Megpillantották a sötét anyagot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha valami a térben tágul, akkor azt könnyû meghatározni, de ha maga a tér tágul az idõben, na az már nehezebb.
Nem is értem, hogy mit nem értesz.

Kara kánként folytatom tanításom.

Válasz: #62.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

És akkor jössz te és bárminemû tudományos alátámasztás vagy érvelés nélkül kijeleted, hogy marhaság.

„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t

Hidd el, nem a levegõbe beszélek! Amit mondok, amellett fél évszázadnyi kutatás, 2 ezer éves fizikai tapasztalat és többtízezer fizkus és mérnök áll.

"A 2006-os fizikai Nobel-díjat John. C. Mather és George F. Smoot amerikai fizikusoknak ítélte oda a Svéd Királyi Tudományos Akadémia "a Világegyetem mikrohullámú háttérsugárzása feketetest-jellegének és anizotrópiájának felfedezésért".

<...>

A COBE-kísérlet tervezésénél eleinte egyezred Celsius-foknyi eltérésre számítottak a kutatók. Mások viszont arra hívták fel a figyelmet, hogy a számításoknál a sötét, nem sugárzó anyag hatását is figyelembe kell venni, így viszont már csak százezred fok nagyságrendjébe estek a várható eltérések. Nyilvánvaló, hogy ennyire kis különbségek kimérése igen nagy technikai kihívás.

A COBE mérései végül a földi megfigyelésekkel összhangban mutatták ki bizonyos irányokban a hõmérséklet parányi eltérését. Stephen Hawking 1992-ben a The Timesnak nyilatkozva az évszázad, de akár minden idõk legnagyobb felfdedezésének minõsítette a COBE mérési eredményeit. Az irányeltérések kimérése, az anizotrópia felfedezése a most odaítélt díj másik indoka.

A COBE méréseit továbbiak követték, legutóbb a WMAP mûhold pontosította az anizotrópia térképet, a korábbinál sokkal finomabb részleteket tárt fel (lásd korábbi cikkünket). Az új, pontosabb mérések is igazolták az Õsrobbanás elméletét, és bizonyítékot szolgáltattak arra is, hogy az Univerzumnak volt egy ún. inflációs szakasza, amikor nagyon gyorsan tágult. A hõmérséklet irányeloszlásának ismerete segít a modern fizika egyik nyitott alapkérdésenek megválaszolásában is: milyen a látható anyag, a sötét anyag és az ismeretlen sötét energia aránya és sûrûségeloszlása."

Jéki László

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

"Az origót idõben meg lehet találni, megmondjuk, hogy 13,7 milliárd éve keletkezett a világegyetem - ez könnyû. A térbeli origót azért nem lehet megmutatni, mert akkor maga a tér született meg, tehát a térbeli origo ott van az univezum minden egyes pontjában, benend is, és bennem is. Mindegyikünk minden egyes sejtjében és atomjában ott van a világegyetem kezdete, és a vége is." - ez jó nagy blõdség volt. Még a kezdetet sem lehet meghatározni, fatális tévedés az egész. A térbeli origót miért is nem lehet meghatározni? Ha valami tágul, akkor a tágulás iránya is meghatározható. Ellentétes irányban meg pont az lesz, hogy honnan tágult. Akkor miért is nem lehet megmondani? Nagyon lezseren tudsz kezelni dolgokat. Az utolsó mondatod meg annyira marhaság, hogy nincs is értelme többet mondanom róla.
Az õsrobbanással próbálják a kezdetet megmagyarázni. De te semmit sem magyarázol meg, mert gõzöd sincs arról, hogy ami felrobbant, az honnan a lópikulából van. De ne azt mondd, hogy összetöpörödött! Mert akkor azt kérdem, hogy ami összetöpörödött, az honnan van? Az õsrobbanásra onnantól fogva nem is lenne szükség, mint a kezdet nagy magyarázatára, ha erre valaki választ tudna adni. De erre senki sem tud választ adni. Pont a lényeg felett silik el mindenki, mintha az õsrobbanás bármire is magyarázatot adna, de nagy lóf.szt ad az magyarázatot.
És mivel a lényegre nem tud senki válaszolni, ugyanolyan szemfényvesztés, mint a vallások tanításai az isteneikkel meg a teremtéssel.
"Sima feketelyuk". A feketelyuk is csak egy elmélet. Nem látott még sehol senki egyet sem, csak feltételezik, hogy itt meg ott vannak.
Inkább arról van szó, hogy a felszerelések, mûszerek lettek egyre jobbak, és így "láttak" egyre messzebbre. Azt meg mondanom sem kell, hogy a távolság meghatározása egy 22-es csapdája, egy farkába harapott kígyó. Feltételezésekre épülõ számítások.
Nincs téridõ. Van tér és van idõ.
"Az õsrobbanás-elmélet egy elmélet, amit azért találtak ki, mert észleli az univezum tágulását, amit a vörös eltolódáshoz kötnek, és nem mérési hiba, de ott van a kozmikus háttérsugárzs, ami az az elektrománeses hullám, ami az õsrobbanásból 13,5 milliárd év alatt ér elhozzánk. Ezért kaptak pár éve Nobel-díjat. (Azért nem látunk messzebbre, mint 13,5 fényév.)"
13,5 fényév egy kicsit kevés lenne. Ezért nem kaptak volna Nobel díjat. De mint tudjuk, manapság a Nobel díjnak nincs értékmérõje. Talán régen még volt, de már régóta nincs. Az univerzum tágulása is egy nagy humbug. A vöröseltolódás adódhat másból is. A háttérsugárzásnak is lehet más oka.
A tér nem tágult, a tér van. Nem volt miért tágulnia. Maximum a térben lévõ anyag tágul(t), de miért is kéne tágulnia?
Hi mindenki!
Az a baj szerintem, hogy nem gondoltok bele, hogy a világ nem objektív hanem szubjektív. Ti egy objektív világegyetemet kerestek objektív törvényekkel. Pedig olyan nincs. Minden függ a "megfigyelõtõl" /ezt most nem feltétlenül kvantumfizikai értelemben írom/.
Az.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Imádom, mikor hitrõl megy a vita, és mindenki ellentmondástnem feltételezõ módban beszél: ez van meg ez van. Bocsánat, a fizikánál még használható, de hitkérdésbenkevésbé. Hiszen, amint azt már egyszer mondtam, a hit az, amit a természettudomány nem igazolt, de nem is cáfolt.

