42869
NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• amaximus
    ha "üsöhhpssszz" dalolásznak benne,az jobb?
    csak 2 életszerű példa, egy fél világsláger Tarzan Boy vagy The Lion Sleep Tonight is tele van ilyenekkel, ettől még jó zenék.
    általában a dalszöveghiányos zenét szoktak ilyen halandzsákkal feldobni.

a dinamikahiány gondolom a digitalizálás 'körülményeiből' fakad, túl van tolva ez is, az eredeti vm-el (ismerve az eddigi zenéket) valószínű nincs ilyen gond. azért én arra is kíváncsi lennék, hogy mfn milyen pörgetővel és hangszedővel dolgozik?
  • Musachy
    Jó zene lenne, csak az az "ÓÉÓ ÓÉÓ" nem kéne bele...

De ezeknek a Magic System DJ felvételeknek a dinamikája elég szar.
  • amaximus
    a kérdés jó és írtam is, hogy ez nyilván megkövetel bizonyos szintű audiorendszert és fület is.
    milyenen hallani? pl. az enyéimen. füleseken, hangfalakon is.....
    természetesen kicsit magasabb minőségben kell gondolkodni,mint a laptop hangszóró vagy a dr beats füles stb. vagy egyéb 3-4 ezer forintos Hi-Fi kategória.
    de hogy még jobb legyen az összehasonlítás ebben a pillanatban elővettem pár kedvenc (értsd hullagagyi) 3500-10000 Ft-os Tracer, JVC és egy bluettooth fülest is és azokon is meghallgattam. Az eredmény igazolja, hogy nem árt zenét minőségben hallgatni, hisz ezekkel a technikákkal a zene felét nem is hallottam benne.
    A lényeg, ezekkel a szarokkal is simán lehet hallani, hogy pl. a Power of Desire, de legfőképp a Take Me szarrá van torzulva, annyira túlvezérelt.
    A közép hangok hiányát ezen fülesekkel nehéz észrevenni,mert pl. ezek és nagyon sok füles amúgyis szarul adja vissza, vagy vissza se adja, hisz a legtöbb kommerszet és sok drágát is a (túltolt) mélyekre és cicergő magasakra, egyszóval a loudness-es hangzásra optimalizálják.

de ha berakom egy editorba pl. a take me-t,azon is látni, hogy ez bizony borzalom, legalábbis szarrá van vágva minden kicknél a hullám teteje (ez a torzítás, gerjedés stb.), szívritmus zavarom is lesz tőle

kép1 take me

kép2 egy másik zene,amivel nincs gond és "jól szól"

kép3 ha már pont aktuális,akkor az mflex demoban lévő hanganyag

szakértőknek: mindegyik zene hullámképe ugyanakkora, arányos nagyítással készült
  • amaximus
    húbassz, ez elég ütős kis minta, tuti várós anyag! nekem az előző száma is nagyon tetszett, de ezt már megbeszéltük, te vártál valamit,nem azt kaptad, nekem meg pont az jött be, hogy hasonlóan "piszkos zene" de még videó sem volt még tőle. :) a zene meg egyébként is elég profin lett összerakva. mindegy, ez most megint egy velejéig mflexes italo zene lesz, a hangjai eddig is sokszor "az ilyen nincs is" kategória volt, de nyilván ezért is szeretik, és ahogy hallom, most nem az andalító (100-105) ütemes lesz,hanem pörgősebb. nemsokára kiderül, hogy ki derül.
  • amaximus
    hát például én gondolkodtam rajta, ha tudnám magamnak alkalmazni az autotune-t,akkor lehetnék végre én is sztár és egy csomó béréneklést vállanék jó pénzért!
    a baj az, hogy a mai "nagy sztároktól" is hallottam már sok olyan stúdió felvételt, amire 1-1 élő előadásuk közben még csak árnyékukban sem hasonlítottak, tehát az autotune él,virul és virágzik. a jelek szerint pedig főleg a pop-dance műfajokban igazán kevés énekes tehetséget kivéve nagy szükség is van.
  • rain70 #23381
    És milyen rendszeren hallani ezeket a durva hibákat, ha nem titok? Félre ne értsd nem megkérdőjelezni akarom, de ha ez így van, akkor az nagyon gáz.
  • rain70 #23380
    Komolyan csak most láttam ezt a videót és nem ezért íródott az előbbi szöveg. A LOL ebben az esetben csak annak vicces, aki nem tudja, hogy ez a valóságban is igaz. Ok, nem kell emiatt 600 gombot tekergetni, elég 4, vagy öt, egy komolyabb rendszer automatice kijavít mindent, de az eredmény szinte ugyanez lesz, a kérdés csak az kiből akarnak sztárt csinálni, aki nem tud énekelni.
    Utoljára szerkesztette: rain70, 2016.02.21. 08:22:53
  • rain70 #23379
    Ha valakinek a hangja a dugás közben lévő macskára hasonlít, akármennyire akarja az kénytelen ezt használni, ha mégis énekelni akar.
    Szerintem ezzel semmi gond nincs, az autotune-t meg stúdiókörülmények között el is lehet tüntetni, sőt vannak olyan megoldások, amivel egy kornyikálos buzi hangját is Beyonce-ra lehet keverni. Az autotune amatőröknek való filléres megoldás!
  • rain70 #23378
    Épp akartam írni, hogy amiket már ismerünk, olyan lagymatag és buzis italo zenéken kívül semmi nincs még 2016-ban, erre tessék kijött egy ilyen részlet!

