42866
-
italove #20156 Fóbiám nincs, különben nem pakolnék ki zenéket ide. Ez azonban majdnem minden hozzászólásból le jön néhány embernél. De amíg látom, hogy sokan letöltik a kipakolt zenéim, addig annyira azért nem zavar ez a réteg. Igaz, ha valami olyat írnak, már csak zsigerből beszólok
.
Egyik kedvencem a lemezborító képek posztolása. Ez kb. olyan, mint a hűtőmágnes ajándékozása (itt voltam, de ha te megszakadsz, akkor sem fogsz tudni eljutni ide
). A zenét persze nem teszi ki, mert akkor esetleg más is letölthetné. Igaz, szigorúan jogvédelmi okok miatt!
Oké, magyarok vagyunk és "gyűjtők"...
De, hogy zenéljünk is, imádom ezt a nótát. Asszem török illetőségű az elkövetője:
Huso K. - Mr Fusion
-
"Nagyon bosszant az a lenézés és sznobság, ami a lossless, illetve bakelit tulajdonosoktól árad permanensen. "
Azért remélem nincs "lossless & bakelit tulaj" fóbiád.
Nekem is van vinyl lemez mániám, lossless file-okat is gyűjtögetek, de semmi lenézésem nincs, se permanensen, se ideiglenesen...
Nem vetem meg az mp3-at, sőt magam is használom, bár a telefonra tehetnék flacot is, de nem érzem szükségesnek, teljesen jó mp3-at hallgatni futás vagy bringázás közben.
Egyszerűen csak szeretem a "vinyl-érzést", szeretek nyugodtan és lassan élni és élvezni a pillanatokat. Nem rohanok sehova és teszek róla, hogy legyen időm feltenni a lemezt és rendesen átélni az élményt. A különbség az, hogy nem csak a fülbe belőtt zene van, hanem kellemes zenehallgatás, ami a fülön kívül a leket is megrezegteti és mellette kellemes látványt is nyújt. Ha össze akarnám hasonlítani a két tevékenységet, akkor a szeretkezés és a kézimunka közti differencia jöhet szóba. Ki mire szán időt. Magam részéről jobban szeretem az előbbit. -
zoranpityu67 #20154 
Hamarosan jövünk!
-
Én tőlem biztos nem kapsz :) Pláne, hogy hobbiként 4 db gyönyörű, gyári állapotú HS 280-as hangfalam is van, amit gyakorlatilag én újítottam fel, évekig vadásztam hibátlan hangszórókra, minden eredeti (kék közép, bolgár mélyek stb.), gyári hangváltó, egyedül a belső szigetelés, és az átkábelezés amit változtattam. -
Lincs!
Nyertem???? :)) -
italofan95 #20151 Videoton EA6383 S erősítő (+ a hozzá való hangfalak)
Akai CS-F210 magnódeck
Sony PS-LX231 lemezjátszó (tuningolt)
Creative SB Live! 5.1 hangkároly
100%-ig elégedett vagyok bakelit és lossless ügyileg is (az mp3 is egész jó, persze nem a 128-as), ha sok a bass, lejjebb veszem, ha kevés, feltolom, ugyanígy a magasakkal. Ennyi a történet. Várom a lincselést. -
Szinte éreztem, hogy Apple-s vagy
-
italove #20149 Érthető és el is fogadható, amit írtál, de ez kb 100-ból jó, ha egy embernél van így. Nálam nem és nem is fogok változtatni, mert így kényelmes, ahogy van és minőségben nem kell túl nagy árat fizetnem (ha egyáltalán kell, amit alant már kibeszéltünk, hangerő, remastering stb.). Minden zene egy gépen, illetve a felhőben figyel.
Igen, sarkítottam, de azt hiszem érthető, mit akartam írni. Nagyon bosszant az a lenézés és sznobság, ami a lossless, illetve bakelit tulajdonosoktól árad permanensen.
