48
-
opeca #8 Újabb hülyeség.
Mint már írtam, azt hiszem rengeteg ember megvenné még, de már csak azok maradtak, akik mint érdekességként tekintenek a Wii-re és nem Nintendo-fanok.
Ezeknek még simán el lehet adni, de nem a jelenlegi áron, mert az ő szemükbe ez az ár még mindig nagyon magas egy sima érdekességre. -
opeca #7 És akkor a témához is: a Nintendo jobban tenné ha drasztikusabban csökkentené az árait. Szvsz rengeteg ember szeretné kipróbálni, de amíg ezen az 50.000 forintos szinten mozog, addig azok, akiknek nincs annyijuk vagy nem Nintendo-fanok, de potenciális vevők, nem fogják megvenni.
Ha levinnék mondjuk 30.000-re, akkor megint meglódulna a szekér. A Nintendo ott hibázott, hogy nagyon elkényelmesedett az elmúlt idők statisztikái alapján, de jobb ha siet, mert a Wii láz már lecsengett és egyre kevésbé érdekli a még potenciális vevőket a termékük.
Ha még várnak egy évet, akkor már ingyé se fog kelleni senkinek sem. -
opeca #6 Na ennél nagyobb hülyeséget is ritkán lehet itt olvasni, pedig van bőven a konkurenciából.
A fejlesztőknek csak jó, hogy korlátozottak a lehetőségek, ugyanis emiatt kevesebb pénzből, kevesebb erőforrással lehet kész terméket előállítani.
És ez hatványozottan igaz, ha a korlátozott lehetőségeket kínáló eszköz éppenséggel eléggé kelendő.
Azon meg lépjünk már túl könyörgöm, hogy összehasonlítjuk más eszközökkel. Mert a Nintendo sosem állította, hogy ugyanolyan, vagy jobb hadverrel szereli fel a Wii-t.
Ez az állandó összehasonlítgatás - mintha szemrehányás akarna lenni - csak akkor lenne jogos, ha valóban akart volna a Nintendo egy olyan hardveres eszközt, mint amilyen az XBox360, vagy a PS3.
De te azért írjál az Apple-nek is, hogy mi az, hogy kidobnak egy ilyen Amiga szintű IPhone-t, hát a te PS2-esed állva hagyja.
-
#5 Elég frissítő egyszer egy kis őszinteséget és szerénységet hallani egy ilyen vezetőtől, főleg ilyenkor amikor különösebb szélhámosság nélkül bemutathatnák a dolgot úgy is hogy legalább technikailag még mindíg ők vezetnek.
NEXUS6, a számaiddal valami nem stimmel, a Gamecube összesen fogyott 21 milliót, a Super Mario Galaxy 8 milliót, a mostani Zelda 7 milliót. A Piac 10%-a pedíg nem 30 hanem 11 millió lenne (110 mill. konzolt adtak el). Egyébként is, akkor hogy lehet hogy hónapokon belül átlépi a Wii a NES eladásait? Az összes többi N konzolt már túlszárnyalta, azoknál hol volt ez az állítólagos rajongótábor?
Elég sok okot hallani mostanában elég sok okostól, hogy miért történik ez a gödör, de legtöbben azok akik már a kezdetektől temették a Wii-t, és most csak ugyanazokra az érveikre fogják rá hogy most léptek érvénybe. pl:
-Hiba volt hanyagolni a "core"-t, a casuelek most jól elhagyják őket mert azok nem hűségesek
-Hiba volt gyenge hardverrel kiadni, nyilván mindenki a szebbet választja
-Hiba volt nem támogatni a külsős fejlesztőket, a kevés 3rd party játék miatt nem népszerű
Stb, stb.
Ezekkel csak az a baj, hogy tavaly és azelőtt is teljes mértékben jellemző volt rájuk, és akkor érték el a leglátványosabb sikereiket. Nem azt kell megmagyarázni hogy a Wii miért szar, hanem azt hogy mi romlott el tavaly óta.
Annyiban egyet értek veled hogy minden a jó játékokon múlik, de külsősktől ilyet soha nem is kapott a Wii, de megvolt nélkülük, amíg saját jó játékokat képesek voltak csinálni. Szerintem ez itt a hiba, idén valahogy rosszul szerveződtek, és nem sikerült semmi fontosat időzíteniük.
A Casual hordákban egyébként én sem hiszek, de szerintem nem ugyanarra gondolunk. -
hodobaj #4 Egyszer várni lehetett hogy nem fognak 5milliárd Wii-t eladni egyszerűen akinek kellet az megvette akinek nem kell az nem is fogja.
Amúgy szerintem is játék ipar lassan már az 1-2órás játékok időszakába fog beérni semmi kihívás az új játékokban Auto Save lépten nyomon az irányítás lassan lemegy oda hogy 3 gomb azt nyomogasd 10 másodpercenként egyszer és akkor élvezd milyen szép filmet nézel. -
#3 tedd hozá h nem csak a grafika számit..engem rohadtul idegesit hogy az utobi 3-4 évben kijöt játékok a "huh de jol nézkin"kivül szart se érnek végig viszed és kész,na jo ez álltalánositás de kb miden 10.game az ami leköti az embert hosszabb idöre (100+óra)a régieknél meg pár baklövésen kivül mindig vannak olyan gammek (lásd blizardos termékek)h máig nyomják vagy h lehet h jobban játszanak pl a cossack,age of empires elsö részeivel mint az ujjakal.ugyanez az nfs stb,a fifa butulása is ilyen,aztán jön valaki aki beujit aztán azok is kipukanak...
A nintendo wii egyzserüen játszhatásgban megfogja az embert és sokáig leköti h késöbb is elöveheti..
Nekem ez a meglátásom. -
#2 Talán értelmes játékokat kéne kiadni, mert az emberek általában azért vesznek kanzolt. Szerintem.
A gond persza az, ha fejlesztő vagyok hatalmas tervekkel, akkor valszeg nem egy olyan platformot célzok meg, ami minden szempontból korlátozott, bármi máshoz képest. A jelenleg forgalomban levő gépek közül hardverileg csak a 10 éves PS2-őt előzi meg!
És most rámszabadulhatnak a kezsuöl gémerek hordái, amelyek persze szerény véleményem szerint nem léteznek!
Van viszont 25 millió Nintendo fan, akik bármit megvesznek, ha azt Marióval és a kis zöld Zeldával hirdetik. Meg van eddig a piac kb 10%-át kitevő egyéb vásárló, akik ilyen-olyan okok miatt vettek Wii-t. És már össze is jött a jelenlegi 55 millió eladott gép.
Ha megnézzük mind az X360-nak, mind a PS3-nak folyamatosan arról kellet a vásárlókat győzködnie, hogy vegyék meg őket (rossz sajtó, gyenge játékfelhozatal, hardver hibák). A Wii eddigi szárnyalása csak azt bizonyítja, hogy a Nintendonsk van egy 20-30 milliós kemény rajongótábora, a többieknek meg nincs! -
#1 ó szegények.