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Azért nem kell mindent szó szerint venni. Ha Isten a maga képére teremtette meg az embrt, akkor Isten egy kicsinyes, szûklátókörû, önzõ, babonákkal részegített, kegyetlen, hiszékeny, undorító fenevad.

(Ne értsétek félre: ott a mondatban az a "ha".)

jaaa, szekta. hmmm, köszönjük. leülhet. <#rolleyes>

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

seth.hu

Egy másik topikban már felfigyeltem a mélysötétségedre.
Na, mars el innen, mert épp rólad beszélünk!

Ez miféle irányzat?

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

Hehe, elképzelem, ahogy két kvantumfizikus beszélget:
- Te Józsi, hanyadik dimenziónál tartunk?
- Hát a fene tudja, úgy 11 körül vótunk a múltkor, asszem...
- Jah, jóvan. Te Józsi, nem iszunk meg egy sört?
- Hát, végülis, mér is ne? Hátha addig felfedeznek még egy dimenziót...

Ezzel a hsz-el te vagy a "legmesszebb látóbb" a topikban.

A poklot és a mennyországot viszont nem az egyház találta ki. A pokol egy mély dilemmát reprezentál, amely máig ott van mindegyikünk emlékezetében. A pokol arra az idõszakra emlékeztet, amikor a tudat még semmilyen formában nem volt képes kiteljesíteni önmagát.

A tudat viszont nem lineárisan fejlõdik, hanem többféle irányban.

A keresztrefeszítés csak egy színjáték volt, bár butaság lenne tagadni annak hatását, így érvényességét is.

n3whous3
Te is kisjézusokról meg minden szarról offolsz itt.

púúúúú

Pont a saját viselkedésedet kritizálod... <#nezze>

A vallás nem babona? Meg mi a babona?
Felõlem mindenki azt hisz amit akar, én meg tudom amit tudok...
Beszélgettem nem 1 emberrel aki már volt odaát...és nem haluztak, mint ahogy itt a "tudósok" próbálják beállítani.

Nem volt semmilyen öreg szakállas jószívû emberke meg röpdösõ hárfázó angyalkák sem.

n3whous3
Az egy fogalom, hogy mekkora tudatlan de mégis erõsködõ és okoskodó málészájú pöcsök és idióta vadbarmok vagytok ti itt, tisztelet persze a kivételnek. Olvasom a hozzászólásokat és minden 2. beszól valami hülyeséget, mintha õ maga meg 30 éves múlttal rendelkezõ atomfizikus lenne... Vegyétek már magatokat észre.

púúúúú

Szimpatikusabb voltál mielõtt kijózanodtál...

Gratulálok, lecserélted a vallást babonára. Szerény véleményem szerint ez visszafejlõdés. <#levele>

Nagy része nekem még kötelezõ volt.
És pedig melyiket amúgy? 😊
Nézd...nem hiszek Istenben. De abban feltétlenül, hogy vannak olyan entitások, akik nálunk jóval fejlettebbek, és mi nem feltétlen érzékeljük õket.
Elég speciális a világképem maradjunk annyiban.
Pokol és menyország meg nem létezik, az egyház találta ki, hogy a kor népét meg tudja sarcolni.

