Jó eladási mutatókkal startolt a Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
Egyszerûen egy ilyen rendszer megtervezése túlzottan aprólékos munkát igényel ahhoz, hogy a végeredmény ne tükrözze az alapkoncepciót.
Én egy tized akkora cégnél dolgozom szoftverfejlesztõk között, mint az M$, de már itt is akkora háttérdokumentáció, annyi egyeztetés, annyi specifikáció, annyi pilot, annyi bugfix van hogy te azt elképzelni sem tudod.
Szerinted én azt írtam, hogy minden második M$ termék a jó???
Ejj, nagyon nem figyeltél.
A Vista jó OS lett? Ne ne nevettessél, mert mindjárt ebédelek, és ha sokat röhögök el fog menni az étvágyam😊)
Megkérdezhetem te hol dolgozol, hogy ennyire tisztában vagy egy szoftverfejlestés menetével komolyabb szinten?
Ja és a Vista egy jó OS lett SP1-el (pontosabban már elõtte is sokat fejlõdött). Ugye mivel 6-7 GHzes gépekre tervezték, gyorsan le kellett cserélni mindent, mivel a párhuzamosítás lett a megoldás a fejlõdésre. De a Vista olyan biztonságos, amilyen az XP sohasem lesz, tegyél alá bármilyen csipi-csupi biztonsági csomagokat.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Azért csinálták a Vistát szarra, hogy aztán jobban lehessen csápolni a Windows 7-nek. A Vistát is meg tudták volna így csinálni, csak marketing és support szempontból sokkal elõnyösebb volt egy pár évig hagyni ezt a fos Vistát.
Ha a Vista is kb ilyenre sikerült volna, akkor kéne nekik egy komoly szupport csapat, így meg ugyan el lett adva, de szépen visszacurokkolhat a poros raktárba, és jön a megváltó, a Windows 7, ami valszeg már az XP-t is ki fogja utni pár éven belül, és lehet megint egy fõ-támogatott op. rendszer.
Plusz még azért is jól jár az M$, mert így még jóformán döngetheti is a mellét, hogy húú de ki vannak tõlünk ájulva az emberek.
Ja és szépen mindenki el is felejti, hogy a Vista-val kb. rászedték a vásárlókat, mert egy bughalmaz szart sóztak el.
És a mi a lényeg? Az M$ a hõs, és a Windows 7 az ifjú titán.
És persze, persze. A játékosok megelégednek a 2001-2003-as játékokkal. Majd Sims 3 helyett nyomják a Sims 1-et, meg majd a Tomb Raider 1-el szarakodnak a legújabb epizód helyett... eh, de idióta valaki. <#eplus2>#eplus2>
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
" A Windows 7-re 1,47 milliárd dollár értékû elõrendelés érkezett."
-TiMoN-
De azért ilyen baromságokat nem kéne lírni ,hogy semmi extra. Meg minek annyi memória. Minek basszus, talán hogy a többszálúság, illetve az optimizált memóriahasználat meglegyen, ne úgy, mint az XP-ben.
Ráadásul a védett folyamatoknak köszönthetõen Vista és Win7 gép felett nem leeht teljesen átvenni a hatalmat. Nem úgy, mint a Linux, Mac, XP gépeknél. Ráadásul fagyni sem úgy fagy, maximum csak folyamat (na jó, driverrel kiakasztható nagyon ritkán). És míg az XP-nél 30 folyamat indul el, Win7-nél 45, míg vistánál 58. Ezért a nagyobb memóriahasználat (be kell szarni, XP ~300MB, Win7 ~400MB, míg Vista ~500Mb - utóbbinál SP1-et feltételez). Ja és ha 512 MB memória van a gépben, a Win7 csak 250MB-ot foglal le a memóriából. Erre egyelõre csak a Win7 képes.
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
fõleg ha olyan okosan telepítetted ahogy a hozzászólásodból is trükközõdik <#eplus2>#eplus2>
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
de tele van okos barmokkal ez a topic is <#kuss>#kuss><#nyes>#nyes><#mf1>#mf1><#mf2>#mf2>
http://goo.gl/gd6Zi5
Angol egyetemi e-mail? Az természetes hogy van 😊 Viccet félretéve, drágállom a Wint. MS saját bevallása szerin vagy 177 millió linenszet akar eladni nem túl hosszú távon. Azért teheti ezt meg, mert nincs konkurenciája. Ez a gond. A Win7-tel kapcsolatban jó oprendszerre számítok, viszont ezt jóval olcsóbban is létre lehetett volna hozni. De hát nincs verseny így hát...