Rengeteg zene, remix magán stúdióban készül, önszórakoztatásból. Milyen kiadóról beszélünk ebben az esetben? Ha levelezel velük elküldhetik esetleg a wav-ot, ennyi, de mivel n+1 emberről van szó én ennek sem látom értelmét. Több idő marad a zenehallgatásra, mert végső soron ez a cél. -
"Kinek van manapság erre ideje?"
Aki szakít rá, mert fontos neki. Pl. nekem van. -
Ha csak disco zenét hallgatsz akkor ez a legjobb. Sajnos én mindenevő vagyok és próbálok egy olyan utat, megoldást találni amivel élvezhetően szól a Diana Krall, Vangelis, Alice Cooper és David Guetta is :) - nos ez a nagyon nehéz.... :( -
Ez azért eléggé sarkított - gondolom szándékosan így akartad. Én hamarabb felrakok egy lemezt mint hogy beindítsak egy mp3-at (najó FLAC-ot). Hogy kinek mire van ideje az teljesen egyéni dolog, nekem erre van időm, ezt élvezem (a röcsögést nem de gondolom ez is csak sarkítás volt). Más bélyeget gyűjt, vagy Mónika showt néz, esetleg valami hülye sorozatot - én azt nem értem arra hogy van ideje valakinek mégis milliónyian nézik. Biztos van olyan dolog is amit te csinálsz mi meg néhányan pislognánk, hogy ekkora baromságra ugyan mi értelme elbaszni az időt? :D Azért nekem is van NAS-om, de azon csak FLAC-ok vannak, szerencsére konvertálni nem kell mert ipad, iphone megeszi a FLAC-ot kitünően, a kocsiban is iphone dock van. A zene gyűjtés is másik kérdés - biztos sok csak mp3-ban elérhető (mondjuk ez a kiadó full igénytelensége akkor), amiket én gyűjtök azok vinylen elérhetőek. Mondjuk köztudomású, hogy én nagyon kevés maxit veszek, inkább a nagylemezek érdekelnek. -
italove #20145 Ha hangfalat és erőlködőt vásárolnék, nagy ívben tennék azok véleményére akik jazz-t, komolyzenét, vagy bármilyen más viccet hallgatnak és ezekhez mérik be, mi a tökéletes. Csak olyan emberek véleménye érdekelne, akiknek kifejezetten diszkóra kihegyezett rendszerekben van tapasztalatuk. Erről meg ez a véleményem.
Ja és ha valaki 2 azonos rendszert tekintve egyiknél aranyozott, másiknál sima csatikat használva meghallja a különbséget, az elmehet betmennek!
-
italove #20144 A magam részéről 100%-osan mp3 hívő vagyok. Eléggé le is néznek emiatt, de kurvára nem érdekel néhány, magát okosnak tartó ember véleménye. Fekete-fehér filmbe illő, "életérzős" jelenet, mikor a 60 éves bácsika félóráig válogat a bakelitek között, előveszi, megtörölgeti, beüzemeli a lemezjátszót, majd leül a kényelmes fotelbe és átadja magát a recsegő élvezeteknek. Kinek van manapság erre ideje? A CD gyakorlatilag uez a kategória. Gyűjteni esetleg jó lehet ezeket (a bélyeget is jó gyűjteni), de hallgatni vagy keresgetni köztük??? Jó, akkor flac, ape és társai, az is tökéletes! Az lenne, de még a sz.gép is körülményesen kezeli ezeket a formátumokat. Ha pedig vinni akarjuk valahová, mp3 player, pendrive az autóba, telefon stb., akkor konvertálgatni kell. És nem szól annyival jobban (uram bocsá', ha egyáltalán hallania különbséget), hogy megérje ezt az időráfordítást. Ja és még valami, a manapság megjelenő zenékből 5/4 csak mp3-ban elérhető. Horribilis idő és/vagy pénz ráfordítással talán néhányuk lúzleszben is beszerezhető, de kurvára nem éri meg szaladgálni utánuk, úgy gondolom. -
Szerintem vannak a JBL-nek kellemes hangú sorozatai, és erősítőből pedig kedvelem a Yamaha-t, igaz hangfalat nem vennék tőlük. De már lentebb leírtam, hogy mit, és miért... :) Az mp3 különben érdekes jószág, pont az audiofil barátaimmal játszottam régen vaktesztet, magyarán nem tudták mikor szól az eredeti wav, és mikor az mp3. Elektronikus zenében estek-keltek, sorozatban előfordult, hogy az mp3-at vélték jobbnak a saját rendszerükön hallgatva, igaz itt olyan dalokról volt szó, amiket nem ismertek. A saját felvételeikkel viszont más volt a helyzet, ott 90%-ban felismerték melyik az mp3. Szóval érdekes dolgok ezek...
