Születőben a kontaktlencse-kijelző
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Túliskolázott ember lehetsz.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
"En meg mindig azt nem latom, hogyan latom egyaltalan a lencsen levo kepet."
Pedig egyszerû. A képet nem a lencsére vetítik, hanem egyenesen a retinára, figyelembe véve természetesen a szemlencse törésmutatóját. Ezzel egyben az is elérhetõ, hogy a minden bizonnyal nem teljesen átlátszó LED-tömb a látómezõdnek sokkal kisebb részét takarja ki, mint amekkorára képes rávetíteni a képet. Lényegében egy pici projektorról lenne szó, képpontonként külön lencsével.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Célszerû lenne hozzászólás írása elõtt elolvasni a cikket.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Eleve nem tudom, hogyan latod a lencsen megjeleno kepet, hiszen olyan kozelre nem tudsz fokoszalni. Ha megis mukodik igy, akkor meg lehet, hogy nem is erdekes, mert az egesz lencsen megjeleno kep az eles latas teruleten van.
Talán elképzelhetõ, hogy a ilyeneknek, mint pl. Dredd, a szokásosnál többször nagyobb sárgafoltjuk van, ezért a nagy átlagnál jóval nagyobb területen látnak élesen. Ezt a lehetõségen gyengíti azért az a tény, hogy a leírások szerint az összes látóideg és az agyi látóközpont 50%-át a sárgafolt látja el adattal, ami a teljes látómezõnknek csak mintegy az 1%-a.
Gondolom te, mint az autodidakta mûveltek díszpéldánya, tisztában vagy azzal, hogy aki nem tudja kimondani amit akar, az nem gondolja komolyan amit mond. 😄
26 éve hordok szemüveget és imádom. Nincs vele semmi gond, 1xüen lehet fel és levenni ellentétben a kontaktal, nincs szüksége mindefajta vegyianyagra, hogy a fertõtlenítsem, elég egy szarvasbõr hozzá, ja és nem párásodik, ui. megfelelõen van kezelve... Természetesen neked és nekem is igazam van.
De azért a tény még is az, hogy a kontaktlencse nagyon is alkalmas különbözõ szemfertõzések begyûjtésére míg a szemüveg nem... de ezért még nem foglak lekussoltatni. 😊
A cikkhez: ez megint valami agymenéses hülyeség. Az emberi szem soha nem néz egyhelyre, egy régi kísérletben megállapítótták, hogy az emberi szem egy "algoritmus" mentén feltérképzei a környezetét, különösen a részletgazdag teületekre figyel. Ez müxik a monitor esetében is. Namost ezt a monitort fixre a szemre rögzítem... ÉS most lehet gondolkodni, hogy mit fog tudni feldogozni a szem, ui. az általa közvetített képen biztos, hogy valamit jobban kellene tanúlmányozni valamit nem, de nem fogja tudni ui. a szemmel együtt mozog a kép.
Meg hát: az embernek csak két szeme van ami nélkülözhetetlen a mindenapi léthez. Én nem szórakoznék egy ilyennel, viszont egy szemüvegbe épített kijelzõvel igen.
Komolyan képes vagy úgy elolvasni pl. a saját #59-es hozzászólásodat, hogy közben a szemedet meg sem mozdítod, hanem végig mondjuk az "egyáltalán nem" szópárra fixálod? Engedd meg, hogy hitetlenkedésemnek adjak hangot.
Nem inkább csak nem veszed észre a szemmozgatásodat, mert automatikusan, nem akaratlagosan történik?
Semmilyen. Az agy ilyenkor nem dolgozza fel a beerkezo vizualis jeleket, igy mindegy, hogy van-e kep a szemhejad mogott, vagy se.
egyébként nem mindenki olvas sorról-sorra, így szerintem egyáltalán nem létszükséglet, hogy mozgatni tudd a szemed, hogy áttekintsd a kontektlencsén eléd vetített képet. a sorról-sorra olvasás tanult képesség, fejleszthetõ, sokan (én is) bekezdéseket vagy oldalakat olvasnak egy áttekintésre.
kontaktlencse vs szemüveg: nekem van mindkettõ, ha otthon vagyok, szemüveget hordok, ha elmegyek valahová, vagy nyáron ha napszemüveg kell, mindig lencsét. és akkor most mi van? semmi, idióta dolgon vitatkoztatok itt sokáig.
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Tehát látom a windowst! Ez az alap.
Meg akarok nézni egy weblapot, ami túl nagy felbontású, ezért nagyítani is kell, tehát, egy jobb pislogás, hogy mozogjon a célkereszt, de a kép merev, különben semmit nem csinál csak látom a windowst, persze elõtte meg kellett nyitni a weblapot, de ez mellékes 😊
Nagyítás 4x...
Akkor most egy bal pislogás pluszba az célkeresztnek és elkezd mozogni a weblap, de a célkeresztet kitiltja, mivel a szemünk szimetrikusan mozog, ezért csak egy funkcióra képes a programmal ellentétben.
Ha megint akarunk valami funkciót-gombot használni akkor egy jobb és megint célkereszt, de persze elõbb oda kell nézni, ami nem tart addig mint egy egér esetében, mert kicsi a mozgás koordináció. Esetleg egy 2mp jobb pislogás és megjelenik egy gyorsmenü, ami balról beúszik, vista módra.
dupla pislogás=fail! Nem létezõ parancs, tehát csak statisztikai adatokra, jó és villoghatna is, ha keveset pislogok, ha kevés a szemfolyadék. Kár hogy ennek nincsen értelme, tehát epic fail! 😄
Az egéren is két gomb van, képzeljétek el. Ugyan az a technika csak másra van kifejlesztve.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ne etyegjetek itt a szúrós jószággal.
