153
  • narumon
    A legfaszább nem hiszem hogy nekem van, de azért elég jó. Persze kérdés a zenei preferenciád mert ezen a klasszikusok, melankólikusok (enya, nigel kennedy, stb) és jazz szól igazán jól azokhoz lett válogatva.

Alaplapi hangkártyáról meg semmit ne hallgass mert az egy fos úgy ahogy van.
    Sennheiserből meg legalább HD595 utána megbeszéljük mennyi pénzed marad és mondok jó kis "hangkártyát" hozzá.
  • coolbboy83
    A Cambridge Audio termékei jó ár/érték/minőség arányban vannak. Nézz körül a www.netdepo.hu oldalon pl, vagy máshól. Hifi Barlang a Szondi utcában - ha Pesti vagy. Annex a Hegedűs Gyulában...stb.
  • coolbboy83
    Már csak azt várom, hogy mikor jön valaki azzal, (ha kiírja az MP3-at Audio CD-nek, akkor olyan lesz mint az eredeti volt amit berippelt...) :-)
  • Sanyix
    messzenem nekem kb az összes tucctucc zenéből flac lenne a jó, és jó is azt leszámítva, hogy már maga az audio cd szar az említett loudness war miatt.
    (pl a hybrid, hernán cattaneo cuccok és mondjuk a paul oakenfold- great wall igencsak jobban szól veszteségmentesben, bár a legelsőnél befigyel gyárilag a clipping sajna)
  • coolbboy83
    Narumon! Nálad a pont!!
  • FoodLFG
    Najó, kinek van itt a legfaszább hangrendszere ? Megyek hozzá zenét hallgatni! :D

Meg arra is kérnék tippeket, hogy milyen cuccokat érdemes venni jobb minőséghez megfizethető áron. pl gondoltam egy Sennheiser HD 555 fejhallgatóra, de ahhoz még kéne valami az analóg jel előállításához, az alaplapiról csak nem hallgathatom (vagy igen ? :D).

• narumon
    Jah még egy adalék. Egy jó 320-as mp3 között és FLAC között sokszor nem azonnal veszi észre az ember a minőségi különbséget csak azt veszi észre hogy az mp3 albumot már harmadik szám után "unja", bántja kicsit a fülét. Az audio cd meg nem. Persze sajnos tendencia hogy a mi cd lemezek nagy része egy igénytelen szar (minőségileg), és sajnos én magam is hallottam mostanában megjelent audio cdt ami kritikán aluli minőségben szólt. Ez van sajnos, magasról leszarják a világon azt a párszázezer embert akinek számít a minőség.
  • coolbboy83
    De, feltűnt! mivel zenével foglalkozom. Vannak nagy különbségek - amint írtam is, "ha igényes".
    És igen, igazad van...... főleg amikor hallod a BKV járatain, hogy a kis droid olyan hangerővel tolja, hogy kifelé hallatszik - keményen torzít a cucc) Az valóban semmilyen "quality" szintet nem üt meg.
  • Sanyix
    ja és ezt általában olyanok nyomatják akik mindenhéten hullarészegre isszák magukat a deszkaóban, majd a sikátorban megpipáztatják az összeszedett ribit vagy lenyomnak rajta egy perces numerát :D olyan ironikus amikor a bugyuta szerelmes dojng dojng dojng-ot hallgatják utána :)
  • narumon
    Szerintem csak arra utalt, hogy a tucc tucc zenék 90%-a teljesen tökéletesen szól mp3ban is. Ezeket nagyrészt én is igy tárolom, mert még az én cuccomon se nagyon van különbség, de ez a zene milyensége meg az audio cd szarsága miatt van. Egész másnak kell megfelelnie egy tucc tucc cdnek mint egy Nigel Kennedynek. Én mindkettőt nagyon szeretem, de amig van mondjuk 5-6e mp3 albumom addig pár száz flac lemezem van.
  • Sanyix
    neked még nem tűnt fel, de a "tuctuc" zenék között kurva nagy különbségek vannak minőségben igényességben is. De tény hogy a bkv-n max hangerőn a legalját hallani, a (bugyuta 5 éves szintű szöveges szánsájn ó béjbe hód meg a szerelem, 3 sávos 2 patternes magyar szart)
  • coolbboy83
    Igen, ezzel egyet értek - viszont az emberek (az egészségesek) 95% ugyanazt hallják, csak max másra figyelnek. Bármilyen hihetetlennek tűnik, de 0,5 Hz különbségeket is hall egy ember, ha van viszonyítási alap...... ha valaki nem hiszi, annak tudom studióban bizonyítani. Da a puszta Matek is megmondja:-)

