Hatályba lépett a HADOPI-törvény Franciaországban
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De az Üres DVD-k piacát fel fogja lendíteni az tuti. 1 bátor ember letölti, vagy valami belsõs a HADOPI hivatalban, kiírja 6000 példányban és megy árusítani valahova. :D
Azt nyilván te is érzed, hogy ennek az lenne a következménye, hogy az ember elõbb-utóbb semmit nem tölt le a netrõl, amit nem õ töltött fel elõzõleg oda, mert mi van, ha illegális és lekapcsolják érte a netrõl. N, ez télleg megölné az internetet.
Ha csinálok itthon egy filmet a kertben saját HD videókamerával, amit elnevezek mondjuk Avatar 2-nek, legyen mondjuk 4,5Gb és DVD-re kiírom, majd késõbb onnan lerippelem és azt mondom legyen: Avatar.2.DVDRip.DivX.AC3-Magiszter.avi és teszem azt ezt feltöltöm a munkahelyi fájlszerverre és itthon FTP-vel lehúzom. Akkor ha kuksizzák a forgalmam látják hogy amit tölök az biztos illegális tartalom és máris beírnak a fekete listára. Akkor utána nekem kell bizonyítanom hogy ezt én csináltam és ezért én azt teszek vele amit csak akarok? Illetve utána beperelhetem õket hogy illegálisan töltötték le tõlem az én jogvédett tartalmamat? Elvégre én nem engedtem meg nekik hogy az én szellemi javaimat megnézhessék õk.
"valószínûleg"... és mielõtt letöltöm, a tv szerint köteles vagyok megbizonyosodni errõl? Az nem lenne fair, hiszen nekem nincs rá eszközöm. Ha viszont erre nem kötelez, nem meszelhet el, hiszen nem bizonyítható, hogy rosszhiszemû voltam.
1) Ha letölt az ember olyan jogvédett cédét mp3-ban, amleyet amúgy már megvett boltban korábban (csak mondjuk lusta vagyok begrebbelni/betömöríteni, vagy ne adj' Isten nem tudom, hogy hogyan kell, vagy nem lehet a másolásvédelem miatt), azzal nem sért törvényt, nem? A jogszabály mégis elmeszeli.
2) Ha az ember letölt egy fájlt a neve alapján, mert érdekesnek tûnik, nem tudván, hogy illegális tartalmat rejt, akkor is elmeszelik? A bizonyítás terhe ua rajta van, de ilyen esetben hogy bizonyítható a jóhiszemûség?
3) Hogyan kezeli a törvény a több fájlba szétszedett illegális tartalmat? Az összesnek a letöltése jogsértõ, vagy a jogsértéshez elég, ha csak egy részét szedi le az ember?
8-10-12 Mbit olyan háztartásokba kell, ahol több gép csatlakozik ugyanarra a hálózatra, mondjuk routerrel, és el van osztva a sávszél. Apu HD poreszra recskázik, vízfejû Józsika a WoWot tolja, anyu meg esetleg dolgozna, ha lenne még elég sávszél. Az olyanoknál, mint nekem, aki egyedül élek, és használom az internetet, egyelõre megfelel a 2 Mbit is. Ami filmre kíváncsi vagyok, az lejön ezen is egy óra alatt torrenten. Persze az FTP az más tészta, ott eleve be van korlátozva a letöltési sebesség. Torrenten 220-250 kbps-al töltöm a filmet. Nem orrba-szájba, csak ami érdekel. Mitt'omén, havonta egyet. Csak be kell állítani normálisan a torrent klienst. No meg persze olyan szolgáltató kell, ami nem fékezi be a p2p-t.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Szóval tök jó ez a törvény, csak az internet szolgáltatóknak lesz rossz a bevételkiesés miatt. Viszont nem lesznek terheltek a hálózatok, nem kell majd fejleszteni õket, hogy gyorsabb legyen és lelassúl az IT fejlõdés. Vissza mindenkinek az 56k-s betárcsázós netet! Ez az mikor a törvények állnak a fejlõdés útjába. Hogy DJ Bubunak meg MC Konyaknak, akik gépzajt keltenek és ezt õk zenének gúnyolják, dõljön a pénz és jól éljenek...
Remélem hogy nem lesz hosszú életû ez a dolog és a Google-Facebook-Yahoo meggyõzi az illetékeseket hogy felejtsék el ezt a hülyeséget.