A múltkor nagyon nem jött be Mflex zenéje, szar volt az én ízlésemnek, bár rengeteg mindenkinek igen, tehát nem volt mérvadó az én nem tetszésem, csak nem tetszett és kész, viszont volt rengeteg brutális robbantása, de most világégésre készül a csávesz!

Nem tudom a teljes zene milyen lesz, de ez a demó bármit aláz, amit idáig italo disco-nak nevezett mostanában bármelyik előadó!
    Ilyen hangok nincsenek is, de úgy látszik mégis van, csak kell hozzá egy Mflex, aki távolról sem ismeri azt a szót, hogy LOPNI! NEM BÍROM KIVÁRNI!

Utoljára szerkesztette: rain70, 2016.02.21. 08:02:44
  • amaximus
    megértelek, de engem konkrétan nem zavar. legfőképp azért,mert szerencsére nem csak ilyen zenéket hallgatok, és a stílusba nekem beleférnek ezek a vokális megoldások is, igazából már 15-20 éve vagy még régebben is használtak hasonlókat (nem egy egyszerű vokoderre gondolok), nyilván operett vagy rock éneknél elég furcsa lenne, de bármilyen diszkó, trance, elektronikus zenénél én nem érzem problémásnak. észrevesszük, vagy már nem is...megférek vele, belefér.
  • mfn
    SZEVA! MÉG IDŐBEN SZÓLTÁL MÉG ITT A LEMEZ NÁLAM!
    ITT A LINK A MAGIC SYSTEM D.J. - IN YOUR EYES.WAVHOZ :
    http://www31.zippyshare.com/v/Mu3dgNEe/file.html
    UI : ÉRDEMES LESZ JÖVŐ HÉTEN IS BENÉZNED A FÓRUMRA MERT BAKELIT ALBUM BEMUTATÓ LESZ!
    EGY SAMPLÉT SIKERŰLT MEGFEJTENI HOGY KI ADJA ELŐ! JÖVŐ HÉTEN MEGYEK A LEMEZÉRT!!!!!!
  • nájlony
    Jogos...
    Manapsag egyre tobb zeneszamban hasznaljak a zeneszek altal kozkedvelt autotune megoldast, egyesek az enekes hangjanak tamogatasanak celjabol, masok talan divatbol. Az igy, nehol termeszetellenesen robotosra valtozo hang eleinte talan jopofa volt, de az ido elorehaladtaval kezdett tele lenni a hocipom a "nyavogo robotokkal". Felreertes elkerulese vegett, pl. a vocoder egyaltalan nem zavar, mert van olyan stilus, amelyben kifejezetten kivanatos es indokolt a jelenlete (spacesynth), raadasul nem omlik tonnaszamra az ember fulebe zenei stilustol fuggetlenul, mint az altalam nehezmenyezett autotune.
    Szoval, ez csak engem zavar? Ti birjatok, szeretitek vagy mar eszre sem veszitek?

Egyebkent pont az altalad posztolt "Stylove - Night Girl"-jenel gurult el a gyogyszerem.
    Nalam ez a hangszereles es zenei stilus nem kompatibilis az autotune hangzassal.

