74
-
Komolytalan #34 Az azonnal (gépelés közben) látszódó chat csak akarat kérdése, nem technológia. Én hülyeségnek tartottam, nem is csináltam 1 chatre se. Most is hülyeségnek tartom, ezután se fogok 1 chatre se csinálni. De videochatet csinálok, azért aki valamennyire képben van, az érezheti, hogy ha már video streamet tudok küldeni, akkor azt a 13 begépelt betűt se sokból tartana elküldenem gépelés közben is. -
Sir Ny #33 -
#32 Uram atyám ez a google wave bukta lesz az már bisztos
Küldjetek meghívót de gyorsan : [email protected] -
Ferrer #31 Bukta lesz. -
Anotino #30 A protokollrol:
http://www.waveprotocol.org/
A sajatodat szerkesztheted, es ezutan lathato lesz a szerkesztes tenye es megtekinthetok a korabbi verziok is. Celszeru megnezni a bemutato videot.
Persze hogy nincs senkinek wave accountja, kis ido kell neki, hogy elterjedjen. 10 eve meg az emailcime is keveseknek volt. -
BenceYCE #29 Hát már leírták, hogy épp most találták fel a spanyol viaszt :) -
MacropusRufus #28 "Az IE nem a legnépszerűbb, csak a legelterjedtebb."
:))
és erre van valami statisztika? :)) Ui. a felmérések nem terjednek ki arra, hogy meg van-e elégedve azzal ami van, ui. egyből mehet a kérdés: miért nem vált? -
MacropusRufus #27 "Ennél sokkal radikálisabb az a lehetőség, melynek köszönhetően az összes üzenetet a beszélgetés résztvevői közül bárki utólag szerkesztheti, wikipédiaszerűen."
kérdés: én csak a sajátomat v. a másikét is szerkezthetem? Mert ha másikét is, akkor ez egy igen csak agyament funkció, hiszen a másik hsz-át szerkeztem, másítom meg, amit ha az illető v. valaki nem bök ki akkor az már úgy fog maradni (kabátlopás)
A fent leírtak közűl pont egyik sem újdonság: realtime chat már a bbs-ek idejében is volt, az üzenet késöbbi megjelenítésére (pl. kilépet az akinek írtam) egy msn is képes, a szövegek szerkeztését meg nem tartom okos 5letnek, de ez egy másik dolog...
Amúgy továbbra sem tudom, hogy ezeken kívűl mi olyan újjítás van benne ami miatt azt írják, hogy akkora fejlődés mint anó az email volt.
Sztem ez inkább a hagyományos chat tunningja.
"A wave egy szabvany," khmmm... erről lemaradtam. Mikor lett szabvány?
Antonio, ha most akarsz valakivel kommunikálni a neten akkor feltételezned kell, hogy van elérése, ha van elérése, akkor 99.99%-ban biztos lehetsz benne, hogy van email címe is és nincs wave elérése, azt sem tudja miaz stb... Márpedig az fog terjedni ami ismertebb. Jelenleg az email ismertebb bármi másnál, és ez egy kicsit öngerjesztő is lehet. (nem akarom idehozni, de olyan ez mint a win vs. linux. Lehet, hogy jobb az egyik, de a másik ismertebb, több ember tud segíteni stb... ezért népszerübb).
Ez nem más mint egy chat. Csak összefogja mind azt amit most 5 külön program tud. De ez még nem lesz email. És nem is fogja kiütni. Sztem -
#26 nem poénból írják ezt, hanem azért mert ezt mérték le az internet oldalt látogatóknál
és összességében még mindig sokkal többen neteznek ie alól -
Anotino #25 1 db account kell osszesen es egy tok standard html5 -os bongeszo.
Uzenetkuldokhoz fel kell raknod egy csomo szoftvert, mert van aki msn-en elerheto, van aki skype-n, van aki gtalk -on, stb. Persze mind kulon accounttal.
Az azonnali uzenetkuldes + a levelezes kozott nem sok kulonbseg van, es eleg hasznos az atjarhatosag kozottuk.
Nincs google reszvenyem es sosem hasznaltam meg a wave-t, de elavult ill "elaprozott" kommunikacios technologiak mellett kitartani egy normalis atfogo kezdemenyezessel szemben a szellel szemben pisiles esete velemenyem szerint. -
#24 "Mivel az Internet Explorer még mindig a legnépszerűbb böngésző"
Sok humorzsák. Mivel a házi felhasználásra szánt PC-ken általában XP vagy Vista van így a beépített böngészőt azt iszik használják is? A saját sulim a Firefox 3.0-át töltötte le mivel 2-3x gyorsabban kezeli a flasht és egyéb dolgokat.
