Spartacus: TV Series

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

amit meg ajanlok, ha nem lattad, akkor Justified

http://gaborszantai.co.uk/

Sir Quno Jedi
hát most én is belevágok az új danincsis démonosba

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

latin, kelta, german es hasonlo eredeti nyelveken?<#zavart1>

szomferi
nekem is épp múltkor jutott eszembe, hogy belenézzek egy részbe, hogy milyen lett Gannicus hangja, így lekaptam egy sample-t izibe... hát juj 😄

aki nézte a Vészhelyzetet, Kovac szinkronhangját kapta, annyira nem passzol hozzá 😄

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

cylonflatus
Én is úgy néztem, még "melegen", amikor elõször a mûsoron volt, sõt folyamatosan eredeti nyelven néztem az eleje óta mind a 3+1 évadot. Csak gondoltam bepróbálom szinkronnal az újrázást. Persze csak ha nem annyira szörnyû...

Amikor eljő a Fehér Farkas tele, ne egyél a sárga hóból!

stargatelost
Szinkronnal SEMMIT. Még azt se amit elõször úgy láttál, mert eredetin úgyis jobb lesz (meg legalább más 😄).
Amúgy briteknél indult nemrég a Plebs, mint korabeli sorozat, de ez szitkom, és a vélemények alapján nem is túl erõs. De akit érdekel a kor, egy próbát megérhet 😊

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

szomferi
én a legelsõ Spartacus évadot láttam csak magyarul, utána nem tudtam kivárni a Gods of the Arena szinkronját, így nekiültem felirattal, melegen ajánlom eredeti nyelven!

AsRock Z77M|Intel Core i7-3770|Thermalright Macho 120|KINGSTON 8GB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT|EVGA GeForce GTX 760 SC w/ EVGA ACX Cooling|ThermalTake TR2 470W|CoolerMaster RC 690|Samsung 840 120GB

cylonflatus
Én szerintem nekiülök ismét a Rómának, jó rég láttam már és kurva jó sorozat volt. De az is eszembe jutott, hogy újranézem a Gods of the Arenat Gannicus tiszteletére. Valaki látta szinkronosan? Ha nem nagyon szörnyû megnézem szinkronosan. A Rómánál nem zavar, mert azt elõször is szinkronnal néztem.

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Punker
Vikings elég jó.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Dynamic
Ne nevettess már, szerinted nem voltak képben a történelmi "tényekkel"? Biztos vagyok benne, hogy 100-szor jobban képben voltak, mint mondjuk te. Miért nem lehet felfogni, hogy ez egy történelmi alapokon nyugvó fikciós sorozat volt (ez már a S01E01-nél kiderült), akár csak a 300.
Sir Quno Jedi
szörnyûséges érzés rómaitlanul maradni, de még rabszolgák se, semmi... ez sorozat már hozzánk nõtt pedig...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tigeroo

amúgy teljesen igazad van, de sztem a készítõk azértis döntöttek így, mert az élet igazságtalan. pont.

(amúgy valóban nagyon aktív jellemfejlõdése volt, ugye onemajosz miatt maradt velük, de késõbb már szerintem ez a közösség és spartacusék lettek neki az új kötõdés az evilágba bár nemtudta volna beismerni magának. de így van, õ csak sodródott az eseményekkel, nem akart több lenni mint ami.
cylonflatus
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Korábban nagyon drukkoltam annak, hogy Gannicus túlélje valahogy. Azonban most, hogy vége azt mondom jó volt ez így, sõt, a sors amire jutott mondhatni elkerülhetetlen volt. Gannicus hosszú utat járt be, személyisége komoly fejlõdésen ment keresztül - keresztre feszítés ennek a változásnak a betetõzése, keretbe foglalja azt. Õ már nem az a Gannicus akit az elején megismertünk. A beleszarós korabeli celeb, akit nem nagyon érdekel semmi, csak a pia és a pina mostanra egy lojális, nagylelkû, önfeláldozó etc. ember lett és ezt mindenki látja, egyedül õ nem (vagy csak nem akarja látni). Ahogy mondja is az elején, hogy õ nem egy keresztre feszített mártír, aki feláldozza magát másokért. A keresztre feszítés rombolta le ezt a tagadást, ez kellett ahhoz hogy önmaga elõtt is az legyen aki, teljessé téve magát az embert. A keresztre feszítés volt az utolsó ecsetvonás a Gannicus nevû festményen, a mû ezzel elkészült. És nekem tetszik...

Gannicus nem a vegso csataban esett el, hanem korabban, ha jol emlekszem akkor a menekuloket segitettek, mikor szembeszalltak a legiokkal, hogy idot nyerjenek. Keresztre a becslesek szerint 6000 rabszolgat feszitettek, ez a toredeke volt a felkeloknek.

kaposi1
<#eljen>Jól összefoglaltad.

