Nekem a kérdésem az volna hogy: Az én internet előfizetésemhez most DHCP jár. Ergó X időnként, minden bejelentkezésnél változik az IP címem. Akkor ha most letöltök valami csúnya dolgot, de az IP címem 2 perc múlva más, és megint letöltök valamit, aztán megint változik és így tovább... akkor hogy nézik hogy most a 16.34.56.49-es IP-jű felhasználó az kicsoda? Vagy a szolgáltató rendszerében benne van hogy: Gipsz Jakab - 2010.01.05 -22:32- 12.34.56.78 / Gipsz Jakab - 2010.01.05 - 22:33 - 23.45.67.89 ...stb.?
A másik meg hogy én paranoiás fajta vagyok, tehát ha éppen torrentezek akkor is eröltetett titkosítással ki és bejövő ágon. Ergo csak akkor tudják meg hogy mi megy abban az adatfolyamban, ha feltörik. Na most ha 3 millió felhasználó torrentezik akkor melyik az a rendszer ami minden csomagot szépen feltör és kisilbizál hogy most mi a rák is van benne? A másik meg: Céges FTP szerverről nem egyszer mozgattam oda vissza 30-40-70 gigányi fájlt, jogvédett tartalmat (céges promó anyagok), hogy itthon a 4 magos csodagéppel vágjam meg, szerkesszem át, majd töltsem vissza a kész változatot. Ha megnézik a forgalmat és látják hogy én Gipsz Jakab 70 gigányi ITTDOLGOZOM Kft.-től származó anyagot abajgattam a vinyómra akkor máris küldik a drót-galambot hogy "Fejezdabba!"?
Végszó: Oké legyen tartalomszűrés, oké legyen irreálisan nagy büntetés ha valaki nótórius visszaeső. De akkor egy DVD film legyen 300 forint, egy PC játék legyen 3000 forint, egy zenealbum legyen 1000 forint. Mert úgy hogy egy játék 12-15 ezer forintról indul, egy jobb zenecd 4-5000, és egy film is 2-3 ezernél kezdődik így egyszerűen nem veszem meg, hanem más alternatíva után nézek. Ha nem lesz más alternatíva akkor meg szimplán nem fog érdekelni. Akkor majd Pisti, Juli, Géza, Sára odaadja CD-n hogy "Pfú ezt nézd meg!". Pedig aránylag jól keresek, de inkább elmegyek abból a pénzből egy jót kajálni, veszek valami ruhát, elköltöm haverokkal itt-ott, vagy egyszerűen inkább félreteszem szűkösebb időkre.
Apropó CD: Ha valaki most bejönne hogy mennyi illegális CD-DVD van nálam pofára esene mert egy sincs. Vannak a Céges, a Biztonsági Mentéses, meg a Gyári/Bolti CD-DVD-k. Mivel az utóbbi években ha letöltöttem valamit és megéztem/kipróbáltam azonnal ment rá a SHIFT-DELETE, illetve van erre egy külön progim (nem reklámozok.)