A Windows 7-tel a Linux is elõretörhet
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kara kánként folytatom tanításom.
Ezt el kellene felejteni a Linux-ot fizetett fejlesztõk fejlesztik, nem hobbi programozók. A Linux open source (nyílt forrású) nem ingyenes, nézz meg mit kér a Novell Suse támogatásét, nem lesz ingyen.
Egyébként videó vágására ott van a Kino, az alap funkciókra elég.
Ami a játékokat illeti egyre több az olyan engine amelyik OpenGL-es, ezeket kis erõfeszítéssel tudják portolni Linux alá is. A DirectX-esek közül pedig a népszerûbbek elindíthatóak Wine alatt (tudom, hogy nem tökéletes).
Ez ezer féle distróval kapcsolatben pedig, már régóta létezik az LSB (Linux Standard Base) amit a legnagyobb distrók követnek is.
http://linuxpoison.blogspot.com/2009/06/how-to-cutsplit-video-using-avidemux.html
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Mondok 1-et. Böngészõk.
2. jboss/eclipse vs ibm websphere/ibm rsa (elõbbi ingyenes, utóbbi 5000 $ évente és egyébként az elõbbi szétcseszett bugosított elavult verziója :D(tapasztalat, bár nem én fizettem, hálistennek))
3. mplayer, mpc-hc
4. foobar 2k
5. stb...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A szoftverekre már nem emlékszem de amit az ubuntu telepitõje felkinált és valami hasonló volt a leírásában azt mind felraktam.
"Linuxnál fél órákat órákat tölthetsz forum bújással, hogy egyáltalán melyik program tud olyat amire neked szükséged van."
Mert winnél az ember születésétõl kezdve tudja melyik programot mire lehet használni :D
Há persze végülis winen tartott hónapokig mire találtam egy normális programot amivel wmv-t lehet vágni újrakódolás nélkül...
Nehéz lesz ebbõl kitörni.
Amúgy az ingyenesség eleve gáz, az ingyen muka sose olyan hatékony és jól management-elt mint a fizetõs. A pénz beszél, a lelkesedés elhal.
@a_n_d_r_e_w: azért a "tízmillió" erõs túlzás, 5-600-as nagyságrendrõl van szó, ami persze még mindig soknak tûnhet, amíg meg nem nézed, hogy kb a 25 legelterjedtebb lefedi a teljes "piac" nyolcvan százalékát, és azt a 25-öt is össze lehet fogni négy-öt családba, ahogy az "alap" disztrók körül csoportosulnak. (Debian, Fedora, SuSe, Mandriva, Gentoo) Ami csoportokon belül egyszerû átjárhatóság van. És így már nem is olyan rettentõ az a káosz.
Persze ott a másik fele is, hogy ha valaki még semmilyen számitógépet nem látott, meg semmilyen OS-t akkor az Ubuntu alapból minden progit rendelkezésre bocsájt ami otthoni szöszmöszöléshez kell és mindezt ingyen. Sajnos azonban onnantól, hogy bármi mást szeretnénk csinálni beindul a verkli és marad a win.
Nono, azért túlzás a semmi újítás. Van olyan is (védett folyamatok), mai a Linux és társaiban nincs. És mûködik. Vistát is szerettem és a Win7-et is.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Akik meg játszani akarnak a pc-n, nekik jóformán megkerülhetetlen a win.. talán ha írnának egy directx és win kompabilis linux disztribet anélkül hogy a MS kifilézné õket...
One Vision. One Purpose.
sokat szajkóztam már, hogy a Windows 7 trójai alapokra és elgondolásra épül, de most ezen lépjünk túl, mivel maga a megfigyelés ténye engem sem érdekel (annál inkább a megfigyelés okozta lassulás a számítógépen):
a Microsoft elgondolása a Viszta fejlesztésekor "állítólag" az erõsebb gépek megjelenésének lehetõsége volt, ezért 10 (!) Ghz-es processzorra optimalizálták a kódját... <#falbav>#falbav> ((Gyenge kifogás az is, hogy a Viszta állítólag "jobban" kezeli a több-magos procikat, mivel a Windows XP is képes egyidejûleg 16 mag (!) illetve proci kezelésére))... Ezzel szemben nem egy Linux disztrib -különösen az "õsi" vonalon- 386-oson is feláll, de láttam már LiveCD-rõl Pentium 1-es 100 Megaherces (!!!!) gépen 96 megabájt rammal, komplett KDE-s grafikus felülettel is Linuxot hibátlanul és gyorsan futni, de olyan szinten hogy bármilyen Windows-t 3x begyûr a se99ébe olyan szinten alázza porba , szarrá, hígfossá a sebesség és a mindennapi "átlaglúzerkedés" és a felhasználóbarátság tekintetében. <#eljen>#eljen><#puszis>#puszis><#love11>#love11>
Középkategóriás gépeken: 1-2 gigaherc között, fél-1 giga rammal a legjobb választása az ún. átlaglúzernek valóban a Windows XP, korántsem azért mert a legjobb OS, mert az az Ubuntu Netbook Remix (9.04 Jaunty Jackalope) a ráírt programok mennyiségét és minõségét tekintve, hanem azért, mert a Microsoft egyik leghibamentesebb OS-e, amelyben gyárilag legalábbis még nem aktív a trójai kapu-rendszer, valamint a ráírt szoftverek minõsége és mennyisége, vetexik sok Linux disztribúcióra írt programok mennyiségével és minõségével.
A Windows Viszta és utána készült OS-eket meg sem lehet 1 napon említeni az eddig leírtakkal, hiszen tulajdonképpen sem az átlagfelhasználói sem magasabb szinten semmi újdonságot nem nyújtanak, viszont a régebbi fejlesztésekhez képest csillagászati gépigényt követelnek, és visszafele egyértelmûen inkompatibilisek. (És akkor szándékosan nem is beszéltem a beépített AKTÍV trójai megfigyelõrendszerrõl, amely mostanában már gigapofátlan)
Õszintén-szólva két dudás azért még megfér abban a csárdában: ezért a Windows XP-t és valamilyen Linux disztribet ajánlok annak aki szeretne a géppel az átlagosnál egy picit több idõt eltölteni, és kizárólag Windows XP-t annak, aki valóban csak használni szeretné a gépet.
Így megússza egy régebbi használt , vagy felújított konfigurációból a komplett számítógépvásárlást 15-20 ezer forintból és egy havi 2-4 ezer forintos internet elõfizetéssel.
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
azért nem használnak linuxot, mert kevés rá a program, és azért nem írnak rá sokan programot, mert úgyis csak a felhasználók 1%-a használja. (de ha 5% az is kevés, most ebbe ne menjünk bele)
hát nehéz, mivel nagy részének esze sincs, csak droidok :)
Egyébként szerintem egy cégnél minél inkább igényesebb, bonyolultabb munkát végeznek annál inkább a fizetõs dolgok felé fognak haladni.
Amúgy a cím kicsit megtévesztõ, a linux sem szebb sem pedig jobb nem lett attól mert a windows 7 megjelent.
Windows 7
Az anti-winnie brigád másodikszámú képviselõje.
(De a többi lehurrogása nélkül, mert ugye egyik sem tökéletes.)
iMac
De akkor el is kezdem. Szerintem hiába érett rendszer(ek) a linux(ok), ha a felhasználók gigantikus többségének esze ágában sincs átszokni egy teljesen új, eltérõ mentalitást képviselõ, több hozzáértést igénylõ oprendszerre a Windows után. E hatalmas többség számára "a Windows mûködése" egyenlõ "a számítógép logikájával".
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.