Jó eladási mutatókkal startolt a Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De pl a HP esetében is a Vistát hozták ki szarnak, holott a HP meg is mondta, hogy nem hoz ki Vista alá drivert, mert nekik nem tetszik a Vista. De ott a Creative, az audigy 2 zs-hez is nagyon késõn jött a driver. Ezekért a hibákért nem az MS Vistája terhelhetõ. De sajnos sokan megtették. Jó neked nem evvel volt bajod. De lehet szimplán túl sokat vártál és nem kaptad meg. Legalábbis nem azt. De sokat kap(hat)tál volna, ha adsz neki egy kis idõt. De mindegy, itt a Win7.
Én továbbra is azt mondom, hogy a Vista jó volt. Jobb, mint az XP. Boldogan használtam.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ilyesmi ember szokott lenni a belvárosban (bp) is alufóliába tekert fejjel hatalmas táblákkal ordítozik hogy "lehallgatnak,megfigyelnek mindent tudni akarnak!" na ez a Flang3r is valami hasonló lehet.
“Kétfajta ember van: akinek meg van töltve a pisztolya, és aki ás. Te ásol.”
Közben a reader_s trójaijukat ráeresztik a mostani XP-kre hogy TKO-val az eddig XP-t használó lúzerek is mintegy "végsõ elkeseredésükbe" feltelepíjjék ezt a trágyadombot, amivel majd még nagyobbat fognak cumizni, és még a gatyájuk is rámegy.
Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
Erre csak egy válasz van "jól" "optimalizált" driver.
1984-2009
Kilóg a lóláb... <#eplus2>#eplus2>

Ki nem szarja telibe ezt a trágya WinFOS 7-et ???!!! Hajrá ChromeOS, hajrá XP, Linux ! [#falbav] Az én károm, elvtárs, mindig -legalább- egy fitymányival nagyobb, mint a tiéd. [#violent]
“Kétfajta ember van: akinek meg van töltve a pisztolya, és aki ás. Te ásol.”
Fasza, 4 giga rammal talán mutat egy kis gyorsulást a Vista XP-hez képest...
"Gyári Vista, gyári setup? Mármint úgy feltelepítve, ahogy MS-nél kitalálták?"
Már leírtam 100x, hogy hogyan próbáltam, és mit. SP1-es, nem buherált Vista x64 -et raktam fel, elõször úgyahogy felment, felraktam rá az alap drivereket (ati, realtekhd), és próbáltam 4-5 játékot. Nem volt jó, alaplapi drivert próbálam, meg leírások alapján folyamatokat kilõttem, még a hálózati szolgáltatásokat is, utána sem futott 1 játék sem játszhatóan. Nemtudom az okát, én nem rontottam el semmit az biztos (fõleg mivel a vista neten megjelenésekor is próbáltam már), és ha az XP és Windows 7 is jó, nem is igazán érdekel.
Valaki mondta hogy SP2-vel sokat javult és az már nem is lenne lassabb mint a win7, valaki megcáfolta, úgyhogy ezt sem tudom.
"tomcsa4-el egyetértek,a Vista divatfikázás tárgya lett. Aki vette a fáradságot és vett eredeti Vistát, annak szerintem nemigen lehet baja vele(elején még a driverek miatt igen)"
Kivéve akinek volt baja utána is, többnyire valószínûleg a driverek hibái/hiányai miatt. Ez a "divatfikázás" annyira szemellenzõs, hogy hihetetlen. Akkor már inkább az, hogy senki se ért a gépekhez...
Hú ezen nem is gondolkodtam el eddig, de nagyon igaz. Szóról szóra. <#eljen>#eljen>
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Játékoknál én még mindig tartom a véleményt, hogy lehetnek nagyobb eltérések is. Pláne olyanokban, ahol a párhuzamosítás komoly tényezõ.