Nem feltétlenül kell belenézni az adatforgalmadba, elegendõ ha azt látják, (márpedig látják,) hogy az adatforgalmad le is fel is 10,20,30 ... GB-t. Ha figyelmeztetnek, akkor megmagyarázhatod. Ha mindenkit figyelmeztettek kétszer, mindenki kushadni fog és a szolgáltatónak lecsökken az adatforgalma. Ha valaki ezután is tolja ezerrel, akkor jön a feljelentés és a bíróság, bemutathatod a bíróságon a gépedet. megszakértõzik, hogy milyen illegális dolgokat találnak rajta, miket mûvelsz a géppel. Lehet magyarázkodni ...
Konzolra igaz, PC-re nagyon nem. A drágább PC játékok 12k-val kezdenek, de egyre inkább ezek vannak kisebbségben. Többségük 7-8 ezerrel kezd de ez is lecsökken egy év alatt sokszor a felére.
Magához a cikkhez meg annyit, hogy remélem itthon ezt nem vezetik be, különben a 120 meg 80 megás net értelmét veszti.
Amúgy engem igazából a magyar piac ami zavar. Mármint úgy hogy nálunk aránytalanúl magas áron adnak mindent, a fizetésekhez mérten. Pl a minimál bér én úgy tudom hogy 65e forint (3 éve még annyi volt :D ). Egy újonan megjelenõ játék (Xbox, PS3, PC) kb 16e forint. Ez ha jól számolom 1/4-e a fizetésnek, ami szerintem bazisok. És szerintem egy olyan dolognak mint egy játék nem szabadna ennyibe kerülni mert ez már luxuscikknek van minõsítve akkor. Kint külföldön is ennyi, illetve kicsit olcsóbb egy játék de ott 3x ennyit keresnek. Ha pedig a minimál bér 1/12-e akkor jobban is fogy mert nem megy luxusszámba. Tudom mehetek külföldre, akkor... de szóval lehet hogy a franciákra dõl a lé és ennek ellenére töltik le a dolgokat náluk, de nálunk tuti hogy azért megy a letöltések 80%-a mert egyszerûen nincs pénz már a Drága Szellemi Javakra. (meg ugye könyvet is szivesebben veszek 5-6 ezerért mint egy mûanyag lapot ami 1-2 év múlva magától is tönkre megy, míg a könyvet még az déunokáim is olvashatják ha szépen felteszem egy polcra.)
"Elõször is, mit gondolnak, hogy ezután mennyi net elõfizetést fognak lemondani?"
Szerintem nagyon keveset. Az emberek nemcsak illegálisan nézhetnek videót, hallgathatnak zenét, hanem legálisan is, és ahhoz is kell a szélessáv. Egyébként a netszolgáltatók bevételeit olyan nagyon nem féltem, õk éppen a zenék, videók, filmek forgalmából gazdagodtak meg, és itt az ideje, hogy õk is vállaljanak valamit.
Proxy configuration:
Proxy type: SOCKS5
Proxy address: 127.0.0.1
Proxy port: 9050
a TOR és a Vidalia letöltése :
https://torproject.org
Konfigolj fel TOR-relayt és TOR-exitet minél több helyre !... hogy így segítsd a TORt ülõket !
Szumma: Legyen szigorított ellenõrzés, de akkor ajánljanak valami olcsó, egyszerû és hatékony megoldást. (én még mindig jobbnak tartanék egy kultúrális adó vagy hasonló dolgot, amit vonnak fizuból. Cserébe viszont senki nem ugat bele hogy én most mit és honnan szerzek be.)
A másik meg hogy én paranoiás fajta vagyok, tehát ha éppen torrentezek akkor is eröltetett titkosítással ki és bejövõ ágon. Ergo csak akkor tudják meg hogy mi megy abban az adatfolyamban, ha feltörik. Na most ha 3 millió felhasználó torrentezik akkor melyik az a rendszer ami minden csomagot szépen feltör és kisilbizál hogy most mi a rák is van benne? A másik meg: Céges FTP szerverrõl nem egyszer mozgattam oda vissza 30-40-70 gigányi fájlt, jogvédett tartalmat (céges promó anyagok), hogy itthon a 4 magos csodagéppel vágjam meg, szerkesszem át, majd töltsem vissza a kész változatot. Ha megnézik a forgalmat és látják hogy én Gipsz Jakab 70 gigányi ITTDOLGOZOM Kft.-tõl származó anyagot abajgattam a vinyómra akkor máris küldik a drót-galambot hogy "Fejezdabba!"?