Utoljára szerkesztette: magicboxx, 2014.09.17. 22:21:58 -
Nem véletlenül ismételgetem magam, hogy "szerintem", ezzel jelzem, hogy saját szubjektív véleményem. A lentebb említett sorozatoknak csodálatos hangja van, de szerintem vannak olyan zenei műfajok, és itt konkrétan az elektronikus dance minden ágára gondolok, és a pop zene nagy részére, amelyek jobban szólnak egy kevésbé precíz, de melegebb hangú rendszeren.
Kevésbé fárasztó hallgatni, hiszem nem biztos, hogy jó, hogy mindig az apró részletekre figyelünk, hanem csak jól akarjuk érezni magunkat amikor zenét hallgatunk. Nagyon sok audiofil barátom van, magam nem tartom annak, fontosabb számomra maga a zene, mint élmény, mint a folyamatos precíziós részletek megjelenítése.
Rengeteget ülök száraz stúdiómonitorok előtt, és a munkámban audiotechnika fülest használva. Iszonyat fárasztó tud lenni. Otthon, ha hazamegyek, akkor csak zenét akarok hallgatni. Nem véletlenül választottam pld. a fórumban már leszólt de nekem kedves AKG fülest, és az otthoni rendszeremet is ez alapján állítottam össze. Egyszerűen egy meleg, igaz néha picit csaló rendszert használok, de az általam kedvelt zenékhez ez számomra sokkal kellemesebb. -
Egy hullámhosszon ,egy véleményen vagyunk!
-
Nem bántottál meg,csak nem értünk egyet,nem felvágás szándékkal írtam!
Nálam az évek során ezek a márkák különböző típusokban használat alatt voltak megelégedésemre,ezért merészeltem ajánlani!
Ahogy 'Wind' írja ezek sorozatgyártott termékek,semmi extra!
JBL hangfal és Yamaha - senkinek nem ajánlom egyik márkát sem,ha ingyen adnák is visszautasítanám!
B&W hangfal a kommersz kategóriában régebbi típusaiban (ha ezt kommersznek lehet nevezni :))) )az egyik csúcs !
Italo disco zenével is! -
Azért egy kondi csere nem a világ vége, ha te magad nem tudod elvégezni akkor is minden sarkon van egy ember aki ezt gond nélkül meg tudja csinálni. Én könnyű helyzetben vagyok - én magam ugyan nem tudok ilyesmit csinálni viszont a családban 2-3 ember is van aki pikkpakk megcsinálja nekem ha szükséges. (Eddig még nem volt szükséges - és elnézve a mai eszközök minőségét nem vagyok benne biztos, hogy egy 2-3 évvel ezelőtt gyártott cucc jobb vétel, vagy kevésbé lutri...) CD játszót én sem vennék -rég eladtam minden ilyen cuccomat. Azzal sem értek egyet, hogy 2000 utáni zenék nem (bár ezt nem tudom hol olvastad ilyet én nem láttam itt leírva - Reynaud is csak annyit mondott, hogy 2000 utáni CD a szar master miatt eléggé problémás lehet - ebben meg egyet kell, hogy értsek én pl ezért vinylezek. Elegem lett a szar CD masterekből). AZ mp3-al viszont Reynauddal értek egyet. Persze ha ritkaság és nagyon kell akkor tedd el mp3-ba, de szerintem mp3 max telefonra az utcára való, egy komolyabb rendszeren nagyon buta tud lenni. Persze megint ott tartunk, hogy ahhoz kell egy olyan rendszer amin hallatszik is ez... -
"hogy az italo/eurodiszkót B&W-vel párosítani egyenesen vicc"
Ezt nem teljesen értem miért... -
