Születőben a kontaktlencse-kijelző

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az IQ és EQ egymástól független. (Állítólag akinek nagy az IQ-ja, annak kisebb az EQ-ja, de van néha, hogy mindekettõ nagy, mint nekem. <#idiota>)

&#8222;[&#8230;] &#8211; a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!&#8221; IV. &#8750;Bdl &#8801; &#956;&#8721;\'I+&#956;&#949;d/dt&#8747;EdA &raquo; rotH &#8801; J+&#8706;D/&#8706;t

Csirke4
"Avagy nem tudod hogy az ördög a tudás képviselõje?" <#wilting>
Túliskolázott ember lehetsz.
Es meg... A nonek a konyhaban a helye. 640kbyte mindenre eleg. Az Ur a vilagot 6 nap alatt teremtette. De ertse meg doktor ur, en vagyok Napoleon!

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

immovable
LÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁL +fav
Ennyire nehéz azt megérteni hogy a szem felületén nincs helye semminek? Az ördög annál okosabb mintsem ilyent kitaláljon és pláne alkalmazzon.Avagy nem tudod hogy az ördög a tudás képviselõje? Ezért fényhozó a neve.Neked ez sötét?
tök jó.... mostantól nem kell a szobát festeni, elég ha a kontaktlencsére kivetítjük a festést 😄
Igen? És ennek mi köze a kontaktlencséhez? Ja, hogy ahhoz nem értesz. Azt látjuk.

Ezzel semmi gond sincs. Kinek a pap... De ha jön egy furkó kémiatanár(muhaha) és közli, hogy a kontaktlencse az ördög találmánya akkor valahogy kijövök a sodromból. Nem mint ha olyan fontos lenne a téma nem vagyok a Bausch&Lomb reklámarca de annyira abszurd a kijelentése, hogy eldurran az agyam.

KillerBee
Épp ezért írtam, hogy látószög. Egy 5-10 fokos látómezõben korlátozott az elhelyezhetõ karakterek száma, hacsak nem akarsz 4 pontos fontokat olvasni, ami viszont nagyon fárasztó. Na de megint csak ismétlem: a cikk a megoldás egyik elõnyéül épp a nagy látómezõt emeli ki - ezt hogyan egyezteted össze egy 5-10 fokos látómezõvel?

"En meg mindig azt nem latom, hogyan latom egyaltalan a lencsen levo kepet."

Pedig egyszerû. A képet nem a lencsére vetítik, hanem egyenesen a retinára, figyelembe véve természetesen a szemlencse törésmutatóját. Ezzel egyben az is elérhetõ, hogy a minden bizonnyal nem teljesen átlátszó LED-tömb a látómezõdnek sokkal kisebb részét takarja ki, mint amekkorára képes rávetíteni a képet. Lényegében egy pici projektorról lenne szó, képpontonként külön lencsével.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Meg mindig fenttartom, bar lehet, hogy hulyeseg, hogy a kep olyan kozel van a szemlencsehez, hogy ez esetleg nem biztos, hogy szamit. (Mint mikor a kisujjaddal kitakarsz egy egesz repulot.) En meg mindig azt nem latom, hogyan latom egyaltalan a lencsen levo kepet.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

GyuriX2572
+1

GyuriX2572
Valoszinuleg a fenyero egy reszet a kontaktlencsen athalado feny adna...

immovable
<#gonosz1>
Hát te felejthetõ vagy. Nem véletlen hogy betiltottak.<#nyes><#nyes><#nyes>
KillerBee
Látószög, az éles terület kb. 5 fokot tesz ki. Próbáld ki, mennyi fér ki rá, fõképp úgy, hogy itt épp a nagy látómezõre helyezik a hangsúlyt.

Célszerû lenne hozzászólás írása elõtt elolvasni a cikket.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Nem ulnel le valahol oldalt, ahol nem zavarsz masokat!?

Te hülyézésbõl doktoráltál? Én kémiából!
A problema lehet, hogy nem problema, vagy esetleg maskepp az.

Eleve nem tudom, hogyan latod a lencsen megjeleno kepet, hiszen olyan kozelre nem tudsz fokoszalni. Ha megis mukodik igy, akkor meg lehet, hogy nem is erdekes, mert az egesz lencsen megjeleno kep az eles latas teruleten van.

