Mi a meztelen igazság?
← ElőzőOldal 3 / 3
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Rossza a sorrend, balról jobbra a harmadik képen látható a legprimitívebb forma.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
ezeket a majomtól emberig felegyenesedõs képeket mindig megmosolygom.
szerintem fasság. :)
Egyébként mi célt szolgál férfiaknál a szakáll és a bajusz, ha nem a nemi kiválasztódást?
szerintem fasság. :)
Egyébként mi célt szolgál férfiaknál a szakáll és a bajusz, ha nem a nemi kiválasztódást?
Amiket írtál, meg a fotó, egy ideig fékezett, hogy komolyan vegyelek.
Csak a többiek miatt reagálok a mondatodra: A testszõrzet elvesztése a klimatikus változások , nevezetesen az utolsó 4 jégkorszak miatt következett be...
Akkor a majmoknál, stb. állatoknál miért nem következett be?
Na meg pont a feketék teste a leg szõrtelenebb, aztán meg a hideg égövön élõ vikingek akkor miért voltak annyira szõrösek?
Nekem a csoportosan barlangban élõ, gyakran a hímek nélkül (akik vadászaton voltak) napokig egyedül lévõ nõstények eltetvesedése jön be leginkább. A többi élõlény vagy naponta épít "fészket", vagy ha barlangban él, akkor nem nagycsaládban. Létezik még nagycsaládos barlangban élõ faj, az szintés szõrtelen, úgy hívják: csupasz turkáló (Heterocephalus glaber), más néven csupasz földikutya. Aztán ott vannak az elefántok, azok sem tudnak tetvészkedni, és nagycsaládban élnek.
A vizi életmód legfeljebb azzal jön be, hogy az õseink egyhamar rájöhettek, hogy egy pár órás bemerítkezés ritkítja a tetveket.
Csak a többiek miatt reagálok a mondatodra: A testszõrzet elvesztése a klimatikus változások , nevezetesen az utolsó 4 jégkorszak miatt következett be...
Akkor a majmoknál, stb. állatoknál miért nem következett be?
Na meg pont a feketék teste a leg szõrtelenebb, aztán meg a hideg égövön élõ vikingek akkor miért voltak annyira szõrösek?
Nekem a csoportosan barlangban élõ, gyakran a hímek nélkül (akik vadászaton voltak) napokig egyedül lévõ nõstények eltetvesedése jön be leginkább. A többi élõlény vagy naponta épít "fészket", vagy ha barlangban él, akkor nem nagycsaládban. Létezik még nagycsaládos barlangban élõ faj, az szintés szõrtelen, úgy hívják: csupasz turkáló (Heterocephalus glaber), más néven csupasz földikutya. Aztán ott vannak az elefántok, azok sem tudnak tetvészkedni, és nagycsaládban élnek.
A vizi életmód legfeljebb azzal jön be, hogy az õseink egyhamar rájöhettek, hogy egy pár órás bemerítkezés ritkítja a tetveket.
http://www.tradeximp.com/
"hiszen gondoljunk csak bele a szexbe egy szõrös, szakállas nénivel"
akkor az jönne be mindenkinek, az lenne a szép
akkor az jönne be mindenkinek, az lenne a szép
"Még a látszólag szõrtelen emberek is szõrösek (a nõk is), csak legfeljebb nagyon rövid, pihés szõrzet formájában."
Tudok olyan ismerõst mutatni akin nem csak rövid, pihés szõrzet formájában... (nõk is) :D:D
torreadorz!
Értem a gondolatmenetet! De mint befolyásoló tényezõként vártam, hogy megemlítsék...
Tudok olyan ismerõst mutatni akin nem csak rövid, pihés szõrzet formájában... (nõk is) :D:D
torreadorz!
Értem a gondolatmenetet! De mint befolyásoló tényezõként vártam, hogy megemlítsék...
Kezdjük azzal, hogy az ember nem szõrtelen. Még a látszólag szõrtelen emberek is szõrösek (a nõk is), csak legfeljebb nagyon rövid, pihés szõrzet formájában.
