Franciaország megvívja elektromos autó háborúját

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

KillerBee
OFF

"Természetesen, nem állítom, hogy soha nem tévedek, de amikor tévedtem, beismertem és megköszöntem a felvilágosítást. De mégis kíváncsi lennék, hogy meleky azok az alapvetõ fizikai fogalmak."

Kérésedre örömmel szolgálok felvilágosítással:

Emlékszel, amikor azt állítottad, hogy a felszínrõl a Föld közepe felé haladva nõ a gravitációs erõ? Se be nem ismerted a tévedésedet, se meg nem köszönted a felvilágosítást. Ellenben fennen hangoztattad, hogy más sem érti a gravitációt, de te másnap elõállsz a saját világrengetõ elméleteddel. Azóta is várjuk...

Emlékszel, amikor kiderült, hogy halvány fogalmad sincs a szabadesés fogalmáról? A folytatás ugyanaz volt, mint fent, bár saját elmélet közlésével nem fenyegetted meg a világot.

Több nem jut eszembe, mert annyira azért nem érdekelsz, hogy számon tartsam a hülyeségeidet.

http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)

Molnibalage
Csak amíg a sötétzöldek gátolják az atomot és a szelet erõltetik addig nincs mirõl beszélni.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Mindenhova bankkártya leolvasó? Még egyes üzletekben sincs, mert a tranzakció költsége és fentartása is van a renszernek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Na itt vannak az alapvetõ hiányosságok, amirõl már írtak. Ma a benzinkútnál egy tankolásban az a hosszabb idõ, hogy állsz sorba a kasszánál. Ha nincs sor, akkor kb. 3 perc egy tankolás, de néha azért van sor egyes kutaknál. Akkor képled el ezt 15 perces átlagos töltési idõvel? Milyen helyigényrõl van akkor szó? Még számolni sem kell. Sok hely kell, nem a konnektronak, az autónak.

Molnibalage
Csak ez feltételezi, hogy mindenki azonos akksit használ. Ma az autógyárak még véletlenül sem használnak azonos dolgokat, hogy még a külön szerszámkészletet vedd meg és szakszervízbe járjál. Ezek után a szabvány akksi elég meredek lenne.

- egy fullos kun7 bol kijon 2 teszla -> egyikkel mesz masik tolt
- elvileg megszavazta az orszaggyules a paksi bovitest csak sotetzoldek akasztjak a dolgot
- ha ugye Warren is befektet arra odafigyelnek sokan ;)
- evente sajnos csak 8%-ot javulnak az akksik de ez annak ellenere valtozni (javulni) fog, hogy ugye kemiai, fizika hatarokat feszegetunk, tekintettel arra, hogy csak az USA-ban 200M USD-t toltak fejlesztesbe 2008-ban
- amugy meg vive la france
Naja.... Cserébe viszont kb nem nagyon tárolható :(
azért ne csodálkozz, ha nekedesnek a népek, elég kioktató stílusban adod elõ az egyébként részben értelmes (épp-nem-barikádharcos, épp-nem-koncentrációstáborozós) gondolatokat. ezzel persze saját hiteledet is csökkented a hallgatóságban, ami végtére a részben értelmes gondolatok hitelét csökkenti.

hogy on is legyek: itt marunk majd a saját farkunkba, mert a sok lokális kütyüt mind profitéhes kapitalisták hájpolják majd ránk (már most minden blue, ami green). hisz csak arra várnak, hogy mindent le lehessen végre cseréltetni (okosan mosógép, napcellás rendszerek, mégújabb ledtévé satöbbi), az meg mind kínában, soksok co2-vel készül majd. azt nem is merem végiggondolni mely ritka anyagokból mennyi hiányzik a számottevõ elterjedéshez.

hogy konkrét példával éljek: múltkor kiszámoltam, hogy az 50 wattos, 24/7 szervert mennyibõl lehetne etetni napcellával. a 300 ezer nagyon-nagyon alsó hangos, inkább 400 felé tendál a végösszeg. és az még mindig pár évente akksi csere. de voltam ledet nézni is, ott az egyetlen szóra érdemes darab egy 30w-os blokk volt, 100 ezer forintért. szóval ennyire vagyunk, még pár év kell a gyorsan alkalmazható technológiáknak is az árak normalizálódásához.