(Nem minden esetben zavar, hogy 16) -ertsd ahogy akarod!
  • amaximus
    de nálam ez az,amin mindig akkorát röhögök,
    kiterjesztett értelemben megdönthetetlen létjogosultságot ad az auto tune funkciónak,

a lelkes menedzser és a hangmérnök igazi összhangja a csodálatos hangú énekessel!

• amaximus
    egy icipicit bővebben kifejthetnéd! mikor,hol, miben - kiben?

így a kérdésnek kb. annyi értelme van, mintha azt kérdezném bele a vak világba, hogy
    -csak engem zavar, hogy fehér színű?
    -csak engem zavar, hogy 16?"
    stb.
  • nájlony
    Sracok, csak engem zavar az autotune?
    Ki, hogy van ezzel?
  • Chemtrail
    Szia a lemez másik oldalát feltöltenéd nekem ebben a minőségben? (In Your Eyes) Köszi!
  • amaximus
    na ezt fejezd be!!!! már ezerszer tisztáztuk, hogy örömmel vesszük a zenéidet!
    "Ha valakit a zene zavarna.... bocs! ;)"

egyébként nagyon jól újragondoltad ezt a zenét, nekem kifejezetten tetszik!!

• amaximus
    gondolatok Mirko Hirsch albumról

Nem atomfriss valami a múlt év novemberben megjelent Mirko Hirsch album, a Power of Desire,
    amely kétségkívül sok jó zenét is tartalmaz, de meg akartam már korábban is kérdezni, tudja-e valaki, hogy Mirko-nak jó-e a hallása vagy gondja van-e vele?
    Nem tudom más mit és hogy tapasztalt, de számomra sajnos ez az egész album rettentően fárasztó hangilag, ahányszor csak elkezdem hallgatni, mindig bosszankodom egy darabig miatta és üdítően hangzik utána szinte bármilyen más zene hallgatása. Nem, nem arról van szó, hogy nem lehet döngetni vagy nem fér bele más ezerféle zene közé és az sem nyugtat meg, hogy okos emberek azt tanácsolják, hogy akkor ne hallgasd!
    Egyszerűen borzalmasan túlvezérelt és erősen közép- és középmagas hiányos, több szám is torzításig van erősítve, sokszor összegerjednek a hangok. Ezt az álláspontot még akkor is vállalom, ha ezt más nem hallja (nyilván más füllel és más hangrendszerrel), ábrákkal és elemezgetésekkel illusztrálni is lehetne, de akinek ez megfelelő,annak nyilván felesleges is lenne.
    De én pénzt adtam érte, és ha nem is tettem volna, akkor is úgy gondolom, hogy a hnagminőségre jobban odafigyelhetett volna a maszternál Mirko,mert egyrészt neki van neve és zenei előélete, nem ma kezdte, és ezt a magas zenei színvonalú albumot kiadni erősen kérdőjeles hanggal, az elég felelőtlen és hanyag dolog,amitől egy ZYX logó sem véd meg senkit. Persze nyilván ettől most nem lesz már jobb hangú az album, de bízom benne, hogy később ez a jelenség látványosan fog javulni nála.
  • nájlony
    Van itt egy ilyen Bad Desire:

Meg neki az instrumentalja (ha valakit zavarna a vokal):

Ha valakit a zene zavarna.... bocs! ;)
    Utoljára szerkesztette: nájlony, 2016.02.20. 12:40:52
  • mfn
    HALIHÓ!
    EGY KICSIT MEGKÉSTEM A LEMEZZEL,DE CSAK MOST SIKERÜLT CSERE-BERE ALAPON BESZEREZNEM EZT A REMEK BAKELIT LEMEZT!!! EZ MÁR A VINYÓN IS VAN ÚGYHOGY FOROGJON A VINYL RAJONGÓKNAK LOSSLESSBE!!!
    MAGIC SYSTEM D.J. - FROZEN HEARTS.WAV (EXTENDED VERSION)
    http://www78.zippyshare.com/v/WtVpCwR4/file.html
    Utoljára szerkesztette: mfn, 2016.02.19. 19:01:43
  • amaximus
    ennyire azért nem súllyos a helyzet!