Tehát nem népszerű csak ott van a gépeket, de szerintem 80%-a a felhasználóknak nem is azt hanem más böngészőt használ.
Ha valakinek van meghívója nekem is küldhetne. ;P -
#23 két megjegyzés az eddigi kommentekhez:
1.) azonnal látszódó chat-progi volt eddig is, persze, de nem webes felületű
2.) ha 50 haverodnak küldesz el egyszerre egy képet, azt neked nem kell 50szer feltöltened, hogy "elfüstöljön a DSL vonalad", hanem elég 1szer egy szerverre, onnan meg mindenki letölti magának (ezt persze automatikusan megteszi a progi), hasonlóan mint mikor csatolt fájlt küldesz 50 címzettnek. -
#22 ebben az alkalmazásban eddig nem láttam olyan lehetőséget, amit eddig ne használtam volna
talán annyi értelme lesz ennek a dolognak, hogy az internet felől is bárki rákereshet majd a csetelésemre, ha akarom?
mert a szkájpal vagy az emesenel szemben, így már lenne értelme
-
#21 Mivel az Internet Explorer még mindig a legnépszerűbb böngésző
Az IE nem a legnépszerűbb, csak a legelterjedtebb.
Amúgy valaki dobhatna erre egy meghívót! -
Komolytalan #20 Ehhez is kell wave account, sőt speciális böngésző is. Emailje mindenkinek van, azonnali üzenetküldő szintén +1account, +1 alkalmazás. Ezzel pipálva az azonnali file transfer is, a threadek utólagos szerkesztése, meg wiki gyártása belőle, meg hasonló ökörségek meg nem igazán mozgatnak meg.
Azonnali üzenetküldő elég sok munkahelyen tiltott - újabb érv, hogy miért nem váltja ki az emailt.
Ez egy szépen megírt, értelmetlen program, jó nagy felhajtással. -
Utokverek #19 Szerintem marhajó a cucc, végignéztem a videót, és engem meggyőzött, amint lesz hozzá valami bg-ben futtatható app, ami lekezeli, váltok kb mindent le erre. -
Komolytalan #18 Az valóban újdonság lenne, hogy tudják törni a 4096 bites kódolást. -
torreadorz #17 "A Wave-hez az inspirációt az egyik fejlesztő, Lars Rasmussen szerint az adta, hogy "az email napjainkban még mindig a legfőbb kommunikációs eszköz az interneten, ami igencsak meglepő, hiszen már több mint húszéves.""
Kiváncsi vagyok vajon mi a véleménye ennek a fejlesztőnek az emberi beszédről :) -
Anotino #16 A wave egy szabvany, indithatsz sajat wave szervert is ha jolesik. Privat adatok biztonsaga szempontjabol semmiben ter el mondjuk az emailtol.
Hogy belassa az ember, hogy mire jo mindez, ahhoz nem sok fantazia kell.
Igen, sok wave -ben megcelzott problemara van megoldas, kismillio egyeb programot hasznalva, mint pl: skype / msn / email / ftp / anyamtyukja / stb, de ezek nem mind webesek, nem kepeznek egy egyseges kommunikacios platformot es atjaras sincs kozottuk.
Azonkivul ha valakivel kommunkalni akarsz, fel kell tetelezned, hogy ezek az eszkozok a tuloldalon is megvannak, a hasznalatuk is ismert, es meg a hozzafereseiket / azonositokat is egyeztetni kell.
Ettol a sok maceratol vegre megszabadul az ember, es nem kellett mas hozza, mint egy szabvany kialakitasara - es nem egy konkret celszoftver nepszerusitesere - iranyolo kezdemenyezes.
Par ev mulva valoszinuleg wave -n fogsz kommunikalni. -
Grusi #15 Nem kis nárcizmusra utal arra gondolni, hogy a CIA-t érdekli a te életed. -
#14 Szerintem ennek nagyobb a füstje mint a lángja. MSN hasonlókat eddig is tudott. A realtime látod mit akarok írni szerintem egy marhaság, és tényleg bosszantó, ezt az emberek 95%- élből kikapcsolja majd. Elvégre egy leírt dokumentumot sem úgy adunk be hivatalnak vagy bárhová, hogy ők látják épp most töltöm ki, hanem mikor kész van, mert lehet lenne pár dolog amit átolvasván nem úgy akartunk leírni.