KillerBee
Ezt magyarázom én is. Aki azt állítja, hogy szemmozgatás nélkül el tud olvasni egy egész bekezdést, netán oldalt, annak fogalma sincs a szem felépítésérõl és soha nem hallott pl. a sárgafoltról (fovea). De arról sem hallott még, hogyan olvasunk el egy szöveget, mert bizony állandóan ugrál a szemünk olvasás közben, 10-20 betûnként. Érdemes ezt a szócikket áttanulmányozni.

Talán elképzelhetõ, hogy a ilyeneknek, mint pl. Dredd, a szokásosnál többször nagyobb sárgafoltjuk van, ezért a nagy átlagnál jóval nagyobb területen látnak élesen. Ezt a lehetõségen gyengíti azért az a tény, hogy a leírások szerint az összes látóideg és az agyi látóközpont 50%-át a sárgafolt látja el adattal, ami a teljes látómezõnknek csak mintegy az 1%-a.

immovable
2. Nem tudom magyar szavakkal mondani és nem azért mert nincs szókincsem hanem kifejezhetetlen, mert annyira értelmetlen logikátlan.

Gondolom te, mint az autodidakta mûveltek díszpéldánya, tisztában vagy azzal, hogy aki nem tudja kimondani amit akar, az nem gondolja komolyan amit mond. 😄
"ddt500 tegnap 17:05 | privát | válasz erre | #18"
26 éve hordok szemüveget és imádom. Nincs vele semmi gond, 1xüen lehet fel és levenni ellentétben a kontaktal, nincs szüksége mindefajta vegyianyagra, hogy a fertõtlenítsem, elég egy szarvasbõr hozzá, ja és nem párásodik, ui. megfelelõen van kezelve... Természetesen neked és nekem is igazam van.
De azért a tény még is az, hogy a kontaktlencse nagyon is alkalmas különbözõ szemfertõzések begyûjtésére míg a szemüveg nem... de ezért még nem foglak lekussoltatni. 😊

A cikkhez: ez megint valami agymenéses hülyeség. Az emberi szem soha nem néz egyhelyre, egy régi kísérletben megállapítótták, hogy az emberi szem egy "algoritmus" mentén feltérképzei a környezetét, különösen a részletgazdag teületekre figyel. Ez müxik a monitor esetében is. Namost ezt a monitort fixre a szemre rögzítem... ÉS most lehet gondolkodni, hogy mit fog tudni feldogozni a szem, ui. az általa közvetített képen biztos, hogy valamit jobban kellene tanúlmányozni valamit nem, de nem fogja tudni ui. a szemmel együtt mozog a kép.
Meg hát: az embernek csak két szeme van ami nélkülözhetetlen a mindenapi léthez. Én nem szórakoznék egy ilyennel, viszont egy szemüvegbe épített kijelzõvel igen.
Hát ha egy ilyen hülyével akadok össze akkor egy fikarcnyit sem törõdöm azzal, hogy kultúráltan írjak neki. Gondolom amilyen hülye vagy 1-2 napon belül úgy is elfelejted az egészet.<#hehe>

KillerBee
"sokan (én is) bekezdéseket vagy oldalakat olvasnak egy áttekintésre."

Komolyan képes vagy úgy elolvasni pl. a saját #59-es hozzászólásodat, hogy közben a szemedet meg sem mozdítod, hanem végig mondjuk az "egyáltalán nem" szópárra fixálod? Engedd meg, hogy hitetlenkedésemnek adjak hangot.

Nem inkább csak nem veszed észre a szemmozgatásodat, mert automatikusan, nem akaratlagosan történik?

"...ilyenkor pár ezredmásodpercre az agy is pihenteti a vizuális részét, vajon milyen hatása lesz annak hogy egy kép folyamatosan ott lessz a szemünk elõtt?"

