A Windows 7-tel a Linux is elõretörhet

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

véres napokról álmodom, mik a microsoftot rombadöntik...

Kara kánként folytatom tanításom.

"Amúgy az ingyenesség eleve gáz, az ingyen muka sose olyan hatékony és jól management-elt mint a fizetõs. A pénz beszél, a lelkesedés elhal."
Ezt el kellene felejteni a Linux-ot fizetett fejlesztõk fejlesztik, nem hobbi programozók. A Linux open source (nyílt forrású) nem ingyenes, nézz meg mit kér a Novell Suse támogatásét, nem lesz ingyen.

Egyébként videó vágására ott van a Kino, az alap funkciókra elég.

Ami a játékokat illeti egyre több az olyan engine amelyik OpenGL-es, ezeket kis erõfeszítéssel tudják portolni Linux alá is. A DirectX-esek közül pedig a népszerûbbek elindíthatóak Wine alatt (tudom, hogy nem tökéletes).

Ez ezer féle distróval kapcsolatben pedig, már régóta létezik az LSB (Linux Standard Base) amit a legnagyobb distrók követnek is.
Sanyix
5 sec, nyertem :D

http://linuxpoison.blogspot.com/2009/06/how-to-cutsplit-video-using-avidemux.html

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

narumon
viszont jó feladat, ugyanezt megpróbáltam linuxra is megtalálni, egyelõre no siker.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Sanyix
ülj le fiam, 1-es!

Mondok 1-et. Böngészõk.
2. jboss/eclipse vs ibm websphere/ibm rsa (elõbbi ingyenes, utóbbi 5000 $ évente és egyébként az elõbbi szétcseszett bugosított elavult verziója :D(tapasztalat, bár nem én fizettem, hálistennek))
3. mplayer, mpc-hc
4. foobar 2k
5. stb...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

narumon
http://www.videohelp.com/forum/archive/solved-how-to-cut-wmv-without-re-encoding-t299037.html

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Hát nem tudom, én beirtam googleba, hogy wmv cutting without reencode és már itt is a találat és egy csomó ajánlat. Szerintem nem volt 10mp.

narumon
Spéci formátum? Nem semmi spéci nem volt benne, sima TS fájl, így adnak a mûholdak. DV? Még mindig 2009-ben élünk nem a kétezres évek elején. AVCHD, AVCHDLite, Mov és társai a kulcsszavak.
A szoftverekre már nem emlékszem de amit az ubuntu telepitõje felkinált és valami hasonló volt a leírásában azt mind felraktam.

Sanyix
Hát nagy különbség... winnél google letölt, megkeres, duplaklikk, next next finish, ubuntun meg add/remove menü, kereséshez beírod, megjeleníti a programokat, klikk és telepíti :D

"Linuxnál fél órákat órákat tölthetsz forum bújással, hogy egyáltalán melyik program tud olyat amire neked szükséged van."

Mert winnél az ember születésétõl kezdve tudja melyik programot mire lehet használni :D

Há persze végülis winen tartott hónapokig mire találtam egy normális programot amivel wmv-t lehet vágni újrakódolás nélkül...

gothmog
:)
szabad tudni, milyen böngészõt használsz?

gothmog
Ezzel most oldalt léptél egyet. Elõször arról volt szó hogy valami spéci formátum miatt szívtál, most meg már a fotó meg a dv-anyag szerkesztésérõl. Tényleg érdekelne a formátum, meg hogy mivel próbáltad, ami nem ment.

Az az OP uralkodik, amire van játék, és fordítva.
Nehéz lesz ebbõl kitörni.

Amúgy az ingyenesség eleve gáz, az ingyen muka sose olyan hatékony és jól management-elt mint a fizetõs. A pénz beszél, a lelkesedés elhal.
narumon
Sejtettem hogy valami ilyesmi lesz a válasz, erre mondtam, hogy tök más példákat is lehetne hozni. Egyébként 2009-et írunk, nehogymár a video vágás, tömörítés ne átlagfelhasználás legyen. Lassan a legeldugottab putriban is van egy digitális videokamera, fényképezõ, vagy telefon. A 73 éves nagyapám is csinál fényképeket, videokat, amiket utána egymásnak küldenek. Egyébként erre irtam, hogy millió dolog felhozható, mert tökjó a linux amig nem kell mókolni. Az a nagy különbség hogy ha kell valamihez egy program akkor google, és windowshoz már ki is dobott millió találatot csak ki kell választanom, hogy melyik a szimpatikus. Linuxnál fél órákat órákat tölthetsz forum bújással, hogy egyáltalán melyik program tud olyat amire neked szükséged van.