Roppant egyszerű. Szerintem egy ilyen régi erősítő megvásárlása kifejezetten lutri. Elöregedő kondiktól kezdve stb, stb. Ki fogja neked ezt javítani itthon? Javítás után szerinted ugyanúgy fog szólni? Lehet azért már normális sztereó erősítőket venni 100k körül, amelyek kategóriákkal jobbak a házimozi erősítőknél. A másik, nem hiszem hogy CD lejátszót kellene ajánlani 2014-ben, az új! zenék nagy hányada meg se jelenik már lemezen. Konkrétan kidobott pénz, szerintem. És kijelenteni, hogy mp3 nem, 2000 utáni zenék nem. Ez a tipikusan a múltban élek történet. 40 éves vagyok, de nem hiszem, hogy így kellene, vagy csak így lehet ezekhez a dolgokhoz hozzáállni. -
Elnézést, ha megbántottalak. Nem ez volt a célom! Max. némi irónia. Viszont te rengeteg embert lazán megbántasz, aki esetleg nem rendelkezik ekkora összeggel, vagy a pénzét esetleg más, számára fontosabb dologra költi. Érzésem szerint sugárzott a sznobság az egész hozzászólásból. Nagyon sokan vannak itt akik örülnek egy szépen szóló mp3-nak a gyűjteményükbe, nem 7k-s rendszeren hallgatják, de szeretik a rendszerük hangját, mert esetleg a saját izlésük és kereteik alapján állították össze. Az meg az én privát véleményem hogy az italo/eurodiszkót B&W-vel párosítani egyenesen vicc. -
"Ha viszont 2014-ben élsz, akkor felejtsd el ezt a rendszert :)"
Ezt nem teljesen értem - mi köze az évszámnak a minőséghez? (Főleg, hogy a tömegtermékek oldalán az egyre szarabb felé haladunk)?
[Csak egy példa én vettem 300+ ezer forintért marantz házimozi erősítőt (talán 2011 v. 2012-es modell most hirtelen nem ugrik be) - nem megbántva senkit de a 80EUR-ért vett PM80 keresztbe-kasul megeszi reggelire hangminőségben akármilyen évet írunk. A benne lévő DAC meg a vicc kategória. Namost ez a házimozi erősítő egyébként nagyon sok helyen tesztgyőztes lett a kategóriájában. Egyszerűen pl házimozi erősítőben millió alatt nincs élet. És sztereo erősítőben is. Egy olyan erősítő ami mondjuk 89-ben 200.000 forint volt (azaz kb megfizethetetlen) az ma is hidd el, hogy bőven jobban fog szólni mint egy zsírúj 2014-es modell mai áron 100.000 forintért. Olyan nagy csodák nem történtek erősítő fronton, csak annyi, hogy sok divat ember miatt, az előbbit ma megkapod teljesen baráti áron mert nincs értéke. Hangfalnál ugyanez a helyzet, ha már B&W akkor kb minden hifista tisztában van vele, hogy pl a DM603-as sorozatból S1-et vagy S2-t kell venni, az S3 már hiába újabb technika, zeneileg inkább házimozira való és nem kifinomult zenére. -
Elolvastam,no komment!
Nem akarlak megbántani!
Ki is lépek a témából! -
igen,nem csak hiszem, hanem hallom is, pont annyira fontos,mint hogy merröl süt be a nap, hisz a napsugarak is simán elterelik a hanghullámokat, ha elég erösek.söt ezt még mérni is lehet,mármint az arany csatlakozó végén jelenlévö pozitív hangminöségjavitó hatást, igaz még soha senki sem merte publikálni az eredményeket,
segitek picit,az ezüst jobb vezetö, csak azert az aranyat ajánlják,ami egyébként arany-nikkel ötvözet,mert nem vagy kevésbé hajlamos a korrozióra.a nikkel meg azért kell bele,mert úgy kevésbé kopik az arany.az égvilágon semmi érzékelhetö nem múlik a rendszer hangján, ha épp nem aranyozott a csatlakozó vég,hanem más típusú, hacsak nem egy rozsdás kábelen fut a jel.ha valakinél ez majd pszichésen számít,akkor ott már egy 5-10 millás rendszerröl beszélünk, és akkor bejön oda is szintén a napsütés elv,ami nagyobb problémát okoz,mint az aranygond!