Az FPS kiírás valóban relatív, fõleg ha átlagot mondunk, hiába mér 40 fps átlagot, hogyha amikor ellenségek jönnek, lemegy 20-ra és nem lehet játszani, ráadásul volt nem 1 játék, aminél az 45 fps sem volt alkalmas játékra (GRAW). Nálam mint említettem, egy friss XP van feltelepítve szinte teljesen üres, folyamatokat is kilõttem néhányat ami felesleges, és rákényszerültem néhány játékot, hogy ott is játszak. Trine, Prototype kifagyott (bár a 9.8 -as Ati driver óta már nem) Win7-en, ezek stabil fps-el futnak, így nyugottan tudom mondani, hogy míg a Trine-t low-mediumon kellett futtatnom 30 fps-el (idõnként lejjebb is ment sajna), Win 7-en medium-highon gyönyörûen, folyamatosan és stabilan futott. Prototype-ot is XP-n teljesen lowon, win7-en mediumon futtattam, jóval gyorsabban és stabilabban (winxp újratelepítése elõtt is próbáltam ezt, akkor meg a játszhatatlan kateógriába esett). Armed assaultot szintén jóideje játszom, bár a CPU control segítségével javult valamennyit, a nagyobb multis misszióknál olyanszinten beakadt hogy nem tudtam mit csinálni, Win 7-en ezek RECCENÉS nélkül mennek, ami alapból 10 fps különbséget legalább jelent (és ez a minimum).
Majd folytatom.
Húú és mennyi "én feltettem, de 2 óra múlva ment vissza az xp, mert szar a vista" hozzászólást olvastam. Igen általában a tizenévesek mekkájában (GS), de máshol is felbukkant. Érdekes módon a HP is beállt a sorba.
Kedvencem a, aki a bétát megnézte vistából, majd eldöntötte, hogy szar, 2 évig magyarázta is, aztán felrakta idén õsszel és csodálkozott, ohgy nem is olyan, mint hitte. Na kb ennyire kell komolyan kelezni a Vista fikázókat.
Másik: ez az fps-es mizéria. Lehet csak a kijelzett szám volt 25? Mert azt nem írtad, hogy szaggatott, csak hogy ugrált. Ugyanis van olyan, maikor egy játéknál játszható fps-t írnak, holott laggol. Ez a Win7-nél is így van, hálózatos játékoknál elõfordulhat, mert a kérelmeket összegyûjti, nem azonnal teljesíti (kikapcsolható).
Ja és Vista hálózat: igen, a Vista bebizonyította, mennyi rendszergazdának hívott kertész van. Ugyanis csak be kéne állítani, hovatovább kompatibilis routert kell venni (azaz 2008-nál nem régebbit). És lám, mûködik. Egy baj van, hogy ekkor az XP meghülyül, mivel neki meg nem jó.
Továbbra is fenntartom, hogy XP-bõl semmilyen csuda biztonsági szoftverrel nem lehet olyan biztonságos rendszert csinálni, mint Vistából.
Vistával folyton szívás volt, wifi kezelés, internet stb téren, így alapból kicsit húztam a számat, de reméltem a véglegessel nem lesz szívás. De volt. 6600GT egyszerûen rosszul mûködött alatta, szívás volt a driverrel, stb. Egy évvel ksõbb már egy HD3850-nel tértem vissza Vistára, remélve, hogy javult a helyzet. Tudni kell, hogy AGP-s radeonról van szó, amit igencsak mostohagyerekként kezeltek support terén, hajlamos volt még XP altt is meglepõ dolgokat produkálni, meg sem lepõdtem, hogy a Vista alatt a létezõ összes frissítéssel és legújabb driverrel sem volt hajlandó 2 percnél tovább mûködni kritikus rendszerhiba nélkül. De most jön a mondandóm lényege, leszedtem az akkori legújabb win7-et (azt hiszem 5956 volt, tavaly télen), amire egy-az-egyben ugyanazt a vistás drivert raktam fel, mint amit amott használtam, és csodák csodájára stabil volt, még 3DMarkot is tudtam futtatni... Ha egy béta Win7 ennyivel stabilabb mint egy kiforott Vista, akkor nekem ne mondja senki, hogy divatmajom vagyok és beeszem a hypeot, amiért elõrendeltem anno a win7-re...
One Vision. One Purpose.
Aztán Januárban a 7000-es Bulid-et kipróbáltam Windows 7-bõl, és tudod hány FPS-t adott? Szerintem tudod, hogy mi a csattanó. 125 FPS alá nem megy soha a mutató ugyanolyan F5-el telepített F1 Challenge-el ugyanolyan beállításokkal még nVIDIA driver telepítése nélkül sem!!!!!!! Itt úszott el a Vista. Még egy gondolat: Ez egy ASUS M2N volt nForce chipsettel, az új lapomat nem néztem Vistával és F1 Challenge-el, magyarul lehet, hogy valami gebasz volt, de mindig a legfrissebb drivereket húztam le az ASUS oldaláról és ott azért (szerintem) van support.