"Használhatóság nagyjából megegyezik egy jobb linux disztribúcióval."
Ez szerintem szakmától függ. Sok helyen a Linuxszla nem elhet mit kezdeni. Sõt, a legtöbb helyen.
"a DX11-ben a DirectCompute durván meg fogja dobni egy csomó alkalmazás lehetõségeit és használhatóságát."
Ez az ami általános feladatok ellátására fogja be a videókártyát? (általános shader-ek segítségével ha jól tudom) Van olyan elgondolás is, hogy ha egyszer több, erõs mag van egy prociban akkor tulajdonképpen videókártyára nincs is szükség, mert egyszerüen be lehet fogni erre a célre az egyik magot és kész. Egyszerübb és olcsóbb lenne. Bár lassabb, mint egy célhardver, de általános használatra bõven elég.
Ezt a kényelmet többszörösen kihangsúlyoznám. Számomra a Win7 könyvtárszerkezete, elrendezése, a hardware konfigurálása sokkal kényelmesebb mint XPn,"
Ezt én is mondani akartam, csak rövidre fogtam😊
Ezt a kényelmet többszörösen kihangsúlyoznám. Számomra a Win7 könyvtárszerkezete, elrendezése, a hardware konfigurálása sokkal kényelmesebb mint XPn, vagy fõképp Linuxon. Tetszenek az új kis segítségek is, bár még egy Maces dockot fel kell installálnom hozzá, és elég hatékonyan tudom használni a rendszert.
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
2007.11.23. Vagy van frissebb adatod?
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Világosan leírtam, hogy 2 és fél éves Win XP tapasztalatról beszélek (kb. 5-8x telepítettem újra ez idõ alatt, alapból vírusírtó, firefox, stb.). Hogy nem értenék hozzá azt azért nem mondanám.
Most fenntvan a Windows XP is a Windows 7 mellett, WinXP -n jelenleg 5-6program van feltelepítve (nod32 4.0, firefox, hamachi, freetrack, teamspeak, stb) és alapvetõ driverek legfrissebbje, de használtam már videószerkesztõt is és még sok mindent friss, még nem belassult XP-n. 5 játékot próbáltam most az xp-n és win7-en is
Arma, Arma 2 messze jobban fut (az 1-el másfél éve játszok, bizonyos küldetéseket XP-n nem is tudtam játszani az akadástól, Win7-en meg sem röccen), Arma 2 is jobban fut, dehát a 20 helyetti 25 fps is kevés - habár a kisebb misszióknál win7-en jóval 30 fölé is megy), Trine-t win7-en maxon tudom futtatni, XP-n még mediumon is beakadozgatott (csak 3-5 percen belül kifagyott a gépem tõle, de aztán catalyst frissítés megoldotta), CM Dirt az alapból stabil játék nem ugrál az FPS, Win 7-en jóval több effektet tudtam beállítani a 30 fps körüli értékig.
És még1x, bár ahogy látom képtelen vagy megérteni, nem hypeolom, nem hazudok, nem vezetek félre senkit (fõleg úgy, hogy tudom, nem egyedül vagyok ilyen tapasztalatokkal, lásd: #133), saját tapasztalataimat mondtam el amik nemigazán hiszem, hogy tévesek lennének. Nagyonis van ennyivel jobb az oprendszer bizonyos rendszerek esetén (többmagos processzorok, több memória, stb.).
Egyébként mindis kilõttem a felesleges szolgáltatásokat, folyamatokat, futtattam sokszor spyware tisztítót, registry töredezettségmentesítõt, meg ilyesmiket, de mint mondtam, friss XP-m is volt jópárszor.
A hiba itt te vagy, nem a tapasztalataim 😊
És valóban egy kicsit nagyon overhyped ez a win7. <#hawaii>#hawaii>
http://althir.org
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
http://www.microsoft.com/uk/education/studentoffer/
Kipróbáltam kb. 7 évnyi XP+Linux használat után. Vistát sosem néztem. Nem rossz, de nem is látok az égvilágon semmi forradalmit XP-hez képest. Használhatóság nagyjából megegyezik egy jobb linux disztribúcióval. Viszont a GTK font renderingje továbbra is kenterbe veri ezt is épp úgy, mint az általam ismert összes oprendszert, talán a Mac OS van valahol még a közelben, márpedig nálam a szövegolvasás a számítógéphasználat kétharmada. Játékból ArmA2-t próbáltam, sajnos valamivel lassabb és akad, ahol XP-n nem. De ez persze DX9.