Végszó: Oké legyen tartalomszûrés, oké legyen irreálisan nagy büntetés ha valaki nótórius visszaesõ. De akkor egy DVD film legyen 300 forint, egy PC játék legyen 3000 forint, egy zenealbum legyen 1000 forint. Mert úgy hogy egy játék 12-15 ezer forintról indul, egy jobb zenecd 4-5000, és egy film is 2-3 ezernél kezdõdik így egyszerûen nem veszem meg, hanem más alternatíva után nézek. Ha nem lesz más alternatíva akkor meg szimplán nem fog érdekelni. Akkor majd Pisti, Juli, Géza, Sára odaadja CD-n hogy "Pfú ezt nézd meg!". Pedig aránylag jól keresek, de inkább elmegyek abból a pénzbõl egy jót kajálni, veszek valami ruhát, elköltöm haverokkal itt-ott, vagy egyszerûen inkább félreteszem szûkösebb idõkre.
Apropó CD: Ha valaki most bejönne hogy mennyi illegális CD-DVD van nálam pofára esene mert egy sincs. Vannak a Céges, a Biztonsági Mentéses, meg a Gyári/Bolti CD-DVD-k. Mivel az utóbbi években ha letöltöttem valamit és megéztem/kipróbáltam azonnal ment rá a SHIFT-DELETE, illetve van erre egy külön progim (nem reklámozok.)
Szumma: Legye
Ezeket a számokat honnan veszik?? Mert hogy valós alapja nincs az tuti!
Szerintem nagyot fognak koppanni!
Mióta van házimozi cuccom nem is nagyon voltam moziban.
Korlátozzanak amit akarnak, akkor sem fog észrevehetõen megugrani a mûsoros cd/dvd vásárlás..
Viszont! Ezzel a lendülettel vegyék le de nagyon gyorsan a jogdíjat minden adathordozóról!! Bár az innen beszedett sarc is csökkenni fog, hogy korlátozzák az illegális tartalmakat.
tom235: ezzel én is 1et értek! A második figyelmeztetés után (ha itt is bevezetik) rengetegen felmondják majd a netelõfizujukat és néznek vmi olcsóbb/kisebb sávszélességû megoldást.
Feltörekvõ zenészek/filmesek elõtt a jövõ, akik ingyenesen vagy nagyon olcsón teszik elérhetõvé a produkciójukat.
Elõször is, mit gondolnak, hogy ezután mennyi net elõfizetést fognak lemondani? Nyílván senki nem azért fizet elõ a 120mbites netre, hogy azon nézegesse az adóhivatal honlapját. Nyílván igencsak pórul fognak járni ezután a netszolgáltatók ellenben a szerzõk és hiéna kiadóik nem fognak semmivel sem vagy csak alig jobban járni ezután, mivel aki warezol az általában nem azért teszi, mert bármikor ki tud csengetni egy egyszernézhetõs hálivudi ócskaságért 6-7 ezer forintot.
Másodszor, hogy tudják azt kideríteni egyáltalán, hogy valalaki másolt játékot, filmet vagy egyebet tölt le/fel? Több millió ember után fognak kémkedni? Ha igen mibõl gondolják, hogy nem lesz az elsõ hét után valami megoldás/ kiskapu?
Legalább újra beindul a feketepiac mint a kilencvenes években meg 2000 körül.Lehet menni piacokra meg kis maszekokhoz a filmért-zenéért.Akkor azért mentünk mert átlagembernek nem volt olyan internete hogy maga töltse,most majd azért mert nem merik letölteni.Igy maximum az ilyen eberek fognak jól meggazdagodni megint,akik ezeket árulják.
Nem,majd gondolja hogy aki eddig töltött,az majd most megy tucatszám venni a DVD-ket,zenéket x-ezerért...
Aki tudja hogy nem tud semmit, az máris tud valamit.
...egyrészt... másrészt itthon igenis fizetünk a jogdíjakért mivel minden adathordozóba bele van elõre számítva - ami egyébként rohadt gusztustalan dolog - és én pont ezért elõre megfontolt szándékkal SOHA nem veszek itthon adathordozót, vagy ha mégis, akkor elvbõl nem veszek zárjegyes CD-t, hanem a kínaitól a "gurigás ARITÁ-t" stb...
van egy mondás amit mindig , a "nagy"-ok szoktak mondani:
"A pénztártól való távozás után reklamációt NEM fogadunk el"
Most aztán pampoghatnak, hogy így a net meg úgy, de mi letöltõk, torrentezõk, kalózok, gójok, emberek, stbb.. vastagon beleszarunk !
A kiadókról csak annyit, hogy jó munkát végeznek ha a saját és az elõadók szemszögébõl nézzük, de akkor lenne igazán jó, ha ezen az általunk áhított épeszûbb megoldást keresnék.
S továbbra sem tetszik a jogdíjak irreálisan sok évig fenmaradó hatálya.
