Hatalmas "szellemgyűrűt" észleltek a Szaturnusz körül
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lásd: Fém(ek) - Wikipédia szócikk.
Annyit segítek, hogy szilárd halmazállapot. :-)
(Ja, és 5 halmazállapot van, ha nem tudnád. Az öt õselem - ez mond valamit?)
Kara kánként folytatom tanításom.
Nem is tudom, a cikkhez ezek után "illik" -e hozzászólnom.....?
Na, de azért bátorkodom.
A Szatúrnusz rengeteg dologban lenyûgözõ a számomra.
Például lenyûgözõ a gázbolygók összetétele, a Szaturnusz gyûrûje pedig káprázatos remekmû!
Úgy gondolom, ha valahol, hát a Szaturnusz és a Jupiter környékén érdemes élet után kutatni. Ez a most ismertetett szellemgyûrû pedig valóságos kis naprendszert szimulál, mint egy kuiper övezetet alkotva a Szaturnusz körül.
Szerintem csodálatos!
http://www.tradeximp.com/
kukacos, ne kekeckedj annyit.
Nincs olyan rendszer, amit ne lehetne javítani. Csak elhatározás kérdése. A jelenlegi nyugati gazdasági és politikai rendszer - nem csak a pénzügyrõl beszélek! - olyan, amely felfalja a saját gyermekeit.
Lehet, hogy Kínának, Indiának, Izraelnek, az araboknak, meg a többieknek jó, de nekünk, európaiaknak és észak-amerikaiaknak nem jó. Tönkretesz, kinyír. Amikor a választók többségében ez tudatosul, akkor el fogják zavarni azt a politikai elitet, amelyik idejuttatott, és az új elit olyan törvényeket hoz, amely ellehetetleníti azt a gazdasági elitet, amely a problémák gyökere. Persze, ez nem ma lesz, sok fejbevágás van még odáig.
"Szerinted már lehetetlen lenne máshogy csinálni"
Ilyet nem mondtam sehol. Az igaz viszont, hogy nem tudom, hogy kellene jobban csinálni. Szidod a rendszert, csak azt nem írod le, mi kellene helyette, talán elõtárhatnád. Sanyix megmutatja, hol hibázott ezernyi közgazdász és Nobel-díjas, hisz õ okosabb mindnél. Nem vagyok beszûkült, figyelek, várom a megoldást, mert ugye eddig csak a szád járt.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Ne ess tévedésbe: én nem állítom, hogy nincs szükség bankrendszerre, sõt hadseregre és erõszakra is. Épp csak a dolgozó emberek, a tisztességes emberek szolgálatában akarom látni õket. Ezért van az, hogy simán elfogadom a több köztéri kamerát, ha a cél a bûnözõk begyûjtése. Elfogadom azt a nem tudom milyen nevû adót is, amelyet a tõzsdei határidõs ügyletekre akarnak kiróni. A nagyobb szabályozás híve vagyok, értve ez alatt a csúcsmenedszerek fizetéseinek korlátozását, a tõke vaskos megadóztatását, de annyira, hogy már ne is érje meg spekulálni, illetve vállalkozni azoknak, akik csak piti kalandorok. Na, lehet húzni az orrot, hogy ez nem reális stb. Ez engem nem érdekel. Én mondom a magamét, oszt ha valaki meghallgat az jó, ha nem hallgat meg, hát csókolom. Majd eszébe fogok jutni. :-)
Minden lehetséges.....
"Kockázatot vállal, felméri, mibõl lehet valami és mibõl nem lesz semmi."
Tehát gátolja a fejlõdést. Ugyanis egy ilyen kis szarkeverõnek halvány fingja sincs arról, hogy mondjuk egy fejlesztésnek mi lesz az eredménye, mi sül ki belõle, mert nem szakember, azt sem tudja mirõl dönt. És ez a rendszer legnagyobb hibája, hogy hozzá nem értõ marhák döntenek olyan dolgokról amit nem látnak át.
"Nélküle nem lenne számítógép, energiaforrás és kaja sem, mint ezt a hitelválságból láthatod, mert az ezeket elõállító cégek nem lennének képesek mûködni bankok és hitelek nélkül, akár néhány napig sem."
Na errõl van szó. Szerinted már lehetetlen lenne máshogy csinálni. Pedig pont a bankok tettek saját maguktól függõvé önmagukat, és a vállalatokat, mert virtuális, kamupénzekkel üzletelnek. Olyan körbefüggõségek vannak, hogy szinte lehetetlen átlátni ezt a kaotikus, pazarló, és igazságtalan rendszert.