de ez mint nem érdekes, az alapelvet kell látni: a hatékonyságnövekedés még sosem járt a fogyasztás visszaesésével, mivel az adott ár mellett egyre többen használják egyre több mindenre. ez szerintem azt eredményezi peak oilt feltételezve, hogy megdöglünk mind, de ez csak személyes vélemény. a múltkor volt valami cikkben, hogy Németo.-ban az alternatív teljesítmény növekménye kisebb, mint az össz szükséglet növekménye. az meg nem sok jót sejtet.

Sanyix
szenes? Szerintem csak simán szar. Amúgy ja születésszabályozás kéne, fõleg bizonyos gyorsan szaporodó népcsoportok körében.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

A emberbõl is szenes szar jön ki... Születésszabályozás! <#banplz>

A látszat csal...

Sanyix
A hálózat bírja... az erõmûvek nem... nem épülgetnek pakson a blokkok, nem lesz áram. Bezzeg a szenes szarok meg épülnek/tek.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Na, te úgy látszik figyelmesen olvastál engem, mert Molnibalage (akit teddybear is megtámogatott) és közöttem az egyik alapvetõ kanonikus különbség, hogy én is sok kicsi, autonóm rendszerben látom a jövõt. Vagyis biomassza, komposzt, biogáz, biorépa, biohagyma, napkolektor, napelem, szélturbina, hõszivattyú, geotermika, lábbal hajtott szobabicikli, világító cipõ, "élõgépes" víztisztító stb. de pld. a tömegközlekedés és más, fõleg ipari igényekre kell a központosított áramtermelés is, fõleg atomerõmûvek formájában. A szélparkokat Magyarországon annyira nem támogatom, mert surrognak, zúgnak, és kirándulás közben zavarnak a meditációban.

Egyébként, csak így tovább!
Ha így folytatod, lehet, hogy lovaggá ütlek, és kinevezlek tanácsadómnak. (Van olyan is, hogy titkos tanácsos.) :-)

Kara kánként folytatom tanításom.

A folyamat nem lesz olyan gyors, hogy az áramszolgáltatók ne tudnák felvenni az iramot.
Mellesleg én a decentralizált energiatermelésben látom a jövõt, ez nem jelenti azt, hogy a gigaerõmûvek eltünnének. Inkább arra gonodolok, hogy például nálunk most kezdenek egy 2MW-os geotermikus és egy 12MW-os biomassza erõmûvet építeni, ami a környék elektromos igényét messze lefedi.
Pesten mondjuk ezt nem lehetne megoldani.
Molnibalagék már tervezik a következõ atomerõmûvet.
Ha az nem lenne elég, importálunk külföldrõl. Könnyebb áramot venni, mint olajat vagy gázt!
Ráadásul, sokan belevágnának - mint alul írta a kollega - napelemekbe, így az az ipar is felfutna. El sem tudod képzelni mennyi jótékony hatása lenne egy ilyen átállásnak. Ez csak a lepke szárnya lenne.

Ez igaz. :) Õõõ..és szerinted fogják bõvíteni? Mi meg honnét adja majd a kraftot.
Mert ezeket a baszottnagy biztosítékokat lehet lecserélik, hogy had égjen szarrá a kábel a terheléstõl..de ha az se lesz elég?

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

HELYESEN: ezt a mi JELENLEGI hálózatunk garantáltan nem fogja bírni

De nem tilos bõvíteni a hálózatot, és a villanynak az még a varázsa, hogy könnyebben szállítható, mint az olaj.