Az embereknél a szõrzet mennyisége attól is függ, hogy hol élnek. Ha csak Európát nézzük, a déli vidékeken az emberek erõsebb, dúsabb, sötétebb szõrzettel rendelkeznek (ugyanez igaz Észak-Afrikára, és a Közel-keletre is). Észak-Európában viszont nem jellemzõ az erõs, dús, sötét szõrzet. A sárgák jellemzõen csak pihés, nem sötét, ritka szõrzettel rendelkeznek, távolról nézve csupasznak mondhatók, függetlenül attól, hogy északon, vagy délen élnek.
Vagyis egyetemes nagy igazságot nem lehet megállapítani.
Szõrzet, ami minden emberre jellemzõen és láthatóan megtalálható, az a haj, szemöldök, szempilla, fanszõrzet.
A szõrösödést az embereknél hormonok szabályozzák. Közismert, hogy a hormonkezelt embereknél a látható és erõsebb szõrzet megléte/hiánya mindenkire egyformán hat. A hormonok fajtája és mennyisége egyrészt függ a nemi hovatartozástól, másrészt a táplálkozástól, életkortól is.
Létezik teljesen csupasz macskafaj is.
Az embereknél a szõrzet mennyisége attól is függ, hogy hol élnek. Ha csak Európát nézzük, a déli vidékeken az emberek erõsebb, dúsabb, sötétebb szõrzettel rendelkeznek (ugyanez igaz Észak-Afrikára, és a Közel-keletre is). Észak-Európában viszont nem jellemzõ az erõs, dús, sötét szõrzet. A sárgák jellemzõen csak pihés, nem sötét, ritka szõrzettel rendelkeznek, távolról nézve csupasznak mondhatók, függetlenül attól, hogy északon, vagy délen élnek.
Vagyis egyetemes nagy igazságot nem lehet megállapítani.
Szõrzet, ami minden emberre jellemzõen és láthatóan megtalálható, az a haj, szemöldök, szempilla, fanszõrzet.
A szõrösödést az embereknél hormonok szabályozzák. Közismert, hogy a hormonkezelt embereknél a látható és erõsebb szõrzet megléte/hiánya mindenkire egyformán hat. A hormonok fajtája és mennyisége egyrészt függ a nemi hovatartozástól, másrészt a táplálkozástól, életkortól is.
Létezik teljesen csupasz macskafaj is.
"A ruha megjelenése ezáltal a szõr feleslegessé válása"
Jah, csak ugye azt tudjuk hogy a szõr sokkal korábban volt mint a ruha.
Na most ha te egy szõrõs majom vagy, akkor minek vennél fel ruhát, hisz ott a szõröd ami melegit nem? Szóval pont forditva van az ok okozat, kb. minthogy a négerek azért lettek barnák mert erõsebb napsugárzásnak lettek kitéve és nem azért lett erõsebb a nap sugárzása mert az emberek bebarnultak :)
Jah, csak ugye azt tudjuk hogy a szõr sokkal korábban volt mint a ruha.
Na most ha te egy szõrõs majom vagy, akkor minek vennél fel ruhát, hisz ott a szõröd ami melegit nem? Szóval pont forditva van az ok okozat, kb. minthogy a négerek azért lettek barnák mert erõsebb napsugárzásnak lettek kitéve és nem azért lett erõsebb a nap sugárzása mert az emberek bebarnultak :)
+1
Kara kánként folytatom tanításom.
Nagyon jó összefoglaló, adtam is neki egy 5-ös osztályzatot.
Kara kánként folytatom tanításom.
Már csak azt tudnám, hogy én miért vagyok ilyen szõrõs, mint egy majom? Ellenállok az evolúciónak?<#nemtudom>#nemtudom>
anno 1987
A ruha megjelenése ezáltal a szõr feleslegessé válása? Ezt csak én gondolom, hogy fontos tényezõ lehetett? :(
haha, az utolsó képet nyugat-európában egybõl rasszistának bélyegeznék meg, mivel ugye azt sejteti, hogy az ember evolóciója során fokozatosan fehérré vált :D
Köszönjük az összefoglalót BR.
Azért szerintem itt jó páran képben voltunk errõl, de sebaj, mindig vannak újoncok.
Azért szerintem itt jó páran képben voltunk errõl, de sebaj, mindig vannak újoncok.
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Hosszú cikk nulla információval. <#vigyor4>#vigyor4>
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
← ElőzőOldal 3 / 3