NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• magicboxx
    Huh, ez lassan high-end fórum lesz ;) Ha nagyon rosszmájú akarok lenni, azzal kezdeném, " Ha viszont 2014-ben élsz, akkor felejtsd el ezt a rendszert :) ". Különben teljesen Wind hozzászólásával értek egyet! Az viszont mindenki írásából kimaradt, hogy rendszer úgy építünk, hogy a komponenseket a zenei ízlésünk alapján választjuk ki. Egyetértek, hogy tipikus audiofil közhelyeket sorolsz fel, kicsit olyan volt mintha felcsaptam volna egy régi 80-as Hifi Magazint.

Az olyan emberekkel mint én, akik inkább nagyon drága hangkártyára költenek, lejátszásra PC-t vagy médiaboxot használnak optikai csatlakozókkal összekötve, otthoni cloud szerveren tároják 25 év gyűjteményét, és tablettel vagy okostelefonnal irányítják a rendszert mi legyen? CD-t vásárolni manapság? Tele van a net online áruházakkal, ahol akár flac-ben is tudsz lemezeket venni. Tudom nem olyan érzés, stb. De kezelhető, rögtön elérhető minden zeném, attól függően mit szeretnék hallgatni. A vinyl megint külön kategória, inkább szektának mondanám, de a hangzás miatt nagy feeling, de a kezelhetőség és karbantartás megint egy rettenetesen nehézkes dolog.

B&W-t használni elektronikus zenékhez... hát, hagyjuk inkább. Hónapokig járassa be a szerencsétlen, utána meg őrüljön meg a száraz, precíziós hangtól? Talán jazz vagy komolyzene esetén tényező. Voltak nagyon jó zenei B&W sorozatok, de azok a 2000-es évek elején megálltak. Aki kevesebb pénzben gondolkozik, és elektronikus zenéket hallgat, sőt előfordul nála a szörnyű, ördögi mp3 is, és esetleg hallgatja a sok csúnya mai zenét is annak talán lehet ajánlani a JBL-t, Yamaha-t, Harman Kardon-t is, tudom, csozé kommersz rendszerek :) Netán gondolkozhat 2.1-es hangrendszer kialakításában is, mert nagyon jó rendszert lehet ilyen alapon is építeni.

Elnézést az ironikus hangvételért...