79
  • ratata22
    kicsit hadd kötöszködjek má ! mi a l*f*sz köze van az adatoknak (értds a lúzer privát adatainak ) az OS upgrade-hez? különösen annak tekintetében hogy SEMMI, azaz zéró változás történt az Windows XP féle NTFS és a Windows 7 féle NTFS között.effektíve akárhány giga adatnál is csak az új attríbútumokat kell hozzárendelnie (ACL és az esetleges encyption kulcsokat másolni)

viszont ezzel a kamu dumával megetetett lúzer összes adatát ki lehet szivárogtatni megintcsak a titkosszolgálatoknak, az alatt az idő alatt , mikor effektíve SEMMIT se csinál a gép. (ugyanúgy mint a mai kb. 1000szer gyorsabb processzorokon sem, mint aminek pl. a Windows XP még a minimál követelménye)
  • Demonic
    veghlaci05 a menük megjelenési sebességet lehet állítani, ha akarod rakhatod 0 mpre-is. http://lifehacker.com/269934/speed-up-gnome-menu
    Amúgy alapból valóban idegesítő.
  • ratata22
    ezt a windows 7-et akkor se fogom feltelepíteni soha a visztával egyetembe ha kalapáccsal vernek össze .. ha pedig meglátok egy ilyet futni valahol, akkor én helyben fogom ott szétverni azt a gépet egy kalapáccsal amin fut cdstül
  • veghlaci05
    "-tvtuner minek?" - ezt azért ugye te sem gondoltad komolyan? azért olyan szitu is létezik hogy
    1 kicsi a szoba ezért szeretném a tv-t lespórolni egy monitorral
    2 egy tuner olcsóbb mint egy tv
    3 műsort akarok felvenni (egy tuner olcsóbb mint az írós asztali DVD)
    4 sajna egy megás ádéeselem van (köpjetek le :) ) azzal annyira nem aggya filmet húzni

Azzal viszont teljesen egyetértek hogy a driverek hibája nem a linux bűne, de az igazság az hogy ez rajtam nem segít, tehát probléma

Egyébként mivel nem játszok, ha nem lenne egy csomó progi idegesítően bugos, lassú vagy épp félkész, azt hiszem nem váltanék vissza mert maga az oprendszer szerintem hozza amit kell, nekem egyedül a gnome ui nem volt százas. Ez a viselkedés hogy kattintok valamire, és nincs homokóra, nem lassul be a gép, nem történik semmi, egyszerűen csak 1 mp. múlva jelenik meg a menü. Apróság de ezt nem bírtam megszokni.
  • DeviloftheHell
    ki az a barom aki rendszer vinyon adatot tárol?
  • Demonic
    Szerintem senki se kötelezett rá hogy szopjál vele:) Lekopogom hogy nekem eddig driverrel nem volt gondom.
  • passatgt
    driver valóban a gyártó hibája, de akkor én minek szopjak az ubuntuval, ha egyszer nem megy rendesen?:)
  • abdul alahmed
    -Én ilyet nem vettem észre, teljesen jól ment a flash (vagyis úgy mint winen, mert a flasht úgy egészben nem lehet gyorsnak mondani...)
    - Hát én nem ezt vettem észre, bár ezekből a programokból van 100 féle, mondjuk egy nero, és a beépített író után én is mondhatom hogy winen szarfosmoslék dvd író programok vannak, de ismerem az imgburn-t is ;) Zenelejátszással nemtudom mibajod, én xmms használtam, tökéletes volt. Átlátható elrendezés sok dsp, saját codecek mindenfélére, pl a sokak által alaptalanul kedvelt winampnál jóval többet tudott, és én foobar2k felhasználóként is hozzá tudtam szokni, aminél bizony nemnagyon tud többet semmi.
    -tvtuner minek? Pár éve még lehetett értelme, de ma már amikor minden sorozatot le lehet tölteni, és a tvből csak a szar folyik nincs értelme, mellesleg ez a tuner gyártó hibája.
    -a gui mióta van bebetonozva? Kapásból 5 féle gui érhető el egy ubira a saját repositoryjából (gnome, kde, az a 3ds izé, fluxbox, stb...)
    Milyen eclipse üti ki a gépet 5 másodpercre? Mert én is ismerek egy gányolt verziót (ibm által), aminél a ctrl-space win xp-n néha azt jelenti, hogy 2 percig se kép se hang. Én nem vettem észre egyéb lassúságot, sőt inkább azt hogy kevésbé szarakodik mint egy xp.
    - de van remény, emléxem hogy radeon 9600pro-ra is simán feltoltam az opensource nemhivatalos drivert ,és ment is minden ahogy kell és ez jópár éve volt. Ahogy hallom hd3xxx fölött vannak gondok, pedig állítólag az ati tavaly óta kicsit jobban rágyúr a linuxos driverekre. És ez megintcsak a gyártó hibája.

