680
  • procy
    Hmm nem igazán értem én ezt, és jólenne ha valaki felvilágosítana, hogy hogyan is működik ez a film kritika A titanik isten jó holott minimum 2 változata van a legutóbbi elött, és sok száz hasonló sztori. A Jurassic park szintén 100 korábbi verzióban volt mint sztori, mégis mindenki repesett mint gólya... a levegőben hogy milyen modern és milyen kiváló sztori. Akkor ezt a filmet miért kell lehúzni? elolvastam a cikket, elgondolkodtam hogy elmenjek e megnézni, elmentem! Igaz, volt valóbban sok hasonló sztori,már a filmiparban, mint ahogy szinte minden filmnek van elődje. Mégis miután vége lett, megragadt ismét a történet a fejemben jó élményt nyújtott, és valahol ez a mozi lényege a szórakozás a kikapcsolódás és az élmény. De ha kritizálják folyamatosan a receptet tálalás előtt akkor nem lesz aki megkóstolja...?
  • winnie
    a TF2 rossz példa, hiszen majdnem 4szeresét hozta a nyitánynak, engem spec megdöbbentett, hihetetlenül jól tartotta magát minden negatív kritika, vélemény ellenére. az ünnepek alatt meg egyébként sincsenek nagy csökkenések, majd januér első hetében dől el minden. (az avatar persze valóban jó hétközi eredményeket hoz, de minden filmnél ez a helyzet, mondhatnám, hogy a teltház effekt számít vagy a hó, esetleg, hogy az újhold még az avatarnál is kisebbeket csökken, de nem mondom, mert az avatar újonc. ebből még bármi lehet, az biztos, de januárt ki kell várni az elemzéssel, és a TF2 remek szerepése jelzi, hogy már az elemzéseknek sem szabad annyira hinni:)
  • sandor8206
    Valaki hagyja abba már ezt a marketing által megvezetett emberek dolgot az ki szokott pukkadni a 2. héten simán, ha már említve lett a TF2 vagy a Tválájt:újhold hiába csináltak 1 hétben rekord bevételt előbbi 60% körüli az utóbbi 70% esett vissza a bevétel, mert az emberek nem ültek be rá 2-szer, nem mondták a haveroknak, hogy "...kurva jó..." vagy a Wolverine hiába nyitott jól, jobban mint mondjuk a Star Trek (ami idén szintén egy jó film lett kritikailag és anyagilag is) 2. hétre hatalmasat csökkent szintén 70% körülit. Na a jó filmek mint pl: ST vagy a Betmen Begins kb. 40%-ot esik vissza a 2. hetére vagy a Király visszatér ami 32% esett, na szóval direkt olyan filmeket említettem amik kritikailag is No.1 popcorn-filmek lettek.

Az Avatar a jóslatok szerint ( a hétfői, keddi, szerdai adatok alapján) a 2. hetére 20-25% visszaesést fog produkálni, ami KIBASZOTT JÓ!!!
    Arra lehet mondani, hogy csinált egy decemberi minden idők legjobb nyitó rekordot 77, 3 millióval, hogy az embereket behúzta a marketing DE a 2. heti adatok simán tükrözik egy film fogadtatását, elismerését a nézők között, csak olvasni kell a számok között.

Szóval lehet itt pampogni, hogy az Avatar rossz film, hisz mindenkinek más-mást jelent egy film, művészeti alkotás DE, hogy csalódást okozott??? Egyénileg persze vannak esetek (mint pl: nálam a TDK ki lehet kergetni a világból) DE összességében mint anyagilag ( összefog kaparni kb. 1,2 milliárdot ha így halad) mint szakmailag (4 Golden-Globe jelölés) mint a nézői reakciók tekintetében (imdb, jegyeladások) nem hogy pozitívak , de kimagaslóan jók.
    Ritka az olyan film ami anyagilag és szakmailag is topon van csak tényleg az igazán kimagasló popcorn-mozik tartozhatnak ebbe az elit klubba ( TDK, Gyűrűk Ura, Gladiátor) és az Avatar köztük van.
  • EagleeyE
    "Velemenyem szerint a szorakoztatas fokozatosan igenytelenit, lassan kiveszik belole a muveszet (a mozifilmezes eredetileg az volt), ehelyett egyre inkabb elkapraztat, hipnotizal, egyre magasabbra emelve az erzekszerveink ingerkuszobet."