A hitelválság csak azt mutatja, a rendszer önmaga alatt is össze képes rogyni, annyira instabil, egy kis láncszem kiesik, és beavatkozás nélkül kártyavárként dõl össze az egész.
Beszûkült vagy, nem vagy képes kitörni a rádkényszerített világból, nemtudsz máshogy gondolkodni.
kinaiak az elõbbi tábort erõsitik,
soros az utóbbit!
HÁNY CÉG ALÓL HÚZTA KI A SZÕNYEGET AZZAL HOGY AZ ÁZSIAI PIACOKAT KINYIRTA?
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
a kérdés feltételezi, hogy a tudásból nem fegyvereket csinálnak. tehát a válasz szerintem egyértelmûen az, hogy NEM.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Az ölés morális megítélése korral és társadalommal, valamint áldozattól függõen változik. Pl. a haza védelmében ölni mai napig bárhol szent dolog. A mai világban megegyeztünk, hogy civil lakosságot mészárolni semmilyen indokból sem elfogadható. Ezért a holokauszt sincs rendben. Nincs mélyebb oka azon kívül, hogy tiltjuk.
Megint más arról filozofálni, miért engedélyezünk bizonyos stratégiákat és miért nem másokat (azaz melyikeket bátorítsa, tûrje vagy üldözze valamely közösség). A legegyszerûbb magyarázat például, hogy azért, mert egy szent könyvben ez van. De az ölés tiltása megtehetõ tisztán racionális indokokból is. Egyszerûen rossz stratégia: bosszút szül és így bizonytalanságot az elkövetõ számára is. Azért nem érdemes ölni, mert legközelebb esetleg téged ölnek meg. Jobb a generációkra szóló kiszámítható biztonság, mint a pillanatnyi elõny. Ezt bárki racionálisan gondolkodó ember beláthatja. Ebben az esetben az egyéni érdek legjobb megvalósítása a kooperáció.
Jól illusztrálja ez, hogy mit is értek el a holokauszttal a nácik. Országukat szétszakították, politikai mozgalmukat egy évezredre diszkreditálták, nemzetüket porig alázták. A zsidók pedig erõt és saját országot nyertek a megpróbáltatásból, és erõsebbek, mint valaha.
arról van szó hogy ha a kinaiak holnap váltig állitanák hogy tanultak az elmúlt évekbõl és végsõsoron õk már nyugatiabbak taiwannál manapság már az is hitelesebb tûnhetne mint mr. 'tudnámmiabecsületesneve' soros.
Felkenheted a csodálatos univerzumod, ha a zöme lakhatatlan, nem embernek való.
Mert azt hiszik hogy az eletnek egyetlen ertelme lehet az egymas kibaszasa felperc orommamorert. Na ez a problema a mai eletunkkel!! Ures!!!!!
Pedig ott az egesz csodalatos Univerzum!!!
(szerintem erre(az Univerzumra) mindenki fogenkony valamennyire, csak meg nem tartunk ott civilizacioban, remelem valaha azert fogunk, bar sokszor pesszimista vagyok ebben)
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Irrelevant... Your appeals to my humanity is pointless - Seven Of Nine, Star Trek Voyager - Skorpion
Bennem feltevodott az a kerdes, vajon a civilizacio nem annak a szinonimaja hogy az ember hogy tud minel jobban ugy elni hogy minel kevesbe egymas es a kornyezete karara menjen? (termeszetesen az ozeket le kellett vadasszuk, es meg vadaszunk ma is szuksegbol, de a technika fejodesevel mind jobban es jobban minimalizalodhatna az "ozvadaszat" szuksegessege)
És vajon hol van az összefogás az egyén számára lényeges kérdésekben, úgymint biztonság, párválasztás? A társadalmon belüli játszmák szinte mind kompetitívek. És ez mindenkit jobban érdekel, mint egy piramis felhúzása. Mindenki tojik az "emberiség" haladására, amíg jó a nõje és van mit ennie. A piramis se volt más, mint a fáraó hatalmának hirdetése.
100 ezer, 200 ezer?
Erre mind szükség van?
(A BKV-nál, de mondhatnám a többit is, hány ingyenélõ henyél?)
Szóval, a rendszer - szigorúan gazdaságossági szempontból - nem hatékony. Tessék, megkaptad a választ a te fegyvereddel.