Semmilyen. Az agy ilyenkor nem dolgozza fel a beerkezo vizualis jeleket, igy mindegy, hogy van-e kep a szemhejad mogott, vagy se.

baromi jó ötlet, végre valami király fejlesztés! simán vennék belõle és hordanám is! közeleg a cyberpunk, talán 2020-ra tényleg lehet majd tarkóba mûttetni a jackdugót 😄 elképzelem a 10 millió WoW-elõfizetõt, ahogyan sorban állnak, hogy full VR-ben játszhassanak a játékkal.
egyébként nem mindenki olvas sorról-sorra, így szerintem egyáltalán nem létszükséglet, hogy mozgatni tudd a szemed, hogy áttekintsd a kontektlencsén eléd vetített képet. a sorról-sorra olvasás tanult képesség, fejleszthetõ, sokan (én is) bekezdéseket vagy oldalakat olvasnak egy áttekintésre.
kontaktlencse vs szemüveg: nekem van mindkettõ, ha otthon vagyok, szemüveget hordok, ha elmegyek valahová, vagy nyáron ha napszemüveg kell, mindig lencsét. és akkor most mi van? semmi, idióta dolgon vitatkoztatok itt sokáig.

dilofekete
jaigen kimaradt, ha megint bal akkor pozíció rögzítése és lehet nézelõdni akárhova úgy hogy ugyanazt látjuk, csak a zebránál hosszú dupla pislogás és elhalványítja a felhasználó által beállított szintre. Ez meg más funkció, ami nem az egérre vonatkozik és ezért fail XD

Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.

dilofekete
Azért nem írtam le normálisan mert nem vall a nevemre és kész 😊

dilofekete
Ja igen kimaradt egy funkció és még egy, szóval kettõ 😊
Tehát látom a windowst! Ez az alap.
Meg akarok nézni egy weblapot, ami túl nagy felbontású, ezért nagyítani is kell, tehát, egy jobb pislogás, hogy mozogjon a célkereszt, de a kép merev, különben semmit nem csinál csak látom a windowst, persze elõtte meg kellett nyitni a weblapot, de ez mellékes 😊
Nagyítás 4x...
Akkor most egy bal pislogás pluszba az célkeresztnek és elkezd mozogni a weblap, de a célkeresztet kitiltja, mivel a szemünk szimetrikusan mozog, ezért csak egy funkcióra képes a programmal ellentétben.
Ha megint akarunk valami funkciót-gombot használni akkor egy jobb és megint célkereszt, de persze elõbb oda kell nézni, ami nem tart addig mint egy egér esetében, mert kicsi a mozgás koordináció. Esetleg egy 2mp jobb pislogás és megjelenik egy gyorsmenü, ami balról beúszik, vista módra.
dupla pislogás=fail! Nem létezõ parancs, tehát csak statisztikai adatokra, jó és villoghatna is, ha keveset pislogok, ha kevés a szemfolyadék. Kár hogy ennek nincsen értelme, tehát epic fail! 😄
Az egéren is két gomb van, képzeljétek el. Ugyan az a technika csak másra van kifejlesztve.

Kb. 1k euró lenne. (Ólcsón)

Kara kánként folytatom tanításom.

willcox,

Ne etyegjetek itt a szúrós jószággal.
Itt van ez a Benkõ úr. Finanszírozd meg a tanulmánya angolra fordítását. Ha meg megnyeri a Nobel-díjat úgyis visszaadja.

dilofekete
de ha sok kicsi szenzor van benne a pontosság miatt, akkor mégis mire való az a nagy kerek izé?

dilofekete
Viszont az is lehet, hogy fényváltozásra, mozgatja a képet és érzékeli egy külön egység a pislogást, amivel állíthatjuk a képmerevítés be illetve kikapcsolását.