Koishii & Hush feat. Gillian Gilbert - Lifetime (FM Attack Remix)
    ez a zene pedig nagyon báró, de ugye jól hallom, hogy nem italo disco???! csak mert itt most kifejezetten erről a stílusról,az italo-ról volt szó! ne legyél felületes.
    tehát nem lopkodós, nem nyáltenger és nem egymás seggébe érő nem buzeráns italo disco zenét kérünk linkelni!
  • amaximus
    szerinted én vagy más italo öreg nem hallja,hogy miből csórták össze az alapokat? pont azért hoztam példának fel! ha elolvastad volna az előzményeket,értenéd.
    de ha már ma ilyen bekapós nap van,akkor kapd be te is! előtte azért cserélj ki pár pelust!
    Utoljára szerkesztette: amaximus, 2016.02.19. 15:45:39
  • rain70 #23364
    Lehet tanulni tőlük, nem lopkodnak és nem nyáltenger egymás seggébe érő buzeráns zenéket csinálnak!

Koishii & Hush feat. Gillian Gilbert - Lifetime (FM Attack Remix)

• rain70 #23363
    Itt a másik, Azt leszámítva, hogy a zene egy fos, az énekhang még fosabb, még a bolero-t is sikerült majdnem teljesen lenyúlni.
    Az egész dal egy trágyalé fossss!
  • rain70 #23362
    Most komolyan ez a trendi, hogy néhány előadót leszámítva csak lopkod szinte mindenki. Egy kicseszett Ken Lacika klónt hallottunk.
    Már azon sem lepődtem volna meg, ha dallamban is megkapjuk, pl a tonight főtémáját!

Kapjátok be! Te is bekaphatod Ama!
  • amaximus
    néhány mostani lemezről ajánlom ezeket vm-ben beszerezni

A Visitor From Another Meaning - I Rarely Talk To Strangers

Odessa - Private Disco Show

A Visitor From Another Meaning - Dance Of The Happy Shadows

• amaximus
    akkor hirtelen nem jött le, később már, ahogy írtam is, összeállt a kép a mondókáddal nálam is, volt egy kis fáziskésés nálam, bocs, előforul.
    gyorsaság, oké, nekem ennek egyértelműnek kellett volna lenni? nem szoktam összevetni ki-kinek a videóit,a megjelenési időpont/kirakási sebesség viszonnyal. ez is csak ezért nem volt számomra egyértelmű.túltárgyaltuk, köszi.

azt, hogy én épp nem látok mindent,ahogy gondolom te sem vagy a világ összes előadójával (csak a 99%-ával ) online összekötettsében, így kicsit kedvesebb gesztust vártam volna arra, hogy van-e valami más is a stílusban kérdésre, minthogy az az én problémám típusú bájos gondolatröptetés helyett, a zenét meg köszi, a mások nevében is.
    nekem elég a sample is, ami tetszik nekem,az ha nem is azonnal, de gyorsan meglesz nekem is losslessben.ehhez nem kell ma már vérkapcsolat egyik előadóval sem. nálam is volt nem is egy esetben olyan, hogy meg akartam venni,direktebn ráírtam, és a végén ingyen megkaptam. a butítással meg egyetértek, ne szórd azt a keselyűk elé,amiért mosolyt,köszit sem kapsz cserébe.

a valami értelmes-nél egyébként olyan kreatív produkcióra gondoltam,ami nem egy régi zene agyonkoppintott új kiadása vagy remixe. itt elég erős a Fancy vonulat és bár nem rossz a zene, nem a mexikói,vagy latin vonalra gondoltam, mint a srácok másik hasonló mixelgetései

Stylove - Night Girl

ami szerintem sokkal jobb, de ha ez van,akkor ez van, ezt kell szeretni.

Európai zene kéne. nem majdan egyszer megjelenés hír, hanem már megjelent, figyelmemet elkerülő zenei tippekre gondolok.
  • amaximus
    még szerencse, hogy te mindenre tudod a tuti választ és te soha nem értesz félre semmit!
    kivéve most, én nem azt illusztráltam, hogy te ugatsz bárhol, hanem hogy ha ismernéd a mesét, akkor tudnád, hogy volt egy idétlen nyüszítő röhögése a "szereplőnek", én csak ezt akartam illusztrálni, véletlen, hogy ez most pont egy kutya volt,aki vélhetően ugatni is tud (szokott). de amikor nem szólsz semmit, csak nagy bölcsen beleröhögsz valamibe, akkor nekem korábban is csak ennyi jutott eszembe rólad. bocs, nem tehetsz róla.

marhára nem érdekel a nézettség, amig ti idejártok, más is megteszi, csak ők lusták vagy nem tudnak írni, na és? engem ez marháta nem érdekel, főleg annyira nem, hogy igazolgassak akár neked,akár magamnak bármit.a tényeket nem kell igazolni,azok magukért beszélnek! nem vagyok túlérzékeny, de néha rád is férne, hogy lazíts.
  • ItaloMucsacso70
    Pedig szerintem minden egyértelműnek kellett volna hogy lejöjjön számodra.