Egyébként az okosok azt mondják nem a legjobb disztrib az ubi, én is inkább azt mondom tanulásra barátkozásra jó, de kis tapasztalattal már inkább debian-t telepítenék.
  • Ferrer
    A driverek hiánya nem a linux bűne!! Örülj neki, hogy lelkes programozók így is revers'engineereltek neked egy csomó eszközt, amikhez a bunkó gyártók nem voltak képesek linuxos drivert elkészíteni.
    A suta programokban egyetértek.
  • veghlaci05
    Hát én azt hiszem ki fogom próbálni az új Windózt.

Kb. 1 éve Ubuntu linuxot használok, de nem igazán tetszik. Alapjába véve már egészen felhasználóbarát, és nagyon sok hiányzó funkciót pótoltak de még mindig nem az igazi. Néhány dolog kifejezetten bosszant:
    - Iszonyat lassú flash (kb. 10x lassabb)
    - Az elérhető programok nagy része bugos, félkész, gagyi (DVD író, zenelejátszó, stb.) Pl. van vmi pdf nézegető amivel ha úgy akarsz nyomtatni hogy több oldal legyen egy lapon (2x3 balról jobbra és fentről le) akkor mindegy mit választasz ki a nyomtatási menüben, lentről fel és balról jobbra nyomtatja az oldalakat. Na ilyen lámaságok vannak mindenütt.
    - ráadásul (talán pont emiatt) Canonical folyamatosan variálja támogatott programok listáját
    - TV tuner beizzítása: 1 év és 2 disztribúció alatt sem sikerült, szerintem linux kernel programozó haver kell hozzá :)
    - Még mindig nem tudtam megbarátkozni a "puttyogós villogós" lassúnak ható grafikus felülettel. Ez a teljesítmény probléma egyébként nagyon sok helyen visszaköszönt, az Eclipse-ben egy ctrl+space pl. 5 másodpercre kiüti a gépet, továbbá a gimp, open office, audacity, firefox rendre lassabbak a windowsos változatoknál...
    - Driver hiányok, Ati és integrált intel kártyások számára nincs remény :)

Mindemellett vannak jó dolgok benne, például a központi szoftverfrissítés nagyon nagy ötlet, nem kell minden vackot külön frissíteni mint windózban.

Szóval ha jön az új windóz akkor az megy vissza csak az XP-miatt már nincs kedvem 2-3 napot rádobni az át(vissza)állásra.
  • tomcsa4
    Na akkor rendezzük a dolgokat.

Igen a Linux-nál rugalmasabb az update, igen a telepítés is.
    Most desktopról van szó, de a szervereknél sem a Linux a nagy pályás. Kb kiegyenlített. Szóval az az 1%, 1%.
    És mit csináljak a Linux-szal? Persez fordítottam már kernel,t használtam, megtanultam a jogosultságokat, a kezelést, pici Shellben való programozás (nagyon alap szint).
    De otthonra? Persze aki nem játszik (és én már csak 2 játékot próbálok ki, szóval nemsokára rám is értendő), annak jó. Mindenre keresni alternatív programokat (úgy értendő, hogy az általa megszokott programok helyett).