Az utólag való szerkesztgetés meg inkább erőltetett. Ha valamit javítani akarok akkor leírom újra hogy ez megváltozott.
Az élményeket legtöbben blogokon osztják meg, nem ritkán több száz képpel, videóval, ami sok embernek a Wave-t használva necces lenne, mert mondjuk 50 barátja mind áttöltené addig a DSL vonal elfüstöl.
Ráadásul szerintem ezeket a plusz funkciókat MSN-be egy gyakorlott programozó hamar felviszi.
Úgy érzem a hagyományos e-mailt ez nem fogja felváltani, épp úgy ahogy az MSN sem tette meg a Skype sem. Ez egy hájpolt valami, ami jó játszótér lesz egyes embereknek. -
#13 Lehet neked újdonság lesz de a CIA és társai bármikor túrhat most is bármidben. :D -
Komolytalan #12 Valószínűleg nagyszerű programozói teljesítmény, de én k.rvára nem látom, hogy minek kéne ez nekem. Chatelni ott van msn, skype, chat oldalak. Képet küldeni ott van email, vagy feltöltöm valahová, és csak linket küldök. Nem utolsósorban egy utolsó ótvar msn-ben is van file transfer, amivel lehet képet is küldeni. Az meg hogy a chatelésből valaki wikit szerkesszen, hááát... Jó, van amikor 1 msn ablaknak van értelme, de arra ott a history. copy-páste fájlba, és utána úgy szerkesztem ahogy akarom, mentem htmlbe, lehet is felftpzni webre.
Szóval jóvan, trendi, mint a fákbúk, de mi a lóf.szra ad megoldást, amire most nincs? Azon kívül hogy az ember felrakja az életét egy ameriakai tulajdonú szerverre, hogy hadd túrjon benne kedvére a CIA és társai. -
#11 nekm is jöhetne egy meghívó aki bõkezü kedvében van... google power! -
#10 Nem csak ezt tudja! Ez csak egy kiragadott funkció! Ne legyél már buta! Nézz utána a dolgoknak mielőtt kritizálsz... -
Epikurosz #9 "Egyszerűsödött a képkezelés is: az egérkurzorral a Wave-be akár a Windows asztalról is be lehet húzni a képeket. "
Ez tényleg jó lesz, mert ha most meg akarok mutatni egy képet a partnernek, el kell küldeni neki a fájlt, vagy feltenni a netre, vagy megosztani pld. a www.mikogo.com progival. -
Polemius #8 Meghívónak annak én is örülnék.
Kérdés, hogy akit más hívott meg, az is hívhat-e meg továbbiakat. :)
Mert ha nem, akkor az a max 600 000 account gyorsan gazdára lel. -
Greg0086 #7 Valaki engem is meglephetne egy meghívóval.
Írtam ezeknek a nagyeszűeknek, hogy fejlesztő vagyok, illetve még feed backet is adnék, de lehet ez olyan volt mint a lottó húzás...
na mind1 ha valaki unatkozik, hívjon már meg:) köszi. -
Dluinet #6 Szerintem te nem tudod, hogy mi a Google Wave. -
Fikusz #5 LOL!
Feltalálták a spanyolviaszt!
Én spec. már 10!!! éve is cseteltem olyan progival ahol karakterenként láttad mit ír be a másik, illetve azt is hogyha törli...igen, real time-ban..
-
#4 :)
#3: nézd meg a videót, nagyon sok lehetőség van ebben a cuccban, közel sem msn -
#3 MSN 2 -
#2 Kíváncsi vagyok, emiatt ki és mikor indítja meg az első pert a Google ellen. Mert a megélhetési pereskedők biztos kitalálnak valamit.
Régi vicc:
Az adóellenőr meglátogatja Edisont, aki épp valami találmányán dolgozik. Megkérdezi az ellenőr: Uram, mi lesz ebből? Mire Edison: Valami, amit majd meg lehet adóztatni.
Modern verzió:
Az ügyvéd ellátogat az egyik szoftverfejlesztő céghez és látja, hogy a programozók lázasan dolgoznak valamin. Ügyvéd: Milyen fejlesztésen dolgoznak? Válasz: Olyasmin, amiért majd zsíros kártérítési pereket lehet a nyakunkba akasztani. -
#1 valaki hívjon má' meg :]