485
    Elkezdték a Da Vinci's Demons-t. Nekem tetszik.
  • bcrics
    Hát dettó.
    Közeljövőben hasonló sorozat nem lesz az biztos.