-
Huh, ez lassan high-end fórum lesz ;) Ha nagyon rosszmájú akarok lenni, azzal kezdeném, " Ha viszont 2014-ben élsz, akkor felejtsd el ezt a rendszert :) ". Különben teljesen Wind hozzászólásával értek egyet! Az viszont mindenki írásából kimaradt, hogy rendszer úgy építünk, hogy a komponenseket a zenei ízlésünk alapján választjuk ki. Egyetértek, hogy tipikus audiofil közhelyeket sorolsz fel, kicsit olyan volt mintha felcsaptam volna egy régi 80-as Hifi Magazint.
Az olyan emberekkel mint én, akik inkább nagyon drága hangkártyára költenek, lejátszásra PC-t vagy médiaboxot használnak optikai csatlakozókkal összekötve, otthoni cloud szerveren tároják 25 év gyűjteményét, és tablettel vagy okostelefonnal irányítják a rendszert mi legyen? CD-t vásárolni manapság? Tele van a net online áruházakkal, ahol akár flac-ben is tudsz lemezeket venni. Tudom nem olyan érzés, stb. De kezelhető, rögtön elérhető minden zeném, attól függően mit szeretnék hallgatni. A vinyl megint külön kategória, inkább szektának mondanám, de a hangzás miatt nagy feeling, de a kezelhetőség és karbantartás megint egy rettenetesen nehézkes dolog.
B&W-t használni elektronikus zenékhez... hát, hagyjuk inkább. Hónapokig járassa be a szerencsétlen, utána meg őrüljön meg a száraz, precíziós hangtól? Talán jazz vagy komolyzene esetén tényező. Voltak nagyon jó zenei B&W sorozatok, de azok a 2000-es évek elején megálltak. Aki kevesebb pénzben gondolkozik, és elektronikus zenéket hallgat, sőt előfordul nála a szörnyű, ördögi mp3 is, és esetleg hallgatja a sok csúnya mai zenét is annak talán lehet ajánlani a JBL-t, Yamaha-t, Harman Kardon-t is, tudom, csozé kommersz rendszerek :) Netán gondolkozhat 2.1-es hangrendszer kialakításában is, mert nagyon jó rendszert lehet ilyen alapon is építeni.
Elnézést az ironikus hangvételért... -
Hidd el nekem hogy az 'aranyozott csatlakozó ' :) is szerepet játszik a minél jobb hangzás elérésében! -
Szerintem meg zenefüggő is. Nekem volt "nagy" rendszerem, gyönyörűen szólt rajta a Jazz és a Blues meg a komolyzene... csak egy idő után rájöttem, hogy egyre kevésbé hallgatok ilyeneket. Azóta erősen downgradeltem, hangzásban viszont valamivel többet kaptam az általam kedvelt zenék terén. -
italove #20129 Nightcrawler - Road Blaster (80s Stallone Remix) -
bocsánat lehet picit félreértettelek, nagyjából egyteértek azzal, hogy minöségit össze lehet hozni azokból a dolgokból, amit irtal, de a minöseg az egy elég tág fogalom,kinek mi.
az viszont hogy ""aranyozott legyen a csatlakozó"", :)))) na ez a legkevésbé érdekes vagy fontos dolog az egészben.2 mikrogrammnyi 2 mikrométer felületi nem is túl tiszta aranytól nem fog semmi sem szebben szólni ebben biztos lehetsz. persze szép,jól mutat és azon a 2 négyzetcentiméteren kevesebb a kontakthiba lehetösége, de a többi csak marketing. :)
-
Ezek szerintem minden "hifista" számára kommersz márkák, de szerintem alap ajánlatnak jók! Mondjuk ráadásul mindegyikük csinál igazi "nagyvasakat" is, csak be kell látni, hogy az 50e forintos Marantz semmit nem tud abból mint amit az 500e forintos. -
hozzászóltam ugyan, de nem örülök, hogy még mindig ezt a témát feszegetjük,nem pedig valami zeneit. :)
-
Egyetértek veled!