A cél az, hogy senki ne töltsön semmi illegálisat, mert megkaphatja azt teljesen elfogadható áron. Csak ez nem megy anélkül, hogy valamilyen szinten vissza ne szorítanák a fájlcserét. Ne börtönbüntetéssel, ne kézlevágással, hanem a lehetõ legenyhébb eszközzel (felszólítás, stb.)
De abban maximálisan egyetértek veled, hogy ezzel párhuzamosan ki kell alakulnia az ésszerû árú, jó minõségû legális szolgáltatásoknak. Különben semmit nem ér az egész.
Ami pedig a kiadókat illeti: ha igazad van abban, hogy az elõadók a régi kiadóknál lesznek ismertek, akkor ezek a kiadók jó szolgáltatást nyújtanak az elõadóknak. Nem? Ha viszont rossz szolgáltatást nyújtanak, a piac elsöpri õket.
Én sem szeretnék letölteni semmi illegálisat, ha megkaphatnám azt teljesen elfogadható áron, és nem azt látnám, hogy míg pl. egy német röhögve kifizeti, az egyébként szerintem túl magas árat, addig nekem erre esélyem sincs. Ezért mondom, hogy ideje lenne nekik is feleszmélni. Ha pedig nekik nem, akkor éppen nem a kormánynak kellene belelöknie a felhasználókat a karmaikba. Okés, az õ dolguk a rend fentartásra, de nem a rossz rendé. Én ezt gondolom.
Egy új elõadó pedig sajnos manapság nehezen lesz ismert, ha egy nem egy nagy régihez megy. Bár már van 1-2 fecske, de õk még nem csinálnak nyarat.
A piacról meg annyit, hogy idõnként abba is be kell avatkozni, és ez pontosan az országok vezetésének a dolga...
Olyannyira, hogy már most is vannak fontos új szereplõk (pl. aggregátor cégek, "digitális kiadók") és senki nem kényszeríti az elõadókat a régi kiadók karmába.
Ja, és szerintem helyes a becslés, hogy az emberek 95%-a nem akar mindenáron jogsértõ-ingyenes forrásokhoz fordulni, ha egyébként van jó minõségû, ésszerû árú jogszerû alternatíva. Persze marad egy szûk kör, aki mindenáron és egyfolytában "bliccelni" akar. De a többség számára nem ez a jövõ.
A cd, dvd stb. árába alapból be lett építve egy bizonyos összeg, ami a megvásárolt tartalmak lemásolásának áraként lett bevezetve, akkor ezt most nem kellene eltörölni?
Elég naív az, aki elhiszi, hogy ez 95%-al visszaszorítja az illegális tartalmak eltöltését, hiszen már egy központi szerves sem feltétlen szükséges a torrentezéshez, és feltalálták már a titkosítást is, ami következtében majd max. egy bithalmazt lát a szolgáltató szûrõje. A rablók mindig egy fél lépéssel a pandúrok elõtt járnak. De ez csak pénz és a kis emberek szívatása...
Egyetértek 1-2 elõttem szólóval, hogy inkább egy mindkét fél számára elfogadható és értelmes megoldást. Ez a 21. század, ahol illene a kiadóknak is haladni a korral a saját szebük szûntelen tömése helyett.
Egyébként félreértés ne essék, én is azt mondom, hogyha valakinek van egy szellemi munkája, az értékes, és szívesen megfizetem az árát, feltéve, hogy az az egyenes arányban van az értékével.
Azzal viszont nem értek egyet, hogy ha egy szabadalom után (lehet az akár világrengetõ is) 5-10 évig jár pénz, míg egy zeneszám után vagy 70 évig? Ki akar a halála után is pénzt keresni? Ez irreálisan hosszú idõ...
Persze, amíg a p2p-nek nincs életképes jogszerû alternatívája, addig a HADOPI sem ér semmit. De azért Ny-Európában vannak már jogszerû szolgáltatás-kezdeményezések (pl. Spotify), amikbõl így talán lesz valami.
És azért csak az lenne az ideális megoldás, ha az interneten ésszerû áron lehetne zenét, filmet fogyasztani - úgy, hogy ebbõl még az alkotók, elõadók is részesedjenek...
- a fájlcserélõk 95%-a (a korábbi helyzettel ellentétben!) semmilyen szankcióval nem szembesül, mert 1/2 felszólításra abbahagyja a jogsértést
- a maradék 5%, aki ennek ellenére folytatja, internethozzáférésének korlátozásával fog szembenézni
- és csak a legsúlyosabb esetekre marad fenn a büntetõjog, a börtönbüntetés.