KillerBee
Ez nem véletlen, hiszen én egy tüneményes nõszemély vagyok. 😊))

dilofekete
Namármost akkor álljunk meg egy pillanatra! Hiányzik egy alap dolog amirõl eddig még nem volt szó, hogy milyen menürendszerrõl lenne szó és pontosan hány pixelrõl.
Ha teszem azt, hogy (sík képernyõn gondolkodva) jobb oldalon vannak a funkció gombok, mint nagyítás, le-fel beállítások... Azt én is értem, hogy kijelzõ és a lencse a szemmel együtt mozog, ez evidens. De a megjelenítést, ha már 3d-rõl van szó, két lencse esetében, ha nem egyrõl van szó, akkor tulajdonképpen olyan mint egy nagy kijelzõre ráhelyezett kamera csak éppen ez egy kijelzõ, amit a szemünk mozgatásával koordinálunk a nagy képernyõn, habár ez egy lencsén is mûxik csak akkor nincsen word art élmény, kiemelés 😊
A koordinálást egyszerûen meg lehet oldani! Most csak hasonlítok egy technikához, ami tulajdonképpen egy gagyi potméter valamiféle mágneses mezõben(azt hiszem) amit mágneses beléptetõ kártyának neveznek. Teszem azt, hogy a lencsére is integrálnak egy réteget, mondjuk a felsõ szemhéjunk részénél(sok pötyi fémlapot, ergonómikusan elhelyezve 😄 ) és a szemhéjunkra kívülrõl ráragasztunk valamilyen lapot(valamiféle vékony ás hajlékony mágneses cuccot vagy újab technikát, pasz!), ami érzékeli a változásokat, mint a régi hagyományos egereknél az optika. Eléggé primitív ötlettel álltam most elõ, de lényegében a célnak megfelel és ha az alsó szemhéj alá is kerül ilyen akkor már pontosabb is lehet, habár azon gondolkodtam, hogy a fenti képen látható sárgaréz színû kõr lap mire való.
Innentõl kezdve, ha ki tudom merevíteni a pozíciót, akkor nyugodtan nézelõdhetek a nagy kijelzõn, mivel a mini grafik chip a pixeleket a megfelelõ koordinátákra frissíti és akár a menük is lehetnek "ideiglenesen" láthatatlan helyen, min bal oldalon vagy akárhol, de ehhez meg már memória igények is kellenek és inkább ez a problémás megoldás, mint a kényelmi funkciók. Az nem idegesítõ, hogy pislogunk, mert egész életünkben pislogunk!
Értelme akkor lenne és ezalatt azt értem, ha a windowst én magam rendezhetem be, hogy mi hol legyen és mire reagáljon az adott gomb-funkció. Ezt én nem tudom, hogy mennyire tudják megoldani, mármint memória igényileg, ilyen piciben+grafik ami megint csak plusz memória igény, habár azt írták, hogy a hellyel nem lesz gond, mert gondolom én hogy nem a pupillák elé teszik chipset-et és külsõ egységrõl is írtak.

Nekem annak tûnsz 😊))
KillerBee
Ha csak fele annyi eszem lenne, mint neked, akkor a valóságban is rovar lennék, nem csak a nickem szerint.

Ha csak fele annyi eszed lenne, mint nekem, akkor nem lennél irigy.
KillerBee
A cikk szerint e módszer nagy elõnye épp a látómezõ és a pixelszám növelhetõsége a telefonok kijelzõjével szemben. Na mármost, még egy telefonkijelzõn is végig kell futtatnod a szemedet, ha el akarod olvasni a kiírt szöveget, és még inkább ez lesz a helyzet a kép látószögének (mert ugye annak is nõnie kell, ha nem olvashatatlanul apró betûket akarunk) növelésekor.

Képzeld el egy újság egy hasábját. El tudod olvasni a szöveget úgy, hogy végig csak a sorok közepére nézel? Sõt több sor esetén csak a középsõ sor közepére?

"Nem rossz, bár szemüveges kivitel nekem jobban tetszene. A kontaktlencse szerintem túl macerás, plusz azt sem tudom elképzelni, hogyan tudnék a megjelenített kép egyes részeire tekinteni, ha a kijelzõ a szememmel együtt mozog."

Úgy, hogy nem az egész kontaklencse felületén lenne a kijelzõ, hanem csak egy kis területen, ott, ahol konkrétan látsz. Így nem kell sehova tekintgetni, mert mindent látsz. Ha bámészkodsz, akkor amerre fordítod a szemed, arra mozdulna el a kép is. Nem kell odakoncentrálni, fókuszálni rá sehogy.

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

KillerBee
Aki itt ostoba, az egyedül te vagy.
A pénzedet sem irigylem, mert akármennyid van is belõle, a borsónyi agyadat nem növeli meg.