Corei9-9700K, Giga Z390M Gaming, 32GB DDR4, GeForce RTX 3090
"De hogy van az, hogy nálam, és még sok embernél aki egy kicsit is ért hozzá, az xp nem lassú, stabil, és a vista tök jó volt, szintén gyors, és stabil."
Semmit nem rontottam el csúnyán, az XP nem volt lassú nálam és ezt nem is írtam. Idõvel belassult (de a Win7 még a friss XP-nél is gyorsabb), hiába futtattam gyakran regisztry tisztítást, töredezettségmentesítést, és lõttem ki a felesleges folyamatokat is. SP3-al méginkább javult a helyzet.
Vista-nál sem nyaltam be semmit, 3-4 napig próbálkoztam vele, NÁLAM használhatatlan volt. Nem mások divatfikázása miatt, NÁLAM volt használhatatlan. Nem rontottam el semmit, 2x is próbáltam (mikor megjelent, majd SP1 kijötte után a 64 bitest), legfrissebb driverek, miután úgyis lassú volt és sokat kelett várnom minden indulásra, kilõttem sok folyamatot, még a hálózatot is, úgysem értem el egy 3D-s játéknál se, hogy folyamatosan menjen (leírtam korábban miket próbáltam). Ismét elmondom hátha sikerül felfognod, nem mások véleménye alapján, én sem rontottam el semmit. Ne gyere nekem hamis mérésekkel, 35 fps-ig nagyon jól lehet látni az eltéréseket körülbelülre, és van már 5 év játékos és rendszer tapasztalatom.
Nekem ismerõseim majdnem mind visszarakták az XP -t, mert mindenkinek problémája volt a Vista-val (inkompatibilis hardver/szoftver, lassabban futó játékok többnyire). Játékok topikjában úgy 50%-ban az "érdemes Vista-n próbálni" azt láttam, hogy "nem, mert jóval lassabb".
Semmilyen rossz elõítélettel nem indultam a Vista-val szemben, lelkesen teszteltem és írtam a FAQ-t is, hogy segítsek. Eleinte nem is szóltam semmit, hogy rossz, otthagytam hogy hátha lesz megoldás a tuningolására. Mikor SP1 kijött, és utána is olyan ugyan olyan volt nálam, azóta vagyok rossz "elõítélettel" róla.
Lehetséges hogy valamelyik hardverem driverével volt a probléma, vagy lehet hogy csak valami rossz alapbeállítás volt amit néhányóra kereséssel megtaláltam volna a neten, nemtudom, de csak hátrányát éreztem a rendszernek.
"(már mondtam, ha valakinek a mérése jelentõsen eltér az átlagtól, ott hibás a mérés, bár te ugye nem is nagyon mértél, nagy örömödben mondtál egy számot akkor hogy ennyivel gyorsabb, de semmi valóságalapja nincs)"
Nálam minden valós alapja megvan, az hogy te nem hiszed el azzal nem tudok mit csinálni, és nem is érdekel (csak legalább ne folytatnád az agymenésedet).
Továbbra sem érdekelnek a mérések, fõleg ha nem ugyan ilyen, vagy legalább nagyon hasonló összeállítással készítették (Ati X1*** , Core2 duo ~@1800Mhz, 2 giga ram).
Na, szóval a gép: AMD Phenom X4 9850, 4GB ram, Gigabyte alaplap, AMD 770-es chipset. 3D mark-ok, játékok minimális, vagy semekkora különbséget nem mutattak, Vista SP2 és Win7RC1 között, sõt még a híres Wion7 milyen gyorsan bootol-ból sem sikerül igazolni semmit, másodpercre pontosan ugyan anyí jött ki, mint Vista alatt.
De a Win7 tényleg a gyorsabb boot érzetét adja és rájöttem miért: a Vista/XP bootja valahogy monoton hatást kelt.
Továbbá fontos megjegyezni, míg Vista alatt alapból a ReadyBoot és a Superfetch bután kezdi, kell vagy öt frissítésnélküli reboot mire megtanulja és gyorsan bootol (emlékszem az AMD Athlon64 3500+-omon, az elsõ bootja a Vista x64-nek 4 perc volt(!), majd szépen az 5-tõl kb. 30-50 sec ("hangulat" függõ volt még SP1 nélkül, SP1 után 35sec, SP2-tõl 40sec)). Addig Win7 mintha egy alap konfigurációval érkezne. Meg feltehetõen az6ért optimalizáltak a Superfetchen és a ReadyBooton is.