gothmog
"mindenféle videos progit" melyiket? Persze, pont a videóvágás. Az átlagfelhasználás? A következõ az lesz, hogy photoshop, meg mindjárt jön az archicades építész csodálkozni, hogy az õ cuccukból miért nincs ingyen. Akkor ezen a ponton el kellene döntenünk, hogy a linux a hülyéknek való, vagy a linux a hozzáértõknek való vonalon haladjunk-e tovább.

narumon
Szerintem elõbb utóbb mindenkinek eszébe jutnak bizonyos dolgok. Embere válogatja. Én pl jómultkorjában egy mûholdas stream videot akartam megvágni. Erre win alatt a VideoReDo-t használom. Betöltöm kivágom a reklámokat és leszámoltatom áttömizés nélkül. Namost ubuntu alatt felraktam mindenféle videos progit, volt amelyik fel sem ismerte a streamet, volt amelyik felismerte de mindenáron át akarta tömöríteni, és amelyik viszonylag használható volt az meg elkezdte elõszõr ellenörzni meg mittomén mit csinálni a fájllal, (negyedóra után jutott el 50%-ig itt lelõttem), win bebootol, redo betölt fájl betölt (betölti rögtön nem akar parsingolni meg indexelni meg minden), kivágtam a reklámokat 5-10 perc alatt majd másfél perc alatt leszámolta a kész anyagot. Ennyi. Ez csak egy a sok példa közül, az alatt a pár hónap alatt mig fent volt, egy csomó ilyet tudnék felsorolni.

gothmog
na jó, de szerinted az átlag felhasználó mikor akar "mást csinálni". Ill. mi lenne az a más?

gothmog
Na igen, aztán elsõ körben kimaradnak a frissítésekbõl, a következõben meg egy botnet hálózat tagjaivá válnak. És visszatérnek a régi szép kéthetente windows telepítéses idõk. Tudom, persze,van, aki eddig is úgy csinálta, meg mindjárt ideírja, hogy "még vírusirtót se, soha, aszt mégse, tegyetek ti is így" ésatöbbi.

@a_n_d_r_e_w: azért a "tízmillió" erõs túlzás, 5-600-as nagyságrendrõl van szó, ami persze még mindig soknak tûnhet, amíg meg nem nézed, hogy kb a 25 legelterjedtebb lefedi a teljes "piac" nyolcvan százalékát, és azt a 25-öt is össze lehet fogni négy-öt családba, ahogy az "alap" disztrók körül csoportosulnak. (Debian, Fedora, SuSe, Mandriva, Gentoo) Ami csoportokon belül egyszerû átjárhatóság van. És így már nem is olyan rettentõ az a káosz.

narumon
Nekem a notimon egyszerre volt fent Win7 és Linux (Ubuntu 9.04). A linux gyorsabban bootolt be és ennyi. Nem vettem észre hogy bármiben is gyorsabb lenne. Ha komolyabb dolgot csináltam vele akkor pont ugyanannyira volt lassú mint a Win7, és állandóan szivtam valamit ha telepiteni kellet, vagy drivert vadászni. Ezért egy ideje már csak Win7 van rajta, és igy is fog maradni. Linuxnak fejlõdnie kell még 5-10 évet, hogy egyáltalán megint felrakjam.

Persze ott a másik fele is, hogy ha valaki még semmilyen számitógépet nem látott, meg semmilyen OS-t akkor az Ubuntu alapból minden progit rendelkezésre bocsájt ami otthoni szöszmöszöléshez kell és mindezt ingyen. Sajnos azonban onnantól, hogy bármi mást szeretnénk csinálni beindul a verkli és marad a win.

De ha valamit készen adnak, akkor azt használod vagy amit a környezetedben lévõk. Meg ami általános. A windows általános. (Mellesleg szerintem nincs baj a Windowsokkal.) Tehát ez a nagy nyíltság inkább hátrány. Majd ha nem lesz ennyi laikus (de lesz, mivel nem hogy a hozzáértõk száma növekedne, hanem éppen azoké csökken. Lásd Vista és jó pár rendszergazda a nagy világban.)