Te nem tudom melyik bolygón éltél eddig, de az általam ismert emberek számára a művészet lényege épp az, hogy elkápráztasson, hipnotizáljon. Ebből a szempontból a saját logikáddal (és az enyémmel is) élve az Avatar egy műremek, mivel elkápráztatott eddig több millió embert.
    Az, hogy egy populáris műremekről van szó, már más kérdés, de ez mindíg is a csököttagyú bölcsészeket zavarta, akik szerint a jó film mércéje az, hogy milyen gyorsan alszol el rajta.
    A mozi lényege már a megalakulásakor is csakis egy volt: szórakoztatás
    És az Avatar is szórakoztat, méghozzá nagyon profin
  • cateran
    Hat ha mar Gaia,akkor inkabb az indianok..max nem fogalmaztak meg pontosan:) (foleg az Eszak-amerikai)de emlithetnem az azsiai kulturakat is...
    Gaia mint szuperorganizmus,rajta telepata lenyek(neuralis interface,stb.) Asimov 1:1-ben...mondjuk az ilyesmi pont cafolja a Gaia teoriat...itt a foldon az elolenyek nincsenek annyira egymasrautalva,osszekapcsolva (mint ahogy nem sok,semmilyen hatasa sem volt az elmult 1000 evben kihalt allatoknak az elovilagra..voltak,eltuntek)
    A technologia fejlodesevel ez a mondanivalo ertelmet vagy inkabb fontossagat veszti (ha kepesek leszunk bolygokat kolonizalni,akkor onnantol mind1 mi tortenik az anyabolygoval -marmint az emberiseg szempontjabol-..hopp ez is Asimov es Alapitvany..)

Ertelmetlen parhuzamot vonni 1 olyan -kitalalt- elovilag es a Fold kozott,ahol "bizonyitottan" hatalmas kulonbsegek vannak...lasd technologia..ha nem lenne technologiai fejlodes a foldon,nekunk sem nagyon kellene aggodnunk a kornyezet miatt,hosz valahol az osemberek szintjen lennenk...
  • Seregély
    Nincs nekem semmi bajom azzal, hogy Neked nem tetszett a film. Azt viszont igazságtalannak, bosszantónak tartom, ha valaki mondanivaló nélküli, ötlettelen terméknek állítja be az Avatart. Attól mert egy film látványos, rengetek speciális effektet felhasználó szuperprodukció, nem feltétlenül kell üresnek lennie. Az Avatar esetében a "cukormáz" alatt jócskán találunk értékes gondolatokat.
    Én a filmet sci-fi-nek látom, a klasszikus fantasy elemek is meg vannak ideologizálva sci-fi alapon. De azt hiszem, ezen fölösleges összeveszni.

Nekem sem szokásom hosszú monológokat írnom kommentként, ráadásul nem feladatom és nem is szükséges védenem az Avatart, csak értetlenül fogadtam, mennyien nem vették figyelembe mondanivalóját, ötleteit.
  • Tetsuo
    Ha a sci-fi mufajt nezzuk, akkor ez a film vhol nagyon alul van, de mind1, én inkabb tekintem egy fantasy mesenek, annak elmegy.

Elsosorban nem is a sztorit kritizaltam, hanem a kivitelezes nem jott be, leginkabb a forgatokonyv es a rendezes, de a technika sem, mint alabb irtam.
    Erre sokan hoborogtek, hogy mit kepzelunk mi, akik negativ kritikat irtunk, hiszen errol a filmrol nem lehet azt irni..
    LOL

Szal en itt befejeztem, valojaban csak unatkoztam (ha egyedul vagyok karacsonykor, mit is csinalhatnek :) igy irogattam.. nem azert, hogy kotekedjek (mint azt itt sokan teszik a negativ kritikat irokkal), hanem hogy megosszam velemenyemet masokkal, ugyanugy mintha tetszett volna, akkor azt irtam volna le..

1000 mozifilmbol kb 1db tetszik, lehet h velem van a baj.. :) hogy nem vagyok atlagember, hogy nem azok a filmek tetszenek, mint mindenkinek..
    sot altalaban azokat vegig sem birom nezni.
    Velemenyem szerint a szorakoztatas fokozatosan igenytelenit, lassan kiveszik belole a muveszet (a mozifilmezes eredetileg az volt), ehelyett egyre inkabb elkapraztat, hipnotizal, egyre magasabbra emelve az erzekszerveink ingerkuszobet. Es egyertelmu, h miert: a tobb profitért. A kiadoknak es az egesz filmgyarto gepezetnek a nezettseg a lenyeg, a tobb fogyasztas, semmi mas.
    Mint ahogy irtam lejjebb
    #141 #161 #173 #202.

