Fényt derítenek az egyik legtitokzatosabb részecskére

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mumpic
köszi a válaszokat 😊

El ne felejtsem a kedvenc falovamat, amelyet mindig bedobok, ha neutrínókrül van szó:

A neutrínók a nagytávolságú kommunikáció ideális vivõközege lehetnének.

Kara kánként folytatom tanításom.

Nem ez az igazi kérdés, az igazi kérdés, hogy nyugalmi tömegük van-e? Mert a neutrínó oszcillációtól eltekintve (ami viszont elég súlyos érv) eddig csak olyat tudtak róla mondani, hogy kisebb mint valamennyi.
Ami alapján akár nulla is lehetne, ahogy a korai részecskefizikai modellek feltételezik.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

"ami feltételezi, hogy a neutrínónak tömege van"

Ez tudvalevõ volt eddig is. A világegyetem anyagának kiszámításakor is figyelembe vették õket.

Amúgy üdv itt, mindig örülök, ha benézel.

jól látod! azok a vigyorgó pofák a terroristák, mert ez már a kezükbe került! <#mf2><#violent>
A Nap-neutrínó problémának a neutrínó-oszcilláció (a három típus periodikus egymásba átalakulása) a lehetséges magyarázata, ami feltételezi, hogy a neutrínónak tömege van. Egyszer valami olyasmit olvastam, hogy a speciális relativitáselmélet szimmetriájának sérülése esetén tömeg nélküli neutrínók is oszcillálhatnak (hogyan, arról gõzöm sincs, személy szerint kétségeim vannak, a spec. rel. elég meggyõzõen bizonyított ága a fizikának).

Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/

csak én látom így vagy tényleg vigyorgó pofák vannak a legközelebbi gömbökben?
mumpic:
Na épp azért ástak jó mélyen (hogy más részecskék ne kóboroljanak arra) egy bazinyagy lyukat, körbepakolták érzékelõkkel és megtöltötték nehézvízzel. Azt láthatod a fentebbi képen. Azzal próbálják detektálni õket.

Minden jog fenntartva!

Szinte mindig áthatol, de kis eséllyel mégis ütközik, és a kölcsönhatás kimutatható. Miután úszunk a netrínókban, venni kell egy nagy darab anyagot és megfigyelni, így van esély, hogy sikerül néhányat elkapni. A neutrínódetektorokban pontosan ez történik. Elég nehéz néhány ezer tonna vízben elkapni néhány aprócska villanást, ezért a detektorokat extrém nyugodt körülmények közé, föld alatti bányákban helyezik el.

NEXUS6
Amúgy némileg kitekerve a fizikát és feltételezve 1-2 olyan dolgot, ami betömi az elmélet hasadékait lehetséges egy olyan fizikai rendszer, ahol ez pontosan úgy zajlana le mint a filmben!
Nem írom le, mert aki kicsit is ért a fizikához, az rögtön kidobná a taccsot és mellesleg kikiáltana egelitáriusnak.
<#hehe>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Közvetve bizonyították már, hogy a neutrinók típust váltanak, ami azért fontos, mert így megmagyarázható, hogy a napból miért csak 1/3-nyi mennyiségû neutrinót detektáltak eddig, mint amit rendesen kéne.
A neutrinók ugyanis a napban zajló magreakciók egyik végtermékei. Ha 1/3-nyi neutrinó jön onnan az 2 dolgot jelenthet: az egyik, hogy váltják a típusukat a Földig megtett útjuk során. Ez így logikus, illeszkedik az eddigi csillagászati és fizikai rendszereinkbe. Ugyanis pl. azt is jelenti, hogy a neutrinóknak van tömegük, és ezért a világegyetem un. sötét anyagaként is számításba jöhetnek.
Nos a második lehetõség a cikibb, ha nem váltják a típusukat, ez valóban azt jelenti, hogy a Nap belsejében a viszonylag egyszerû csillagmodellekbõl számított fúziós reakcióknak csak 1/3-a zajlik le!
Ergo lehet eldobni mindazt, amit a csillagfizikáról, meg úgy az ismert univerzum 90%-áról eddig gondoltunk.

Ez persze az úgynevezett legrosszabb eset, de valójában a legizgalmasabb is!
<#vigyor>

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

mumpic
Én azt nem értem, hogy ha testünkön, meg az egész bolygón át tudnak haladni ellenállás és kölcsönhatás nélkül, akkor milyen érzékelõ az amivel meg tudják figyelni?

Eddig is vizsgálták - nem sok eredménnyel. Most meg majd 1 év múlva lesz eredmény. Ez biztos valami jósnõ lehet. Szart se tudnak ezek, csak ábrándoznak.
Szuper ... Csak mindenkepp 2012 Dec 21 elott lecci utana mar ugyis mind1 <#mf2>
Nem lettem okosabb.

← ElőzőOldal 2 / 2