Franciaország megvívja elektromos autó háborúját
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Tehát ma NEM elérhetõ a technológia......
Én nem súlyról írtam, hanem úgy általában, amiben persze az
ár-probléma teljesen benne van, mint korlátozó tényezõ...."
Ha hosszabb tavon gondolkodunk,azt szamoljuk hogy 5 ev alatt,mennyit koltunk egy belsoegesu motorral meghajtott autora,akkor meg a mai akkumlator arak mellett is kb ugyan annyiba kerul az elektromos auto mint a benzines.(az akuk kibirjak 10 evig) Persze a kezdeti befektetes joval tobb,viszont par ev alatt behoza az arat.Olcsobb uzemanyag,lenyegesen kisebb karbantartasi koltseg,kisebb ado.Es persze ami igazabol fontos,hogy megsporoljuk a kornyezeti kart,ami szinte felmerhetetlen.
link
többször nekifutottam, hogy válaszolok rá, de hogy ne legyen bántó amit írok, legyen csak ennyi: így tovább! :)
csak legyen a neve Turul vagy Fényimádó! :-D
Elösször lõjünk rájuk atomot, aztán valami DURVÁT!
Kara kánként folytatom tanításom.
Mármint ezalatt a 40 centis kilátóra gondolsz? :D
Megjegyzem egyébként hogy az értelmi szinvonalad kb. egy 5 éves ovodásénál van, kiváncsi vagyok mikor jön majd az "az enyém a vár tiéd a lekvár" tipusú hozzászólásod (esetleg aláirás gyanánt). Tényleg ez még azelõtt lesz hogy a földhöz vered magad hogy neked akkor is kell ez a matchbox a boltból vagy azután hogy már apád adott egy nagy pofont hogy ne hisztizz mert ugysem lesz?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
majd kiderül milyen lesz, ebben is van fantázia, de nem szabad elfelejteni hogy ezek a technológiákról többet állítanak mint amire jelenleg képesek, persze lehet belõlük valami jó cucc, de simán nagyobb hátrányuk is lehet. pl mint az az elektromos fék, ami gyors fékezésnél megkerülte a hidraulikus rendszert és rögtön fékezett, amivel rövidült a fékezés elkezdéséhez szükséges idõ, de úgy lehetett csak hajtani mint valami megvadult bikát :D
szóval szerintem kicsit túl vannak ezek a dolgok fényezve, és nem csak az elõnyüket mutatják be ezért sokaknak nem objektív a képük.
2. Tök jó, hogy te magad is leírod, hogy ez 3 éves cikk. 3 év = nagy semmi a kereskedelmi forgalomban, de te erre alapozol. Atyaisten. Ez kb. olyan, mint a fúziós reaktor. 40 éve és ma is 40 évet jósoltak, mire lesz olyan...
Egyben, élek az alkalommal és téged is lovaggá ütlek, Szemjuellel együtt. A lovagi méltósággal együtt jár az, hogy kinevezlek tanácsosommá.
Íme a link.
(3 éves, ki tudja mi történt azóta, + értelemben.)
Ez kb mindent elmond rólad.
"Többfelé világítsanak a kis LEDek": ERRE a gondolatodra vagy ennyire büszke? Itt szakadunk rajtad éppen, már ne is haragudj, de ilyen nincs :D :D Rettentõ intelligens vagy valóban :D :D Mint egy 4 éves kb :)
Amúgy nagyon nem kellett volna sokat fáradnod a szabadalmi oltalommal, mivel úgy vágtak volna ki a francba mint macskát ***rni, hiszen olyan dolgot lehet levédetni, ami a tudomány jelen állása mellett szakember számára nem nyilvánvaló..... Ez pedig még egy hülyének is az.
A lényeg az, hogy végre valaki elkezte a "háborút", egy állam ál az ügy mögött.
Nem kedvelem a franciákat annyira, de ezúttal egy hatalmas pirosponty jár nekik!
A flikeres helyen van az a bizonyos LED-es körte. Nos, én vagyok a feltalálója.
Nem akartam amúgy szabadalommal levédetni, mert nincs idõm ilyen apróságokra, de az ötlet az enyém.
Évekkel ezelõtt nézegettem a LED-es lámpákat, és mindegyik spot LED volt. Gyakorlatilag nagyobb tér megvilágítására nem lehetett használni õket. Kis idõ múlva felmerült bennem a gondolat, hogy mit lehetne tenni. Mert az, hogy egyes LED-eknél 20 fokról 60 fokra növelték a sugárzási szöget, az reklámnak jó, de még mindig egy nagy lószr.
Közben vettem egy olyan kínai LED-es lámpát, amelyben - írdd és mondd! - 98 LED volt. Jó drága, de az is csak reflektor.
Mivel jó problémamegoldó képességem van, és kellõen kreatív a gondolkodásom, meg amúgyis intelligens voltam világéletemben, jött az ötlet, hogy miért a túróba nem lehet egy gömfelületre felrendezni azokat a kibaszott LED-eket, majd az egészet bepakolni egy normál körtébe?