Jameg télleg...huhú..sõõt...tényleg szuperjó dolog lenne elektronyos autóval skerázni, és boldogan fizetnék 1 teljes tankért akár 800-1500Ft-ot..háh nade...
ugye emlékszünk még arra, hogy nyáron mikor igen meleg volt, az áram szolgáltató panaszkodott, hogy jujuj, lehetnek áram ingadozások, mert a háló 80%-on megy, és napról napra nõ a fogyasztás, mert mindenki bekacsolja a ventijét otthon, meg a klímát..és rendesen eszik ezek az áramot, pontosabban terhelik a hálózatot...

Most adjuk ehhez még napi szinten ennek a dupláját..mertugye lesz aki naponta többször tölti az autót és legyen pár tízezer villanyautó, majd pár százezer...ezt a mi hálózatunk garantáltan nem fogja bírni.

Ezt mondom én is. Sajnos (szerencsére!), nem vagyok hithû keresztény, és ha megdobnak kõvel, akkor én is visszadobok egy szikladarabot. Másként ezekkel nem megy.

OFF
A narisok sem angyalok, de egy elõnyük mindenképp van: hazaiak, míg a másikfajtáék gazdasági hátai között sok külföldi van, így kicsorog a pénz az országból. Mert ugye a magyar, honi kizsákmányoló mégiscsak fõleg itthon költi el az összeszedett vagyonát, amibõl neked is csöppen-csurran valamennyi. A külföldi meg kiviszi az országból, és elkölti, például, a monte-carloi kaszinókban.

Addig kell benapelemeznia házat <#idiota>!
Mindenesetre az otthoni éjszakai töltés megoldhatná a mostani problémát: a éjszaka termelt áram nagy része egyszerûen kárbavész.
Epikurosz: nem folyok bele a vitátokba és nem akarok igazságot tenni. Az lenne a legjobb, ha mindenki a kulturált hangnemben a cikkel kapcsolatban vitatkozna. peace
Hátmost..énse vagyok maszop rajongó..nade a narancsosak sem hiszem, hogy kiengedik a kezük közül ezt a zsíros falatot..mert az állam még mindig a köznépbõl él..ez meg ingen nagy bevételi forrás lenne...hát már persze akkor, ha tényleg az állam osztaná aztán fel a bevétel, és nem 1-esek zsebében landolna az egész összeg...mondjuk narancsosok talán ezt nem engedik meg...reméljük.

"Persze, még felbukkanhat egy-kettõ"

1.

Igen, ez sajnos nálunk valós veszély.
Az ilyen töltõhelyek létesítését a maszop-szadeszesek engedélyez kötnék, és kizárólagos joggal kiadnák egy, a holdudvarukhoz tartozó cégnek, amely a bevétel egy részét pártcélokra átjátszaná nekik. Fejlesztés így nem nagyon lenne.
A reményt azonban nem kell elveszíteni, mert 2010-ben hatalmas hatalmi átrendezõdés lesz itt nálunk. Ilyen szempontból jobb is, hogy ennek a technológiának a felfutása nem következett be hamarabb, legalább nem "õk" fölözik le pofátlan módon a hasznát.

Gyakorlatilag mindenütt, ahol benzinkút, pihenõhely vagy parkolóhely van, sõt a segélyhívó telefonok mellé lehetne ilyen elektromos töltõoszlopot felszerelni.
Szabványos kábellel csatlakoznál rá, bankkártyával fizetnél (POS terminál).

Úgya, hogy ma is fizetsz az üzletekben. Az Elektromos Mûveknek sem lenne nagy újdonság, hisz a kártyával, elõre kifizetett villamos energia fogyasztás ma is létezik.

Amint kaphatóak lesznek, meg fogják emelni az áram árát, és megfogják terhelni jövedéki adóval merthogy üzemanyag lesz...itthon legalábbis tuti.

Nehogy már felidegesítsétek magatokat Epikurosz miatt, nem érdemli meg. Ma már megint megverték a kisiskolában, leköpködték, és elvették az uzsiját, csak ezért cseszkõdik a fórumban. Szegény nem élheti ki magát máshol. Szánalmas, de hát sajna vannak egy páran ilyenek.
"és egy elekrtomos kút áteresztõképessége közötti különbség elég nagy lenne"

Mert te biztosan kiszámítottad, hogy mekkora helyigénye van a kõolajszármazék-alapú üzemanyagot és a villamos energiát forgalmazó töltõállomásnak.