Amúgy meg tökmindegy, hogy elmegyünk-e a moziba vagy nem. A többség sajnos úgy is elmegy, úgyis költ, úgyis megveszi a filmekeket, dvdket stb. és nem nézi, hogy milyen a minõség, csak mert a "többiek is ezt nézik, hallgatják". Ezért van mibõl táplálkozniuk a magukat jogvédõknek mondott asva-féle szervezeteknek.
Háború a nemzet ellen: http://docler.hu/video/160355 - http://docler.hu/video/160384 - http://docler.hu/video/160291 - http://docler.hu/video/160315
amúgy ja, milyen jó lehet már az amikor az összes haverod gyûlöl téged és a fasszopó faterodat...
<#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
fotográfik kolomp edisön :D
Hihetetlen, hogy nem jut el az agyukba, hogy talán az internet az utolsó félig még szabad terület, ahol talán jobb esetben! egy értelmes, kultúrálisan fejlett társadalom kiforrhat.
A kiadóknak tényleg valami olcsóbb, és népszerûbb terjesztési formát kellene kitalálniuk. Azzal sokkal többre mennének.
Az internet szerintem pedig alapvetõ emberi jog, elég kemény szankciókat helyeztek kilátásba azért 1-1 illegálisan letöltött tartalomhoz... jah és kíváncsi volnék én 1-1 bizonyítási eljárásra...
Errõl szóló törvények:
-1999. évi LXXVI.
-2001. évi CVIII.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
http://goo.gl/gd6Zi5
Ha õ is továbbküldi, az sem. Ha egyszerre több embernek küldöd az már igen.
http://goo.gl/gd6Zi5
Viszont a program helyesirasa, kemeny! "Hagy próbáljam" LOL
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
ezt mondja:
http://www.origo.hu/vendegszoba/techbazis/20050622kalman.html
a másik nem ért vele egyet:
http://itcafe.hu/hir/vegre_kimondtak_a_letoltes_nem_buncselekmeny.html
itt a szerzõi jogi törvény értelmezése+artisjus. a forrást nem firtatják
http://www.alon.hu/index.php/article/articleview/2216/1/5
Azt megértem, ha egy program DEMÓ, és mondjuk nem lehet benne menteni, vagy azt is, ha trial, és csak bizonyos ideig (15-30 nap) mûködik, de teljes funkcionalitással. Viszont amikor már a kettõt keverik, tehát korlátozott a használhatósága, ÉS emellett trial is, akkor hogy a picsába lehet kipróbálni?
Épp a napokban töltöttem le egy GuitarPro 5 nevû programot, mert csak ez tudta megnyitni a hozzá való fájlt. A program trial ÉS DEMO is egyben, ráadásul akárhányszor leállítod, majd újra elindítod a lejátszást kivágja eléd a splash screent, hogy vedd meg, és amíg le nem kattintod nem indul el a lejátszás. Így:
Mivel ez egy oktatóprogram, a leggyakrabban használt funkciója a lejátszás elindítása, és minden elindításkor kib@ssza eléd ezt a képernyõt. Hogy a rákba lehet akkor egyáltalán kipróbálni? Ha már le van korlátozva, hogy csak 24 ütemet lehet menteni, továbbá a nyomtatáskor teleszórja a doksit DEMO vízjelekkel, továbbá csak 15 napig mûködik, legalább ne hányná az ember képébe állandóan ezt a képernyõt.
Naná, hogy amikor 10-edjére csinál így, az ember rögtön valami crack után néz, mert ezzel így dolgozni nem lehet.
Ha te ezt a DVDripet töltöd jogsértést követsz el, mert
na de hát, nem? (:
szóval ekkor mivan?"
Szóval akkor az van, hogy jogsértést követtél el. Ugyanis neked nincs arra felhatalmazásod a szerzõtõl/kiadótól, hogy a "nyilvánosság felé közvetítsd" a mûvet. Ezzel a joggal a szerzõ rendelkezik. Õ szabja meg, ki közvetítheti a mûvet a nyilvánosság felé. Nem te. A cimbi annyit tehet, hogy átmegy hozzád pár pakk popcornnal meg bubis üdcsivel, beül a szobádba és a te tévéden a te DVD-det megnézi, mert az nem tilos. De már nem adhatod neki kölcsön, hogy lemásolja, mert ahhoz nincs jogod.
Ez van.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Nekem még mindig mûködik...
Szóval akkor, mire fõ volt ez a nagy fölhajtás?
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Torrent=feltöltés+letöltés.
itt milyen kollektív büntikrõl beszél? nem tudom, mirõl van szó...