Mivel a posztodra írtam valószínű hogy neked szólt . 23349

..."de hogy miben volt gyors,azt nem vágom,"......

Abban hogy Dióka két napjára a megjelenéstől már "videoklipet" készített Mirko új dalából.

..."aztán italo fronton van-e valami új és értelmes híred vagy csak bambulsz? túl sok értelmeset én nem láttam"..

Ez már a te problémád.

Akkor legyen egy ahogy te szereted csak "kissé" butítottam rajta mert az idejárók így is leszedik mivel máshol úgy sem találják meg,de azért próbálkozhatsz vele!

NEM SAMPLE!!!!

http://www60.zippyshare.com/v/uYI0hbdQ/file.html

NIGHT IN WALES - You Are My Reason (Radio Version) 2016

Utoljára szerkesztette: ItaloMucsacso70, 2016.02.19. 10:30:37
  • Musachy
    Dehogy! A szerencse az, hogy te helyettem is ugatsz beszélsz. Nem kell folyton igazolnod, hogy hatalmas a látogatottság, mindenki tudja. Meg azt is, hogy okosabb és intelligensebb vagy másoknál és mindig olyan frappánsan megmondod a tutit. Csak túlérzékeny vagy - mindenben támadást vélsz...
  • amaximus
    most káprázik a szemem, vagy Bohlen eladta a jogokat? vagy passz. ki ez a 2 fószer?
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Modern Talking Latin American tour 2016
    MODERN TALKING EN BUENOS AIRES - ARGENTINA 2016

• amaximus
    Digimax

Hot Cold - Midnight Song (DG Max Midnight Mix)

Betty Blue - Changes (Digimax 'O' Style Remix)

• amaximus
    a legváratlanabb pillanatban, de legalább megnyugtat, hogy vannak itt bőven rendszeres olvasók és idejárók, ja és kösz a sok hasznos segítséget.
    nem beszélsz sokat (ez azért szerencse), de rólad mindig ez ugrik be (alább), jössz, röhögsz valamin magadnak, mint a fakutya, aztán elillansz.

a válasz már megvan, a múltkor már rákerestem itt, talán írtam is, csak ma nem ugrott be hirtelen, köszi, Dióka dmcallofmusic, de hogy miben volt gyors,azt nem vágom, de már nem is lényeg.
    aztán italo fronton van-e valami új és értelmes híred vagy csak bambulsz? túl sok értelmeset én nem láttam, nem hallottam mostanában az itt is belinkelt pár ember megmozdulásain kívül.

és ez már Önös közérdekű
    ma rá akartam nézni egy régebbi fickóra,amit itt emlékeim szerint italomucsacso is ajánlott itt, azt hiszem,még nem volt meg az előadói neve, vagy nem volt biztos,milyen néven lesz, talán még csak youtube nevén szintizgető ember volt, nem mentettem el akkor, de egész jó italo beütésű zenéket produkált, gondoltam ma ránézek,miket csinált azóta, de persze, hogy nem találom. ha beugrik valakinek jelezze már.
  • Musachy
  • amaximus
    SYNTHWAVE

VISOR5000 - Kompressor

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a zene bár jó, a felvételt sajnos eredetileg sikerült ilyen túlvezérelt szarra keverni
  • amaximus
    SYNTHWAVE

Droid Bishop - In Search of Gemini
    Droid Bishop - To Love A Synthwaver
  • amaximus
    hát látványosan jobban tartja magát, persze, lehet genetika is.
  • amaximus
    hogy érted, hogy gyors volt és milyen Dióka gyúrjon? ezt most nekem írtad?
  • ItaloMucsacso70
    Milyen gyors volt Dióka!
    Akkor már most gyúrhat a következő projectre ami megint csak nem a saját nevén jön majd! ( Shes my Lady )
  • rain70 #23347
    Ugyanakkor.
    Limahl