Nem kell feltétlen drága cucc, egy-egy régebbi összevadászott cucc is tud nagyon nagyon jó lenni (CD - Erölködő)
  • coolbboy83
    Nem tudom mitől volt ez Sony reklám, ennyi erővel Marantz is lehetett volna...
  • Piel
    Mégis miről beszélnek ezek? Egy kommersz lejátszóban valóban lehetséges az, hogy a jó minőségű audio CD és a jó minőséggel tömörített hang között nem lehet különbséget észrevenni. De kérem milyen hazugság ez? Ha dolgozok és rádiót vagy az általam kiválasztott mp3-at hallgatok valószínűleg nem a High-End minőséget fogom előnyben részesíteni, hanem a szórakozást, a feszültségoldást. A zene katalizátor. De ha leülök zenét hallgatni, mert zenész fülem van, akkor olyan technika elé ülök le, hogy élvezhető legyen a ZENE. Ha pedig olyan a technika akkor az kihallatszik, hogy bakelit, CD vagy mp3.
  • DRFlame
    Pont hogy dinamika csökkentéssel érnek el nagyobb hangerőt.
  • willcox
    Az a helyzet, hogy hiába hifi rajongó valaki, nem biztos, hogy van pénze is arra, hogy nagyon minőségi, és emiatt nagyon drága berendezést vásároljon. Hiába van valakinek nagyon jó berendezése, ha nem jó a füle. A pénzzel nem jár együtt az, hogy valakinek egyből jobb lesz a füle (hallása).
    Egyedül a veszteségmentes tömörítések adják vissza ugyanazt, mint a CD. A veszteségesek bizony kihallhatók. Ezt már rég mondom, csináltunk számtalan A-B vaktesztet, én mindig meg tudtam mondani, hogy mikor mi szól. Egyes zenéknél persze nagyon nehéz megmondani, különösen azoknál, amikben kizárólag elektronikus hangszerek vannak.
  • coolbboy83
    És igen igazad van, egy középszintű rendszeren is gyönyörűen kijönnek a különbséget. Hála istennek neked is jó füled van vigyázz rá!!!
    A sok droid a BKV-n max hangerőn hallgatja a jó kis ilyen kínai Fingsung MP3 lejátszókat - és hazavágják a fülüket, nemcsoda hogy nem hallanak. (TucTucTuc TUTU TucTucTuc, vagy JutkánDeszkánJutkánDeszkán) és a többi.
    Ilyen "zenében" nem is lesz ráadásúl különbség....... de ez más kérdés, de ha igényes akkor itt is kijön.
  • narumon
    Én simán hallom a különbséget CBR Lame 320 és Audio CD között, igaz nem is egy 200$-os játék DAC-al hallgatom, egy 40e forintos fejhallgatóval. Valakinek szólni kellett volna a tesztelőknek hogy ennyiért nem adnak normális fejhallgatót.
    Arról nem is beszélve hogy a tesztelt zenéket aprólékosan kiválasztották olyanra, hogy azokat én is mp3-320-ban teszem el mert tényleg nem hallok közöttük különbséget (Massive Attack, Radiohead, Led Zeppelin!!!). Jóreggelt kívánok.
  • Sanyix
    köszönjük a szoni reklámot...
  • Sanyix
    nem hát... inkább a hülye fasz user lustasága nő, aki nem képes a volume feliratú gombot feltekerni, vagy nagyobb teljesítményű erősítőt szerezni, hanem inkább elvárja a hangos zene felvételt.
  • Sanyix
    Így van. A mai lemezeket megnézve oszcilloszkóppal olyan síkságok vannak egyes megboldogult színusz hullámok tetején(a 16 bit max értékén persze) mint az alföld. De az a legnagyobb gáz, hogy sok lemezen már vájt fül nélkül is hallható. Például Sunlounger - Another Day on Terrace album. Flac-nál úgy eltorzul az egyik számban az akusztikus gitár hangja, hogy az egyenesen undorító (megnézve oszcilloszkóppal meg ugye ott az alföld a hullámok tetején, ami ugye a túlhangosítás biztos jele. De nem ez az egyetlen amit még kis hangerőn hallgatva is simán hallani.
  • coolbboy83
    Nem hallottak ezek komolyat, sem SACD sem DVD-A felvételt. Ráadásúl elég hulladék D/A konverterek vannak a hangkártyákon, meg az MP3 lejátszókban..... Majd ha Burr Brown, SuperDAC vagy Wolfson az amin hallgatják akkor mindjárt kihallanak mindent.