Ha elore szoltok, h ez egy rajongoi klub, akkor nem irom le a velemenyem.. ;)
    Tehat bocs, hogy nem tetszett..
  • G0blin
    semmi gond, nagy dolgokat fikázni mindíg felemelő, ráadásul kurva egyszerű. Semmi gond, hogy aki idáig elment megnézni (pármillió ember csak nem sok) annak leesett az álla. mondom ezt én, aki még nem láttam, csak olvasok fórumokat, és tervezem megnzéni. DE JAJJJJ! Itt az írták ez James Titanic Cameron legrosszabb filmje! !!! Mindjárt meggondoltam magam. Inkább megnézem a kurvajó végső állomás 3d-t 2d-ben. Te fasz.
  • Seregély
    Mára elfogadtam, hogy itthon a sci-fi élvezete, szeretete egy szűk szubkultúrát érdekel csak. Utálok és nem is igazán érzem magam predesztinálva bizonyos dolgok magyarázatára, de egy példa:

Ügye volt a híres Johannes Kepler, akit legtöbben mint csillagászt ismerünk. Neki volt egy kevéssé ismert gondolata, amit az utókor Gaia-nak nevezett el, miszerint a Föld egy óriási élő organizmus. Ennek a gondolatkísérletnek az újszerűségét évszázadokig nem ismerték fel. Egészen a 20. századig kellett várni, míg egy bizonyos James Lovelock jövőkutató felkarolta és továbbfejlesztette, a modern világgal kompatibilissé tette az elméletet. Az Ő gondolatait vette alapul barátja, a méltán világhírű Isaac Asimov sci-fi író, hogy Alapítvány regényfolyamának új irányt szabjon, az emberiség nagyon távoli jövőképének a galaxis méretű Gaia-t, szuperorganizmust jelölte meg. Cameron ezen az ösvényen indult, megpróbálta elképzelni, hogyan is működhet egy ilyen bolygó méretű szervezet, milyen hatással lehet a környezetére, és a bolygón élő intelligens, önálló lények hogyan viszonyulnának hozzá. Megmutatta, hogyan is működhet egy ilyen lény a gyakorlatban. Pandora bolygóján minden a kapcsolódásról, az integráltságról szól, így az állatvilág sem marathat ki ebből, ezért természetes neurális interface-el látta el lényeit, ami már önmagában is igen messzire vezető, újszerű gondolat, mai sci-fikben ritkán találkozni ilyen eredeti ötlettel.

Ezeket végiggondolva, a földi technikai fejlődésre hoz egy természetes, biológia alternatívát, ahol maga az integrált ökoszisztéma ad választ rengetek, a modern világunkban felmerülő kérdésre, igényre.

Elképzelhető, hogy ezek a gondolatok csak nekem csodálatosak, és nem annyira magától értetődőek mint pl. a Matrix mondanivalója, de akkor is felemelőnek tartom a film világát. A cikk írójával szemben, az összes Cameron film közül számomra ez a legmélyebb gondolatiságot hordozó, legérettebb alkotás.
  • cateran
    Ohh..de ugye elmondasz 1-2 zsenialis gondolatot,ami elkerulte a figyelmemet?

Meg aztan nem artana tisztazni,hogy a latvany kurva jo (es akkor trivialis,hogy 2D-ben nem lesz olyan utos mint 3D-ben) vagy nem annyira,de akkor meg miert mondja mindenki,hogy a latvany kurva jo?