A vételnek elsõsorban az volt az oka, hogy idõvel a MS úgyis csak ezt fogja fejleszteni, muszáj lesz váltani. Ezt már most is látom, az XP64 modern hardveren (i720) már roppant hisztis, fagyások, kékhalál, szoftverhiány. Hónapok óta nem találok egy normális médialejátszót, WinAmp és QCD túlterhelésnél kékhalál.
Lehet szeretni az XP-t, de a MS hosszú távon be fogja fejezni a supportját, és hamarosan egyre több olyan elõnye lesz a Win7-nek, amiért érdemes lesz beszerezni. Pl. úgy tippelem, a DX11-ben a DirectCompute durván meg fogja dobni egy csomó alkalmazás lehetõségeit és használhatóságát.
- gyorsabb boot és gyorsabb leállás
- jó beépített keresõ
- jó memória kezelés
- átalakult Start menü és tálca
- gyorsabb, kényelmesebb navigálás a mappák között
- jól néz ki😊
- stabil rendszer játékok alatt is
- az XP-hez mérten villámgyors az egész rendszer(pl a cod4-et kb fele annyi idõ alatt telepíti fel, mint az XP)
- nem fogy el a memória, mint anno az xp-nél
Negatívumok:
- A Far Cry 2 kifagy egy idõ után.
A gépem: E8400 3Ghz, 9800GT 512MB, 3 GBRam, 320GB HDD
Két hónap leforgása alatt egyetlen egyszer sem fagyott ki a Windows, s csupán egyetlen egy programmal voltak gondjaim(Total Commander).
Játékok közül az alábbiakkal teszteltem:
Terminator Salvation, C&C3, BFME2, LEft 4 Dead, CoD4, CoD2, CoD5, Fable (meg még pár játék, ami most nem ugrik be)
Szóval összeségében, mint egyszerû felhasználó, teljesen meg voltam elégedve az új operációs rendszerrel(hozzáteszem, nem az ingyenest, hanem a 7600-ost használtam), két hónap után sem lassult a rendszer(kb 45 mp bekapcsolás után és már látom az asztalt), vírusírtót, tûfalat sem használtam, csak ami be volt építve. A telepítés amúgy kb 30 perc cakkumpakk, minden drivert felismert(nemrég raktam újra a rendszert, csak amiatt, hogy megnézzem mennyi idõt is vett igénybe anno), mindössze a videokártya driverét kellett frissítenem, ami kb 4 perc volt.
<#banplz>#banplz>
Aki nagyot akar fingani, az be fog szarni!
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
És ez bizony átverés, hiszen bár te elhiszed amit látsz, mert nem értesz hozzá, nem tudod mitõl van, nem figyelsz a befolyásoló tényezõkre (driverek, futó programok, stb), és miért annyi, de attól még nem válik igazsággá. Tudod a teszteket nem véletlenül végzik szabályozott körülmények között, és nem véletlenül szokták a teszteket összehasonlítani, mert ha valahol kirívóan nagyok a különbségek a többi teszteredménytõl, az azt jelenti, hogy a teszt hibás.
Szóval a lényeg, hogy valótlant ne terjesszünk már, jó a win7 az eddigi winekhez képest, de közel sem annyival mint amit itt összehordanak sokan a divat és a hype hatására.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
és igy tovább az élet rendje a régi meg hal az uj jön,<#ravasz1>#ravasz1>ez van!Ez a gobalizálcio sajnos ez lenyomják a torkunkon ha kell ha nem.De én egy picit örülok neki ha nem is teljes az örömöm!<#pias>#pias>
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Szerintem, nincs olyan user, aki a világon lévõ összes programot használná egyszerre..nem? 😊 Õ leírta, hogy az igényeinek megfelel, az õ általa használt programok így és így teljesítettek..Szerintem nem baj ez 😊 Nem global kell kezelni ezt a véleményt, hanem csak úgy 1 személyre nézve...a "hivatalos" mérések meg ott vannak a tesztoldalakon 😊
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P