Pár apróság. Két fõre nálunk a bejárás BKV-val és autóval kb ugyanolyan költség (az autó drágább kb 20%-al).
A másik: BKV utazás 50-60 perc 2 átszállás, mocsok, tömegnyomor és izzadás; Autó 25-35 perc és kényelem. Ja és ha BKV-val járnánk, nem tudnám a gyereket óvodába járatni, csak ha felvennék egy babysittert... mert ugye belvárosi kerületbe csak belvárosi lakhelyû gyerek járhat, nem elég, ha mind a ketten itt dolgozunk (nekem 9 óra munka = a gyereknek 10 óra óvóda).

Amúgy a témánál maradva most egy benzinkút és egy elekrtomos kút áteresztõképessége közötti különbség elég nagy lenne... Tekintve, hogy egy tankolás minimum háromszoros idõigényû (15 perccel számolva) és fele távolságonként kell igénybe venni, a jelenlegi kiszolgálóállomás-rendszer nem szükségszerûen lenne elég (fõleg, hogy a kiépítendõ elekromos kutak mellett a régiek nagyrészét is meg kell tartani). bár a kávézók mindig tele lennének :)

AE
Légy szíves írd meg konkrétan ennek a 2-3 idiótának, hogy tévedtek.

Ne beszélj te is mellé, ne próbálj a békéltetõ szerepében tetszelegni.
Õk eddig semmi konkrétumot nem írtak, kivéve talán a Molnibalage-t, akibõl - leszámítva szõrszálhasogató stílusát - talán 10 év múlva, sok kudarc után, lesz valami.

De itt van ez a két szemétkedõ figura: torreadorz és sundance. Persze, még felbukkanhat egy-kettõ, mert vannak azért többen is.
Nehogy már visszaigazolást adjunk nekik azzal, hogy udvariasak vagyunk velük, információkat nyújtunk, elmagyarázunk fogalmakat, kutatásokat stb.
Elsõ az erkölcs! Utána jöhet bármilyen értelmes, tudományos vita.

"kiderült rólad hogy alapvetõ fizikai fogalmakkal sem vagy tisztában..."

Na, melyek ezek?
Természetesen, nem állítom, hogy soha nem tévedek, de amikor tévedtem, beismertem és megköszöntem a felvilágosítást. De mégis kíváncsi lennék, hogy meleky azok az alapvetõ fizikai fogalmak.

Hellosztok!

Ne marakodjatok!
Ezt nézzétek inkább meg: Elektromos autok frankfurtban
Az aksi csere nem rossz ötlet, ráadásul láttam egy videót a linkelt oldalon, ahol egy robot kb. 1-2! perc alatt végrehajtotta a cserét!
A töltés sem lehet nagy gond mert 400V-on kb 20-30 perc egy aksi feltöltése. A kúton megcsak erre a 20-30percre kell lennie egy puffernek aksiból, utánna már a feltöltötteket adja vissza.
PS.: A Trabantot figyeljétek, szerintem tök állat! Lehet, hogy trabantom lesz?<#wow1>
Gratulálok eme kritikán aluli hozzászólásodhoz...

Megjegyzem, korábban volt alkalom hogy leálltam veled értelmesen vitatkozni, de akkor is ugyanezt a hangsúlyt és pszichológiailag sérült modort vetted fel (gyerekkorodban sokat vert apád ugye?) ami különösen égõ volt akkor amikor kiderült rólad hogy alapvetõ fizikai fogalmakkal sem vagy tisztában...

Úgy legyen :)
OFF

Na, megvolt a kávé.
Nem durran el neked semmid, mert nincs olyanod.
torreadorz nevû kis szemét kezdte a trollkodást, meg utána jöttél te az én "bunkó stílusommal", erre ráerõsített ez a sundance nevû izé. Nem volt itt semmi trollkodás, meg sértegetés addig, amíg el nem kezdtétek, legfeljebb poénkodás, vagy kis apró semmitmondás.
Utána meg ti csodálkoztok?
Velem nem fogjátok ûzni az eszetek, mert úgy küldelek el a mocskos maszopos-szadeszos anyátokba, hogy attól koldultok. Még a kitiltásom árán is!