Trendi lett haladni a birkakkal es egyutt begetni...hisz az imdb-n levi partizezer ember nem tevedhet....szemben a nehany millioval aki latta,csak nem szavazott....a New Moon is kurva jo kell,hogy legyen,hisz olyan sokan elmentek ra...igaz,tobbsegeben nok,de akkor is....micsoda logika...
  • DeedY
  • Polllen
  • GerY5
    Ritka rosszindulatú egy cikk lett ez... Én nemhogy nem 3D-ben láttam, de a 2D-sek közül is a legrosszabbat, kamerás-mozis felvételt, (mivel a nagy karácsonyi rohanásban nem volt időm eljutni moziba, ezután remélem már lesz időm), így nem mondhatnám, hogy a káprázatos látvány dominált. A film mégis k*va nagy volt! Ennyi...
  • Seregély
    Szerintem néhány hardcore sci-fi rajongótól eltekintve, kevés embernek estek le a filmben található zseniális gondolatatok, melyek egy igazi jó HC sci-fi regényben is megállnák a helyüket, szilárd alapokat nyújtva.
    Nyilván ebben a vizuális orgia túlsúlya is szerepet játszik, de bízok benne, idővel sokan felismerik Avatar világának zsenialitását is.
  • gabe77
    Én 2D-ben láttam, de a látvány így is megfogott és igazából nem is vágyom rá, hogy 3D-ben lássam!
  • Polllen
    Nem értettél meg;) én azt kérdeztem, hogy levon-e a film értékéből...persze, hogy nem ugyanaz lesz a látványvilág, DE nálam egy film értéknél úgy max 30% a látvány...2d-ben is hozza a mai kor követelményeinek megfelelő színvonalat, a sztori pedig jó. Továbbra is egy sci-fi-ről beszélünk!
  • wedge31
    Tehát szerinted 2D-ben ugyanolyan a látvány mint 3D-ben ,szerintem te probáld ki mivel ez biztos hogy nem igaz.
  • DeedY
    na ez a baj hogy ennyit latsz belole, a latvany teszi kimagaslova az ertekeket nem nagyon erzekelitek
  • Polllen
    Nem értünk egyet, próbáld ki, ha tetszett a film
  • wedge31
    Szerintem egész biztos hogy rosszabb 2D-ben és tévén még inkább az egész film fö ütökártyája a látvány.
  • Polllen
    És ez levon a film értékből? Rosszabb film lesz, ha csak 2d-ben nézed meg? Sztem nem...
    Vagy pont a csalódott emberekre hatott túlzottan a hype? Aki meg éppen letojta és megnézte, egy jót szórakozott?

Szvsz pont azért jó a film, mert nem csak üres látványvilág, mint ahogy a "kritika" is próbálja beállítani.

Más:
    Mellesleg a terminator 2 is dolgozik klisékkel...nincs új a nap alatt, de azért sokat számít a tálalás.
  • ReVisor
    Jajj nem akarok trollkodni itten, de ez a hülye kritika százszor közhelyesebb az amúgy valóban nem túl unikális sztorit bemutató filmnél. Olyan jómegaszondom kritika. Cameron legrosszabb filmje...
    Te hülye.

A Piranha 2 az meg jó film volt? Nagyon hülye. Legalább tájékozódnál idióta, mielőtt leírsz valamit.

• wedge31
    Egy idegen ember kritikája éppugy szart se ér mint johnny fitcpatrick véleménye az imdb-én.
    Az én véleményem se kell hogy itt meghatározo legyen bárkinek aki nem ismer.

Az okosabb ember csak az ismerösei olyan emberek kritikáját fontolja meg akiknek ad a véleményére.
    Nekem hiába mondja százezer ember hogy finom a tökfözelék ha én már a szagától is rosszul leszek és ettöl nem leszek kisebb söt a saját vélemény mindig többetér mint a birkamod a tömeg után menni.

A hájp meg konkrétan tényleg túlzó és hazug volt mert a forradalmi 3D seholse volt söt elmaradt egy sima IMAXos természetfilm mögött ,rengeteg homályos életlen objektum volt a filmben.
  • Polllen
    Valamivel mindenki ki akar tűnni...

Amúgy nem az a baj, hogy vmiért nem tetszik neki a film...inkább a nyíltan lehülyézés, mert mást gondolsz, más tetszik...