Egy játék vagy program sebessége lényegében az absztarkciós réteg és a driverek közötti harmónián (játéknál fontos, bár több idõt tölt ugy is a GPU-ra való várakozásnál) és vas nyers erejétõl függ, meg persze attól menyíre optimaliztált a program. Azaz NT4, Win2k, XP, Vista, Win7, Win8, Win9 között ugyan azon a HW-ren a programok teljesítményében nem lehet jelentõs eltérés, ha csak valamelyik, rendszer/teszt program nem valami új featuret használ.
Köszönöm Microsoft!!! Köszönöm!! <#idiota>#idiota>
<#banplz>#banplz>
No és milyet? Mpeg1? Mpeg2? Mpeg4? DivX3? DivX6 HD? WMV? WMV9 HD? H264? Stb.?
Csak mert van ami egy 300-as celeroncson is elmegy ...
Vistánál meg ész nélkül benyaltad a divatot, NEM volt szar és használhatatlan.
De biztos neked írtak egy olyan vistát ami nem szerette a procidat meg a videokártyádat, és a többi ember meg olyat kapott ami szereti 😊
Nálad azért ez a helyzet a gépeden, mert jól elcsesztél valamit. Nem volt egyik os-se jelentõsen jobb vagy rosszabb mint a másik, csak valamit jól elcsesztél. Több neves oldal hivatalos mérései is ezt mutatják. Ha neked nem olyan, és nincs egy közismert driver hiba sem, akkor bizony te csesztél el valamit. (már mondtam, ha valakinek a mérése jelentõsen eltér az átlagtól, ott hibás a mérés, bár te ugye nem is nagyon mértél, nagy örömödben mondtál egy számot akkor hogy ennyivel gyorsabb, de semmi valóságalapja nincs)
Ja persze mindenki hülye csak te meg a (ki sem próbáló vérpistikék) nem.
De hogy van az, hogy nálam, és még sok embernél aki egy kicsit is ért hozzá, az xp nem lassú, stabil, és a vista tök jó volt, szintén gyors, és stabil. Mert nem vettük be a vérpistikék maszlagát és azért is kipróbáltuk elõítélet(vagyis csak az alap wines elõítélettel, miszerint szarból nem lehet várat építeni) nélkül?
Mutasd meg azt a bugbejegyzést ami leírja hogy neked egyik hardvereddel összeakadtak, mert addig csak üres fecsegés minden, csak azt mutatja te rontottál el valamit.
A te tapasztalataid szubjektívek, semmilyen ismert ténnyel nem támaszthatóak alá, sõt ellentmondanak minden bizonyíthatóan szabályos mérésnek, ezért nem kell hülyíteni vele az embereket, elég hülyék így is.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Tudod a programokban a szálakat nem az os generálja, ahogy le van programozva annyi szálon tud futni win98-on is, win7-en is...
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
GF6-os sorozatban is van purevideo szolgáltatás, mai a HD tartalmakon gyorsít. Természetesen nem szabad összetéveszteni a maiakkal. Mivel egy 8800GTX és Ultra VGa-ban is gyengébb HD tartalmak lejátszásában, mint egy csoki áráért kapható GF 8400.
http://goo.gl/gd6Zi5
Tisztelet a kivételeknek! 😊
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Ez persze NEM igaz, csak a hivatalos telepítõje nem akart felmenni, ami az MS szándéka szerint volt ... meg azokon baromi lassú volt. El is adtak jól kismillió 16 dolláros XP liszencet 😊
http://althir.org
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
http://www.youtube.com/watch?v=9F6zSgtRnkE
http://www.youtube.com/watch?v=bkKtY2G3FbU
Aki még nem látta<#mf2>#mf2><#taps>#taps>
Love Sign: MASTAAAAA~ SPAAAAAAAAAAAAAAAARK!!!
Az a vicces, hogy engem 200-an legalább felvettek a Vista miatt még SP1 elõtti idõkben, mert én írtam a FAQ-ját még a kezdetekben (még most is az van bennt ott pedig már nem igazán aktuális 😄), és akikrõl így tudom, szintén szinte kivétel nélkül visszarakták az XP-t. Tehát problémám az nem csak nekem volt vele.
Az én gépem 1 magos, VGA-m meg ugyanolyan, mint a tied (csak 256 megás 1950GT, ami Pro).
Windows 7-en én 5-10 fps-rõl beszélek, ArmA2 patchelés közben én videókat néztem úgyhogy nemtudom mirõl beszélsz, a programok amik amúgysem olyan lassúak, ott látok 2x gyorsabb indulást, mûködést (fõleg mint írtam, videószerkesztõnél nálam ég és föld a különbség kezelhetõségben).