Sanyix
Dehogynem! Ha valaki omárék kezébe kerülne rögtön kapja a felkiáltójelet.

Molnibalage
Én sem értem. Pár topikban néha eldurrant az agyam és akkor kaptal elakadásjelzõ. Epikusrosz szinte folyamatosan flémel és személyesekedik, de még egyet sem kapott. Sajnos a cikkek hozzászólásait nem nézi úgy tûnik egy moderátor sem...

Molnibalage
Bizony. Ma már ez nem kunszt. A skandinávok és kanadaiak meg aztán csak tudják. Van kanadai rokonom. :)

Epi meg Sanyix.
Ne legyetek már ennyire díszmagyarok!

Tecciktudni speciálisan magyar viselkedés, hogy nincs összefogás, de legalább széthúzás van itten ebben az országban.

Mindenki máshogy áll neki a dolognak, és nem jutnak közös nevezõre, mert mindenki jobban tudja a másiknál, még ha nincsenek ész érvek akkoris.

Ld.: MÁV, Völgyíd, körbe aszfaltozott villanyoszlop, sík terepen alagút(nem volt elég dombos..építettek oda egyet), kormanyszovivo.hu 200 millióért stb.

Még a románok rendelkeznek hasonló beütéssel...szívnak is.

Káromkodok? :) Hm????
Miért nyúlnám le?
Ha úgy tetszik, vedd úgy hogy egyetértettem vele, ha írtál ilyesmit te is.....
Vagy jogvédett volt? Írd a számlaszámod, máris utalom a jogdíjat.
:D :D :D :D
Hát úgy éljek, engem ez szórakoztat, hogy ilyen "emberek" is vannak :D :D
Sanyix
Például téged nyugodtan kilõhetnének, mert 1 ontopic hozzászólásod nem volt, csak fröcsögöd itt a faszságaidat.

Tulajdonképpen csak azt nem értem hogy a moderátorok ilyenkor miért nem moderálják ki az epikurosz féléket, akiknek látható szándéka hogy trollkodni szeretnének...

Molnibalage
Mukatársaim nagy része bp-i. Egyetlen egyrõl tudok, aki autóval jár. Õ viszont 202 centi magas...

Molnibalage
Nem értelek. Én csak kétem, mindenféle körítés nélkül. Kérdezted, hogy adjál -e linket. Mire én "Adj". Hol itt a buknóság? Még ugyanazta szót is használtam, mint te...

"Egyelõre "második, feleségnek a városon belül mászkálós kisautónak" viszont egész életképes lehet a dolog......"

Káromkodsz, de az ötletem az lenyúlod mi, te disznó?

Hozzám szóltál <#kocsog>?
Neked ez magas, menj vissza zsindelyes fórumokra.

Egyébként, képzeld a kábeltévés STB (ammeg mi?) sem az enyém, hanem bérlem a szolgáltatótól.
Meg régen a szódavizes patronok is mûködtek, persze macerások voltak.

Na, kifogyott az aksim, megyek kávézni.

Este még rendelek egy órácskát, addig tessék nyugodtan kérdezni!
Majd válaszolok, ha a kedvem úgy tartja. (Tisztelettudók elõnyben!)

Hát igen.....
Egyelõre "második, feleségnek a városon belül mászkálós kisautónak" viszont egész életképes lehet a dolog......
Egyelõre ennyi....
Remélem 10 év múlva a nagy családi autókra is megoldódik valahogy, és 20 év múlva a kamionokra is (ühhh ez még álomnak is túl szép lenne) :D
Már sajnálom hogy nem hallgattam Rád :(
Mondtam, itt van Epikurosz meg Sanyix, értelmes vita és érvelés ezzel ki is van lõve...