Itt van ez a Benkõ úr. Finanszírozd meg a tanulmánya angolra fordítását. Ha meg megnyeri a Nobel-díjat úgyis visszaadja.
Ha teszem azt, hogy (sík képernyõn gondolkodva) jobb oldalon vannak a funkció gombok, mint nagyítás, le-fel beállítások... Azt én is értem, hogy kijelzõ és a lencse a szemmel együtt mozog, ez evidens. De a megjelenítést, ha már 3d-rõl van szó, két lencse esetében, ha nem egyrõl van szó, akkor tulajdonképpen olyan mint egy nagy kijelzõre ráhelyezett kamera csak éppen ez egy kijelzõ, amit a szemünk mozgatásával koordinálunk a nagy képernyõn, habár ez egy lencsén is mûxik csak akkor nincsen word art élmény, kiemelés 😊
A koordinálást egyszerûen meg lehet oldani! Most csak hasonlítok egy technikához, ami tulajdonképpen egy gagyi potméter valamiféle mágneses mezõben(azt hiszem) amit mágneses beléptetõ kártyának neveznek. Teszem azt, hogy a lencsére is integrálnak egy réteget, mondjuk a felsõ szemhéjunk részénél(sok pötyi fémlapot, ergonómikusan elhelyezve 😄 ) és a szemhéjunkra kívülrõl ráragasztunk valamilyen lapot(valamiféle vékony ás hajlékony mágneses cuccot vagy újab technikát, pasz!), ami érzékeli a változásokat, mint a régi hagyományos egereknél az optika. Eléggé primitív ötlettel álltam most elõ, de lényegében a célnak megfelel és ha az alsó szemhéj alá is kerül ilyen akkor már pontosabb is lehet, habár azon gondolkodtam, hogy a fenti képen látható sárgaréz színû kõr lap mire való.
Innentõl kezdve, ha ki tudom merevíteni a pozíciót, akkor nyugodtan nézelõdhetek a nagy kijelzõn, mivel a mini grafik chip a pixeleket a megfelelõ koordinátákra frissíti és akár a menük is lehetnek "ideiglenesen" láthatatlan helyen, min bal oldalon vagy akárhol, de ehhez meg már memória igények is kellenek és inkább ez a problémás megoldás, mint a kényelmi funkciók. Az nem idegesítõ, hogy pislogunk, mert egész életünkben pislogunk!
Értelme akkor lenne és ezalatt azt értem, ha a windowst én magam rendezhetem be, hogy mi hol legyen és mire reagáljon az adott gomb-funkció. Ezt én nem tudom, hogy mennyire tudják megoldani, mármint memória igényileg, ilyen piciben+grafik ami megint csak plusz memória igény, habár azt írták, hogy a hellyel nem lesz gond, mert gondolom én hogy nem a pupillák elé teszik chipset-et és külsõ egységrõl is írtak.
Képzeld el egy újság egy hasábját. El tudod olvasni a szöveget úgy, hogy végig csak a sorok közepére nézel? Sõt több sor esetén csak a középsõ sor közepére?
Úgy, hogy nem az egész kontaklencse felületén lenne a kijelzõ, hanem csak egy kis területen, ott, ahol konkrétan látsz. Így nem kell sehova tekintgetni, mert mindent látsz. Ha bámészkodsz, akkor amerre fordítod a szemed, arra mozdulna el a kép is. Nem kell odakoncentrálni, fókuszálni rá sehogy.
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
A pénzedet sem irigylem, mert akármennyid van is belõle, a borsónyi agyadat nem növeli meg.
Ám azt elismerem, hogy különleges ember vagy. Eddig csak olyan pasikkal találkoztam, akik a nadrágjukban hordták az eszüket. Te vagy az elsõ, aki a pénztárcájában hordja azt.
Vasárnap este mindenki hülye? Leszámítva méhecskét, mert õ mindig az.
Húzni kell az idõt a válasszal, amíg a haver kigooglezza a frankót. :-)
Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!
Aki itt irigy, az egyedül te vagy.
Egen a fasz sznobok számára készülnek. És vaskos átbaszás. Nem platinából kell lennie egy normális ember keretének.
Talán az lehetne megoldás, hogy valamivel érzékelik a szemgolyó elmozdulását és eszerint elcsúsztatják a kijelzõn a képet. Ám ehhez már olyan érzékelõkre lenne szükség, amelyek nem integrálhatók bele a kontaktlencsébe.
Ezzel szemben ez az egész gond fel sem merülne, ha szemüvegben lenne a kijelzõ, továbbá olyanok is használhatnák, akik bármilyen okból nem viselhetnek kontaktlencsét.
Starcraft + Diablo III - esemve
Veszel nekem kontaktlencsét?
Ja, hogy nincs is rá szükségem? Az nem számít. :-)
Egyébként egy szemüveg sokkal drágább tud lenni, mint egy kontaktlencse. Egyes szemüvegekkeretek 6 számjegyû összegbe kerülnek. És akkor még a speciális lencsék áráról szó sem volt.