Vicces, hogy egy 20 éves Sony vagy Marantz CD játszó leszól CD-vel egy mai mindenjátszó csoda playert!!!! EZ TÉNY, HA NEM HALLJA - AKKOR SÜKET!!!
  • KillerBee
    Hallottál már Lame 320 CBR kódolású mp3-mat? (A VBR 256-on, de még inkább 320-on felejtős, mivel a működéséhez szüksége van egy adott mértékű hibára, ami szerint változtatja a bitrátát.) Nagyon meglepődnék, ha vakteszten kihallanád a különbséget.

Milyen zenén hallod ki a különbséget?
  • Darth Sith
    naneeee. Ezek még nem hallgattak ezek szerint bose rendszereket pl dvd audiokkal vagy bakelittel...

A 320 VBR mp3 max utcára használható. Otthon, teljesen csendes közegben, egy jó fülessel/hangrendszerrel kihallani a különbséget. Nem is kell hozzá milliós nagyságrendü felszerelés, már egy középkategóriás sennheiser HD595-650-el olyan különbségeket lehet észrevenni, hogy ég és föld.
  • KillerBee
    Ha jól értem, neki a "túl nagy" dinamika a baja, nem pedig az, hogy az egyes számok eltérő csúcsértékkel vannak rögzítve. A ReplayGain a csúcsértékek egy szintre hozására alkalmas, dinamikakompresszióra nem, de ezt te is tudod.

waterman: Érdekes, amit írsz, én épp az összenyomorított dinamikát és a maxra növelt kivezérlést nem bírom az utóbbi kb. 10-15 év felvételeiben.

"egyszerűen, hogy nagyobb legyen a dinamikája, felhangosítják a zenét és úgy rögzítik"

Ezzel nem nő a dinamika.
  • hol9672
    sajnos létezik 1 olyan dolog, hogy loudness war
  • Mardel
    Mp3akhoz az mp3gain progi van ami replaygain eljárást alkalmazza, de néhány lejátszóban is meglehet ezt csinálni pl. foobar2000.
  • B0nFire
    Azért, mert digitális hangról beszélünk MP3, AAC és audió CD esetében, viszont a "bakelit" az analóg, úgyhogy nem ér összehasonlítani. Ez olyan, mintha azt a kérdést tennék fel, hogy a pörkölt finomabb, vagy a franciakrémes? Ez nem fair: mindkettő finom, és mindkettőnek létjogosultsága van, de összehasonlítani nem szabad.

Ha az analóg hangrögzítésről beszélünk, akkor össze lehet hasonlítani a viaszhengerre készült felvételt (fonográf), a mágnesszalagos felvételt, és a vinylfelvételt. Ebben az esetben a vinyl az etalon, habár a nagysebességű (több, mint 9 cm/s) mágnesszalagos felvételek már-már megközelítették a lemezminőséget. De ez csak rádiókban tévékben volt elterjedt, fogyasztóknál nem.
  • Mardel
    ReplayGain. De ez csak egy +infot ad a fájl metadataba, amit egy replaygain képes lejátszó értelmezni tud és az értéf függvényében csökkenti annak hangerejét.
  • Szefmester
    miért pont az audio-CD az etalon, és miért nem a bakelit?
  • waterman
    nekem csak az a problémám, hogy a mai stúdió lemezek is ordenáré szar minőségűek. egyszerűen, hogy nagyobb legyen a dinamikája, felhangosítják a zenét és úgy rögzítik, torzítva az eredeti jelalakot.
    hogyan jelentkezik ez?
    a mostanság friss mp3-ak és a régen kódolt ogg-ok között kb 3szoros hangerő különbség van az mp3-ak "javára". egyfolytában tekergetni kell a hangerőt, mert egyszer nem hallok semmit, egyszer meg megfájdul a fülem. ez ellen nem lehetne valamit tenni? ha normalizálom, akkor is kényelmetlen hallgatni, mert a nagy dinamika fárasztja az agyat, a koncentrálást.
    meg már naná, hogy nincs hallható különbség a vocoderrel széjjel trajbolt hangok tömörített meg nem tömörített formái közt. csak egy példa: nelly furtado - say it right. nagymamám már kidobta volna a szemétbe a lemezt, ha olyan elcseszett hangon énekelne koós a lemezein, mint ahogy abban a zenében. a 15 éves tévénken élvezhetőbb a zene, mint akár a youtube-on, mert a tv hangszórója képtelen átvinni azt a sok karcosságot, amit valamilyen úton módon furtado hangjára varázsoltak.
  • readswift
    Itt kérlekszépen nem alapzajról van szó hanem arról hogy a veszteségmentes tömörités alól kihúzzák a szőnyeget. Nem fogják hagyni szerencsére :D.
  • andersh
    kocsiban mikor jár a motor meg kívülről is jön a zaj, vagy gép előtt ahol pörögnek a ventik, sípol az lcd, ott aztán annyira mindegy hány kbites az mp3... najó úgy értem 128 felett :D