Ha vissza akarnék vágni, azt mondanám, már értem miért nem tetszik neki a film...csak annyit sikerült felfogni, hogy lőnek benne és huhu, mint minden mesében van happy end...De inkább nem teszek ilyet
  • DeedY
    Csak nezd meg az egesz eves mozis statisztikakat visszamenoleg is akar, tudj meg tobbet arrol mennyien erdeklodtek az Avatar irant, mennyien voltak hajlandoak beulni, sajnos azt nem fogod tudni hanyan voltak olyan vakmeroek akik 2x vagy tobbszor is elmentek te ezt nem is fogod megtudni. Erre is megint lehet mondani az okoassagot de itt mar tobbrol van szo az emberek beszelnek a filmrol egymas kozt es nem kell ehez a marketinggepezet.
  • gabe77
    Ha valami nem tetszett, miért nem Cameron-nak sírod el?! Miért itt kell győzködnöd az embereket, hogy más az ízlésed? Én sem szeretem pl Győzikét, de veled ellentétben én még a fáradtságot sem veszem, hogy leszóljam. Azt hallgatom, nézem ami tetszik, ha meg mellényúltál akkor azt minek vered nagydobra?
    Jut eszembe ez a kritikának titulált cikk egy zsigerből jövő irígység!
    Szerintem Cameron ezzel a filmmel igenis nagyot alkotott, én a helyében a vége főcímet úgy kezdtem volna: NA EZT CSINÁLD UTÁNAM!
    Csatlakozva pár előttem szólóhoz pedig csak annyit a film mélységét vagy mondavalóját tökéletesen eltalálták. Nem is sok nem is kevés. Ha gondolkozni vagy elmélyülni akarok megnézem a Táncos A Sötétben-t vagy A Legyek Ura-t.
  • tmk
    Engem az zavar mint az olyan emberek mint te csak azért is az ellenkezőjét mondja annak amerre a többség megy és egyből birkázza a többit. De nem csak a marketing miatt mennek be az emberek, ha valami tényleg rossz és unalmas lenne akkor az elterjedne a az emberek közözz fórumokon és bukna is a film, de itt nem ez van mert a többségnek tetszik. Nem szoritottak senkinek a fejéhez fegyvert h na most b****g bemész és megnézed a filmet és aztán 1 hónapon belül újra bemész.
    És nem osztogathatod az észt hogy ezek hülye emberek mert ezt nézik meg, mert nem tudod hány orvos, mérnök, ügyvéd nézi meg azt sem tudod milyen inteligancia hányadosa van az embereknek.
    Az emberek épp eleget járatják az agyukat napközben (munka, iskola) szeretnének kikapcsolódni és ezért járnak moziba.

Tényleg már divat fikázni mindent amit a többség szeret...
  • DeedY
    "Engem speciel megvezetett a nagy reklam, 10 eve nem voltam moziban, gondoltam elnezek, de megbantam, vagy legalabbis nem azt kaptam amire vartam.
    Ezt pedig szeretnem megosztani masokkal, hogy nehogy ugy jarjanak mint en."

igen, valaki ezt kiragadja a mondandodbol, elhiszi es emiatt nem megy el, haha naiv
    pont ezek miatt nem olvas kritikat sok ember mielott megnezne egy filmet
    (okosabbak utana sem)
  • böröczk
    Nekem, és sok más embernek (mondhatni a nagy többségnek) még kétszer meg fog érni ennyit, az a helyzet... minimum...
  • böröczk
    elvárások ezek lettek volna? az író nem normális, ennyi baromságot és hazugságot kár volt leírni. legrosszabb filmje? legrosszabb kapásból a titanic, valamint az imdb és egyéb IGÉNYES kritikák nem éppen erről tanúskodnak.
    Höhö, balfékek.. ennél már csak a leffordedkettős cikketek volt jobb, ahol közöltétek: " az ÖT túlélő újra..." BRAVO, és újabb bravo!
  • Polllen
    Amúgy a district 9-ről is ilyen pazar "kritika" született? Ott is "a konfliktusok, a drámai momentumok, az okok és okozatok sajnos meglehetősen sablonosak"?
  • Soundmaker
    Nem szarom le, csak nem értek egyet vele... A véleményedhez jogod van ahogy eddig is... és ha neked 1800 Ft-ot nem ért meg ez a film egy évben egyszer, akkor tényleg csak sajnálni tudom ezt.

Szerintem kurvajó film volt, szerinted nem... nincs ebben semmi gáz... De a cikk tényleg olyan kontextusban íródott ami az egyéni véleményt rá akarja erőszakolni azokra akik még esetleg megnéznék a filmet.

Nekünk tetszett a film, a számok és a túlnyomó részt pozitív kritika - világszerte - ezt mutatja, ha csak a nagy médiahisztiről lenne szó már rég kidurrant volna ez a nagyra fújt szappanbuborék...