Nono, azért túlzás a semmi újítás. Van olyan is (védett folyamatok), mai a Linux és társaiban nincs. És mûködik. Vistát is szerettem és a Win7-et is.

Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...

hát azért az oktatás is masszívan tehet arról hogy mindenki wint használ.. a psitikék az iskolában win tanulnak informatika órán, és office csomagot.. minimális egyebet.. én iskolás éveim alatt soha nem hallottam más oprendszerekrõl, max a jelenlegi elõdjeirõl (win98 volt az új next-gen). Itthon ECDL oktatáson a teljes csomag esetén is csak érintõlegesen veszik a Linux és MacOS-t jóformán csak annyit adnak le hogy van.. Open Office-t és hasonlóakat nem oktatnak.. és akik csak droidok a gép elõtt nem fognak átállni rá.. Anyósom most jár ecdl-re.. vicc az egész.. kellett szerezni egy office 2003at mert a 2007et vagy az openofficet nem ismerte és nem talált volna semmit a menükben és csak a mi fejünk fájt volna hogy magyarázzunk..
Akik meg játszani akarnak a pc-n, nekik jóformán megkerülhetetlen a win.. talán ha írnának egy directx és win kompabilis linux disztribet anélkül hogy a MS kifilézné õket...
a_n_d_r_e_w
Én meg azt mondom, amíg nincs egyetlen egy - de teljes mértékben támogatott disztró linuxból, addig nem lesz jelentõs alternatíva. Amíg az a kis részesedés is megoszlik a tízmillió külön disztró között, addig a linuxszal csak a szívás lesz. Az ubuntu jó úton halad, de még messze van a sikertõl. Talán a chrome a neve miatt eléri a sikert, de addig szerintem objektívan be kell látni, a linux nem alternatívája a windowsnak.

One Vision. One Purpose.

otthoni felhasználók úgyis lewarezolják
Flang3r
örülök, hogy valakit azért érdekel is a véleményem:

sokat szajkóztam már, hogy a Windows 7 trójai alapokra és elgondolásra épül, de most ezen lépjünk túl, mivel maga a megfigyelés ténye engem sem érdekel (annál inkább a megfigyelés okozta lassulás a számítógépen):

a Microsoft elgondolása a Viszta fejlesztésekor "állítólag" az erõsebb gépek megjelenésének lehetõsége volt, ezért 10 (!) Ghz-es processzorra optimalizálták a kódját... <#falbav> ((Gyenge kifogás az is, hogy a Viszta állítólag "jobban" kezeli a több-magos procikat, mivel a Windows XP is képes egyidejûleg 16 mag (!) illetve proci kezelésére))... Ezzel szemben nem egy Linux disztrib -különösen az "õsi" vonalon- 386-oson is feláll, de láttam már LiveCD-rõl Pentium 1-es 100 Megaherces (!!!!) gépen 96 megabájt rammal, komplett KDE-s grafikus felülettel is Linuxot hibátlanul és gyorsan futni, de olyan szinten hogy bármilyen Windows-t 3x begyûr a se99ébe olyan szinten alázza porba , szarrá, hígfossá a sebesség és a mindennapi "átlaglúzerkedés" és a felhasználóbarátság tekintetében. <#eljen><#puszis><#love11>

Középkategóriás gépeken: 1-2 gigaherc között, fél-1 giga rammal a legjobb választása az ún. átlaglúzernek valóban a Windows XP, korántsem azért mert a legjobb OS, mert az az Ubuntu Netbook Remix (9.04 Jaunty Jackalope) a ráírt programok mennyiségét és minõségét tekintve, hanem azért, mert a Microsoft egyik leghibamentesebb OS-e, amelyben gyárilag legalábbis még nem aktív a trójai kapu-rendszer, valamint a ráírt szoftverek minõsége és mennyisége, vetexik sok Linux disztribúcióra írt programok mennyiségével és minõségével.

