a kérdés jó és írtam is, hogy ez nyilván megkövetel bizonyos szintű audiorendszert és fület is.
milyenen hallani? pl. az enyéimen. füleseken, hangfalakon is.....
természetesen kicsit magasabb minőségben kell gondolkodni,mint a laptop hangszóró vagy a dr beats füles stb. vagy egyéb 3-4 ezer forintos Hi-Fi kategória.
de hogy még jobb legyen az összehasonlítás ebben a pillanatban elővettem pár kedvenc (értsd hullagagyi) 3500-10000 Ft-os Tracer, JVC és egy bluettooth fülest is és azokon is meghallgattam. Az eredmény igazolja, hogy nem árt zenét minőségben hallgatni, hisz ezekkel a technikákkal a zene felét nem is hallottam benne.
A lényeg, ezekkel a szarokkal is simán lehet hallani, hogy pl. a Power of Desire, de legfőképp a Take Me szarrá van torzulva, annyira túlvezérelt.
A közép hangok hiányát ezen fülesekkel nehéz észrevenni,mert pl. ezek és nagyon sok füles amúgyis szarul adja vissza, vagy vissza se adja, hisz a legtöbb kommerszet és sok drágát is a (túltolt) mélyekre és cicergő magasakra, egyszóval a loudness-es hangzásra optimalizálják.
de ha berakom egy editorba pl. a take me-t,azon is látni, hogy ez bizony borzalom, legalábbis szarrá van vágva minden kicknél a hullám teteje (ez a torzítás, gerjedés stb.), szívritmus zavarom is lesz tőle
kép1 take me
kép2 egy másik zene,amivel nincs gond és "jól szól"
kép3 ha már pont aktuális,akkor az mflex demoban lévő hanganyag
szakértőknek: mindegyik zene hullámképe ugyanakkora, arányos nagyítással készült