Innentõl kezdve nekem bizonygathatod hogy a Vista is ugyan olyan jó volt, lehet csak a kártyámat vagy a procimat nem szerette, nálam SZAR HASZNÁLHATATLAN volt, míg a Windows 7 XP -hez képest is jelentõsen stabilabb, gyorsabb. Hangsúlyozom, NÁLAM, az ÉN GÉPEMEN, ez a HELYZET. Ha lassabb lenne, játékok rosszabbul futnának akár 1 fps-el is (vagy akár ugyan úgy) már rég letöröltem volna a gépemrõl, és az ellenkezõjét írnám, ahogy Vista-nál tettem.
Komolyan hihetetlen számomra, hogy ennyire nem lehet ezt megérteni.
Igy volt ez a Windows Server 2008, a Visual Studio 2008, az SQL Server 2008 és még minden más esetében. AZelõtt volt általában 3 béta meg 2-3 RC és mégis baj volt, ma van 1-2 béta, 1 RC és már általában a 2. béta is minõségesebb mint azelõtt az RTM volt. A Windows 7 esetében is ez igy történt, az RC már akár production környezetben is alkalmazható, az RTM minõsége pedig megfelel a megszokott SP2-höz. 80 napja használom a Windows 7-est (MSDN elõfizetõként) és fejlesztõ munka megy rajta, mondhatom, hogy még soha nem volt olyan eset, hogy egy OS-t (akár SP2, SP3 legyen) ennyire gond nélkül használni tudtam. Tudom, hogy ez nem mond semmit, ez csak azt mondja, hogy az én környezetemben az én szükségleteimet elégiti ki (de nem biztos, hogy ez mindenkinél igy van), de azért nem tudok megszabadulni a benyomástól, hogy ilyen jól sikerült OS még nem volt a földön (legalább is a Microsoftot illetõen, de mint Linux, Solaris és Mac OSX user azt is ki merem jelenteni, hogy mindenkit illetõen).
És itt nem érdekel a Microsoft, ha Britney Spears fejlesztette volna akkor is azt mondanám 😊, az OS egyszerûen végzi a feladatát maximális transzparencióval, szinte ésre sem veszem, hogy van... koncentrálhatok a munkámra, végre talán elõször abban 20+ évben amelyben különbözõ gépek és OS-ek elõtt mérhetetlen idõket töltöttem el. Persze elszúrni lehetett volna és ezek után is még elszúrhatnak valamit (és valószínûleg el is fognak szúrni valamit), mert akármennyire is tudunk valamit, mindég jön valami ismeretlen valami olyan nagy amire még nem vagyunk felkészülve... de éppen úgy mint minden másban az életben, ha nem tévedtünk ha nem estünk el akkor nem is éltünk igazán. Fontos feltámaszkodni mikor elesünk és tovább menni, a Microsoft ezt eddig még mindég igy tette.
http://www.youtube.com/watch?v=_tjYoKCBYag
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Bírom mikor dícsérik a w7-et mik a pozitívumok:
- gyorsabban indulnak a programok (fail, supefetchnek hívják, vistától van csak ott még "szar nemkell memóriátfoglal" volt)
-gyorsabbak a többszálú programok (fail, vistában is) (persze nem lehet ilyen 50%-okról beszélni amit egyesek beképzelnek, de pár % azért van)
-nem tudja megakasztani egy i/o mûvelet a programokat ( fail, prioritásos i/o is vistától van) (egyébként simán megakasztja ritka esetben w7-en is, szóval mégsem sikerült olyan jól a proritásos io, pl egy arma2 patch telepítése szanaszét szaggatta a wasapi outputra kimenõ zenét)
-vannak hozzá kiforrott, optimalizált, gyors driverek (persze mivel ugyan az a drivermodellje mint a vistának, így végül is már 2006-ban elkezdtek drivert írni win7-re...)
Szóval az a lényeg, hogy a laikusok által látott win7 elõnyök igazából vista elõnyök 😄 csak vistánál még nem voltak menõk ezek, mostmár meg menõk 😊
Bírom hogy én a "linux fanboy" jobban utánanézek az "ellenséges" rendszer mûködésének, és inkább kipróbálom hosszabb ideig ahelyett hogy benyalnám a vérpistikék aktuális álláspontját ("szarfos" avagy "überjógigaszuperblaster").
De lehet elõveszem a p120-asomat, lehet hogy tudok rajta krájsiszozni majd win 9-el 😄DD