Ám azt elismerem, hogy különleges ember vagy. Eddig csak olyan pasikkal találkoztam, akik a nadrágjukban hordták az eszüket. Te vagy az elsõ, aki a pénztárcájában hordja azt.

Persze, hogy az, nem is állítottam az ellenkezõjét. Csupán arra akartam rámutatni, hogy egy szemüveg sokkal drágább tud lenni, mint egy kontaktlencse. Ha nem vetted volna észre, téged csóróztak le azért, mert nem kontaktlencsét veszel. Erre születettek az ezzel kapcsolatos hozzászólásaim.
Vasárnap este mindenki hülye? Leszámítva méhecskét, mert õ mindig az.
Tévévetélkedõben király lenne.
Húzni kell az idõt a válasszal, amíg a haver kigooglezza a frankót. :-)

Munkaállomás: C64 64K RAM 5,25\" floppy & Dataset Szerver: XT8086 640K RAM 10 MB MFM HDD 12\" Hercules Monitor DOS 1.0 Megy rajta a Crisys, mint az állat!

Azt írtam, te ostoba, hogy a szemüveg praktikusabb, mint a kontaktlencse.
Aki itt irigy, az egyedül te vagy.
KillerBee
Még a soft kontaktlencsék is erõsen rontják a szaruhártya oxigénellátását ("lélegzését"), az meg külön kihívás lenne, hogy a kijelzõ áramkörei és maga a kijelzõ átengedje a levegõt.

"Egyes szemüvegekkeretek 6 számjegyû összegbe kerülnek"

Egen a fasz sznobok számára készülnek. És vaskos átbaszás. Nem platinából kell lennie egy normális ember keretének.
KillerBee
Nem a megjelenített kép mozog, hanem maga a kijelzõ, a szemeddel együtt. Ez nem lenne gond, ha kívülrõl a lencsére vetítenék a képet, hiszen ekkor a szemeddel végig tudnád pásztázni a képet, de itt magában a lencsében vannak a pixelek és együtt mozognak a lencsével.

Talán az lehetne megoldás, hogy valamivel érzékelik a szemgolyó elmozdulását és eszerint elcsúsztatják a kijelzõn a képet. Ám ehhez már olyan érzékelõkre lenne szükség, amelyek nem integrálhatók bele a kontaktlencsébe.

Ezzel szemben ez az egész gond fel sem merülne, ha szemüvegben lenne a kijelzõ, továbbá olyanok is használhatnák, akik bármilyen okból nem viselhetnek kontaktlencsét.

KillerBee
Drága Kokszos Vili, a cikk témájához nem tudsz hozzászólni? Avagy a nagy hetvenkedés közben nem sikerült észrevenned, hogy a cikk és a hozzá kötõdõ topic nem a te anyagi helyzeteddel foglalkozik? Tudom, megdöbbentõ és elszomorító, de a pénzed rajtad kívül itt nagyjából senkit nem érdekel, még az irigység szintjén sem. Ha mindenáron taglalni akarod, akkor inkább nyiss saját topicot a témáról, ne ezt szemeteld tele.

smv
Számítógép használat közben eleve kevesebbet pislog az ember, ha még kontaktlencséje is van akkor szarrá szárad a szeme. Nem is hiszem, hogy bármely szemorvos ajánlaná monitor melletti munkához a kontaktlencsét. Amíg pedig ez a helyzet addig ne anyázzon senki azért, mert a láblógatáshoz neki pont ideális a kontaktlencse. Használja mindenki azt ami neki a célszerûbb.

Starcraft + Diablo III - esemve

Kedves willcox!
Veszel nekem kontaktlencsét?
Ja, hogy nincs is rá szükségem? Az nem számít. :-)

Ezzel nem értek egyet. Egyes emberek jobban néznek ki szemüvegben, mint anélkül. Persze itt nem topmodellekre gondoltam.
Egyébként egy szemüveg sokkal drágább tud lenni, mint egy kontaktlencse. Egyes szemüvegekkeretek 6 számjegyû összegbe kerülnek. És akkor még a speciális lencsék áráról szó sem volt.