NEW ITALO DISCO & Hi-NRG - SYNTHWAVE - NEW RETRO WAVE - NU-DISCO

banner

• amaximus
    gondolatok Mirko Hirsch albumról

Nem atomfriss valami a múlt év novemberben megjelent Mirko Hirsch album, a Power of Desire,
    amely kétségkívül sok jó zenét is tartalmaz, de meg akartam már korábban is kérdezni, tudja-e valaki, hogy Mirko-nak jó-e a hallása vagy gondja van-e vele?
    Nem tudom más mit és hogy tapasztalt, de számomra sajnos ez az egész album rettentően fárasztó hangilag, ahányszor csak elkezdem hallgatni, mindig bosszankodom egy darabig miatta és üdítően hangzik utána szinte bármilyen más zene hallgatása. Nem, nem arról van szó, hogy nem lehet döngetni vagy nem fér bele más ezerféle zene közé és az sem nyugtat meg, hogy okos emberek azt tanácsolják, hogy akkor ne hallgasd!
    Egyszerűen borzalmasan túlvezérelt és erősen közép- és középmagas hiányos, több szám is torzításig van erősítve, sokszor összegerjednek a hangok. Ezt az álláspontot még akkor is vállalom, ha ezt más nem hallja (nyilván más füllel és más hangrendszerrel), ábrákkal és elemezgetésekkel illusztrálni is lehetne, de akinek ez megfelelő,annak nyilván felesleges is lenne.
    De én pénzt adtam érte, és ha nem is tettem volna, akkor is úgy gondolom, hogy a hnagminőségre jobban odafigyelhetett volna a maszternál Mirko,mert egyrészt neki van neve és zenei előélete, nem ma kezdte, és ezt a magas zenei színvonalú albumot kiadni erősen kérdőjeles hanggal, az elég felelőtlen és hanyag dolog,amitől egy ZYX logó sem véd meg senkit. Persze nyilván ettől most nem lesz már jobb hangú az album, de bízom benne, hogy később ez a jelenség látványosan fog javulni nála.