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

De így is képtelenek voltak máshogy legyõzni, csak úgy tudták h túlerõvel körbe vették. Szerintem ez a drámaiság kellett az õ halálához.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

szucsy89
De akkor meg a kereszten nem lett volna fõszereplõ, az meg történelmi tény, hogy a végén minden rabszolgát keresztre feszítettek, az elõzõ pár posztodban épp ezt a történelmi hûséget kifogásoltad.

Sajnos én úgy érzem, ezt a sorozatot a készítõk AKÁRHOGY befejezhették volna, a népnek nem lett volna tökéletes. Ha túléli Spartacus az a baj, ha meghal az a baj, ha nem csatában hal meg az a baj, a szégyentelenül hátba szúrják és úgy hal meg az a baj, szóval nagy elvárásoknak kellett megfelelniük, de szerintem összességében jól lezárták. Ez egy ilyen sorozat, tudtuk, hogy nem happy end a vége, de pont emiatt lett különleges.
Gannicus halala ugy lett volna szep, ha a pajzsfalak kozott vegzi be, ezzel is mutattak volna, hogy mashogy keptelen lettek volna megolni ot, csak tobbszoros tulerovel, pajzsok mogott.

kaposi1
Szerintem is jó lett a vége. Nagyon kár hogy vége,hiányozni fog nagyon.<#szomoru1>

Napjaink Italo zenéi a 80-as évek stílusában (:

Én nem tudom mit vártatok hogy ennyire panaszkodtok, szerintem jó lett a finálé
az h Crassus és Ceaser ilyen nagy harcosnak lett beállítva nekem se tetszett, de végül nem õk gyõzték le egyedül se Gannicust se Spartacust, valahogy valójában is meghaltak. Azt vártátok h majd gyõznek és vígan élnek tovább? És sztem a Gannicus szál is jó lett így, nekem is õ volt kedvencem de valahogy csalódás lett volna ha az van amit mindenki vár és tovább él, kellett ez a drámaiság szerintem, ahogy õ is eljutott addig a pontig hogy magáénak érezze az ügyet, és meg halljon mások szabadságáért és a végén hogy megjelent neki Doctore, így nyert az õ lelke is végsõ nyugalmat én így vélem.

"A legjobb dolog mindig a gyerekkor, amikor a kibaszott eső is még meleg volt"

PetruZ
Az utolsó évaddal még el vagyok maradva, de addig is: vér, csöcs és fekete zászlók jövõre!

RatBaG
én is nagyon sajnálom gannicust, de érthetõ ez a befejezés is. kellett egy kis plusz dráma, hiszen õ szabad ember volt.

Per Aspera Ad Inferi.

Jim Morrison
Nekem is elég vegyes érzéseim támadtak a befejezéssel kapcsolatban, aludtam rá egyet, hadd érlelõdjön.
Legfájóbb pont nekem is
Gannicus volt, szerintem õ volt az (egyik) legjobb szereplõ.

Nem is történt sok minden igazából, bár örültem neki, hogy bevetnek még pár cselt Spartacusék. Azt hittem ennél is jobban összedobják a végét, csata és vége 😄 Nem tudom hogy lehetett volna jobban lezárni, úgyhogy azt mondom egész jó lezárása volt a sorozatnak.
Ezentúl hiányérzetem lesz minden évben a sorozatokat tekintve 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

szucsy89
*Gannicus
szucsy89
Hú, gyerekek, ez nagyon jó kis sorozat így a végét is megnézve, hiányérzetem lesz ezután...

Elõször kicsit furcsa volt, hogy így halt meg Spartacus, de utólag belegondolva jobb is, hogy nem rómaiak ölték meg, hanem "nyugodtan" el tudták temetni a többiek. Giannicust én is sajnáltam, helyette Agronnak és a barátjának kellett volna meghalnia, de talán így még drámaibb lett a vége. A végén Andy nagy volt.

Ja, egyébként továbbra is tartom, hogy az elsõ évad volt a legjobb, az mindent vitt Batiatusékkal, a többi évadban is voltak kiemelkedõ szereplõk (Giannicus, Caesar) de az elsõ színvonalát talán csak az elõzménysorozat tudta tartani számomra.

Ettõl eltekintve a sorozat így összességében nálam 10/10, az biztos hogy nem most néztem utoljára, talán majd ha kijön egy gyûjtõi kiadás megveszem, és még sokszor újranézem. 😊

Pár éve még az új topikok között pillantottam meg a Spartacus nevet, akkor még egy "300 képi világú és stílusú" sorozatként harangozták be, gondoltam adok neki egy esélyt, hát nem bántam meg. 😊)
RatBaG
számomra volt egy fura pillanat a végén. mikor az utolsó jelenetben a hegyen feküdt a sérült spartacus, akkor volt egy andy whitfieldes "deja vu" érzésem. korábban sose, most éreztem elõször úgy, hogy a tekintete, az alakítása tisztára andys, hozza a szintet.