Mivel elfoglalt ember vagyok, nem volt idõm saját erõbõl legyártani egy prototípust, ezért írtam egy hazai gyártónak, hogy ne lustálkodjanak, mozgassák már a lomha feneküket egy kicsit, és csinálják meg õk. Esetleg, 10% hasznot utaljanak át a számlámra.
Ja, és elvártam volna, hogy valami rendes magyar szó legyen a márkanév: Turul, Álmos, Árpád, Tarkány, Sárkány, Fénykedvelõ vagy hasonló (lényeg a sok ékezetes betûn van).
Hát nem megcsinálták az ebadták?
A termék létezik, piacra dobták, de én egy vasat sem láttam eddig, és rendes magyar márkaneve sincs. Még egy köszönõ levére sem futotta nekik. Pedig lesz még nekem ötletem, de abból nem kajálnak. Egyszer volt Budán kutyavásár!
a veszekedéshez:
én még mindig szívesebben olvasom Epikurosz hozzászólásait -lehet azért mert az eddig olvasottak alapján hasonlítunk xD-, mintsem roliiika megalapozatlan gyökéreskedéseit, amivel mindig beégeti magát :D
on:
szerintem is egyértelmûen a cserélhetõ akkumulátoré a járható út. (lehet már túl vagytok rajta, ismétlem, nem olvastam végig :D) az akkumulátorokat biztosan el lehet úgy helyezni, hogy egy robot, vagy egy segédmunkás egy daruval lazán kicserélhesse 2 perc alatt!
az egyetlen probléma a különbözõ akkumulátorok(nagyobb teljesítményû autókhoz, kisebb telj. autókhoz) jelentenék szerintem!
Amúgy és egyébként, beleuntam, hogy ide az esgére kínlódjak fel képeket, ráadásul rossz minõségben, és gondoltam egy nagyot: nyitottam egy kuckót a flikeren. Ott jó minõségben lehet meglesni a LED-jeim.
(Ha ne adj Isten kommentelni akarsz, vigyázz a kellõen tisztelettudó hangnemre.)
A CO2 koncentráció csúcsa valahol 600 millió éve úgy 6000 ppm volt, mostanság viszont évmilliók óta 200-300 körül ingadozik. A fosszilis anyagok elégetésével sikerült visszatornászni úgy 400 köré. Az utolsó 7 millió évben a C4 növények elterjedése azt mutatja, hogy a légkörben kezd olyan kevés lenni a CO2, hogy az már a növények fotoszintézisét gátolja.
A növények valójában rohadt hálásak nekünk a CO2-ért, mert õk nem tudják felszínre hozni a kõolajat és a szenet. Ha létezne Gaia, poén elképzelni, hogy pont azért hozta létre az emberiséget, hogy elégesse a lekötött szenet. Aztán ha beteljesítettük a küldetést, megszabadul tõlünk.
A globális felmelegedés hatásai persze rövid távon károsítják az élõvilágot, hiszen a sarki jég megváltozása, a klímaátalakulás miatt élõhelyek szûnnek meg, de ennél sokkal durvább változások is elõfordultak százával a bioszféra történelmében. Egy vulkánkitörés vagy egy aszteroida jóval csúnyább.
Röviden a globális felmelegedéssel elsõsorban magunkat szívatjuk, nem az élõvilágot. A vaddisznó csak kicsit arrébb megy legelészni. Mi viszont nem fogjuk tudni arrébbhúzni a városokat a partokról vagy helyet adni menekültek millióinak.
Csak írsz, és nem olvasol engem, például.
Már fejlesztjük az ütközésmentes autókat, radarral, kamerával, vészfékkel, minden, mi szem-szájnak ingere.
Ülj le, egyes!
Nincs aksisav. Legalábbis abban az aksiban, amiben én - és Warren Buffet is, csak úgy mellékesen - hiszek. Mars vissza az iskolapadba!
A LED fénye pedig elvileg nagyon keskeny spektrumú, ellentétben az izzóéval.
Viszont ha komolyan van 10 ezer alatt ilyesmi, én is vennék, mert LED fan vagyok.
MInden él nélkül, légyszíves: hol vetted és pontosan milyen tpus, amivel ennyire elégedett vagy? (vennék).
Én nem súlyról írtam, hanem úgy általában, amiben persze az ár-probléma teljesen benne van, mint korlátozó tényezõ....
(Sajnos, sok magyarnak olyan rossz gondolkodása van, mint neked. Látszik is!)
De én ebbe a technológiába látom a potenciált, hogy végre leváltsa a belsõégésû motort.
Azt senki sem mondta, hogy egyszerû és gyors lesz. De ezt én egy jó iránynak tartom. Elektromos áramot mindenki elõ tud állítani, ellentétben a kõolajjal.
Az autókról meg annyit, hogy nagyon sok eltérõ márkának azonos az alváza ill közös kutatás-fejlesztési csoportokat hoznak létre. Szóval csak egy standard kell, de én úgy tudom hogy a robot bizonyos határokon belül képes az eltérõ formájú akkukat is cserélni. Ez a csere pedig megvan kb. 2 perc. Nem értem, hogy ez miért lenne lassúbb mint a sima tankolás.