A Windows Viszta és utána készült OS-eket meg sem lehet 1 napon említeni az eddig leírtakkal, hiszen tulajdonképpen sem az átlagfelhasználói sem magasabb szinten semmi újdonságot nem nyújtanak, viszont a régebbi fejlesztésekhez képest csillagászati gépigényt követelnek, és visszafele egyértelmûen inkompatibilisek. (És akkor szándékosan nem is beszéltem a beépített AKTÍV trójai megfigyelõrendszerrõl, amely mostanában már gigapofátlan)

Õszintén-szólva két dudás azért még megfér abban a csárdában: ezért a Windows XP-t és valamilyen Linux disztribet ajánlok annak aki szeretne a géppel az átlagosnál egy picit több idõt eltölteni, és kizárólag Windows XP-t annak, aki valóban csak használni szeretné a gépet.

Így megússza egy régebbi használt , vagy felújított konfigurációból a komplett számítógépvásárlást 15-20 ezer forintból és egy havi 2-4 ezer forintos internet elõfizetéssel.

Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]

gothmog
Marhaság. A firefox-al is ez volt, hogy azért nem fog soha elterjedni, mert a ms elnyomja, meg mert nem arra irják az oldalakat. Egy nagy frászt. Ha valami jobb, akkor arra váltanak az emberek is és a fejlesztõk is. A linux perpill fényévekre van ettõl. A linux igazi lehetõsége a vista-val jött el, de csúnyán belebukott. Az emberek inkább vistát vettek, vagy ha utálták akkor inkább xp-t vettek az új gépekre is, hogy ne linuxal kelljen szivjanak. A vista éveiben a linux elterjedtsége ugyanúgy a statisztikai hibahatáron (1%) volt, némely mérés szerint még csökkent is. Mondjuk úgy, hogy "nem túl valószinû" hogy a win7 mellett majd elterjed.
DjDano
Én pont az ellenkezõjét látom, egyre fogynak a Windows ellenzõk érvei ;)

Akár mennyire is szeretnénk,a Microsoft pénz és hataloméhsége mindig is korlátozni fogja a Linux terjedését.
ez egy ördögi kör:
azért nem használnak linuxot, mert kevés rá a program, és azért nem írnak rá sokan programot, mert úgyis csak a felhasználók 1%-a használja. (de ha 5% az is kevés, most ebbe ne menjünk bele)
5c0rp330n
ez a win7 most kivetelesen nem sikerult olyan rosszra, de qrvara jo lenne ha a linux megszorongatna, legyozne a windowst egyszer, egy nyiltforrasu os mindenkinek sokkal jobb lenne.

Sanyix
És addig fogják win alá írni a programokat amíg nincs elterjedve a linux. Ilyen mentalitással 3457-ben is wint fogsz használni(persze elméleti síkon :))...

Sanyix
"a a felhasználók gigantikus többségének esze ágában sincs átszokni"
hát nehéz, mivel nagy részének esze sincs, csak droidok :)

Ravkin
Így van. Szerintem döntõ többségben ez határozza meg a dolgot, hogy az alkalmazások amik a cég mûködése szempontjából elengedhetetlen vagy windowsosak vagy linux alatt is megvalósíthatóak.

Egyébként szerintem egy cégnél minél inkább igényesebb, bonyolultabb munkát végeznek annál inkább a fizetõs dolgok felé fognak haladni.

Amúgy a cím kicsit megtévesztõ, a linux sem szebb sem pedig jobb nem lett attól mert a windows 7 megjelent.

Windows 7

Amíg a legtöbb dolgot win alá írják, addig nem lesz komolyabb tere a linuxnak...ha meg a linux alatt wint kell futtatni, akkor semmi értelem sincs...

Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselõje.

Szerintem meg pont az lenne a lényeg, hogy ismerd meg a különbözõ rendszereket (OS) és utána válaszd a számodra leginkább megfelelõt!
(De a többi lehurrogása nélkül, mert ugye egyik sem tökéletes.)

iMac

Egek, mi lesz itt a fórumon...

De akkor el is kezdem. Szerintem hiába érett rendszer(ek) a linux(ok), ha a felhasználók gigantikus többségének esze ágában sincs átszokni egy teljesen új, eltérõ mentalitást képviselõ, több hozzáértést igénylõ oprendszerre a Windows után. E hatalmas többség számára "a Windows mûködése" egyenlõ "a számítógép logikájával".
Narxis
Én azért Flang3r véleményére vagyok kíváncsi, õ objektívebb a témában.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

← ElőzőOldal 2 / 2