Per Aspera Ad Inferi.

Érdekesnek tûnik a Sorozat, de egyelõre még emésztés alatt a Spartacus.

Elkezdték a Da Vinci's Demons-t. Nekem tetszik.

Hát dettó.
Közeljövõben hasonló sorozat nem lesz az biztos.

killecske
Mi volt benne a jó?

stargatelost
Én azért megkönnyeztem Spartacust. Gannicusért viszont tényleg a kurvaanyjukat a készítõknek, meg a két melegért is. Agronak már a nyolcadik rész vége óta halottnak kéne lennie.
A végén Andy... <#rinya>

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

TDC Geronimo
Nem tudom mi a bajod, de nagyon jó záró rész volt és már most hiányzik a sorozat...

Xbox Live : xX I Gero I Xx PSN : HU : oO_Gero_Oo Nintendo ID : xX_Gero_Xx

killecske
Szánalmas h mit tettek ezzel a sorozattal a végére!

DaemoonHunter
Elég nagy a baj, ha valaki a záró részek felé kezd el ilyeneken lovagolni. Ennek a sorozatnak mindig is az volt a lényege - és ezért is szerettem igazán - mert olyan dolgokat léptek meg amik, ha nem is történelem hûek, de a képernyõ elé szegeznek, kiszámíthatóságban kiszámíthatatlanság.

Norbi1990
Most találtam 😄
Spartacus a másvilágon:

Nem tudom volt-e már, nem rég követem a topikot. Ha volt akkor sry.
Jim Morrison
"A nyersfordítás elkészült, az idõzítés és javítás folyamatban!" - hátha vár rá valaki 😊

Én azt sem értem, hogy Ceasarból, Crassusból miért csináltak B kategóriás akcióhõst. Mégis ki a fene gondolja azt, hogy a légió vezetõi az elsõ vonalban harcoltak. Sokszor magaslaton sem látták át a csatát, mert egyszerûen akkora volt a felvert por. És kénytelenek voltak a hírnökötök üzeneteire támaszkodva taktikai döntést hozni. De itt beépülnek kémként, a frontvonalban harcolnak, stb..
Én még nem láttam a zárórészt, de túl sok reményem nincs.

Nagyon sokszor senki nem úgy hal meg, ahogy megérdemelné. Varro, Oenomaus, Barca, Mira stb stb sem azt a véget érdemelte volna. Nekem (többek között) ezért tetszett ez a sorozat, mert a fontosabb szereplõket úgy ölték meg, ahogy a való világ szeszélyei tették volna. Nekem tetszett a lezárás.
Jajj ne.

8 éves vagy?
Történelemórán már a tanár elspoilerezte a végét általános iskolában. Persze, ha odáig eljutottál.

Kinn a Sparti ucscsó része, elég durvára sikeredett azok szerint, akik nem bírták befogni a pofájukat és leírták a végét, és szegény én meg elolvastam

Gannicus máshol esett el. Soha nem feszítették meg. A legidegesítõbb Caesar volt, köze nincs a történelmi személyhez.

Egyetértek... 😞

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Rohadjanak le a készítõk!! Ekkora tré véget csinálni....
Gannicust keresztre feszítik a két buzi meg vígan elsétál?!? Basszák meg!!! Nem kicsit vagyok ideges. Gannicusnak kellet volna elmennie a hegyekbe a nõjével. Õ volt a legpozítívabb szereplõ és az egyettlen, aki kivívta a szabadságát. Nyomta a nagy szövegete a végén, hogy nem õ mentette meg a csajt, hanem a csaj õt... mitõl?? Ugyan úgy végezte mintha ott se lett volna a csaj soha. Ennek akkor lett volna értelme, ha a csajjal megy el mondván, hogy már van életcélja. Az írók is ilyen buzik lehettek, hogy csak azok élték túl... grrrrr

- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...

Borzasztóan szar lett, senki nem vette a fáradtságot, hogy legalább az eddig megismert tényeknek utánajárjon?
Értem én, hogy nem volt hû a sorozat a tényekhez, de akkor is...
1. és 0. évad zseniális volt, utána lejtõ:/

Csacsi
Hát nekem az elõzõ rész jóval nagyobbat ütött mint a finálé.

Nem tetszett ami Gannicussal történt. Sokkal szebb véget érdemelt volna 😞

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

a.carkey
Cool

A medve nem játék.