Sõt még az is megoldható, hogy eltérõ kúton tankoljon az ember: már most is van olyan üzemanyagkártya(Routex) ami több kuton(OMV,ARAL,Agip,BP,Statoil) is elfogadnak és aztán egymás közt lerendezik a számlázást. A fenti kútkombináció gyakorlatilag lefedi egész Európát!
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Ezt az energiaköltséget a gyártás egyéb költségeivel és a cégek nyereségével megfejelve fizeted meg vásárláskor, elõre. És akkor az akkuk áráról még nem is beszéltünk, sem azok 4-5 évenkénti pótlásáról - na és az ólomakkuk gyártásának energiaigényérõl és a hulladékfeldolgozásról sem.
Nem számoltam utána, de nem lennék meglepõdve, ha az általad említett 3-400 ezer forint több lenne, mint a számítógép fogyasztása 10-15 év alatt.
A fent belinkelt mûsorban érdemes megnézni-hallgatni a Nutzen von Solarsubventionen címû részt is. Abból kiderül, amit eddig is tudtunk, hogy a támogatásokat a fogyasztók fizetik meg, és minél több napelemet szerelnek fel, annál többet. Nem véletlen, hogy Németországban folyamatosan csökkentik a szubvenciókat.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Fûtött garázs nincs mindenkinek. Városban érthetõ okokból, de falun sem mindenhol.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Te azt hiszed, hogy én a levegõbe beszélek? Hogy érdemtelenül küldöm el ezeket a kis pöcsöket a búsba? Hogy fogalmam sincs fizikáról? Ha-ha. Sõt, hi-hi.
Például, és többek között, mit gondolsz mit nézegettem a legutóbbi BNV-n? Hát a LED-eket is. És nem csak néztem, mint borjú az új kapu elõtt, hanem láttam is.
Pld. láttam olyan LED-et, amely ugyanolyan kellemes fényt bocsát ki, mint a wolframizzó. Megkérdeztem azt az aranyos kis kínai csajt, hogy mennyibe kerül a 3 PowerLED-es lámpa. Azt kérdezted, hogy mibe mondja: euróban, dollárban vagy forintban? Érted? forintban is.
No, 1000 forint volt az ára. ezer forint, érted?
Meg akartam venni, aszonta menjek vissza a kiállítás utolsó napján, addig nem tudja nekem adni. Nos, nem értem rá visszamenni, elfoglalt ember vagyok.
Helyette elmentem a napokban egy barkácsüzletbe, a világítási osztályra, és ott volt kb. ugyanaz a LED-es lámpa 8000 ft-ért. Nyolc ezer ft-ért, érted?
Azért egyet vettem, mert nekem van pénzen, nem iszom el, mint az itteni kis pöcsök, akik kötekednek velem. Érted?!
Ott van a nappalimban, egyebek mellett, és gyönyörû ránézni. 3 W-ot eszik.
fenéket nem kell 100 év ide én már most is jót nevetek rajtatok. <#papakacsint>#papakacsint>
a cikkhez meg annyit hogy dicséretes hogy végre belevágtak ebbe a nagy melóba a Franciák amellett hogy valamennyivel kicsit környezetbarátibb lesz ez a megoldás erre rá még igen nagy presztízst is jelent az országuknak.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
20 év múlva a kamionokra is (ühhh ez még álomnak is túl szép lenne) :D"
Mar ma is mehetnenek akar a kamionok is akkuval,mert egy 35 tonnas autonal nem nagy dolog az a plusz 3-4 tonna,csak hat az akkuk ara meg megfizethetetlen.Egy atlagos tomegu autonal jelenleg,durva becslessel 50 km-kent 1 millio forintba kerul az akkumlator.Ha valaki 400 km akarna megtenni csak akkuk 8 millioba kerulnenek.Ha akkuk ara lemenne a tomeg termeles hatasara,akkor az utolso kadaly is elharulna,az elektromos auto elol.
tudnia kell."
Hat ebben biztos,hogy jobb egy elektromos auto.Mig a belsoegesunel kesz csoda ha hidegben beindul,addig egy elektromos autot semmi sem akadalyoz az azonnali indulasban.
"ja mellesleg nem mintha félóra elég lenne tölteni :)"
A toltesi idot mar ma is csak a toltohalozat teljesitnye korlatozza.Mar most elerhetok a 5 perc alatt toltheto akuk,kesobb ha szukseges ez meg jobb lehet.
Jön a tíz másodperc alatt tölthetõ mobil
Csodálkozni, én???
Mindig is természetesnek vettem, hogy a butaság és hülyeség agresszivitással társul. Minél inkább támadnak az ilyenek, annál inkább megerõsödik a meggyõzõdésem, hogy igazam van.
Ha valaki 100 év múlva elolvassa ezt a fórumot, csak mosolyogni fog rajtuk.
(Nem másért, csak a hazugságod miatt)
Áramot venni nem könnyû, mert a környezõ országok sötétzöldei is aktívak sajnos.