Ja és annyit akartam ,hgy Windows PE, ha CD-ről való bootolható Win kell. (3.0, a régebbiek ostobák.)
  • kakateve
    Igen, tényleg nagyon jó. Én is csak azért használok XP-t, mert eléggé ideje múlt a gépem, s XP-n tudom az újabb játékokat játszani (igaz, szaggat így is össze vissza).
    De úton van a következő gépem, szóval nem sokáig lesz csak anyám gépén a Win7. Aztán már semmi akadálya, hogy teljes egészében magamévá tegyem a "drágámat".
  • Ravkin
    Na először is az upgradelés csupán egy kényelmi funkció.

Másodszor is ha nem tűnt volna fel ez csak egy statisztikai adat, nem véletlenül van ott a harmadik táblázatban hogy N/A, low end Hardverrel nem igazán fognak 40+ programot, 650 gigabájtot tárolni és még mellette vistáról win 7 re fejleszteni. Ha feljebb megyünk ugyan ez a szám még elég ritkának modható a fejlesztés már ebben az esetben sem indokolt, de a statisztika szerint még előfordulhat ilyen.

Tehát mit mondthatunk el róla ? Azt hogy általában 2-3 óra alatt megvan a frissítés esetenként sokkal gyrosabban, de azoknak is inkább jobban megéri megvárni mint lefrissül akiknek több program és információ van a gépén, hiszen így nem kell azzal szarakodniuk hogy 20db dvdre kimásolgassák az adataikat és újratelepítgesség a programjaikat, ami legalább anyi időt venne igénybe vagy még többet mint maga a frissítés.

Azért jó hogy az alattam postolók zöme része el sem olvassa vagy fel sem fogja mi van a cikkben és itt habzik a szája mint valami veszett kutyájé. Ajánlom hogy sétáljatok egyet húzzátok ki a dugót egy időre

Amúgy meg vannak termékek amik úgymond "eladják önmagukat"
  • Reg5
    20 perc alatt felraktam. Ha ennyibe belehalsz, hát így jártál.
  • irgumburgum
    Tisztelt hölgyeim és uraim ! Önök a Microsoft fizetett politikai hirdetését látták..

EUtanázia Cionista Propaganda Biztottság
  • Alfa Of NS
    Szia Bill!
  • Dark Angel 666
    hidd el nagyon jó lett a Windows 7 , próbáld ki
  • Ferrer
    Ki kíváncsi ezekre az XP után? Már a Vistára se volt túl nagy érdeklődés..
  • nkmedve
    Nekem az a kérdésem lenne, hogy az RTM az mennyire végleges változat és mennyiben változhatott az RC-hez képest? Nekem RC-vel sok bajom volt a laptopomon, annyira hogy visszatértem Vistára. Az e-academy programon belül én is leszedtem az RTM-et, de most nem tudom, hogy a kiválóan működő Vista SP2-t le merjem-e cserélni rá.
  • Demonic
    Valaki lenne szives elmagyarázni nekem hogy egyátalán mi értelme ennek a frissítésnek? Windows használók eddig is megvoltak nélküle, de ha már van legalább használható szintre hozták volna.
  • Flashy
    egy Linuxot (legyen mondjuk Debian) úgy upgradelek újabb verzióra csomagonként, hogy közben bármikor abbahagyhatom és másnap folytatom, közben dolgozhatom rajta és legfeljebb egyszer kell rebootolni ha kedvem van. minden adatom és beállításom megmarad természetesen, az upgradelt semmivel nem lesz lassabb és nem is feltétlenül foglal több helyet, mintha újként telepítettem volna, nincsenek "ottfelejtett" dll-ek és viszonylag kevésszer kérdezi meg, hogy mit csináljon és azt is egyre felhasználóbarátabb hangnemben :) nem Linux mellett kampányolok, csak a fanatikusok kedvéért (főleg akik úgy fanatikusok, hogy semmi mást nem is láttak még...) hogy létezik ilyen is.
  • Exen
    Nem azért a két fillérrért, de nekem egy notebookon (5400rpm winyóval), a régi rendszer kikapcsolásától, az új Windows 7 bejelentkeztésérig 22-23 perc telt el, boot sorrend állítással, formázással, pötyögéssel mindennel együtt.