A tudat mint olyan egy folyamaton fejlõdésen megy át...vannak akik segítenek és vannak akik gátolnak, és hogy épp mit érzékelünk a valóságból vagy hogy döntünk, sokszor rajtuk múlik, na és az elõírt életúton.

Az hogy vannak speciális képességû emberek, ez nem olyan ritka dolog ám, de ezeket a képességeket mindenki birtokolja, csak kellõ hit és gyakorlás hiányában nem aktívak.

Erre példák vannak bõven a történelem folyamán, még manapság is
, de nyilván kell egy igen pozitív "attitûd" ahhoz, hogy valaki azt végig vigye amit Jézus tett.

Ugye a Biblia mondja, hogy Isten minket a saját képére formált...tehát saját magunk istenei vagyunk, és a képesség is megvan bennünk..mindenkiben egyformán, csak még nem igazán ismertük fel, nem is tudjuk, hogy lehetne fejleszteni ezeket a képességeket...1-2 ember van aki rájött és ebbe az irányba mozdult el, de többnyire ezt a felismerést csak saját malmukra hajtják, és hangoztatják, hogy õk "mentalisták" különlegesek...pedig nem.

Ha olvastad volna az apokrif iratokat, akkor ilyet nem mondanál. És ha már úgy is offolunk...

- Van köztük olyan, ami pogány mesék átvétele egy az egyben, pl kövekbõl madárkákat csináló kisjézus, aki legyilkolja a falusiakat mert ahhoz szottyan kedve (pl. Tamás evangéliuma)

- Van köztük gnosztikus irat, keleti vallások által befolyásolt eszmefuttatások, fabrikált történetek Jézusról (állítólag megvilágosodott a szerzõje, és onnan tudja, hiszi a piszi)

- Van köztük olyan könyv, aminek a magva hiteles, pl János apostol cselekedeteit a tanítványi írták, aztán késõbbi szerzõk legendákkal kiegészítették. Most már kinyomozhatatlan, hogy mi hiteles benne, és mi nem. Tamás apostol indiai térítése szintén történelmi tény (a helyi egyház majdnem 2000 évet átvészelt), viszont mire leírták a történetet, a szájhagyomány eltorzította.

És így tovább, korabeli hamisítványok, népmesék keverednek bennük, valamint ellenõrizhetetlen eredetûek. Ezért nem kerülhettek bele a kánonba, de ettõl még az egyháznál becsben tartják õket, a bennük lévõ kevés igazolható tény miatt. Pl. Mária anyjának nevét (Anna) szintén apokrif iratból ismerjük (János protoevangéliuma), és az egyház szerint ez az információ hiteles.

Ha pedig olvastad volna a Bibliát, Jézusról nem mondanál ilyet...

"Elképzelhetõ hogy a Fermilab tudósainak sikerült észlelniük a sötét anyagot. "

Belenéztek a magyar parlamenti közvetítésbe.
"„Optimistán nézve, három-öt évet kell még várnunk, nem többet. Még nincsenek alakváltoztató robotjaink, programozható anyagaink, de már látjuk, hogyan fogunk eljutni odáig.”

2012-re akkor nem nagyon lesz kész. :-(

Terminátor.

Bõvítik a rendszert. 😄DD

Mindenki azt hiszi, hogy van egy üres végtelen valami, és abban szétfele megy az anyag. Pedig, bár nehéz elképzelni, maga a tér tágul! Egyszer egy sci-fi õrült fizikus kitalálta, hogy úgy gyorsabban lehetne utazni a fénynél, ha egy úrhajó baromi gyorsan maga alá gyûrné a teret, és méggyorsabban hátul kitágítaná. Csak ehhez többmillió csillag energiája kellene.

A Biblia egy szép mesekönyv én meg erre ennyit mondanék. Apokrif iratokat kár volt kivágni belõle, teljesebb képet adna.

Jézus annyiban volt más mint a többi ember, hogy ismerte a saját képességeit, lehetõségeit...mi még most sem. Az most lényegtelen, hogy hallucinációk által , vagy valóban kapcsolatot tudott tartani valakivel/valamivel, de õ is egy mezei ember volt emberi testben...csak ismerte a képességeit.

Hát, el leeht képzelni pl., hogy az emberek olyanok egy világûr nevezetû dolognak, mit nekünk a baktériumok, vagy fehérvérsejtek. Valójában az egész egy nagy élõlény, õsrobbanással születik, éd fingunk sincs arról, ami a világûrön kívül létezik. Ez egy vicces elképzelés, de egy sci-fit le lehetne ezzel forgatni.