De nem durrant....

ennyi
  • Polllen
    Ki kell ábrándítsalak...^^ az össz találkozásom az avatarral a megnézésig az volt, hogy 2x láttam az előzetesét...Arra gondoltam, érdemes megnézni.

Semmi több...Az összes többi filmnél is kb ennyi hatással volt, van rám a marketinggépezet...^^

Szóval én speciel nem vágom milyen nagy 500 millió dolláros marketinggépezetről van szó...

u.i.: ugyanezért néztem meg a dark knight-t, a district 9-t és az összes többi filmet...

Mind jó film, nekem ezt is tetszett.
  • Tetsuo
    En meg azt a kepmutatast utalom, h leszarsz mindent ami negativ, mert egy forumba csak jot lehet irni.. pf

Miert bajod az, ha vkinek nem tetszett a film? Es miert bajod az, hogy ezen a hozza illo forumon vitatkozunk?
    Ha a csak az irhat, akinek tetszett, nem lenne vita, csak egyutt bologatas, akar be is zarhatnak az osszes topikot..

Engem speciel megvezetett a nagy reklam, 10 eve nem voltam moziban, gondoltam elnezek, de megbantam, vagy legalabbis nem azt kaptam amire vartam.
    Ezt pedig szeretnem megosztani masokkal, hogy nehogy ugy jarjanak mint en.
    Ugyanis e-tetves forumokon sok birka egyuttbologato azt mondja, amit az 500millio dollaros marketinggepezet mondatni akar veluk, hogy qrvajo film volt.
  • Soundmaker
    Ezért írtam hogy csak sajnálni tudom akiknek nem volt eléggé "Star Trek"-esen agyonbonyolított az avatar sztorija.

Miután a moziban megnéztem 2x, nekem a netről letöltött mozikópia is ugyanazt az érzést adta mint a moziban, persze az ember sóvárog a csúcsminőségű "techdemo" után is, de nekem ugyanolyan élmény volt látni egy nyomorék katonát ahogy boldogan felfedezi a futás örömét, az otthonukat elvesztő Na'vik fájdalmát, vagy azt az érzést amikor a természet egykét védi meg magát a betolakodó idegenek ellen...

És ehhez nem kell Asimov-féle alapítványi mélységekbe merülni a filozófiai vagy egyéb kontextusokban. A történet pont úgy jó ahogy ebben a filmben van.

Ha bonyolítják unalmassá válik, ha még jobban egyszerűsítettek volna rajta akkor meg tényleg a film kárára ment volna.
  • gulyasandras
    szamáremberek helyett szamárember
  • gulyasandras
    Boldog Karácsonyt mindenkinek!

A szamáremberek szerintem innen ered. 103-as hozzászólás.
  • Tetsuo
    Az altalad emlitett esemeny az nem logikai hiba, pusztan jelen vilagunkban paradoxon. A Terminator 1 es 2 (egyebkent ezekben is voltak kisebb hibak, de ezek a filmek pl. tobbnyire teremtettek a kliseket es nem felhasznaltak azt) pont attol sci-fi, hogy az idoutazast axiomanak tekinti.
    A filmnek ugyanugy mint a regenyeknek, nem kell realista abrazolassal csak valosagot kozolniuk, hiszen pont az a lenyege, hogy az iro altal elkepzelt fantaziavilagot vagy esemenyeket megjelenitse.
    Namarmost a logika es egy kerek vilag, v az elkepzelt esemeny beleillesztese a valosagba tokeletes kell hogy legyen, kulonben az egesz, egy oszevisszasag lesz.

Esztetikailag es szakmailag eleg korrekten (ill objektiven), meg lehet itelni egy filmmuveszeti alkotast, persze vannak szubjektiv elemek, de az altalam alabb irtak, tobbnyire nem azok.

• wedge31
    Amennyire divat egy film fikázása annyira divat egy irásé is nem hisszem hogy a vérpistik értik a cikk konkluzióját ami az utolsó bekezdésben van csak a szenzáció hajhász mondatok ragadnak meg bennük.

Az avatar jó film , de...
  • BCS pixel
    "Ilyet írni, hogy "giccses" Pandora világa. Hát bazdmeg, giccses egy őserdő? Vagy mi a faszom, azért mert nem szétesett öngyilkos hajlamú drogos buzik nyafogják végig a filmet, akkor már sekélyes?"

hát szerintem ezt arra értette, hogy hatalmas a színkavalkád, nagyon tarka-barka állatok vannak a pandorán