Szeretem az ilyen cikkeket, amik elég ferde szituációkat vizsgálnak.

Természetesen, nekem is, mire újra testreszabom a rendszert, az elég sok időbe beletelik, egy PS sem 2 perc alatt települ fel ugyebár, de ennek már semmi köze az operációs rendszerhez.

Szóval én maximálisan meg vagyok elégedve a Windows 7 22-23 percével a régi Windows XP 40-60 percéhez képest.
  • abdul alahmed
    FAIL, nem 1% a részesedése, csak desktopon 1% a részedese... körülnézhetsz, a legtöbb webszervernél befigyel az apache vs debian...
  • kakateve
    Vegyél be egy Sanaxot!
    Rögtön rózsaszín lesz a világ!
  • takysoft
    LOL, Super User vagyok:D

vajon milyen supererőim vannak?

kérdés: miért van az, hogy akárhányszor megjelenik egy hír egy oprendszerről, programról, vagy hardverről, mindenki egyből azzal flame-el, hogy használj másikat?

Egy Inteles hír esetén kutyás se érdekli, hogy milyen a te fasza AMD procid. nem azért olvassák a hírt, sem a commenteket.

Ati/nvidia detto.

Firefox/chrome/ie/opera/safari detto

A MacOS és a Linux is remek operációs rendszerek. Attól egyik se rosszabb, hogy nem tudod használni, mert nem azt verték beléd.

De a másik oldal se itt spameljen aról, hogy milyen jó, mert itt senkit se érdekel.

Itt még az se érdekel senkit, hogy neked jobban tetszik-e a Vista vagy az XP..

Ez a hír arról szól, hogy az Update-et hasonlítja össze a sima telepítéssel..
    maradjunk a témánál. pls...

csak nem avgyunk annyira hülyék, hogy még a cikk főcímét se tudjuk elolvasni és értelmezni.
  • ratata22
    Gerygrey és tomcsa4!

Ti nem tudtok a sorok között olvasni ! Én nem azt mondtam, hogy használjatok Linuxot (ti meg aztán végképp ne használjatok !) vagy hogy a Té. Olvasók használjanak Linuxot, hanem , hogy egyáltalán: LÉTEZIK, LÉTEZNEK olyan megoldások, amelyek a Microsoftot etéren hülyére alázzák.

A Microsoft, pedig mintha tudomást se akarna erről venni, besöpri ezt(és még sok más hasonló TÉNYT) a szőnyeg alá és nyomja tovább a szaros marketingét többek között ezen a fórumon is.

• nkmedve
    Úgy látom továbbra is van Tulok errefele, csak kicsit más néven.
  • tomcsa4
    Hát jaja. Nem hiába kb 1%-os a részesedése. X évtized után. Pedig már 2000-ben is a királynak minősítették a Linuxot.
  • Gerygrey
    Hiányoztál, haver! :)))