"A másik a világegyetem gyorsuló tágulása, amely szükségessé teszi a sötét energia fogalmát. "

ha ez az egyetlen ok, ami szükségessé teszi, akkor hamarosan el fog tûnni a sötétanyag, ugyanis a világegyetem már nem fog gyorsabban tágulni.
tehát akkor, amikor a világegyetem tágulásának a sebessége eléri a fénysebességet, 2012-ben, akkor megsemmisül az összes sötétanyag, és átalakul világosanyaggá!

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

Nem tudok melyik az a rahedli sok elmélet, amelyik borul, de nekem
1. a statikus univerzum nem stimmel, mert ellentmond a tapasztalatnak, még az enyémnek is
2. a dinamikus, térben és idõben végtelen univerzum a tudósoknak nem stimmel, mert ellentmond a méréseiknek
akkor csak egy lehetõség maradt:
3. a lüktetõ univerzum, amely egy pontból indul ki, felrobban/felfúvódik, majd ugyanabba a szingularitásba omlik össze, és kezdõdik minden elölrõl.
Az origót idõben meg lehet találni, megmondjuk, hogy 13,7 milliárd éve keletkezett a világegyetem - ez könnyû. A térbeli origót azért nem lehet megmutatni, mert akkor maga a tér született meg, tehát a térbeli origo ott van az univezum minden egyes pontjában, benend is, és bennem is. Mindegyikünk minden egyes sejtjében és atomjában ott van a világegyetem kezdete, és a vége is. Nem kell máshol keresni! Hát nem csodálatos?!

Mivel, közeledik Karácsony, emlékeztetni szeretnék, hogy Jézus Krisztus ezt szépen úgy mondta, hogy "Én vagyok az alfa és az omega, a kezdet és a vég."

Van. Feltöltötték! <#nevetes1>
Szerintem egy virtuális szimulációban futunk...és a mi "memória blokkunkat" nem olyan rég töltötték fel...de a többi már elõtte is megvolt...ennyi jobbat nem tudok. <#nevetes1>

köszi

,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI

"bár én az õsrobbanásban hiszek"

ó igen, már el is felejtettem, mostanában már abban sem hiszek. az õsrobbanás elméletet nemrég megdöntöttem, tévedhetetlenül bebizonyítottam, hogy nem lehetett õsrobbanás. amit az 50-esben leírtam, abban régebben hittem, mostanában már nem. bár mostanában már nem hiszek semmiben. ha valakinek van egy szabad elmélete, akkor az szóljon.

Mekkora sebességgel?

Na okoskodtam egyet neutrínótémában is

Aha aha ez látod lehet.

Ám az anyag kiterjed c. dologgal van egy bökkenõ.

Ugye aszondják..valahol van egy középpont amibõl ez az ákombákom kiindult..robbanás vagy mi.

Háh...de ha a univerzum csak kitágult...akkor nincs középpont, hiszen ugyan ott volt ezelõtt is most most, csak piciben...nemde?

Az egymáshoz viszonyított pozíciók így elvileg (és gyakorlatilag sem) változhattak.

Tehát..ha kitágult..legyen..de akkor nincs kiindulási pont..effektíve, nem tudhatjuk, hogy robbant.

Ha robbant, akkor van kiindulási pont (szingularitás), viszont akkor nem a tér tágult ki, és akkor itt egy rahedli elmélet borul.

epike!

Frodó létezik! könyvek vannak róla!

"Mivel szerintem nem volt õsrobbanás sem (ha valaki ezzel nem ért egyet, az mondja meg, hogy mi robban fel, miért robbant fel, és ami felrobbant az honnan volt. Ha ezt nem tudja valaki megmondani, akkor felesleges õsrobbanásról hantáznia)"

ez egyszerû.
mi? a világegyetemben található összes anyag
miért? mert már nem tudott jobban összepréselõdni.

az õsrobbanás az nem az anyag keletkezését írja le, hanem egy szükségszerû folyamat. a gravitációs vonzás miatt egyszer az összes anyag egymásba fogja vonzani egymást egy nagy gömbbe, és az elkezd majd a saját gravitációja folytán zsugorodni. mikor már nem tud többet zsugorodni, akkor piff paff puff és felrobban. de van egy másik elmélet, miszerint nem volt õsrobbanás, hanem a világegyetem egyre gyorsabban tágul egy bizonyos sötét anyag miatt. bár én az õsrobbanásban hiszek, és nem a sötét anyagban.

Neked majd akkor írok ha kijózanodsz 😊

Jelentem, én fel tudok.

Nem lehet mindenhez érteni <#alien2><#idiota>

egyébként az a baj, hogy sokan sokmindent túlmisztifikálnak. a legtöbben még egy sima feketelyukat sem képesek felfogni.