Ez egy átlagos hi-fi berendezés elérhető áron,ami viszont véleményem szerint alkalmas jó minőségű zenehallgatásra!
A felsorolásnál ez volt a célom!
Ajánljak High-end,audiophile termékeket ott egy-egy készülék ára akár hétjegyű összeggel indul,és senki ne legyen benne biztos hogy jobban fog megszólalni mint ismerösöd által kommersznek titulált sorozat gyártott termékek!
Jártam már néhány hi-fi szalonban,tudom miről beszélek!
-
én is úgy érzem, rettentöen általánosit most reynaud, ez így maszlag, semmi értelme,
nekem húsz évembe telt,mire ezeregy próbálkozás után az összes szart (köztük emlegetett közhelyeket is) örökre kidobtam a francba és teljesen más irányból kezdtem megközelíteni a témát.persze nyilván mindegyik kommersz gyártónak vannak csúcs termékei, de ettöl még mindig mindegyik elhasal valahol, ha a rendszerben bárhol van egy gyengébb lánc. :) kb olyan ez az egész,mint a windóz felhasználói élmény pontozási rendszere, ami az egész rendszerre mindig csak annyi,amennyi a leggyengébb komponens tudása.
-
ebben egyetértünk! :)
az tény, komolyabb rendszerhez nem árt egy kis pénzmag, nem kell itt milliókban gondolkodni, de lehet :)
igaz sok-sok millánál már az a másik véglet, de ha nagyon leminimalizálok minden részt,és csak használtban vagy amiben lehet DIY-ben gondolkodom,nyilván rendszerkomponensek számától függöen egy sztereó rendszernél akkor is 7-8k-nál kezdödik az igazi buli.és a határ a csillagos ég. persze lehet nyomni 2k-ból is valamit, de az majd késöbb azt igazolja, hogy az csak egy 2k-s rendszer :)
-
Nem mindenben tudok egyetérteni . vagyis, ha jobban megnézem szinte minden pontban közhelyeket említesz.
Ahogy szoktam mondani " igény és pénztárca szerint" Talán jó lenne már végre belátni, hogy az ami egyik embernek jó az a másiknak NEM ! Ami nekem tetszik lehet másnak NEM! Ma találkoztam az egyik szaktekintély ismerősömmel aki ezeket a felsorolt márkákat csak kommersz, sorozat gyártott termékeknek becézi. Ő azon a szinten gondolkozik, mi kicsit szerényebben.
Mindenki döntse el maga mi jó neki.
-
Az a Denon valóban nagyon kitűnő gép!
-
Sok jó lejátszót tudnék ajánlani most is :) -
1.pont : Egyre többen megvilágosodnak,és rájönnek,mekkorát hibáztak amikor házimozira cseréltek,saját környezetemben is tapasztalom!
4.pont : Denon - A készüléket egy a lemezjátszó témában profi,dj kolléga ajánlásával ismertem meg!
Amint lehetőséged lesz rá,tesztelj egy ilyen masinát,utána lehet Te is tovább fogod ajánlani!:))) -
Az 1.-es pontban az a legjobb, hogy az átlagembereknél "dühöngő" újítási és házimozi mánia miatt ezek "fillérekért" beszerezhetők. (Legalábbis az értékükhöz, minőségükhöz képest). Pl nemrég vettem németben egy Marantz PM80-at cirka 80 EUR-ért!!!!
Egyébként miért pont Denon és miért pont EZ a Denon? -
italove #20117 Ami kimaradt:
6. jó sok pénz