Linux számomra nem oprendszer, és pont. Nyugodtan verheted itt magad, akkor sem fogom annak tekinteni.
  • MiQ
    ... én clean install-t csináltam, mert a qrva Vistára nem tudtam feltenni az SP1-et. A haver 3 óra alatt frissítette Win7-re a Vistát. Ez szerintem jó idõ, ha figyelembe vesszük, hogy a szoftok visszatelepítése, plusz a bekonfigurálásuk mennyi idõt vesz el.
  • asysoft
    Fenti telepítési időn én is csodálkozom, 1.6GHz-s CoreDuo + 2 giga RAMos laptopomra huszonegynéhány perc alatt települt, ismerős 2 gigás Pentium DualCore notebookjára(memória mennyisége megegyezik az enyémmel) szintén... Egyébként nem értem, miért SP1-es Vistával vetették össze?
  • ratata22
    "csaknem egy napot is elveszíthetünk azzal"

Gratulálok a Májkroszoftnak, ilyen lassú és szar programot keresve se találni széles-e interneten !!!!

Ami engem külön a földbedöngöl az nem is a low-end meg a mid-end gépek telepítési ideje, hanem a high-end-é , mikor már 10 éve léteznek fél perc alatt telepítés nélkül boot CD-ről felbútoló KOMPLETT operációs rendszerek (Linux, BSD stb.. a teljesség igénye nélkül)

2009-ben van pofája a Májkroszoftnak 64 bites brutál-monstrum erősségű gépeken FÉL ÓRÁN ÁT TELEPEDNIE A SZAROS TRÓJAI MEGFIGYELŐ RENDSZERÉVE EGYÜTT !!!!

• Kaadi
    Ebben az egészben csak az nem érthető hogy a 'Low end hardware' és a 'Mid end hardware' konfigurációkra egyáltalán miért kerül 64 bites Windows, amikor ezekben 1 és 2 GB RAM van. A memória kihasználáson kívül már előnye nincs a 64 bites OS-nak. Továbbá sok 'Low end hardware' nem is tudja a 64 bitet: pl. ATOM procis netbookok.
    Ezek után még megjegyzendő, hogy a Heavy és Super user többnyire másodlagos partición, második/külső merevlemezen tartja az adatai nagy részét (videók, képek) és ezek nem befolyásolják a telepítés/upgrade folyamatát.

Magyarán: ez csak fenyegetés azoknak, akik elég tapasztalatlanok és nem a tiszta telepítést választanák normális helyzetben.
  • Gerygrey
    Én nem értem, hogy miért befolyásolja a frissítés sebességét, ha bármennyi adat (tehát nem telepített alkalmazás, hanem mondjuk fél tera film) van a gépen - mert nekem úgy tűnik, a heavy és super userek között semmi különbség.
  • Bluh
    Szerintem elég érdekesek ezek az adatok. Én ma telepítettem az MSDNAA-ról származó Windows 7 Professional angol nyelvű változatát, (nem frissítéssel) és 15 perc alatt már feltelepülve jelentkezett be. Használatra kész volt rögtön letöltötte a fontosabb drivereket és semmi gond nem volt vele. Tehát 15 perc, és szerintem totál átlagos gépem van. Persze hogy minden korábbi programom és másom is telepítve legyen az beletelt 1 kis időbe, de ez már másik történet.
  • Narxis
    Upgrade suxx, újratelepítés nem csak azért jó mert tiszta lappal indulhat az ember hanem mert ilyenkor feltheti minden driverből, programból a legfrissebbet. Persze utána is felteheti, de így "2 legyet üt" egy csapásra. :)
  • Alexease
    Meg is erdemli az, aki op. rendszert upgrade-el, ahelyett, hogy ujra telepitene:)
  • Tinman #2
    21 órás upgrade... ROFL!!!! Ez elég ultragáz, de nem a MS-nak, hanem annak a hülye usernek, aki ezt módszert választja. Fontosabb dolgokat lementeni, újratelepíteni, driverek, programok... legrosszabb esetben is 4 óra alatt meg szokott lenni és akkor tiszta lappal kezd az ember.
  • Szefmester
    és mi ennek az oka tulajdonképpen? ha pl több pertícióm van akkor nem gyorsabb?